5 χρόνια στο κουρμπέτι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
the comet the course the tail

Re: 5 χρόνια στο κουρμπέτι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 18 Οκτ 2019, 09:01

κανονική δουλειά είναι να δουλεύεις υπάλληλος. 5-6ήμερο, 8ωρο, μεροκάματο. εκεί είναι η "γλύκα". :e040:
να λες, τι σκατά κάθομαι και φτιάχνω για τον κάθε μαλάκα. :e040:

το μπακάλικο είναι μικρή επιχείρηση - όχι δουλειά. :bored:

σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος » 18 Οκτ 2019, 09:32

άνοιξε ένα μπακάλικο που δεν θα δουλεύεις και απλά θα έρχονται γαμάτοι ευχάριστοι τύποι να σου δίνουν λεφτά να τα χώνεις στην ταμειακή

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Οκτ 2019, 09:47

the comet the course the tail έγραψε:
18 Οκτ 2019, 09:01
κανονική δουλειά είναι να δουλεύεις υπάλληλος. 5-6ήμερο, 8ωρο, μεροκάματο. εκεί είναι η "γλύκα". :e040:
να λες, τι σκατά κάθομαι και φτιάχνω για τον κάθε μαλάκα. :e040:

το μπακάλικο είναι μικρή επιχείρηση - όχι δουλειά. :bored:
Εννοείς ότι δεν ξέρεις εργαζόμενους που ξεκίνησαν έτσι και κάποια στιγμή αποφάσισαν να γίνουν οι ίδιοι "μαλάκες";
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 18 Οκτ 2019, 09:49

Μπράβο σου Χέλι, καλή συνέχεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 18 Οκτ 2019, 09:57

αν δε το εξετάσουμε ηθικά και αισθητικά, το να έχεις μπακάλικο σε κατατάσσει χαμηλά στην σχετική λίστα.
εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να τραφεί και να αποκτήσει βασικά είδη, αγοράζοντάς τα φτηνά και πουλώντας τα πιο ακριβά.
δεν κάνεις κάτι παραγωγικό. το μόνο που μπορεί να σε ανεβάζει κάπως ηθικά, είναι το να είσαι συνεπής και να πουλάς ποιοτικά προϊόντα.
βέβαια αν βγαίνει το μεροκάματο, όλες αυτές οι θεωρίες πάνε περίπατο.
από μικρό παιδί δεν έτρεφα συμπάθεια για τους μπακάληδες. τους θεωρούσα φιλοχρήματους. όλο το χαρτζιλίκι μου, εκεί το ακούμπαγα. :e040:

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 18 Οκτ 2019, 09:59

10 η ωρα ,πιασε 2 τσιπουρα σε σουληνα με κατι τις

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 18 Οκτ 2019, 10:14

18 Οκτ 2019, 09:57
αν δε το εξετάσουμε ηθικά και αισθητικά, το να έχεις μπακάλικο σε κατατάσσει χαμηλά στην σχετική λίστα.
εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να τραφεί και να αποκτήσει βασικά είδη, αγοράζοντάς τα φτηνά και πουλώντας τα πιο ακριβά.
δεν κάνεις κάτι παραγωγικό. το μόνο που μπορεί να σε ανεβάζει κάπως ηθικά, είναι το να είσαι συνεπής και να πουλάς ποιοτικά προϊόντα.
από μικρό παιδί δεν έτρεφα συμπάθεια για τους μπακάληδες. τους θεωρούσα φιλοχρήματους. όλο το χαρτζιλίκι μου, εκεί το ακούμπαγα. :e040:
φρέσκο τρολάρισμα. Μπραβο γιατί αυτό του Γιώργη είχε κουράσει λίγο :)

Kiki mat
Phorum.gr user: Dela

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 18 Οκτ 2019, 10:24

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ρε συ; Να φανταστώ ούτε αλκοόλ έχεις στο μαγαζί. Άμα πας καλά θα αρχίσουν να σε συγκρίνουν με τράπεζα. Στις μέρες μας βρίσκονται στο στόχαστρο βιώσιμες επιχειρήσεις. Εγώ έχω ακούσει πολλά παράλογα . Τηλεόραση βαλαμε στο μαγαζί μας και ισχυρίστηκε πελάτης ότι μας αγόρασε την τηλεόραση. Πελάτης πάλι ήθελε να αγοράσει τις πρώτες ύλες που αγοραζάμε για την παρασκευή των προϊόντων μας και του εξηγουσαμε ότι δεν μπορούμε να πουλησουμε εμείς εάν θέλει να πάει να αγοράσει ένα τσουβαλι αλεύρι. Έλληνες πελάτες; Τυγχάνει να ναι έλληνες. Βρίσκω ενδιαφέρουσα την επιχείρηση σου . Πως θα σου φαινόταν να θιγόμουν με την λιανική τιμή των προϊόντων σου ,γιατί βγάζεις κέρδος και να απαιτούσα να μου τα πουλησεις στην χονδρική τιμή . Ή να σε κατηγορησω το τι έκανες την καθαρή περιουσία σου και να έχω μένος προς τα παιδιά σου γιατί έχουν οφεληθει από την αγορά των προϊόντων μέσω των χρημάτων( του κόσμου) των πελατών. Παράλογα πράματα . Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή του άλλου.Απλα παραλογοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Εάν πας πολύ καλά θα ανοίξουν και στην γειτονιά σου παραπλήσιο μαγαζί . Μικρές επιχειρήσεις είναι απαιτείται πολύ καλή διαχείριση και να σαι προσγειωμένος...

Kiki mat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 18 Οκτ 2019, 10:43

Δες τι έγραψα παραπάνω. Μπακάλικο δεν είχαμε . Π ε λατες σαν και σένα είχαμε ,μετράμε κάθε μέρα δραχμουλες τις ντανιαζουμε στην σειρά και με κέρματα πληρώνεις κάποιον προμηθευτή ή πας στην τράπεζα. Οι συχνές επισκέψεις στην τράπεζα δεν είναι καταθέσεις είναι υποχρεώσεις προς τρίτους.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 18 Οκτ 2019, 10:50

perseus έγραψε:
18 Οκτ 2019, 09:59
Εφτασεεε.
Ο Χελι εν δρασει!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 18 Οκτ 2019, 10:54

Kiki mat έγραψε:
18 Οκτ 2019, 10:43
Δες τι έγραψα παραπάνω. Μπακάλικο δεν είχαμε . Π ε λατες σαν και σένα είχαμε ,μετράμε κάθε μέρα δραχμουλες τις ντανιαζουμε στην σειρά και με κέρματα πληρώνεις κάποιον προμηθευτή ή πας στην τράπεζα. Οι συχνές επισκέψεις στην τράπεζα δεν είναι καταθέσεις είναι υποχρεώσεις προς τρίτους.
με παρεξήγησες. είμαι καλός πελάτης πάντα. :smt018

αλλά η αλήθεια να λέγεται!

μίζερο πράγμα να κάθεσαι με τα δεφτέρια να μετράς έσοδα, έξοδα, να τα κάνεις μασούρια, να υπολογίζεις πόσο πρέπει να πουλήσεις το κάθε τι για να βγάλεις κάτι και να μην μπεις μέσα. ειδικά όταν σε όλη αυτή την διαδικασία δεν κάνεις κάτι παραγωγικό. δεν παράγεις κάτι. όταν απλά πουλάς. τι ηθική ευχαρίστηση να σου δώσει όλο αυτό; μόνο αν γεμίζει η τσέπη νιώθεις ικανοποίηση. οπότε; :102:

εσείς τι είχατε; φούρνο; άλλο πράγμα ο φούρνος.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 18 Οκτ 2019, 10:57

Kiki mat έγραψε:
18 Οκτ 2019, 10:24
Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ρε συ; Να φανταστώ ούτε αλκοόλ έχεις στο μαγαζί. Άμα πας καλά θα αρχίσουν να σε συγκρίνουν με τράπεζα. Στις μέρες μας βρίσκονται στο στόχαστρο βιώσιμες επιχειρήσεις. Εγώ έχω ακούσει πολλά παράλογα . Τηλεόραση βαλαμε στο μαγαζί μας και ισχυρίστηκε πελάτης ότι μας αγόρασε την τηλεόραση. Πελάτης πάλι ήθελε να αγοράσει τις πρώτες ύλες που αγοραζάμε για την παρασκευή των προϊόντων μας και του εξηγουσαμε ότι δεν μπορούμε να πουλησουμε εμείς εάν θέλει να πάει να αγοράσει ένα τσουβαλι αλεύρι. Έλληνες πελάτες; Τυγχάνει να ναι έλληνες. Βρίσκω ενδιαφέρουσα την επιχείρηση σου . Πως θα σου φαινόταν να θιγόμουν με την λιανική τιμή των προϊόντων σου ,γιατί βγάζεις κέρδος και να απαιτούσα να μου τα πουλησεις στην λιανική τιμή. Ή να σε κατηγορησω το τι έκανες την καθαρή περιουσία σου και να έχω μένος προς τα παιδιά σου γιατί έχουν οφεληθει από την αγορά των προϊόντων μέσω των χρημάτων( του κόσμου) των πελατών. Παράλογα πράματα . Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή του άλλου.Απλα παραλογοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Εάν πας πολύ καλά θα ανοίξουν και στην γειτονιά σου παραπλήσιο μαγαζί . Μικρές επιχειρήσεις είναι απαιτείται πολύ καλή διαχείριση και να σαι προσγειωμένος...
Με κάτι τέτοια ποστ φαίνεται ο άνθρωπος που έχει κρατήσει μαγαζί, οτιδήποτε και αν είναι. Η κομπλεξική συμπεριφορά είναι γνώρισμα του average Έλληνα πελάτη, ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις, καθώς στα μεγάλα καταστήματα δεν τους παίρνει να κάνουν τέτοια.

Έχω και άλλα, π.χ. να έρχονται να ψωνίσουν με λιγότερα χρήματα απ' όσα έχουν πάνω τους και να λένε "έλα μωρέ, σου τα έχω δώσει άλλη στιγμή, τόσα έχεις πάρει από εμένα, σιγά, θα ξαναπεράσω να σου τα δώσω αν είναι" ή "μου λείπουν 20 λεπτά, μπορώ να το πάρω;".

Να θίγονται που δεν δέχεσαι να τα γράψεις, να κάνουν ότι δεν θυμούνται παλαιότερα χρέη, να σου ζητάνε να τους κρατήσεις εφημερίδες ή περιοδικά αλλά να μην περνάνε ποτέ να τα πάρουν ούτε να σου λένε να μην τα κρατάς πλέον με αποτέλεσμα να μπαίνεις μέσα για μέρες/εβδομάδες.

Να σου λένε "χρυσωρυχείο το μαγαζί, να, εσύ έβαλες στην τσέπη 20 ευρώ τώρα από εμένα", ενώ είναι ζήτημα αν το καθαρό σου κέρδος είναι 1-1.50 ευρώ.

Να έχουν την εντύπωση πως είναι ζωάρα να κρατάς μαγαζί, ενώ στην πραγματικότητα είσαι εκεί τουλάχιστον 7-9 κάθε μέρα (άντε να κλείσεις ένα δίωρο το μεσημέρι, και αυτά ίσως μέχρι την περασμένη δεκαετία), με ό,τι αυτο συνεπάγεται.

Να προσβάλλονται αν δουν την οποιαδήποτε πρόοδο της επιχείρησης, γιατί αυτή επιτεύχθηκε με τα λεφτά "τους" (η τηλεόραση που ανέφερες, ή ένα καινούριο αυτοκίνητο ή νέος εξοπλισμός).

Να σε κλέβουν και λιγάκι, μία σοκολάτα, ένα διαφημιστικό sample από περιοδικά των οποίων σκίζουν το περιτύλιγμα αν δεν παρακολουθείς ή αν έχεις άλλο πελάτη εκείνη τη στιγμή (πολλές φορές είναι και συνεννοημένοι).

Αν είσαι γυναίκα, να έχεις μια στο τόσο να αντιμετωπίσεις τον σεξισμό του κάθε προβληματικού σκαταντράκου.

Κάποια στιγμή ακριβώς απέναντι θα ανοίξει ένα ίδιο μαγαζί που πουλάει ακριβώς τα ίδια αντικείμενα, διότι δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία στην Ελλάδα που να το απαγορεύει.

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια Ελληγεννή και πάντα άνοδο εύχομαι. Γράψε και ένα ποίημα εδώ για τους φανς.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Kiki mat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat » 18 Οκτ 2019, 10:59

stergiosbik έγραψε:
18 Οκτ 2019, 10:50
perseus έγραψε:
18 Οκτ 2019, 09:59
Εφτασεεε.
Ο Χελι εν δρασει!!!

Δεν σκιαζομαι, σι σουληνα είναι του σουστό. Θα μας κάνει αέρα ο Χελι .

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Οκτ 2019, 13:52

Πεζοδρόμιο προ Hellegennes:

Εικόνα

Πεζοδρόμιο μετά Hellegennes:

Εικόνα

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Οκτ 2019, 13:57

Θεωρητικά όλη η λιανική αγορά αυτό είναι. Σε πρακτικό επίπεδο όμως υπάρχει προστιθέμενη αξία που πληρώνεις. Το ότι βρίσκεις όλα τα αγαθά σε έναν χώρο και δεν χρειάζεται να σουλατσάρεις από εργοστάσιο σε εργοστάσιο για να πάρεις από ένα τεμάχιο. Το ότι μπορεί να πάρεις ένα προϊόν κρύο (αναψυκτικά, χυμούς, νερά). Το ότι κάποιος τα τοποθετεί ώστε να βρίσκεις ευκολότερα αυτό που ψάχνεις / να θυμάσαι τι ήθελες με βάση τα ράφια. Το ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών