Μιλάει για παραίσθηση αυτός που αναπνέει λιβάνια!stavmanr έγραψε: ↑31 Οκτ 2019, 22:25Ασέβαστος έγραψε: ↑31 Οκτ 2019, 18:33"πιστη" ειναι οταν δεν εχεις αποδεικτικα στοιχεια.
οταν εχεις, λεγεται "γνωση"
η μη-υπαρξη οποιουδηποτε θεου εχει περιγραφει ως τωρα απο καθε θρησκεια, μπορει να αποδειχτει. με παρα πολλους τροπους. βασικα ενας ειναι αρκετος, η χρονολογηση του συμπαντος μας δειχνει οτι προυπηρχε κατα καποια δις χρονια πριν απο την καθε "αρχη" που οριζουν οι θρησκειες.
η μη υπαρξη μιας ασαφους "αρχικης αιτιας" ως "θεοτητα" δεν μπορει να αποδειχτει, απλως επειδη ειναι τοσο ασαφης που δεν μπορει να περιγραφει καν, για να μπορεσει να υπαρξει λογικη αποδειξη για την υπαρξη/ μη υπαρξη της.
Καλή προσπάθεια...
Πίστη εφαρμόζεις στα πάντα, ακόμη και στα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και στην αποδεικτική διαδικασία.
Και δεν είναι τυχαίο ότι πράγματα που μία εποχή θεωρούνται αποδεδειγμένα, σε λίγο καιρό θεωρούνται γραφικά.
Συνήθως, στον αθεισμό, συναντάμε την παραίσθηση του μονοπωλίου στην αποδεικτική διαδικασία.
Και το παίζει δικηγόρος! Αλίμονο στα θύματα του χασοδίκη!

.