κοιμησου αγγελουδι μουhellegennes έγραψε: ↑23 Νοέμ 2019, 22:49Πρέπει να είσαι υπέρμετρα delusional για να θεωρείς ότι οι γυναίκες έλκονται από τους καπνιστές. Μεγαλύτερη μαλακία για φέτος νομίζω δεν έχω ακούσει, παίρνεις τα σκήπτρα.
Μπιλάρα, θα τα καταφέρεις ρε ψηλέ?
Re: Μπιλάρα, θα τα καταφέρεις ρε ψηλέ?
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- hellegennes
Έχεις δώσει ρεσιτάλ μαλακίας σ' αυτό το νήμα. Κυριολεκτικά ένα προς ένα όλα σου τα επιχειρήματα είναι άκυρα. Δεν έχεις αρθρώσει μισή σειρά που να έχει κάποια στοιχειώδη σύνδεση με την πραγματικότητα.fagano3 έγραψε: ↑23 Νοέμ 2019, 14:47Μην επιμενεις.Τα μαθηματικα δεν βγαινουν.
Αν βγαλουμε και τα εξοδα που γλιτωνουμε απο τους συνταξιουχους που πεθαινουν πολυ νωριτερα ειναι ευλογια το καπνισμα για το κρατος ιδιως στην Ελλαδα με τις τεραστιες συνταξεις.Τα μισα συνταξιμα χρονια γλιτωνουμε απο καθε καπνιστη που το παει μεχρι τελους ακομα και αν δεν παει απο καρκινο.
Επιπλεον δεν γλιτωνεις τιποτα με το να απαγορευεις το καπνισμα σε κλειστους χωρους. Κανεις δεν το κοβει επειδη το στερειται δυο ωρες.
Απλα χανει το κρατος εσοδα επειδη οι κομπλεξικοι δεν αποδεχονται το δικαιωμα των καπνιστων να εχουν τα δικα τους μαγαζια.
Αν ενδιαφεροταν το κρατος για την υγεια των πολιτων του θα απαγορευε την πωληση τσιγαρων και θα επετρεπε μονο το ηλεκτρονικο.
Το κόστος νοσηλείας του συνόλου των παθήσεων ενός καπνιστή είναι πολλαπλάσιο των φόρων που έχει πληρώσει μέσω των πακέτων που καπνίζει.
Πολύς κόσμος κόβει το τσιγάρο λόγω απαγόρευσης. Στην Αγγλία από τα 10 εκατομμύρια έπεσαν στα 8 μέσα σε μια δεκαετία από την απαγόρευση.
Το κράτος δεν χάνει καθόλου έσοδα. Ούτε σταγόνα εσόδων. Τα λεφτά που ξόδευε ο καπνιστής σε τσιγάρα, αν κόψει το τσιγάρο θα αρχίσει να τα ξοδεύει αλλού, δεν θα εξαφανιστούν από το σύμπαν. Θα τα ξοδεύει σε άλλα πράγματα, που σημαίνει τόνωση της υπόλοιπης αγοράς, έξτρα θέσεις εργασίας, έσοδα από άμεσους φόρους, έμμεσους φόρους και ασφάλιση. Αν κάτσεις να κάνεις την ανάλυση, σε οτιδήποτε άλλο κι αν ξοδέψει ο πρώην καπνιστής τα λεφτά του, είναι τεράστιο όφελος για την οικονομία του κράτους.
Το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών του. Αυτή είναι η δουλειά του. Μπορεί να μην κάνει τέλεια δουλειά και να υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, αλλά είναι ένας μεγάλος τομέας του κράτους.
Οι ολικές απαγορεύσεις έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο, δημιουργία παραεμπορίου και εγκληματικότητας.
Έχεις κι άλλες απίστευτες παπαριές να προσθέσεις; Πριν το κάνεις, κόψε το κάπνισμα για μια μέρα μπας και αρχίσει ο εγκέφαλός σου να λειτουργεί φυσιολογικά και ξανασκεφτείς τι μαλακίες έγραψες για να δικαιολογήσεις την εξάρτησή σου από την πρέζα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στον κουμπαρο του Κουλη δε πανε τα λεφτα?vantono έγραψε: ↑23 Νοέμ 2019, 20:31Ο Κικίλιας εξήγησε γιατί υπάρχει χρέωση στο 1142
Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν, ο Βασίλης Κικίλιας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 όπου επιχείρησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις...
Όπως είπε είναι συμβολική, απλώς και μόνο για να αποφεύγονται οι φάρσες, οι κακεντρέχειες και τα «καρφώματα» μεταξύ ανταγωνιστών καταστηματαρχών.
Δεν καπνιζω Ζηκοhellegennes έγραψε: ↑23 Νοέμ 2019, 23:04
Έχεις κι άλλες απίστευτες παπαριές να προσθέσεις; Πριν το κάνεις, κόψε το κάπνισμα για μια μέρα μπας και αρχίσει ο εγκέφαλός σου να λειτουργεί φυσιολογικά και ξανασκεφτείς τι μαλακίες έγραψες για να δικαιολογήσεις την εξάρτησή σου από την πρέζα.
Απλα εγω δεν ειμαι κακασχημος σαν και σενα για να με πιανει υστερια με τους καπνιστες.
- hellegennes
Πόσο θίχτηκα από τα μαστουρωμένα λόγια σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Υπερκουλτουριάρης
Στην Αγγλια επεσαν οι καπνιστες, γιατι το κρατος στοχευμενα στραφηκε στο ηλεκτρονικο τσιγαρο- ατμισμα σωστοτερα.
Τα πακετα,ακομα και τα εισητηριο στο λεωφορειο,εχουν μνμτα που λενε στον καπνιστη πως το ατμισμα ειναι 95-99% ασφαλεστερο, το συνταγογραφουν οι γιατροι και το βασικοτερο σου επιτρεπουν να ατμισεις παντου και δεν εχει και φορολογικο καπελο.
Εδω οι καραγκιοζιδες προχωρεσαν σε απαγορευση του .... ατμου. Πραγμα εγληματικο,το αντιθετο θα επρεπε να το προμοταρουν
Τα πακετα,ακομα και τα εισητηριο στο λεωφορειο,εχουν μνμτα που λενε στον καπνιστη πως το ατμισμα ειναι 95-99% ασφαλεστερο, το συνταγογραφουν οι γιατροι και το βασικοτερο σου επιτρεπουν να ατμισεις παντου και δεν εχει και φορολογικο καπελο.
Εδω οι καραγκιοζιδες προχωρεσαν σε απαγορευση του .... ατμου. Πραγμα εγληματικο,το αντιθετο θα επρεπε να το προμοταρουν
- EKPLIKTIKOS
Διαφωνώ με τον fagano ΑΛΛΑ έχει ψήγματα αλήθειας στα ποστ του. Είναι αλλο πράγμα να θες να μην εισπνέεις τον καπνό του αλλου και άλλο αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες. Βασικα βλέπουμε το εξής, μεγάλη μεριδα αντικαπνιστων να εύχονται καρκίνο στους καπνιστες κ αλλα τέτοια ομορφα. Τον καρκίνο σας και σ αλλη παραλια. Chill dudes, με έχετε κάνει να βλεπω με συμπάθεια τους τύπους. Ξαναλέω: αλλο το να επικεντρώνεσαι σε σενα και καλα κάνεις, η απαγόρευση έχει πολλα points που μόνο ενας κολλημένος δε θα ήθελε να παραδεχτεί, μέχρι κ καπνιστες σου λενε πως δεν την παλεύουν σε ορισμένα μαγαζια απο την καπνα. Αλλα δε χρειάζεται κανείς να βγαζει κομπλεξ κ χαιρεκακία, άλλωστε οι περισσότεροι εχουμε ατομα που αγαπαμε που ειναι καπνιστες, και σίγουρα δε νιώθουμε ετσι γι αυτούς. 
Επι του θέματος, χθες που βγηκα σε μπυραρια μια χαρα έβγαιναν εξω για τσιγάρο, εντάξει, δεν εγινε κ τίποτα, στην Ελλάδα ζουμε, δείτε το σαν ευκαιρία να πιάσετε κουβέντα με τον διπλανό, να στείλετε μήνυμα στην κρυφή γκόμενα, πανω απ ολα να πάρετε λιγο καθαρο αερα.
Επι του θεματος 2, ως πραγματικός λιμπ
υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει, μακριά μου 
Στους δημόσιους χώρους ας απαγορεύεται. Τωρα στους ιδιωτικούς, θα μου αρεσε να απαγορεύεται απο την επιχείρηση όμως, ίσως κ απο καποιο σωματείο εργαζομένων, δε μου αρεσει η ιδεα του μεγαλου κράτους που φροντίζει για τετοια πράγματα

Επι του θέματος, χθες που βγηκα σε μπυραρια μια χαρα έβγαιναν εξω για τσιγάρο, εντάξει, δεν εγινε κ τίποτα, στην Ελλάδα ζουμε, δείτε το σαν ευκαιρία να πιάσετε κουβέντα με τον διπλανό, να στείλετε μήνυμα στην κρυφή γκόμενα, πανω απ ολα να πάρετε λιγο καθαρο αερα.

Επι του θεματος 2, ως πραγματικός λιμπ

Στους δημόσιους χώρους ας απαγορεύεται. Τωρα στους ιδιωτικούς, θα μου αρεσε να απαγορεύεται απο την επιχείρηση όμως, ίσως κ απο καποιο σωματείο εργαζομένων, δε μου αρεσει η ιδεα του μεγαλου κράτους που φροντίζει για τετοια πράγματα
Ναι ρε φιλε αλλα εκει ενδιαφερονται για την δημοσια υγεια δεν ειναι κομπλεξικοι υποκριτες.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 00:23Στην Αγγλια επεσαν οι καπνιστες, γιατι το κρατος στοχευμενα στραφηκε στο ηλεκτρονικο τσιγαρο- ατμισμα σωστοτερα.
Σιγα μην θελουν να περιορισουν το καπνισμα σε μια χωρα που δεν παραγει τιποτα.
Για να καταλαβουμε για τι ποσα μιλαμε να πουμε οτι ο Ενφια ειναι 3,1 δις
http://newpost.gr/oikonomia/625733/h-ak ... oi-xamenoi
ποσο περιπου το ιδιο μονο απο τους φορους απο τα τσιγαρα.
http://iobe.gr/docs/research/RES_04_281 ... %95_GR.pdf
Σελ 14 πριν την κριση μαλιστα το 2011 ηταν σχεδον 4 δις μονο απο τα τσιγαρα και το 2016 γυρω στα 3 δις. 7% των φορολογικων εσοδων!!!
Ειδικότερα ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2019 είναι 3,139 δισ. ευρώ από 2,897 που ήταν το 2018.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... -2019.html
Δηλαδη ο καπνιστης πληρωνει με τους φορους του ολο το συστημα υγειας απο τον καρκινο του μεχρι την γεννα της κυρα κουλας και τα τα χαπακια για τη χοληστερινη του κυρ μητσου.
Αμα το γυρισουν ολοι σε ατμιστη τοτε θα χασει τεραστια εσοδα το κρατος.
Αν βεβαια ηταν ενα κρατος που ενδιαφεροταν για την υγεια των πολιτων θα εκανε αυτο που προτεινω , δηλαδη απαγορευση τσιγαρου και ηλεκτρονικο παντου χωρις εξτρα κρατικους φορους.
Αλλα υποκριτες και κομπλεξικοι.
Φυσικα αυτο θα εχει επιπτωσεις στα μαγαζια.Ακομα και στην Αγγλια που το ψιλοσωσαν με τους ατμιστες απο 60000 παμπ που ειχε η Αγγλια πριν δεκα χρονια τωρα εχει 50000.
Και δεν ειναι μονο ο αριθμος αλλα και η καταναλωση.Αλλο να εισαι μεσα ολη την ωρα και να εχεις διπλα στο ποτο τσιγαρο και αλλο να εισαι την μιση ωρα εξω για να καπνισεις.Αν πας βεβαια στο μαγαζι γιατι αν εχει κρυο θα κατσεις σπιτι σου.
Φυσικα αν υπηρχαν μαγαζια για καπνιστες και μη καπνιστες δεν θα χαμε τετοια.
Αλλα ειπαμε το κομπλεξ πανω απο ολα και στα αρχιδια μας και η οικονομια της χωρας και η ελευθερια του αλλου και η υγεια των πολιτων.
Εχει ψυχολογικα συγκεκριμενος κερατας πολιτικος επειδη η γυναικα του ειναι καπνιστρια; Θα το χρεωθει ολη η χωρα.
fagano3 έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 13:38Ναι ρε φιλε αλλα εκει ενδιαφερονται για την δημοσια υγεια δεν ειναι κομπλεξικοι υποκριτες.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 00:23Στην Αγγλια επεσαν οι καπνιστες, γιατι το κρατος στοχευμενα στραφηκε στο ηλεκτρονικο τσιγαρο- ατμισμα σωστοτερα.
Σιγα μην θελουν να περιορισουν το καπνισμα σε μια χωρα που δεν παραγει τιποτα.
Για να καταλαβουμε για τι ποσα μιλαμε να πουμε οτι ο Ενφια ειναι 3,1 δις
http://newpost.gr/oikonomia/625733/h-ak ... oi-xamenoi
ποσο περιπου το ιδιο μονο απο τους φορους απο τα τσιγαρα.
http://iobe.gr/docs/research/RES_04_281 ... %95_GR.pdf
Σελ 14 πριν την κριση μαλιστα το 2011 ηταν σχεδον 4 δις μονο απο τα τσιγαρα και το 2016 γυρω στα 3 δις. 7% των φορολογικων εσοδων!!!
Ειδικότερα ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας για το 2019 είναι 3,139 δισ. ευρώ από 2,897 που ήταν το 2018.
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... -2019.html
Δηλαδη ο καπνιστης πληρωνει με τους φορους του ολο το συστημα υγειας απο τον καρκινο του μεχρι την γεννα της κυρα κουλας και τα τα χαπακια για τη χοληστερινη του κυρ μητσου.
Αμα το γυρισουν ολοι σε ατμιστη τοτε θα χασει τεραστια εσοδα το κρατος.
Αν βεβαια ηταν ενα κρατος που ενδιαφεροταν για την υγεια των πολιτων θα εκανε αυτο που προτεινω , δηλαδη απαγορευση τσιγαρου και ηλεκτρονικο παντου χωρις εξτρα κρατικους φορους.
Αλλα υποκριτες και κομπλεξικοι.
Φυσικα αυτο θα εχει επιπτωσεις στα μαγαζια.Ακομα και στην Αγγλια που το ψιλοσωσαν με τους ατμιστες απο 60000 παμπ που ειχε η Αγγλια πριν δεκα χρονια τωρα εχει 50000.
Και δεν ειναι μονο ο αριθμος αλλα και η καταναλωση.Αλλο να εισαι μεσα ολη την ωρα και να εχεις διπλα στο ποτο τσιγαρο και αλλο να εισαι την μιση ωρα εξω για να καπνισεις.Αν πας βεβαια στο μαγαζι γιατι αν εχει κρυο θα κατσεις σπιτι σου.
Φυσικα αν υπηρχαν μαγαζια για καπνιστες και μη καπνιστες δεν θα χαμε τετοια.
Αλλα ειπαμε το κομπλεξ πανω απο ολα και στα αρχιδια μας και η οικονομια της χωρας και η ελευθερια του αλλου και η υγεια των πολιτων.
Εχει ψυχολογικα συγκεκριμενος κερατας πολιτικος επειδη η γυναικα του ειναι καπνιστρια; Θα το χρεωθει ολη η χωρα.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Αν υπηρχαν μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων επειδη των καπνιστων θα ηταν σαν τα κλουβια του αεροδρομιου ακομα και οι καπνιστες σε πολλες περιπτωσεις θα πηγαιναν σε μη καπνιστων.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑24 Νοέμ 2019, 00:27Διαφωνώ με τον fagano ΑΛΛΑ έχει ψήγματα αλήθειας στα ποστ του. Είναι αλλο πράγμα να θες να μην εισπνέεις τον καπνό του αλλου και άλλο αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες. Βασικα βλέπουμε το εξής, μεγάλη μεριδα αντικαπνιστων να εύχονται καρκίνο στους καπνιστες κ αλλα τέτοια ομορφα. Τον καρκίνο σας και σ αλλη παραλια. Chill dudes, με έχετε κάνει να βλεπω με συμπάθεια τους τύπους. Ξαναλέω: αλλο το να επικεντρώνεσαι σε σενα και καλα κάνεις, η απαγόρευση έχει πολλα points που μόνο ενας κολλημένος δε θα ήθελε να παραδεχτεί, μέχρι κ καπνιστες σου λενε πως δεν την παλεύουν σε ορισμένα μαγαζια απο την καπνα. Αλλα δε χρειάζεται κανείς να βγαζει κομπλεξ κ χαιρεκακία, άλλωστε οι περισσότεροι εχουμε ατομα που αγαπαμε που ειναι καπνιστες, και σίγουρα δε νιώθουμε ετσι γι αυτούς.
Επι του θεματος 2, ως πραγματικός λιμπυπερασπίζομαι το δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει, μακριά μου
Επειδη υπηρξα καπνιστης σε χωρα που απαγορευοταν το καπνισμα μπορω να πω οτι δεν ειχα ιδιατερο προβλημα, αν και φυσικα καταναλωνα πολυ λιγοτερο σε αλκοολ, μιας και εβγαινα συνεχεια εξω και επιανα κουβεντα (οι μισοι βεβαια ηταν μη καπνιστες που βγαιναν για να μην ξεμεινουν με τους αντικαπνιστες

Eκει που ειναι τσογλανια να του το στερεις ειναι οταν εχει ματς ή ζωντανο προγραμμα τυπου μπουζουκια που θα το χασεις αν βγεις εξω.Αλλα ουτε μπουζουκια πας καθε μερα , ουτε ματς εχει καθε μερα.
Ενταξει σιχαινομαι τον καπνο πλεον αλλα δεν θα παθω και τιποτα αν μια φορα το χρονο παω σε μπουζουκια ή σε λαιβ και καπνιζουν.
Το αστειο βεβαια οτι ολες αυτες οι αντικαπνιστικες υστεριες ειναι αμερικανιες.
Εκει ειναι ταξικο και φυλετικο το θεμα.
Ο μεξικανος και ο ρεντ νεκ καπιζουν,πινουν και τρωνε τονους απο κοκκινο κρεας
και ο γουασπ μιντλ κλασ ειναι με τις βιγκαν μαλακιες και τα ψυχοφαρμακα.
Στο τελος και οι δυο εχουν μικροτερο προσδοκιμο ζωης και απο την ΑΛβανια γιατι και οι δυο τροποι ζωης ειναι μαλακια με τη διαφορα οτι η ρεντ νεκ και η λατινα γκομενα κανουν καλο κρεβατι.
- Dwarven Blacksmith
Όπου ακούς για "υποκριτές" και λοιπά whataboutisτικά ΤΡΕΧΕΙΣ να δώσεις δίκιο στους άλλους.

Το έχουμε πει χίλιες φορές, στα μαγαζιά δουλεύουν άνθρωποι που είναι τουλάχιστον 8 ώρες μέσα στο μαγαζί.
Αυτοί πρέπει να ρουφάνε τους καπνούς στα καταστήματα που θα ήτανε μόνο για καπνιστές;
Αυτοί πρέπει να ρουφάνε τους καπνούς στα καταστήματα που θα ήτανε μόνο για καπνιστές;

Αστειο επιχειρημα.
Δεν σε αναγκαζει κανεις να πας να δουλεψεις πουθενα.
Το μονο λογικο επιχειρημα ειναι να θεσμοθετησουν βαρεα και ανθυγιεινα για το οποιο ειμαι υπερ.
- Dwarven Blacksmith
Αν υπήρχε universal basic income ναι, αλλιώς σε αναγκάζει με την απειλή θανάτου.

- Golden Age
"Εντάξει" όλα τα άλλα,αλλά αυτή η βλακεία να θεωρούνται "κλειστοί" χώροι, χώροι που είναι καλυμμένοι με νάυλον (και όχι πλήρως) και άλλες τέτοιες προχειρότητες, είναι φαιδρό να λαμβάνονται ως "κλειστοί". Του πούστη, όποιος θέλει να μην καπνίζει ας πάει να κάτσει μέσα στο καθαυτού μαγαζί, κι ας κάθεται ο καπνιστής στον εξωτερικό χώρο με το κρύο και τις σόμπες, τα νάυλον, τζάμια κλπ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 331 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
19 Απρ 2024, 23:02