Ειναι και ευκαιρια -( κελεπουρια )- μεγαλη - αυτοι που σπανε την πορτα και εισβαλλουν αλλα δεν εχουμε τις νοητικες ικανοτητες να το αντιληφθουμε και θα την χασουμεΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑26 Οκτ 2019, 16:58Νομίζω ότι προβάλλεις τον μέσο όρο του ανεπτυγμένου κόσμου στην ελλάδα. Τα δικά μας νούμερα πιο πολύ προς το 10 με 5 δείχνουν. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν δεχθούμε για τη συζήτηση, ότι η τάση είναι νομοτελειακή και ότι όλοι τελικά θα προσαρμοστούν σε χαμηλή ανάπτυξη και μειούμενο πληθυσμό, μπορείς να εξηγήσεις για ποιό λόγο θα πρέπει όχι απλώς να αγνοήσουμε, αλλά να απωθήσομε την ευκαιρία όταν αυτή μας κτυπάει την πόρτα; Γιατί αυτό υποστηρίζουν οι πρόβειοιDwarven Blacksmith έγραψε: ↑25 Οκτ 2019, 22:15Βραχυπρόθεσμα είναι πρόβλημα γιατί ο πληθυσμός σου θα πέφτει πιο πολύ από την ευρύτερη γειτονιά αφού υπάρχει διαφορά φάσης. Επίσης σίγουρα υπάρχει ένα οικονομικό κόστος όταν τόσοι λίγοι εργαζόμενοι συντηρούν τόσους ηλικιωμένους. Μακροπρόθεσμα όμως και σε πλανητική κλίμακα, κάπου θα σταθεροποιηθεί το πράγμα. Το αν για την Ελλάδα θα σταθεροποιηθεί στα 10 εκατομμύρια ή στα 7 δεν πιστεύω ότι έχει καμια σημασία.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑25 Οκτ 2019, 22:01
Μήπως εννοείς ότι διαφωνείς ότι δεν είναι αναπόφευκτο; Διατί πρόβλημα είναι, λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία και κατ' επέκταση στην ασφάλεια, ατομική και συλλογική
Έτσι κι αλλιώς εγώ νομίζω η ανάγκη για εργατικό δυναμικό μειώνεται, ας μειώνεται και το εργατικό δυναμικό. Το Japanification είναι τόσο κακό όσο λένε αυτοί που κοιτάνε μόνο την ανάπτυξη; Ή μήπως το βιωτικό επίπεδο είναι μια χαρά και το GDP per capita αυξάνεται;

Συνελθεεεεεε