θα καταλάβεις πως σκάφτομαι. Αν τύχαινε να βρεθούμε κάπου εγκλωβισμένοπι και μόνοι μας με τον Χίτλερ, θα ειχα αρμονι9κή συνύπαρξη μαζι του και θα συζητούσα μέχρι να καταλάβει που πιάστηκε μαλάκας.
έπεσες τώρα και στην περίπτωση. Δεν θεωρώ ότι ο Χίτλερ έκανε τον πόλεμο. Ένα ψυχάκι ήταν κι αυτό από μόνο του θα μου έβγαζε να τον βοηθήσω.
καταλαβαίνω ότι το βρίσκεις περίεργο αλλά έχει κι άλλα μέχρι να φτάσω να στο λέω έτσι επιγραμματικά.
Αν θες κράτα ότι, δεν βάζουμε τα συναισθήματά μας πάνω από την κοινωνία. Δηλαδή τα βάζουμε (δεν μπορούμε αλλιώς) αλλά μην αξιώνουμε να δικαιωθούν από τους νόμους και μηχανισμούς της κοινωνίας.
Θα σου θυμίσω ότι είμαι άτομο που επιρρεπές στην αυτοδικία. Έχω μάθει να μην υπολογίζω συνέπειες. Δεν ξέρεις στις φαντασιώσεις μου ότι κάτι κάνανε στα παιδιά μου, τι περιεχόμενο βάζω για να ικανοποιηθώ.
Απλά η ιδεολογία μου μου λέει ότι πάντα είμαι λάθος αν κάνω αυτό που μου έρχεται πρώτο, Αν αξιώσω να μου καλύψει η κοινωνία αυτήν την πρώτη ενόρμηση. να γιατί λέμε για ευνομούμενες πολιτείες και επιχειρηματολογούμε κατά της αυτοδικίας. Γιατί η ευνομούμενη πολιτεία είναι ακριβώς μία ουτοπία! Δηλαδή ένα εργαλείο που πάντα πρέπει να έχουμε σε ισχύ για να προχωράμε. Αλλιώς η ιστορία έχει δείξει ότι μας παίρνει ο διάολος.
Αν με εννοείς, θα καταλάβεις τι προσπαθώ τόσο καιρό. Ούτε δικαίωση του κάθε εγκληματία, ούτε καταδίκη του κάθε εξοργισμένου.