Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Gherschaagk » 10 Δεκ 2019, 16:41
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 14:56
Gherschaagk έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 14:12
Antigeist έγραψε: ↑19 Νοέμ 2019, 17:59
Σιγά τη φύλαξη. Νομίζεις ότι στην αρχαιότητα τους δούλους τους είχαν κλεισμένους σε περίφρακτους στάβλους με bulldog και φουσκωτούς απέξω; Μόνο φαΐ κοστίζουν και στην αρχαιότητα πολλές φορές δούλοι ήταν αυτοί που το παρήγαν, από τη σπορά μέχρι το ψήσιμο. Πολλοί μάλιστα άνθρωποι γούσταραν να είναι δούλοι. Ορισμένοι θέλανε πχ να γίνουν δούλοι για να γλιτώσουν τη στρατιωτική θητεία.
Μισό λεπτό, να καταλάβω. Θες μια μερίδα ανθρώπων να ντύνονται με κουρέλια, να τριγυρνάνε ξυπόλυτοι, να δουλεύουν 10; 12; ώρες τη μέρα, να τρώνε ένα πιάτο φαΐ, να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, να πλένονται μια φορά τη βδομάδα στη γούρνα, να μην έχουν σχέση με στοματική υγιεινή και άλλα τέτοια σχετικά και να το κάνουν αυτό μέχρι να πεθάνουν;;; Κι αν κάποιος απ' αυτούς εμφανίσει καρκίνο ή Πάρκινσον ή σκλήρυνση κατά πλάκας στα 45 πχ τι τον κάνεις; Τον αφήνεις δίπλα στο χαντάκι μέχρι να τον φάνε τα ποντίκια;
Καταρχάς η ιδέα που έχεις για το δούλο δεν είναι ιστορική, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι δούλοι καλοπερνούσαν μη έχοντας τις έγνοιες, υποχρεώσεις και ανασφάλειες της ελευθερίας.
Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πλένονται εξονυχιστικά, ακόμα περισσότερο άμα ζουν σε πολυάνθρωπες πόλεις με λιμάνια ή βαναυσουργούν διότι άμα δεν το κάνουν θα γεμίσουμε ασθένειες. Ο μαύρος θάνατος υπήρξε συνέπεια μολυσμένων ψύλλων που μεταφέρονταν σε άπλυτα ρούχα και ίδια ήταν η αιτία της επιδημίας επί Ιουστινιανού που αποδεκάτισε την Αφρική και την Εώα και βοήθησε τον Ισλαμισμό να επεκταθεί αστραπιαία σε αυτά τα μέρη. Φαντάσου τι έχει να γίνει στο μέλλον αν καταρρεύσει η υποδομή υγιεινής που βασίζεται σε χημικά, πετρέλαιο και τσιμέντο.
Δεύτερον, οι άνθρωποι των αρχαίων και μεσαιωνικών κοινωνιών δεν δούλευαν τάχα "από το πρωί μεχρι το βράδυ" όπως λέει στον εαυτό του ο μέσος κακομοίρης σκιατραφής υπαλληλάκος για να παρηγορείται. Η αγροτική παραγωγή είναι βασικά εύκολη δουλειά όταν οργανώνεται μαζικά και όχι οικογενειακά όπως σήμερα. Πότε οι άνθρωποι δεν δούλευαν κατά μέσο όρο τόσο πολύ όσο δουλεύουν σήμερα. Διότι μπορεί μεν οι κινητήρες καύσης να έχουν εκτοξεύσει στα ουράνια την αποδοτικότητα εργασίας αλλά η ανθρώπινη εργασία είναι σήμερα πιο κοινωνικά σημαντική από ποτέ.
Δεν είμαι μισάνθρωπος και δεν θέλω κανένας να υποφέρει αχρείαστα ή άδικα. Όμως δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία ως στάση ζωής ούτε θεωρώ εφικτή μια κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη οδύνη, σπάνη και θυσίες ούτε θεωρώ την δουλοκτησία αφύσικη.
Άσε τι ιδέα έχω εγώ. Έχεις ανοίξει ολόκληρο νήμα. Ρωτάω λοιπόν για να καταλάβω. Πες πως ζούμε σε μια κοινωνία όπου η δουλοκτησία υφίσταται σαν καθεστώς. Έχεις μια δούλα που την συμπαθείς πολύ αλλά κι εκείνη κάθε μέρα το έχει κερδίσει το ψωμί της με το παραπάνω και κάθε βράδυ βγάζεις μαζί της γούστα στο κρεβάτι. Είναι νέα και όμορφη αλλά παθαίνει εγκεφαλικό και γίνεται το μυαλό της πουρές. Για να επανέλθει χρειάζεται να περάσει 2 χρόνια σε κέντρο αποκατάστασης και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα επανέλθει στο 100% και θα ξαναγίνει αυτή που κάποτε ήταν. Τι την κάνεις;
Ένα άλλο που θέλω να ρωτήσω. Πώς θα προέλθουν αυτοί οι δούλοι εξ αρχής; Θα γεννηθούν ελεύθεροι και οι γονείς τους θα τους πουλήσουν; Σε τι ηλικία; Θα κάνουμε πολέμους, οι νικητές θα σκοτώνουν τους ηττημένους και θα οδηγούν στη σκλαβιά τις γυναίκες και τα παιδιά των ηττημένων;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 10 Δεκ 2019, 16:44
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 16:40
Antares έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 16:30
Antigeist κανείς δεν πιστεύει στην φιλανθρωπία σαν στάση ζωής.
Είσαι σίγουρη; Όλη η σημερινή αριστερά ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια φιλανθρωπική feel-good φιλοσοφία.
Ναι θέλω να πω δεν είναι φιλάνθρωποι. Ανθρωποεκμεταλλευτές είναι. Με τεράστια εγκλήματα στην πλάτη.
-
Antigeist
από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 17:16
Gherschaagk έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 16:41
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 14:56
Gherschaagk έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 14:12
Μισό λεπτό, να καταλάβω. Θες μια μερίδα ανθρώπων να ντύνονται με κουρέλια, να τριγυρνάνε ξυπόλυτοι, να δουλεύουν 10; 12; ώρες τη μέρα, να τρώνε ένα πιάτο φαΐ, να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρούς, να πλένονται μια φορά τη βδομάδα στη γούρνα, να μην έχουν σχέση με στοματική υγιεινή και άλλα τέτοια σχετικά και να το κάνουν αυτό μέχρι να πεθάνουν;;; Κι αν κάποιος απ' αυτούς εμφανίσει καρκίνο ή Πάρκινσον ή σκλήρυνση κατά πλάκας στα 45 πχ τι τον κάνεις; Τον αφήνεις δίπλα στο χαντάκι μέχρι να τον φάνε τα ποντίκια;
Καταρχάς η ιδέα που έχεις για το δούλο δεν είναι ιστορική, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι δούλοι καλοπερνούσαν μη έχοντας τις έγνοιες, υποχρεώσεις και ανασφάλειες της ελευθερίας.
Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πλένονται εξονυχιστικά, ακόμα περισσότερο άμα ζουν σε πολυάνθρωπες πόλεις με λιμάνια ή βαναυσουργούν διότι άμα δεν το κάνουν θα γεμίσουμε ασθένειες. Ο μαύρος θάνατος υπήρξε συνέπεια μολυσμένων ψύλλων που μεταφέρονταν σε άπλυτα ρούχα και ίδια ήταν η αιτία της επιδημίας επί Ιουστινιανού που αποδεκάτισε την Αφρική και την Εώα και βοήθησε τον Ισλαμισμό να επεκταθεί αστραπιαία σε αυτά τα μέρη. Φαντάσου τι έχει να γίνει στο μέλλον αν καταρρεύσει η υποδομή υγιεινής που βασίζεται σε χημικά, πετρέλαιο και τσιμέντο.
Δεύτερον, οι άνθρωποι των αρχαίων και μεσαιωνικών κοινωνιών δεν δούλευαν τάχα "από το πρωί μεχρι το βράδυ" όπως λέει στον εαυτό του ο μέσος κακομοίρης σκιατραφής υπαλληλάκος για να παρηγορείται. Η αγροτική παραγωγή είναι βασικά εύκολη δουλειά όταν οργανώνεται μαζικά και όχι οικογενειακά όπως σήμερα. Πότε οι άνθρωποι δεν δούλευαν κατά μέσο όρο τόσο πολύ όσο δουλεύουν σήμερα. Διότι μπορεί μεν οι κινητήρες καύσης να έχουν εκτοξεύσει στα ουράνια την αποδοτικότητα εργασίας αλλά η ανθρώπινη εργασία είναι σήμερα πιο κοινωνικά σημαντική από ποτέ.
Δεν είμαι μισάνθρωπος και δεν θέλω κανένας να υποφέρει αχρείαστα ή άδικα. Όμως δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία ως στάση ζωής ούτε θεωρώ εφικτή μια κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη οδύνη, σπάνη και θυσίες ούτε θεωρώ την δουλοκτησία αφύσικη.
Άσε τι ιδέα έχω εγώ. Έχεις ανοίξει ολόκληρο νήμα. Ρωτάω λοιπόν για να καταλάβω. Πες πως ζούμε σε μια κοινωνία όπου η δουλοκτησία υφίσταται σαν καθεστώς. Έχεις μια δούλα που την συμπαθείς πολύ αλλά κι εκείνη κάθε μέρα το έχει κερδίσει το ψωμί της με το παραπάνω και κάθε βράδυ βγάζεις μαζί της γούστα στο κρεβάτι. Είναι νέα και όμορφη αλλά παθαίνει εγκεφαλικό και γίνεται το μυαλό της πουρές. Για να επανέλθει χρειάζεται να περάσει 2 χρόνια σε κέντρο αποκατάστασης και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα επανέλθει στο 100% και θα ξαναγίνει αυτή που κάποτε ήταν. Τι την κάνεις;
Ένα άλλο που θέλω να ρωτήσω. Πώς θα προέλθουν αυτοί οι δούλοι εξ αρχής; Θα γεννηθούν ελεύθεροι και οι γονείς τους θα τους πουλήσουν; Σε τι ηλικία; Θα κάνουμε πολέμους, οι νικητές θα σκοτώνουν τους ηττημένους και θα οδηγούν στη σκλαβιά τις γυναίκες και τα παιδιά των ηττημένων;
Να επιβιώσεις εγκεφαλικό και πολλά άλλα πράγματα σε μια κοινωνία χωρίς τα χημικά, τα ηλεκτρικά μηχανήματα, τα εξειδικευμένα εργαλεία και την τεχνογνωσία της σύγχρονης ιατρικής αποκλείεται. Ας το ξεχάσουμε αυτό όμως. Προφανώς θα έκανα ότι μπορούσα για να αποκατασταθεί, άμα όμως έμενε τελείως φυτό αναγκαστικά θα έκανα ευθανασία κάτι που για μένα θα έπρεπε να γίνεται σε όλες τις βαριές και ανίατες περιπτώσεις. Δυστυχώς ο Χριστιανισμός έχει επιβάλει ταμπού εδώ.
Ο δούλος ιστορικά ή γεννιόταν από δούλους γονείς, ή πουλιόταν από ελεύθερους γονείς, ή γινόταν οικειοθελώς δούλος λόγω χρεών ή απώλειας περιουσίας ή σερνόταν στα παζάρια από τους πολέμους. Όταν ο Καίσαρας κατέκτησε τη Γαλατία έστειλε στη σκλαβιά το 1/3 του πληθυσμού. Η βασιλομήτωρ Γκιουλνούς ήταν λάφυρο πολέμου.
https://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCln ... prov=sfla1
-
Bazoomba
- Phorum.gr user: Bazoomba
από Bazoomba » 10 Δεκ 2019, 17:31
Μάλιστα.. Εάν κάποιος γεννηθεί δούλος αλλά υπερέχει του αφέντη του πνευματικά και σωματικά, όταν το ποιόν αυτού του ανθρώπου είναι ανώτερο από κάθε άποψη τότε στην δική σου ιδεατή κοινωνία τι γίνεται Antigeist?
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
Antigeist
από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 17:42
Bazoomba έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 17:31
Μάλιστα.. Εάν κάποιος γεννηθεί δούλος αλλά υπερέχει του αφέντη του πνευματικά και σωματικά, όταν το ποιόν αυτού του ανθρώπου είναι ανώτερο από κάθε άποψη τότε στην δική σου ιδεατή κοινωνία τι γίνεται Antigeist?
Ε σε αυτή τη περίπτωση tough shit

Άλλωστε σωματικά τουλάχιστον πάντα υπερείχαν οι δούλοι γιατί η δουλειά και η λιτή η δίαιτα είναι που κάνουν τα σώματα τα θεάρεστα. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για "ιδεατή κοινωνία". Για αριστεριντζέλι με πέρασες; Και για να μην ξεχνιόμαστε ούτε θέλω ούτε ζητάω τέτοια κοινωνία. Για ένα θεωρητικό σενάριο μιλάμε. Άνοιξα τη συζήτηση επειδή αναρωτήθηκα αν θα ξαναεμφανιζόταν στο μέλλον η δουλοκτητική κοινωνία εφόσον εγκαταλείπαμε θέλοντας και μη τους κινητήρες καύσης.
-
Antares
από Antares » 10 Δεκ 2019, 17:47
Τον κάνουν να μην υπερέχει (σε μερικές κοινωνίες). Στην αποικιοκρατία γίνονταν πολλά τέτοια, ένα κείμενο έχω διαβάσει, όπου αναφέρονταν ένα σωρό περιπτώσεις. Ραδιενεργό υλικό στην καρέκλα του σπιτιού του μαύρου, προαγωγή στο εργοστάσιο του έξυπνου και μορφωμένου μαύρου και μετά εξόντωσή του με ύπουλους τρόπους. Υποτροφία στο έξυπνο μαύρο παιδί και μετά παγίδευση με ναρκωτικές ουσίες και εξευτελισμός κ.ο.κ. Οι ίδιοι μέθοδοι χρησιμοποιούνται παντού και πάντοτε.
-
Bazoomba
από Bazoomba » 10 Δεκ 2019, 18:55
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 17:42

Άλλωστε σωματικά τουλάχιστον πάντα υπερείχαν οι δούλοι γιατί η δουλειά και η λιτή η δίαιτα είναι που κάνουν τα σώματα τα θεάρεστα. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για "ιδεατή κοινωνία". Για αριστεριντζέλι με πέρασες; Και για να μην ξεχνιόμαστε ούτε θέλω ούτε ζητάω τέτοια κοινωνία. Για ένα θεωρητικό σενάριο μιλάμε. Άνοιξα τη συζήτηση επειδή αναρωτήθηκα αν θα ξαναεμφανιζόταν στο μέλλον η δουλοκτητική κοινωνία εφόσον εγκαταλείπαμε θέλοντας και μη τους κινητήρες καύσης.
Antigeist
Στο παρον νημα εχεις δηλωσει ότι:
1) η δουλοκτησια δεν είναι αφυσικη.Δεκτο
2) ότι προσωπικα δεν ζητας μια τετοια κοινωνια.Δεκτο
3)Ωστόσο, με σθενος υπερασπίζεσαι τον θεσμο, ως θεσμο στην αρχαιοτητα.
Και ρωταω:
ποια είναι για εσενα η χρησιμοτητα της δουλοκτησίας? Και δεν μιλαμε σε οικονομικο επιπεδο(γιατι καποιος μπορει να ισχυριστεί ότι η εμμισθη εργασια είναι εθελουσια υποδουλωση). Ποια αναγκη καλυπτει η δουλεια, ώστε αυτή να προκυψει φυσικα?
Για να το κανω πιο λιανα, τι υποβοσκει, για εσενα, πισω από την δυναμικη σχεση κυριου-δουλου?
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
Antigeist
από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 19:14
Bazoomba έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 18:55

Antigeist
Και ρωταω:
ποια είναι για εσενα η χρησιμοτητα της δουλοκτησίας? Και δεν μιλαμε σε οικονομικο επιπεδο(γιατι καποιος μπορει να ισχυριστεί ότι η εμμισθη εργασια είναι εθελουσια υποδουλωση). Ποια αναγκη καλυπτει η δουλεια, ώστε αυτή να προκυψει φυσικα?
Για να το κανω πιο λιανα, τι υποβοσκει, για εσενα, πισω από την δυναμικη σχεση κυριου-δουλου?
Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος είναι πλασμένος να θεωρεί την εξουσία εν γένει κάτι sexy και άμα το σκεφτείς η δουλεία είναι μια πολύ άμεση και χημικά καθαρή μορφή εξουσίας. Δεν θα θέλες εσύ σε έναν φανταστικό κόσμο να βρίσκεσαι σε μια πισίνα και να πετάει πάνω σου ζεστό νερό, ροδοπέταλα και σαμπουάν μια (έστω άσχημη) δούλα; Δεν θα θέλες να έχεις δούλους να δουλεύουν στα χωράφια σου; Δεν ξέρω αν εσύ τα θεωρείς αυτά ποταπά αλλά είναι μια φαντασίωση που κάτι εξάπτει μέσα μου.
-
Bazoomba
από Bazoomba » 10 Δεκ 2019, 19:51
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 19:14

Antigeist
Και ρωταω:
Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος είναι πλασμένος να θεωρεί την εξουσία εν γένει κάτι sexy και άμα το σκεφτείς η δουλεία είναι μια πολύ άμεση και χημικά καθαρή μορφή εξουσίας. Δεν θα θέλες εσύ σε έναν φανταστικό κόσμο να βρίσκεσαι σε μια πισίνα και να πετάει πάνω σου ζεστό νερό, ροδοπέταλα και σαμπουάν μια (έστω άσχημη) δούλα; Δεν θα θέλες να έχεις δούλους να δουλεύουν στα χωράφια σου; Δεν ξέρω αν εσύ τα θεωρείς αυτά ποταπά αλλά είναι μια φαντασίωση που κάτι εξάπτει μέσα μου.
Χαιρομαι που το μοιράζεσαι μαζι μας, αλλα τοτε 2 ποστ παραπανω ψεύδεσαι όταν λες ότι δεν θες κατι τετοιο.
Anyway, δεν ξερω κατά ποσο η απαντηση ''ο ανθρωπος είναι πλασμένος να θεωρει την εξουσια εν γενει κατι sexy'' είναι στην ουσια απαντηση…
Γιατι σε αυτή τη περιπτωση η ιστορικη ματια με την οποια προτρεπεις να δουμε τον δουλο και τον κυριο, καταρεει, αφου καθιστούμε τα φαινόμενα, ως αιτιες.
Να την ξαναθεσω την ερωτηση, και αν θες απαντας:
ποια δυναμη δρα πισω από την σαδιστικη ευχαριστηση που νιώθουμε όταν οικιοποιουμαστε την ζωη αλλων ανθρωπων?
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 10 Δεκ 2019, 19:59
Antigeist έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 17:16
Ο δούλος ιστορικά ή γεννιόταν από δούλους γονείς, ή πουλιόταν από ελεύθερους γονείς, ή γινόταν οικειοθελώς δούλος λόγω χρεών ή απώλειας περιουσίας ή σερνόταν στα παζάρια από τους πολέμους. Όταν ο Καίσαρας κατέκτησε τη Γαλατία έστειλε στη σκλαβιά το 1/3 του πληθυσμού. Η βασιλομήτωρ Γκιουλνούς ήταν λάφυρο πολέμου.
https://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCln ... prov=sfla1
Σε τι ηλικία θα μπορεί κάποιος να πουλήσει το παιδί του και υπό ποιες προϋποθέσεις; Θα μπορεί αυτό το παιδί να συνεχίσει το σχολείο; Να σπουδάσει; Να εργαστεί; Ή θα πρέπει να τα ξεχάσει όλα αυτά;
Κι αν αυτό το παιδί δεν θέλει να είναι δούλος θα έχει κάποια δυνατότητα να αλλάξει το στάτους του ή όχι; Ο άνθρωπος που το αγόρασε θα μπορεί να το κάνει ότι θέλει όπως πχ να το βιάσει;
Εδώ όμως αναφέρεσαι σε sex slaves.....
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 10 Δεκ 2019, 20:04
Αυτό δεν είναι sexy, είναι ξενέρωτο απωθημένο.

Όλως τυχαίως, οι νεόπλουτοι προβάλλονται πάντα ως κωμικές φιγούρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Antares
από Antares » 10 Δεκ 2019, 20:05
Bazoomba έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 19:51
ποια δυναμη δρα πισω από την σαδιστικη ευχαριστηση που νιώθουμε όταν οικιοποιουμαστε την ζωη αλλων ανθρωπων?
Ότι είμαστε ανώτεροι. Εφάμιλλοι θεών. Μόνο που έτσι μόνο τους θεούς ή τον Θεό δεν πλησιάζει κανείς.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 10 Δεκ 2019, 20:11
Antares έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 20:05
Ότι είμαστε ανώτεροι. Εφάμιλλοι θεών. Μόνο που έτσι μόνο τους θεούς ή τον Θεό δεν πλησιάζει κανείς.
Το γράφει αλλά δεν το κατάλαβες. Σαδισμός είναι.
-
Antares
από Antares » 10 Δεκ 2019, 20:21
Gherschaagk έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 20:11
Antares έγραψε: ↑10 Δεκ 2019, 20:05
Το γράφει αλλά δεν το κατάλαβες. Σαδισμός είναι.
Νόμιζα ότι ήταν πιο γενική η ερώτηση. Αφού ρωτάει ποια δύναμη δρα πίσω από την σαδιστική ευχαρίστηση.
-
Antigeist
από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 20:22
Antigeist
Και ρωταω:
Χαιρομαι που το μοιράζεσαι μαζι μας, αλλα τοτε 2 ποστ παραπανω ψεύδεσαι όταν λες ότι δεν θες κατι τετοιο.
Anyway, δεν ξερω κατά ποσο η απαντηση ''ο ανθρωπος είναι πλασμένος να θεωρει την εξουσια εν γενει κατι sexy'' είναι στην ουσια απαντηση…
Γιατι σε αυτή τη περιπτωση η ιστορικη ματια με την οποια προτρεπεις να δουμε τον δουλο και τον κυριο, καταρεει, αφου καθιστούμε τα φαινόμενα, ως αιτιες.
Γιατί δεν είναι απάντηση; Η εξουσία είναι κάτι σέξι, δηλαδή ο άνθρωπος την γουστάρει, τον γοητεύει πως το λένε. Πιστεύεις ότι δεν ισχύει; Πες το μου να τρελαθώ τώρα.
Όχι δεν θέλω τέτοια κοινωνία γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να "θες" κάτι που ξέρεις πολύ καλά ότι δεν γίνεται. Δεν είναι εφικτή σήμερα μια τέτοια κοινωνία λόγω συνθηκών. Σε κάποιους αιώνες όμως, υπό άλλες συνθήκες μπορεί κάλλιστα να ξαναεπιστρέψει.
Και εμένα μου την σπάνε κάποια άτομα και θα γούσταρα να τους σκάσω κάνα μπουκέτο. Ομως έλλογος ων ξέρω ότι τίποτα καλό δεν θα γίνει άμα το κάνω. Άρα δεν το θέλω. Κατάλαβες λοιπόν τη διαφορά μεταξύ γουστάρω και θέλω; Το πρώτο είναι η ψυχή το δεύτερο ο λόγος.
Όσο για την τελευταία ερώτηση τι να σου πω; Πήγαινε σε μια ταυρομαχία και ρώτα τον κόσμο τι του αρέσει να βλέπει ένα ζώο να βασανίζεται. Εγώ θα σου έλεγα ότι η βία και το σεξ μας εξιτάρουν λίγο (ή πολύ) και λογικό είναι. Υπάρχουμε γαρ επειδή οι πρόγονοί μας ήταν καλοί σε αυτά. Κάποτε είχα δει ένα γατί που έπαιζε σαδιστικά με ένα τραυματισμένο πουλί, το έσπρωχνε έτσι γύρω γύρω και το έφερνε τούμπες χωρίς λόγο.
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.