Το νημα το άνοιξε ο καβαλιερε για να πούμε εμείς τι ιδεολογία πιστεύουμε πως έχει ο ίδιος, Όχι τι ιδεολογία έχει ο καθένας από εμάς.Alien666 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:11Εμένα λες;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:08ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Ποιά ιδεολογία έχω;
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
Re: Ποιά ιδεολογία έχω;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
όχι.Alien666 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:11Εμένα λες;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:08ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Επεξεργασία, λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cavaliere την 17 Νοέμ 2019, 12:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ordem e Progresso.
Α, συγνώμη. Ξύπνησα αργά και δεν έχω ακόμη πιει καφέ.Ερμής έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:13Το νημα το άνοιξε ο καβαλιερε για να πούμε εμείς τι ιδεολογία πιστεύουμε πως έχει ο ίδιος, Όχι τι ιδεολογία έχει ο καθένας από εμάς.Alien666 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:11Εμένα λες;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:08ΚΚΕ εισαι. Αυτη ειναι η ιδεολογια σου ακριβώς: κομμουνιστής, συντηρητικός, χριστιανός, εθνολαικιστης αλλα ελιτιστης αντικαραμπαμπικος/αντιπασοκος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Επειδή η εκδημοκράτιση κι αποναζιστικοποίηση ήρθε διά της βίας εκ των έξω, κι έπρεπε να πείσουν τους εαυτούς τους πως ήταν "από σήμερα" δημοκράτες. Πώς λέμε, από σήμερα κόβω το κάπνισμα. Οι δε αλλοδαποί εν Γερμανία είναι αποτέλεσμα του ημεδαπού ρατσισμού και της αποτυχίας αφομοίωσης σε μεγάλο βαθμό. Όταν μια κοινωνία δεν συντίθεται φυσικά, αλλά τεχνιτά, τα παζλ δένουν λάθος μεταξύ τους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:10Εδώ που τα λέμε, η σημερινή γερμανική νοοτροπία στηρίζεται σε σχιζοφρενή βάση. Σε δύο βάρκες με αντίθετη κατεύθυνση, για να γίνω πιο σαφής.Cavaliere έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:02Ίσως, θα λέγαμε, αποκαλύπτονται οι άνθρωποι σε συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας. Εδώ που βρίσκομαι κάνουμε ένα πείραμα, όχι επαγγελματικά, αλλά παράλληλα. Ξεκίνησε από μια κόντρα με τη συνεργάτιδά μου, σχετικά με το αν οι άνθρωποι στη Γερμανία - ή και αλλού- επιθυμούν αληθινά τη σωστή δημοκρατία και τις ευθύνες της.
Δεν έχω ζήσει εκεί και δεν έχω την εμπειρία σου αλλά αυτή είναι η αίσθηση μου από Γερμανούς και γερμανοτραφείς Έλληνες που ξέρω, πέρα από την όποια ενημέρωση έχω από τα μμε.
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ελάχιστοι επιθυμούν πραγματικά συνθήκες "σωστής" δημοκρατίας.
Ordem e Progresso.
- hellegennes
Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.Spiros252 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 07:27Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
Προφανώς δεν γίνεται, αλλά με κάποιο τρόπο πιέζουν τον εαυτό τους, βάζουν τις ιδέες / απόψεις τους σε μια προκρουστεια κλίνη, ώστε να φαίνεται ότι είναι "μέσα σε όλα".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ελληνισμός.enterprise-psi έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 08:29Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.
Ποια ιδεολογία έχω;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
δεν είναι (μονο) ψυχολογικοί οι λόγοιhellegennes έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:37Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.Spiros252 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 07:27Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
Προφανώς δεν γίνεται, αλλά με κάποιο τρόπο πιέζουν τον εαυτό τους, βάζουν τις ιδέες / απόψεις τους σε μια προκρουστεια κλίνη, ώστε να φαίνεται ότι είναι "μέσα σε όλα".
το συστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επιβάλλει έναν βαθμό κομματικής πειθαρχίας. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία για να ψηφίζουμε ξεχωριστά για κάθε θέμα
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
hellegennes έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:38Ελληνισμός.enterprise-psi έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 08:29Καμία πολιτική ιδεολογία , καμιά κατεύθυνση , δίκιο έχω μόνο εγώ . Ορθός είναι μόνο ο λόγος μου.
Ποια ιδεολογία έχω;

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- hellegennes
Αυτό δεν έχει σημασία. Αν δεν είσαι ο ίδιος μέλος του κόμματος, δεν υπάρχει ορθολογικός λόγος να ταυτίζεσαι με ό,τι λέει το κόμμα επειδή το ψηφίζεις.dna replication έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:41δεν είναι (μονο) ψυχολογικοί οι λόγοιhellegennes έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:37Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.Spiros252 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 07:27Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
το συστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επιβάλλει έναν βαθμό κομματικής πειθαρχίας. Δεν έχουμε άμεση δημοκρατία για να ψηφίζουμε ξεχωριστά για κάθε θέμα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στις Η.Π.Α. οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, αν κι ανήκουν, κυρίως σε κόμματα, έχουν περισσότερη ελευθερία, σε ψηφοφορίες. Ας πούμε, ο Μητσοτάκης, σε διαγράφει, κι ο κάθε Μητσοτάκης. Κομματική πειθαρχία.
Ordem e Progresso.
Αν απο πολύπλοκα χιλιαδων τεμαχιων εντελως διαφορετικων θεμάτων παζλ - χανονταν κομμάτια και τα κουτια τους με την πληρη εικονα και ολα αναμειγνυονταν σε ενα - οποιος προσπαθουσε να το φτιαξει θα ειχε τον Καβαλιερε
και σε καθε προσπαθεια κατι διαφορετικο, κατι σαν ζωντανο καλειδοσκοπιο - ενα κολλαζ απο ημιτελεις λιγοτερο η περισσοτερο εικονες - κατι σαν πλανοδιο πολυπράγμονα καλλιτεχνη της αναγεννησης .

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 17 Νοέμ 2019, 13:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δυστυχως.dna replication έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:41δεν είναι (μονο) ψυχολογικοί οι λόγοιhellegennes έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 12:37Οπαδισμός λέγεται. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για το ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη έκφρασή του είναι στην πολιτική είτε αφορά κόμματα είτε απλώς ιδεολογίες. Εξελικτικά μάλλον έχει να κάνει με την κοινωνική ανάγκη που έχουμε σε είδος να ανήκουμε σε μια ομάδα, σε ένα ολοκληρωμένο σετ αξιών και να υπερασπιζόμαστε αυτήν την ομάδα εθελοτυφλώντας.Spiros252 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 07:27Πάντα είχα αυτή την απορία. Πώς γίνεται να συμφωνούν τόσοι πολλοί σε όλα με τα κόμματα τους, με τις θέσεις τους κ.λπ.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Αυτό με όλα σε κόκκινο χρώμα Τελικά θα πει και ο ίδιος αυτο που έγραψες αλλά με διαφορετικά λόγιαΑγις έγραψε: ↑17 Νοέμ 2019, 13:07Αν απο πολύπλοκα χιλιαδων τεμαχιων εντελως διαφορετικων θεμάτων παζλ - χανονταν κομμάτια και τα κουτια τους με την πληρη εικονα και ολα αναμειγνυονταν σε ενα - οποιος προσπαθουσε να το φτιαξει θα ειχε τον Καβαλιερεκαι σε καθε προσπαθεια κατι διαφορετικο, κατι σαν ζωντανο καλειδοσκοπιο - ενα κολλαζ απο ημιτελεις λιγοτερο η περισσοτερο εικονες - κατι σαν πλανοδιο πολυπράγμονα καλλιτεχνη της αναγεννησης .
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιά είναι η ιδεολογία του Στέφανου Κασσελάκη ;
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 22:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 656 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pikey25
10 Δεκ 2023, 17:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιά είναι η ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ;
από έργο_μακέτο » 09 Δεκ 2023, 13:48 » σε Εσωτερική Πολιτική - 89 Απαντήσεις
- 2792 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
11 Δεκ 2023, 10:27
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΕΊΝΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΌΣ ΔΙΕΘΝΉ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ;
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 13 Αύγ 2023, 23:36 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 93 Απαντήσεις
- 3942 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
10 Φεβ 2025, 13:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έχουν ιδεολογία οι χούλιγκαν; (Νικόλας Σεβαστάκης)
από Portia » 12 Αύγ 2023, 21:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 19 Απαντήσεις
- 757 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από paul25
25 Αύγ 2023, 22:07
-