Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Αποφθέγματα Αγίου Παϊσίου
Έψαξα ποστ ενός τέρμα βαρετού εθνιcisτάκου
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Δεν σε καταλαβαίνω. Τέλος πάντων όποτε θέλεις απάντησε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Ο Θεός είναι για όλο τον κόσμοΧαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:17Ε δεν είμαστε όλοι. Ας κοιτάξει λοιπόν ο Θεός να κάνει τη δουλειά του με το δυναμικό που διαθέτει και ας αφήσει εμάς να βολευτούμε κάπου άλλου.
Γιατί να μην προσπαθήσεις να εισακουεσε;
Οι Άγιοι άνθρωποι ήταν. Οκ χαριτωμένοι ανθρωποι
Για αυτό, οι λοιποί έχουμε την Παναγία και τους Αγίους για να μεσιτευουν για εμάς
- Γενιά της Αμαρτίας
Λάμπεις σαν αγίαbluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:08Ο Θεός είναι για όλο τον κόσμο
Γιατί να μην προσπαθήσεις να εισακουεσε;
Οι Άγιοι άνθρωποι ήταν. Οκ χαριτωμένοι ανθρωποι
Για αυτό, οι λοιποί έχουμε την Παναγία και τους Αγίους για να μεσιτευουν για εμάς
Ποιος σε καταλαβαίνει;
Ο απλός σου λόγος είναι μεστός και δεν είναι γι' αυτούς που έχουν σύγχυση στην ψυχή
Θέλει να είσαι αγνός
Ελεύθερη βούληση έχουν κι ο ένας κι ο άλλοςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:12bluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 16:46Για διάβασε και Άγιο Πορφύριο
Δε μπορεί. Μια λίγη καλή προαίρεση να έχεις, κάποιος θα αγγίξει την ψυχή σου
Που σημαίνει, ότι σε αγαπάει
Ο Άγιος Πορφύριος μέσα στη παράκληση λέει είναι και για ορφανά από πατέρα
Θαύμα; Έδινα βιβλία σε μια του Αγίου Παϊσίου...βρε αλλά...τα έφερνε, δε τα διάβαζε αλλά άθεη δεν ήταν. Ορφανή από δυόμιση από πατέρα ήταν
Πώς της έδωσα του Αγίου Πορφυρίου
...πάει το βιβλίο
Έχει και κορνίζα του. Δε της τηλ. Όλο για τον Άγιο Πορφύριο μιλάει. Βέβαια...συνεχίζει να μη πάει εκκλησία και να κοινωνεί. Εγώ δε φταίω
Αλλά δες ομως
.
Πάς νά μάς τόν στείλεις τόν Χαοτικούληστό Αγιο Ορος εσύ ....
Νά σού πώ .....οτι θά τραβάνε κάποιον στά μπουντρούμια επειδή τόν είπε Παστίτσιο.... ..
Το είχε προφητέψει ο Γέροντας ;;; .
Άσχετα αν ο κόσμος μακριά από το Θεό θολώνει
Δε πράττει τα του Χριστού
Τα οποία επρατε κι ο Αδάμ πριν τη πτώση
Εμείς έχουμε όμως την μετάνοια την οποία ο Αδάμ δεν είχε
Έπρεπε να ενσαρκωθεί ο ίδιος ο Θεός,γιατί άλλος τέλειος άνθρωπος δε θα βρισκόταν για να μη ξαναπέσει,ώστε να γίνουμε ενωμένοι πλέον με Αυτον που είναι και Θεός και άνθρωπος,και μέσω της μετανοίας να σωζωμαστε
Δεν είμαι Αγία, έχω ένα μεγάλο ερωτηματικό,όπως έλεγε κι ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος. Για κάτι. Για το αν θα σωθούν η περίπτωσή μου δλΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:11Λάμπεις σαν αγία
Ποιος σε καταλαβαίνει;
Ο απλός σου λόγος είναι μεστός και δεν είναι γι' αυτούς που έχουν σύγχυση στην ψυχή
Θέλει να είσαι αγνός
Και δεν είναι δικά μου λόγια,είναι του κατηχητή, όλοι από κάπου μαθαίνουμε και εκφέρουμε γνώμη
Και με την ευλογία και αυτού και του πνευματικού μου μιλαω
Στην εκκλησία δεν φιλοσόφουμεΧαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:11Κι εγώ λέω πράγματα που τα ή τα είδα άμεσα αναφορικά στον Παϊσιο ή συνδυάζω συνειρμικά ένα φαινόμενο με το ότι θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί ο Παΐσιος. Εντελώς φυσικά τον αναφέρω ως οντότητα καθώς κάνω την αναφορά μου. Αλλά και πολλούς άλλους.bluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 16:46Για διάβασε και Άγιο Πορφύριο
Θαύμα; Έδινα βιβλία σε μια του Αγίου Παϊσίου...βρε αλλά...τα έφερνε, δε τα διάβαζε αλλά άθεη δεν ήταν. Ορφανή από δυόμιση από πατέρα ήταν
...πάει το βιβλίο
Έχει και κορνίζα του. Δε της τηλ. Όλο για τον Άγιο Πορφύριο μιλάει. Βέβαια...συνεχίζει να μη πάει εκκλησία και να κοινωνεί. Εγώ δε φταίω
Αλλά δες ομως
Επίσης πολλά φαινόμενα έχουν κοινές αναφορές σε δυο ή τρία ή και περισσότερα πρόσωπα. Πραγματικά δεν έχει σημασία να διατηρήσεις την ξεχωριστότητα του καθένα. Σημασία έχει η ίδια η άποψη που έχεις για κάτι. Είτε το έχουν πει χίλιοι πριν από σένα και δεν τους ξέρεις, είτε όχι.
Να ξέρεις ότι πολλά χρόνια νωρίτερα είχα διαβάσει την αγία γραφή από τον Σωκράτη, ό,τι αφορά αυτόν δηλαδή. Όταν διάβασα τον Σωκράτη η μνήμη μου αλλά και το συναίσθημά μου καλούσαν αυτά που έγραφε η αγία γραφή. όχι στο μεγαλύτερο μέρος της βεβαίως. Αλλά αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι τα ευαγγέλια είναι επεξεργασμένα με λίγο Σωκρατικό προσανατολισμό τουλάχιστον στο ηθικό κομμάτι. προϋπήρξε βλέπεις ο Σωκράτης. Δεν έχω λόγο να πρέπει να συνδυάσω τις ηθικές απόψεις που από παντού μπορεί να έρχονται, με τα θρησκευτικά. Μιλάμε για μία θρησκεία που ήρθε απέξω.
Όλη η φιλοσοφία είναι έτοιμη, στο ευαγγέλιο
Περιστρεφομαστε γύρω από αυτό και το Θεό και γινόμαστε πιο σοφοί( όχι εγώ εννοείται)
Τα ευαγγέλια είναι Θεόπνευστα
Δλ μέσω Αγίου Πνεύματος που ενήργησε σε Αγίους ανθρώπους ( για αυτό και τους λέμε Αγίους) γράφηκαν
Απόδειξη η π.Χ και Μ.Χ εποχή
Οι προφητείες της π.Χ που αναφερόταν στην μ.Χ
Καμμιά φιλοσοφία δεν το κάνει αυτό
Η φιλοσοφία μέσα στην εκκλησία δίνεται έτοιμη
Επίσης οι αρχαίοι ήταν σοφοί αλλά δεν είχαν το Άγιο Πνεύμα
Λέγανε σοφά και φιλοσοφικά όμως καμμιά σύγκριση με τη Θεόπνευστη "φιλοσοφία"
Με άλλα λόγια δέχεσαι εξ Αποκαλύψεως πως αυτή τα βιβλία είναι η απόλυτη Αληθεια και στη συνέχεια αρχίζεις να περιστρεφεσαι γύρω από αυτά για να γίνεις σοφότερος.bluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:19Στην εκκλησία δεν φιλοσόφουμεΧαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:11Κι εγώ λέω πράγματα που τα ή τα είδα άμεσα αναφορικά στον Παϊσιο ή συνδυάζω συνειρμικά ένα φαινόμενο με το ότι θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί ο Παΐσιος. Εντελώς φυσικά τον αναφέρω ως οντότητα καθώς κάνω την αναφορά μου. Αλλά και πολλούς άλλους.bluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 16:46Για διάβασε και Άγιο Πορφύριο
...πάει το βιβλίο
Αλλά δες ομως
Επίσης πολλά φαινόμενα έχουν κοινές αναφορές σε δυο ή τρία ή και περισσότερα πρόσωπα. Πραγματικά δεν έχει σημασία να διατηρήσεις την ξεχωριστότητα του καθένα. Σημασία έχει η ίδια η άποψη που έχεις για κάτι. Είτε το έχουν πει χίλιοι πριν από σένα και δεν τους ξέρεις, είτε όχι.
Να ξέρεις ότι πολλά χρόνια νωρίτερα είχα διαβάσει την αγία γραφή από τον Σωκράτη, ό,τι αφορά αυτόν δηλαδή. Όταν διάβασα τον Σωκράτη η μνήμη μου αλλά και το συναίσθημά μου καλούσαν αυτά που έγραφε η αγία γραφή. όχι στο μεγαλύτερο μέρος της βεβαίως. Αλλά αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι τα ευαγγέλια είναι επεξεργασμένα με λίγο Σωκρατικό προσανατολισμό τουλάχιστον στο ηθικό κομμάτι. προϋπήρξε βλέπεις ο Σωκράτης. Δεν έχω λόγο να πρέπει να συνδυάσω τις ηθικές απόψεις που από παντού μπορεί να έρχονται, με τα θρησκευτικά. Μιλάμε για μία θρησκεία που ήρθε απέξω.
Περιστρεφομαστε γύρω από αυτό και το Θεό και γινόμαστε πιο σοφοί( όχι εγώ εννοείται)
Δλ μέσω Αγίου Πνεύματος που ενήργησε σε Αγίους ανθρώπους ( για αυτό και τους λέμε Αγίους) γράφηκαν
Σήμερα είχε αυτό το θέμα ο κατηχητης
Επειδή εμένα μου πέφτουν βαριά αυτά, κι ευτυχώς επειδή τα είπε πριν λίγο τα είπε έτσι
Δε κατάλαβα
Είπε αν δεν τα καταλαβαίνουμε να μη πιάνουμε κουβέντα
Βγάλε συμπερασμα
Επειδή εμένα μου πέφτουν βαριά αυτά, κι ευτυχώς επειδή τα είπε πριν λίγο τα είπε έτσι
Δε κατάλαβα
Είπε αν δεν τα καταλαβαίνουμε να μη πιάνουμε κουβέντα
Βγάλε συμπερασμα
- Γενιά της Αμαρτίας
Τα Βιβλία είναι ανεξάντλητη πηγή ΣοφίαςΧόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:21Με άλλα λόγια δέχεσαι εξ Αποκαλύψεως πως αυτή τα βιβλία είναι η απόλυτη Αληθεια και στη συνέχεια αρχίζεις να περιστρεφεσαι γύρω από αυτά για να γίνεις σοφότερος.bluerose έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:19Στην εκκλησία δεν φιλοσόφουμεΧαοτικός έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 17:11
Κι εγώ λέω πράγματα που τα ή τα είδα άμεσα αναφορικά στον Παϊσιο ή συνδυάζω συνειρμικά ένα φαινόμενο με το ότι θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί ο Παΐσιος. Εντελώς φυσικά τον αναφέρω ως οντότητα καθώς κάνω την αναφορά μου. Αλλά και πολλούς άλλους.
Για να σε αγγίξουν πνευματικά πρέπει πρώτα να τα πιστεύεις, δε νομίζεις;
Σε διαφορετική περίπτωση πως θα ήταν γνώση κάτι που δεν πιστεύεις;
Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα διδάγματα/αλήθειες/δόγματα του Διαφωτισμού;Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: ↑30 Νοέμ 2019, 21:21Με άλλα λόγια δέχεσαι εξ Αποκαλύψεως πως αυτή τα βιβλία είναι η απόλυτη Αληθεια και στη συνέχεια αρχίζεις να περιστρεφεσαι γύρω από αυτά για να γίνεις σοφότερος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τρέχω στα κατηχητικά
Έχω γλυτώσει από μανόν, κραγιόν, μόδες κτλ
Απελευθέρωση
Αλλά εντάξει θέλει και όριο,η μάνα μου είπε να μη ξαναπάω σπίτι της έτσι. Χαχολικη ζακέτα μακριά,φούστα μακριά με μπαλαρίνα, κοτσίδα και ήταν η πιο ελεύθερη στιγμή μου
Με έδιωξε με λίγα λόγια,οπότε κάνω υπακοή μάνα είναι δε ζητάει κάτι τραγικό και σουλουπωθηκα λίγο
Μια χαρά κοπέλες και γυναικες πάνε περιποιημένες,λέει θα μας κοροιδευουν να πας όπως ήσουν παλιά
Βρηκα μέση λύση οκ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Που οφειλεται η επιτυχια της σειράς για τη ζωη του Αγιου Παισιου?
από George_V » 09 Φεβ 2025, 23:23 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 206 Απαντήσεις
- 3717 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Απρ 2025, 14:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ακούστε τι συνέβη στον Τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή !!!
από tanipteros » 20 Φεβ 2024, 20:41 » σε Θρησκειολογία - 39 Απαντήσεις
- 2676 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Ιαν 2025, 12:21
-
-
- 60 Απαντήσεις
- 1994 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
02 Ιουν 2023, 16:21