Ποιά ιδεολογία έχω;

Ερωτήσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις σχετικά με τη σχεδίαση και λειτουργία του Phorum.com.gr

Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Ποιά ιδεολογία έχω;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Νοέμ 2019, 12:13

Alien666 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:11
EKPLIKTIKOS έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:08
ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Εμένα λες;
Το νημα το άνοιξε ο καβαλιερε για να πούμε εμείς τι ιδεολογία πιστεύουμε πως έχει ο ίδιος, Όχι τι ιδεολογία έχει ο καθένας από εμάς.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 17 Νοέμ 2019, 12:13

Alien666 έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Εμένα λες;
όχι.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Νοέμ 2019, 12:16

Επεξεργασία, λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cavaliere την 17 Νοέμ 2019, 12:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Νοέμ 2019, 12:17

Ερμής έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:13
Alien666 έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:
Εμένα λες;
Το νημα το άνοιξε ο καβαλιερε για να πούμε εμείς τι ιδεολογία πιστεύουμε πως έχει ο ίδιος, Όχι τι ιδεολογία έχει ο καθένας από εμάς.
Α, συγνώμη. Ξύπνησα αργά και δεν έχω ακόμη πιει καφέ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Νοέμ 2019, 12:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:10
Cavaliere έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:02
ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 10:49

Κι αν δεν αλλάξει εσένα, αλλάζει τους άλλους. :lol:

Για την ακρίβεια αλλάζει τη συμπεριφορά τους, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.
Ίσως, θα λέγαμε, αποκαλύπτονται οι άνθρωποι σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας. Εδώ που βρίσκομαι κάνουμε ένα πείραμα, όχι επαγγελματικά, αλλά παράλληλα. Ξεκίνησε από μια κόντρα με τη συνεργάτιδά μου, σχετικά με το αν οι άνθρωποι στη Γερμανία - ή και αλλού- επιθυμούν αληθινά τη σωστή δημοκρατία και τις ευθύνες της.
Εδώ που τα λέμε, η σημερινή γερμανική νοοτροπία στηρίζεται σε σχιζοφρενή βάση. Σε δύο βάρκες με αντίθετη κατεύθυνση, για να γίνω πιο σαφής. :lol:
Δεν έχω ζήσει εκεί και δεν έχω την εμπειρία σου αλλά αυτή είναι η αίσθηση μου από Γερμανούς και γερμανοτραφείς Έλληνες που ξέρω, πέρα από την όποια ενημέρωση έχω από τα μμε.

Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ελάχιστοι επιθυμούν πραγματικά συνθήκες "σωστής" δημοκρατίας.
Επειδή η εκδημοκράτιση κι αποναζιστικοποίηση ήρθε διά της βίας εκ των έξω, κι έπρεπε να πείσουν τους εαυτούς τους πως ήταν "από σήμερα" δημοκράτες. Πώς λέμε, από σήμερα κόβω το κάπνισμα. Οι δε αλλοδαποί εν Γερμανία είναι αποτέλεσμα του ημεδαπού ρατσισμού και της αποτυχίας αφομοίωσης σε μεγάλο βαθμό. Όταν μια κοινωνία δεν συντίθεται φυσικά, αλλά τεχνιτά, τα παζλ δένουν λάθος μεταξύ τους.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Νοέμ 2019, 12:37

Spiros252 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 07:27
Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
Προφανώς δεν γίνεται, αλλά με κάποιο τρόπο πιέζουν τον εαυτό τους, βάζουν τις ιδέες / απόψεις τους σε μια προκρουστεια κλίνη, ώστε να φαίνεται ότι είναι "μέσα σε όλα".
Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Νοέμ 2019, 12:38

enterprise-psi έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 08:29
Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.

Ποια ιδεολογία έχω; 😬😁
Ελληνισμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 17 Νοέμ 2019, 12:41

hellegennes έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:37
Spiros252 έγραψε:
Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
Προφανώς δεν γίνεται, αλλά με κάποιο τρόπο πιέζουν τον εαυτό τους, βάζουν τις ιδέες / απόψεις τους σε μια προκρουστεια κλίνη, ώστε να φαίνεται ότι είναι "μέσα σε όλα".
Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.
δεν είναι (μονο) ψυχολογικοί οι λόγοι
το συστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επιβάλλει έναν βαθμό κομματικής πειθαρχίας. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία για να ψηφίζουμε ξεχωριστά για κάθε θέμα

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 17 Νοέμ 2019, 12:43

hellegennes έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:38
enterprise-psi έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 08:29
Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.

Ποια ιδεολογία έχω; 😬😁
Ελληνισμός.
Εικόνα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Νοέμ 2019, 12:45

dna replication έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:41
hellegennes έγραψε:
Spiros252 έγραψε:
το συστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επιβάλλει έναν βαθμό κομματικής πειθαρχίας. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία για να ψηφίζουμε ξεχωριστά για κάθε θέμα
Αυτό δεν έχει σημασία. Αν δεν είσαι ο ίδιος μέλος του κόμματος, δεν υπάρχει ορθολογικός λόγος να ταυτίζεσαι με ό,τι λέει το κόμμα επειδή το ψηφίζεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Νοέμ 2019, 12:46

Στις Η.Π.Α. οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, αν κι ανήκουν, κυρίως σε κόμματα, έχουν περισσότερη ελευθερία, σε ψηφοφορίες. Ας πούμε, ο Μητσοτάκης, σε διαγράφει, κι ο κάθε Μητσοτάκης. Κομματική πειθαρχία.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 17 Νοέμ 2019, 12:55

Μπερλουσκονικός :D
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 17 Νοέμ 2019, 13:07

Αν απο πολύπλοκα χιλιαδων τεμαχιων εντελως διαφορετικων θεμάτων παζλ - χανονταν κομμάτια και τα κουτια τους με την πληρη εικονα και ολα αναμειγνυονταν σε ενα - οποιος προσπαθουσε να το φτιαξει θα ειχε τον Καβαλιερε :003: και σε καθε προσπαθεια κατι διαφορετικο, κατι σαν ζωντανο καλειδοσκοπιο - ενα κολλαζ απο ημιτελεις λιγοτερο η περισσοτερο εικονες - κατι σαν πλανοδιο πολυπράγμονα καλλιτεχνη της αναγεννησης .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 17 Νοέμ 2019, 13:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 17 Νοέμ 2019, 13:09

dna replication έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:41
hellegennes έγραψε:
Spiros252 έγραψε:
Δυστυχως.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 17 Νοέμ 2019, 13:14

Αγις έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 13:07
Αν απο πολύπλοκα χιλιαδων τεμαχιων εντελως διαφορετικων θεμάτων παζλ - χανονταν κομμάτια και τα κουτια τους με την πληρη εικονα και ολα αναμειγνυονταν σε ενα - οποιος προσπαθουσε να το φτιαξει θα ειχε τον Καβαλιερε :003: και σε καθε προσπαθεια κατι διαφορετικο, κατι σαν ζωντανο καλειδοσκοπιο - ενα κολλαζ απο ημιτελεις λιγοτερο η περισσοτερο εικονες - κατι σαν πλανοδιο πολυπράγμονα καλλιτεχνη της αναγεννησης .
Αυτό με όλα σε κόκκινο χρώμα Τελικά θα πει και ο ίδιος αυτο που έγραψες αλλά με διαφορετικά λόγια

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών