Δες την εικόνα που έβαλα σε φωλιασμένο link (αριστερά).
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 18:19Ναι. Πώς είναι αυτό, που είναι σαν να βγήκε από το Day of the Tentacle;
Δες την εικόνα που έβαλα σε φωλιασμένο link (αριστερά).
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 18:19Ναι. Πώς είναι αυτό, που είναι σαν να βγήκε από το Day of the Tentacle;
Αυτό ακριβώς.hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:15Δες την εικόνα που έβαλα σε φωλιασμένο link (αριστερά).hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 18:19Ναι. Πώς είναι αυτό, που είναι σαν να βγήκε από το Day of the Tentacle;
η δωρική απλότητα που προτείνεις δεν θα ταίριαζε με την πελατεία του καζίνου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:30Και μια και λέμε τα δικά μας, προσπάθησα να σκεφτώ τι θα μ' άρεσε και μάλλον έχω καταλήξει. Καθαρά αισθητικά, χωρίς να έχω ιδέα για τα όποια πρακτικά δεδομένα πρέπει να τηρηθούν.
Στην πιο σύνθετη του εκδοχή, θα μου άρεσε μια πιο ψηλόλιγνη παραλλαγή του υπάρχοντος που να παραπέμπει σε σύμπλεγμα φιδιών, dna κλπ
Στην πιο απλή του εκδοχή, κάτι σαν οβελίσκος με σχήμα φλόγας κεριού. Να "σβύνει" το σχήμα στην κορφή. Θα είχε την απλότητα της δωρικότητας και την καμπύλη που θέλω.Και όχι πράσινα, κόκκινα και κίτρινα χαντράκια στο φωτισμό. Μπλε και ασημί.
Εντάξει, δεν θα έρχονται και οι καουμπόηδες με τα στρασάτα καπέλα που πάνε στο Λας Βέγκας.σύντροφος διαβάτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:33η δωρική απλότητα που προτείνεις δεν θα ταίριαζε με την πελατεία του καζίνου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:30Και μια και λέμε τα δικά μας, προσπάθησα να σκεφτώ τι θα μ' άρεσε και μάλλον έχω καταλήξει. Καθαρά αισθητικά, χωρίς να έχω ιδέα για τα όποια πρακτικά δεδομένα πρέπει να τηρηθούν.
Στην πιο σύνθετη του εκδοχή, θα μου άρεσε μια πιο ψηλόλιγνη παραλλαγή του υπάρχοντος που να παραπέμπει σε σύμπλεγμα φιδιών, dna κλπ
Στην πιο απλή του εκδοχή, κάτι σαν οβελίσκος με σχήμα φλόγας κεριού. Να "σβύνει" το σχήμα στην κορφή. Θα είχε την απλότητα της δωρικότητας και την καμπύλη που θέλω.Και όχι πράσινα, κόκκινα και κίτρινα χαντράκια στο φωτισμό. Μπλε και ασημί.
χειρότερα, θα έρχονται οι άραβες με κελεμπίες. Ετσι τουλάχιστον ελπίζουν οι νέοι περικλήδες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:38Εντάξει, δεν θα έρχονται και οι καουμπόηδες με τα στρασάτα καπέλα που πάνε στο Λας Βέγκας.σύντροφος διαβάτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:33η δωρική απλότητα που προτείνεις δεν θα ταίριαζε με την πελατεία του καζίνου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:30Και μια και λέμε τα δικά μας, προσπάθησα να σκεφτώ τι θα μ' άρεσε και μάλλον έχω καταλήξει. Καθαρά αισθητικά, χωρίς να έχω ιδέα για τα όποια πρακτικά δεδομένα πρέπει να τηρηθούν.
Κάποιοι έχετε κολλήσει σε εικόνες των έιτις.
Ναι, θα μάθουν οι άραβες του Ντουμπάι ότι έγινε ουρανοξύστης στην Αθήνα και θα έρθουν τρέχοντας γιατί δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Και το ίδιο θα κάνουν όλοι οι εκατομμυριούχοι του κόσμου. Ουρανοξύστης. Γουάου.σύντροφος διαβάτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:46χειρότερα, θα έρχονται οι άραβες με κελεμπίες. Ετσι τουλάχιστον ελπίζουν οι νέοι περικλήδες.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:38Εντάξει, δεν θα έρχονται και οι καουμπόηδες με τα στρασάτα καπέλα που πάνε στο Λας Βέγκας.σύντροφος διαβάτης έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:33
η δωρική απλότητα που προτείνεις δεν θα ταίριαζε με την πελατεία του καζίνου.
Κάποιοι έχετε κολλήσει σε εικόνες των έιτις.
https://www.businessinsider.com/futuris ... 011-3?IR=TΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 19:30Και μια και λέμε τα δικά μας, προσπάθησα να σκεφτώ τι θα μ' άρεσε και μάλλον έχω καταλήξει. Καθαρά αισθητικά, χωρίς να έχω ιδέα για τα όποια πρακτικά δεδομένα πρέπει να τηρηθούν.
Εγώ θα γίνω λίγο κουραστικός και θα επιμείνω να μου δώσεις ένα θετικό παράδειγμα να δω τι εννοείς ως κλασική γεωμετρία σε ένα μοντέρνο κτίριο.hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 18:19Ναι. Πώς είναι αυτό, που είναι σαν να βγήκε από το Day of the Tentacle;
Το ακριβώς αντίθετο.Δεν υπάρχουν. Εκτός αν εννοείς χρηματικούς περιορισμούς, που ναι μεν αυξάνει την δυσκολία στο να πετύχεις κάτι εμπνευσμένο, αλλά δεν είναι λειτουργικά εμπόδιο.ST48410 έγραψε: ↑15 Οκτ 2019, 06:10Για την ακρίβεια είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης είναι πιθανό να υπάρχουν πραγματικοί περιορισμοί που δεν τους γνωρίζουμε.hellegennes έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 21:43Για να πετύχεις κάτι που συνδυάζει τον προσωπικό χαρακτήρα μιας πόλης ή μιας χώρας με κάτι καλαίσθητο και λειτουργικό, θέλει ταλέντο, φαντασία και έμπνευση. Δεν είναι εύκολο.
Καλώς ήρθες. Αυτά που θέτεις είναι ενδιαφέροντα αλλά αντικείμενο άλλων νημάτων. Εδώ κουβεντιάζουμε για την καλύτερη δυνατή μορφή που θα μπορούσε να έχει ένα κτίριο με συγκεκριμένη χρήση που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί εκεί.tripolitsiotis έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 01:22Οι θέσεις που υπάρχουν σε αυτό thread είναι λάθος.
Η Ελλάδα μετά την σύνδεσή της με τον Διαφωτισμό (κάτι που έγινε σταδιακά και κορυφώθηκε το 1981) δεν έχει την δυνατότητα να αναπτύξει τεχνολογία και προηγμένη βιομηχανία.
Σκοπός του Ελληνικού δεν είναι να κάνεις κάτι αισθητικά ωραίο. Προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου. Σκοπός του Ελληνικού είναι να αποφύγεις των φαβελοποίηση μεγάλων τμημάτων της Αττικής (μην ξεχνάμε και την επιβάρυνση από την λαθρομετανάστευση). Πρέπει η χώρα να αποφύγει την Βενεζουελοποίηση (όπως κινδύνευσε επί καταληψία). Είναι αστείο, με την κατάσταση που έχει η χώρα, να αναζητά κάποιος αισθητική τελειότητα.
Η καλύτερη λύση ήταν αυτή που είχε προτείνει ο Στέφανος Μάνος. Είχε προτείνει να πουλιούνται κομμάτια του Ελληνικού (όλα αυτά πριν την κρίση) και τα έσοδα να πηγαίνουν ως επενδύσεις στις υποβαθμησμένες συνοικίες. Η μεταφορά του Ελληνικού κόστισε δισεκατομμύρια, και οι κερδισμένοι ήταν οι πλούσιοι της Γλυφάδας που είδαν την αξία των ακινήτων να πολλαπλασιάζεται (ποιος θα αγόραζε ακίνητο στην Γλυφάδα (που κατά τα άλλα είναι υπερ-σούπερ περιοχή) όταν έχεις τον θόρυβο από τα αεροπλάνα). Κάθε πλούσιος μπορεί να είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά τουλάχιστον 500 χιλιάρικα (και ο άλλος περιμένει επίδομα 200 ευρώ τα Χριστούγεννα). Πραγματικά οι κάτοικοι των όμορων δήμων του Ελληνικού, έπιασαν κορόιδα τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών. Θέλανε να κάνουν υπερ-πάρκο δίπλα στην θάλασσα. Δεν φτάνουν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν και τελικά απαλλάχθηκαν από τον θόρυβο, ήθελαν να κάνουν την περιοχή τους Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Πραγματικά, υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι στις υποβαθμισμένες περιοχές που λειτουργούν σαν τους Τσιγγάνους. Τους πετάει το Κράτος ένα επίδομα 200 ευρώ τον Δεκέμβριο και καταπίνουν 20 χρόνια ανεκμετάλευτη κολοσσιαία περιουσία του Δημοσίου για να κάνουν κάποιοι πλούσιοι τα σπίτια τους Μαλιμπού!
Επίσης να πω ότι οι Ελληνικές Τράπεζες θα δανειστούν από το εξωτερικό για να δανείσουν για το έργο.
Το κτήριο δεν ταιριάζει με την περιοχή. Δεν μου αρέσει καθόλου. Το ιδανικό θα ήταν αυτό που πρότεινε ο Μάνος και εφαρμόζει το Χονγκ Κονγκ. Να πουλιούνται οικόπεδα κάθε χρόνο. Ο Μάνος είχε πει μάλιστα με τα λεφτά αυτά να αγοράζονται πολυκατοικίες σε υποβαθμισμένες περιοχές και να γκρεμίζονται. Αλλά αυτές είναι οι δυνατότητες τις χώρας. Η χώρα δεν είναι Χονγκ Κονγκ. Τώρα προέχει κάποιοι άνθρωποι να βρουν δουλειά.ST48410 έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 01:28Καλώς ήρθες. Αυτά που θέτεις είναι ενδιαφέροντα αλλά αντικείμενο άλλων νημάτων. Εδώ κουβεντιάζουμε για την καλύτερη δυνατή μορφή που θα μπορούσε να έχει ένα κτίριο με συγκεκριμένη χρήση που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί εκεί.tripolitsiotis έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 01:22Οι θέσεις που υπάρχουν σε αυτό thread είναι λάθος.
Η Ελλάδα μετά την σύνδεσή της με τον Διαφωτισμό (κάτι που έγινε σταδιακά και κορυφώθηκε το 1981) δεν έχει την δυνατότητα να αναπτύξει τεχνολογία και προηγμένη βιομηχανία.
Σκοπός του Ελληνικού δεν είναι να κάνεις κάτι αισθητικά ωραίο. Προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσει καθόλου. Σκοπός του Ελληνικού είναι να αποφύγεις των φαβελοποίηση μεγάλων τμημάτων της Αττικής (μην ξεχνάμε και την επιβάρυνση από την λαθρομετανάστευση). Πρέπει η χώρα να αποφύγει την Βενεζουελοποίηση (όπως κινδύνευσε επί καταληψία). Είναι αστείο, με την κατάσταση που έχει η χώρα, να αναζητά κάποιος αισθητική τελειότητα.
Η καλύτερη λύση ήταν αυτή που είχε προτείνει ο Στέφανος Μάνος. Είχε προτείνει να πουλιούνται κομμάτια του Ελληνικού (όλα αυτά πριν την κρίση) και τα έσοδα να πηγαίνουν ως επενδύσεις στις υποβαθμησμένες συνοικίες. Η μεταφορά του Ελληνικού κόστισε δισεκατομμύρια, και οι κερδισμένοι ήταν οι πλούσιοι της Γλυφάδας που είδαν την αξία των ακινήτων να πολλαπλασιάζεται (ποιος θα αγόραζε ακίνητο στην Γλυφάδα (που κατά τα άλλα είναι υπερ-σούπερ περιοχή) όταν έχεις τον θόρυβο από τα αεροπλάνα). Κάθε πλούσιος μπορεί να είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά τουλάχιστον 500 χιλιάρικα (και ο άλλος περιμένει επίδομα 200 ευρώ τα Χριστούγεννα). Πραγματικά οι κάτοικοι των όμορων δήμων του Ελληνικού, έπιασαν κορόιδα τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών. Θέλανε να κάνουν υπερ-πάρκο δίπλα στην θάλασσα. Δεν φτάνουν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύτηκαν και τελικά απαλλάχθηκαν από τον θόρυβο, ήθελαν να κάνουν την περιοχή τους Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Πραγματικά, υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι στις υποβαθμισμένες περιοχές που λειτουργούν σαν τους Τσιγγάνους. Τους πετάει το Κράτος ένα επίδομα 200 ευρώ τον Δεκέμβριο και καταπίνουν 20 χρόνια ανεκμετάλευτη κολοσσιαία περιουσία του Δημοσίου για να κάνουν κάποιοι πλούσιοι τα σπίτια τους Μαλιμπού!
Επίσης να πω ότι οι Ελληνικές Τράπεζες θα δανειστούν από το εξωτερικό για να δανείσουν για το έργο.
Το νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Η εγγύτητα στην θάλασσα δεν παίζει κανέναν ρόλο. Υπάρχουν τεχνικές για τα πάντα. Ανάλογα με το πού χτίζεις και σε τι έδαφος χτίζεις, προσαρμόζεις την κατασκευή σου σε τεχνικό επίπεδο. Το μέγεθός της και το σχήμα της δεν έχουν σημασία, μπορείς σήμερα να στηρίξεις τα πάντα. Π.χ., εκείνη η στραβοχυμένη κουμούτσα που μοιάζει με ηχείο, θα ήταν αδιανόητη πριν έναν αιώνα και μάλιστα στο Λονδίνο. Οι Γιαπωνέζοι έχουν γαμηθεί στον ουρανοξύστη, παρότι το υπέδαφός τους είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην υφήλιο για να στηρίξει κτήριο και βρίσκονται σε μια από τις τρεις πιο σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο.ST48410 έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 00:43Για τους περιορισμούς που αναφέρω θα σου πω 2-3 πράγματα πρακτικά που μπορεί να είναι και ανοησίες αφού δεν έχω γνώσεις αρχιτεκτονικής.
* Το οικόπεδο στο Ελληνικό λόγω εγγύτητας με την θάλασσα πιθανόν να μην είναι κατάλληλο για την θεμελίωση μιας οποιασδήποτε βαριάς κατασκευής.
* Ένας οίκος σαν του Πιάνο μπορεί να μην αναλαμβάνει καζίνο, να μην έχει τη σχετική τεχνογνωσία ή να χρεώνει τόσο που να μη μπορείς να τους προσλάβεις.
* Ένας οίκος μπορεί να μην θεωρείται αξιόπιστος. Θυμάμαι να έχω διαβάσει πολλά επικριτικά σχόλια για τον Καλατράβα σχετικά με υπερβάσεις προϋπολογισμών και κατασκευαστικές ατέλειες.
Aυτά που γράφεις, δεν έχουν κάποια βάση. Όλες οι περιοχές γύρω από το Ελληνικό είχαν θέμα με τον θόρυβο των αεροπλάνων αλλά αυτό δεν είχε επηρεάσει στο ελάχιστο τις τιμές των ακινήτων γιατί όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι θόρυβοι συνηθίζονται. Ήταν ΠΑΝΤΑ ακριβές και όχι υποβαθμισμένες περιοχές, κυρίως στο παραθαλάσσιο κομμάτι και όχι περιοχές που αναβαθμίστηκαν όπως π.χ. κάποιες που απέκτησαν στάση μετρό ή έγιναν αναπαλαιώσεις σε εγκαταλελειμμένα κτήρια τους. Η παραλιακή ήταν πάντα τόπος διασκέδασης ή διακοπών για τους εύπορους Αθηναίους, από την εποχή του μεσοπολέμου και νωρίτερα. Εκεί έγιναν τα πρώτα παραθαθαλάσσια κλαμπ και λέσχες και τα "μικτά" μπάνια του λαού. Και εποικήθηκαν κυρίως από εύπορους Πολίτες, Σμυρνιούς και Αιγυπτιώτες, προσελκύοντας αντίστοιχα ακριβά μαγαζιά. Οπότε, κανείς δεν πλούτισε από την προοπτική του Ελληνικού. Ούτε κανείς είδε τη ζωή του να γίνεται καλύτερη όταν έφτασε το τρόλει μέχρι τη Γλυφάδα. Όλοι οι καταστηματάρχες της Μεταξά, έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, μέχρι να τελειώσει και ειδικώς στη Γλυφάδα, δεν προσέφερε τίποτα. Και η χρυσή εποχή της ήταν αυτή που και η Ολυμπιακή ήταν στις δόξες της. Έμπαιναν οι Άραβες στα μαγαζιά και σήκωναν όλο το μαγαζί, μαζί με τις πωλήτριες. Έφυγαν οι Άραβες, έπαθε οικονομική καθίζηση η αγορά της Γλυφάδας.tripolitsiotis έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 01:22Οι θέσεις που υπάρχουν σε αυτό thread είναι λάθος.
Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.Πραγματικά οι κάτοικοι των όμορων δήμων του Ελληνικού, έπιασαν κορόιδα τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών.
Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι σωστά αλλά εδώ ο Μάνος είχε δίκιο.Θα δημιουργούνταν δέκα πάρκα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας με πολυκατοικίες που θα γκρεμίζονταν.Οι κάτοικοι θα έπαιρναν αντιπαροχή διαμέρισμα στο Ελληνικό.Ποιός τρελός δεν θα το ήθελε;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Οκτ 2019, 09:36Και έστω ότι λειτουργούσε η πρόταση του Μάνου. Πούλαγαν στο Ελληνικό και αναβάθμιζαν τη χ ή ψ περιοχή, γκρεμίζοντας άσχημα οικοδομικά τετράγωνα και φτιάχνοντας πάρκα, μεγάλους δρόμους, ωραίες κατασκευές κλπ
Έχεις μια στοιχειώδη ιδέα του κόστους αυτού που προτείνεις; Αυτοί που ζούσαν στα σπίτια ή τις πολυκατοικίες που θα γκρέμιζε το δημόσιο, πληρώνοντας τις αντίστοιχες απαλλοτριώσεις που θα πήγαιναν να μείνουν; Οι επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, που θα έστηναν τα νέα τους μαγαζιά; Θα τους στέλναμε όλους στη Γλυφάδα;