Δουλοκτησία.

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Δουλοκτησία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 10 Δεκ 2019, 20:31

Περιμένω ανυπόμονα να επανέλθουμε στη δουλοκτησία και να αποκτήσω κι εγώ σκλάβες και σκλάβους.
Ordem e Progresso.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 20:36

Gherschaagk έγραψε:
10 Δεκ 2019, 19:59
Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 17:16

Ο δούλος ιστορικά ή γεννιόταν από δούλους γονείς, ή πουλιόταν από ελεύθερους γονείς, ή γινόταν οικειοθελώς δούλος λόγω χρεών ή απώλειας περιουσίας ή σερνόταν στα παζάρια από τους πολέμους. Όταν ο Καίσαρας κατέκτησε τη Γαλατία έστειλε στη σκλαβιά το 1/3 του πληθυσμού. Η βασιλομήτωρ Γκιουλνούς ήταν λάφυρο πολέμου. https://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCln ... prov=sfla1
Σε τι ηλικία θα μπορεί κάποιος να πουλήσει το παιδί του και υπό ποιες προϋποθέσεις; Θα μπορεί αυτό το παιδί να συνεχίσει το σχολείο; Να σπουδάσει; Να εργαστεί; Ή θα πρέπει να τα ξεχάσει όλα αυτά;

Κι αν αυτό το παιδί δεν θέλει να είναι δούλος θα έχει κάποια δυνατότητα να αλλάξει το στάτους του ή όχι; Ο άνθρωπος που το αγόρασε θα μπορεί να το κάνει ότι θέλει όπως πχ να το βιάσει;
Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 19:14
Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος είναι πλασμένος να θεωρεί την εξουσία εν γένει κάτι sexy και άμα το σκεφτείς η δουλεία είναι μια πολύ άμεση και χημικά καθαρή μορφή εξουσίας. Δεν θα θέλες εσύ σε έναν φανταστικό κόσμο να βρίσκεσαι σε μια πισίνα και να πετάει πάνω σου ζεστό νερό, ροδοπέταλα και σαμπουάν μια (έστω άσχημη) δούλα; Δεν θα θέλες να έχεις δούλους να δουλεύουν στα χωράφια σου; Δεν ξέρω αν εσύ τα θεωρείς αυτά ποταπά αλλά είναι μια φαντασίωση που κάτι εξάπτει μέσα μου.
Εδώ όμως αναφέρεσαι σε sex slaves.....
Αντί να ρωτάς "τι θα γινόταν" κοίτα να βρεις τι γινόταν πράγματι στην αρχαιότητα. Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει ο Nero. Υπήρχαν όλα τα φαινόμενα. Και ανθρώπινοι κύριοι και απάνθρωποι. Και σκλάβοι που έμεναν σκλάβοι μέχρι την τελευτή τους, και σκλάβοι που απελευθερώνονταν και γινόταν κανονικοί πληρωμένοι επαγγελματίες.

Και όχι δεν αναφέρθηκα πουθενά σε σκλάβους του σεξ, για απλούς σκλάβους μίλησα. Καταρχάς σκλάβοι του σεξ υπάρχουν και σήμερα. Είναι οι πόρνες θύματα trafficking και αν δεν κάνω λάθος αποτελούν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων της βιομηχανίας του σεξ.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 20:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Δεκ 2019, 20:04
Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 19:14
Καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος είναι πλασμένος να θεωρεί την εξουσία εν γένει κάτι sexy και άμα το σκεφτείς η δουλεία είναι μια πολύ άμεση και χημικά καθαρή μορφή εξουσίας. Δεν θα θέλες εσύ σε έναν φανταστικό κόσμο να βρίσκεσαι σε μια πισίνα και να πετάει πάνω σου ζεστό νερό, ροδοπέταλα και σαμπουάν μια (έστω άσχημη) δούλα; Δεν θα θέλες να έχεις δούλους να δουλεύουν στα χωράφια σου; Δεν ξέρω αν εσύ τα θεωρείς αυτά ποταπά αλλά είναι μια φαντασίωση που κάτι εξάπτει μέσα μου.
Αυτό δεν είναι sexy, είναι ξενέρωτο απωθημένο. :lol:

Όλως τυχαίως, οι νεόπλουτοι προβάλλονται πάντα ως κωμικές φιγούρες.
Εσύ δεν θα θέλες ένα δουλικό να σου φτιάχνει τα μαλλιά και να σε λούζει κάθε πρωί; Ένας δούλος πραγματικά εμπλούτιζε σε βάθος την ζωή ενός κυρίου. Σήμερα, λίγες εκατοντάδες παραπάνω στον τραπεζικό λογαριασμό τι στον πούτσο έχουν να λένε άραγε;

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 10 Δεκ 2019, 22:57

Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 17:42
Ε σε αυτή τη περίπτωση tough shit :102: Άλλωστε σωματικά τουλάχιστον πάντα υπερείχαν οι δούλοι γιατί η δουλειά και η λιτή η δίαιτα είναι που κάνουν τα σώματα τα θεάρεστα. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για "ιδεατή κοινωνία". Για αριστεριντζέλι με πέρασες; Και για να μην ξεχνιόμαστε ούτε θέλω ούτε ζητάω τέτοια κοινωνία. Για ένα θεωρητικό σενάριο μιλάμε. Άνοιξα τη συζήτηση επειδή αναρωτήθηκα αν θα ξαναεμφανιζόταν στο μέλλον η δουλοκτητική κοινωνία εφόσον εγκαταλείπαμε θέλοντας και μη τους κινητήρες καύσης.
Οι ΜΕΚ θα αντικατασταθούν από τους Η/Κ και αυτοί - ίσως - από κάποιους καλύτερους.
Η δουλοκτήσία δεν πρόκειται να επιστρέψει, εκτός αν καταστραφεί ο κόσμος και αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

Το νήμα δεν έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να κλειδώσει.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 23:03

Nandros έγραψε:
10 Δεκ 2019, 22:57
Antigeist έγραψε:
Ε σε αυτή τη περίπτωση tough shit :102: Άλλωστε σωματικά τουλάχιστον πάντα υπερείχαν οι δούλοι γιατί η δουλειά και η λιτή η δίαιτα είναι που κάνουν τα σώματα τα θεάρεστα. Εγώ δεν μίλησα ποτέ για "ιδεατή κοινωνία". Για αριστεριντζέλι με πέρασες; Και για να μην ξεχνιόμαστε ούτε θέλω ούτε ζητάω τέτοια κοινωνία. Για ένα θεωρητικό σενάριο μιλάμε. Άνοιξα τη συζήτηση επειδή αναρωτήθηκα αν θα ξαναεμφανιζόταν στο μέλλον η δουλοκτητική κοινωνία εφόσον εγκαταλείπαμε θέλοντας και μη τους κινητήρες καύσης.
Οι ΜΕΚ θα αντικατασταθούν από τους Η/Κ και αυτοί - ίσως - από κάποιους καλύτερους.
Η δουλοκτήσία δεν πρόκειται να επιστρέψει, εκτός αν καταστραφεί ο κόσμος και αρχίσουμε πάλι από την αρχή.

.
Από τι θα αντικατασταθούν είπες :smt005: Εσύ γέρο τι λόγο ύπαρξης έχεις; Σε ρωτάω μήπως ξεκούτιανες πια και είναι καιρός να κλειδώσεις το στόμα σου.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 10 Δεκ 2019, 23:21

Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 23:03
Nandros έγραψε:
Antigeist έγραψε:

Από τι θα αντικατασταθούν είπες :smt005:Εσύ γέρο τι λόγο ύπαρξης έχεις; Σε ρωτάω μήπως ξεκούτιανες πια και είναι καιρός να κλειδώσεις το στόμα σου.
Έχεις ξεκινήσει - μαγαρίζοντας την ενότητα Φιλοσοφία - από τα ηλιθιότερα νήματα που είχαμε ποτέ, πχ:
Δουλοκτησία.
Η θρησκεία είναι sexy.
To χιούμορ είναι μασκαρεμένη μαλακία.
Τι σημαίνει η λέξη "κομπλεξικός";
Το σχολείο είναι σκέτο χάσιμο χρόνου από τη ζωή ενός ανθρώπου.
Γιατί θεωρείται ο "δυτικός πολιτισμός" κάτι καλό;
Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης είναι κοινωνικά άχρηστο.

συν κάποια άλλα, εξίσου γελοία, ξυνίζεσαι όταν ξεβρακώνουν τις παπαρολογίες σου και αρχίζεις τις αντχομινιές!

Θα ποστάρω όπου γουστάρω, θα κατακρίνω τις παπαριές και αν σου ξυνίζει, πιες σόδα! Όσο και να θέλεις τον θάνατο μου, έχω καλή υγεία και θα με τρως στην μάπα για πολύ καιρό! :g030:
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 10 Δεκ 2019, 23:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 10 Δεκ 2019, 23:23

Είμαι δούλη μόνο στο κρεβάτι
Θα ήταν κουραστικό να είμαι και στην υπόλοιπη.ζωή
Γιαυτο δηλώνω επανάσταση ταξική
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 10 Δεκ 2019, 23:24

Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 20:36

Αντί να ρωτάς "τι θα γινόταν" κοίτα να βρεις τι γινόταν πράγματι στην αρχαιότητα. Εδώ μπορεί να μας βοηθήσει ο Nero. Υπήρχαν όλα τα φαινόμενα. Και ανθρώπινοι κύριοι και απάνθρωποι. Και σκλάβοι που έμεναν σκλάβοι μέχρι την τελευτή τους, και σκλάβοι που απελευθερώνονταν και γινόταν κανονικοί πληρωμένοι επαγγελματίες.

Και όχι δεν αναφέρθηκα πουθενά σε σκλάβους του σεξ, για απλούς σκλάβους μίλησα. Καταρχάς σκλάβοι του σεξ υπάρχουν και σήμερα. Είναι οι πόρνες θύματα trafficking και αν δεν κάνω λάθος αποτελούν μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων της βιομηχανίας του σεξ.
Θα σου πω τι γινόταν. Κάποιοι με χρήματα και όνομα εκμεταλλεύονταν κάποιους άλλους χρησιμοποιώντας τους σαν αντικείμενα. Αντικείμενο είναι μια μπανιέρα, μια απλώστρα, μια οδοντόβουρτσα.

Εσύ δεν αναφέρθηκες σε σκλάβους του σεξ αλλά υπάρχουν κανονικοί και τους περισσότερους τους πούλησαν οι γονείς τους για τα φράγκα σε μικρή ηλικία. Τα θύματα του τραφικινγκ είναι άλλο κεφάλαιο. Οι Ασιάτες και οι Ινδοί είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τον υπόλοιπο πλανήτη σε απανθρωπιά.

Περίεργες φαντασιώσεις έχεις πάντως.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 10 Δεκ 2019, 23:27

Η πλάκα είναι ότι υπάρχει μια διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας, αυτή της κατάρρευσης του E-Banking και όλων των λογαριασμών από μια μυστική ελίτ με σκοπό να επαναφέρει την ανθρωπότητα σε καθεστώς σκλαβιάς. Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη θεωρία λέει ότι όσο περνάει ο καιρός οι συναλλαγές αποκτούν έναν όλο και πιο ηλεκτρονικό χαρακτήρα με τον άνθρωπο να εξαρτάται από τους υπολογιστές. Η υποτιθέμενη ελίτ που κρύβεται πίσω από αυτή την τάση, κάποια στιγμή θα σβήσει όλα τα δεδομένα, όλους τους λογαριασμούς, το σύστημα θα καταρρεύσει και πολλοί άνθρωποι μη έχοντας τίποτα δικό τους θα καταφύγουν αναγκαστικά στη σκλαβιά. :smt005:

https://www.topsecretwriters.com/2014/1 ... eory-real/

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 23:32

Nandros έγραψε:
10 Δεκ 2019, 23:21
Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 23:03
Nandros έγραψε:

Από τι θα αντικατασταθούν είπες :smt005:Εσύ γέρο τι λόγο ύπαρξης έχεις; Σε ρωτάω μήπως ξεκούτιανες πια και είναι καιρός να κλειδώσεις το στόμα σου.
Έχεις ξεκινήσει - μαγαρίζοντας την ενότητα Φιλοσοφία - από τα ηλιθιότερα νήματα που είχαμε ποτέ, πχ:
Δουλοκτησία.
Η θρησκεία είναι sexy.
To χιούμορ είναι μασκαρεμένη μαλακία.
Τι σημαίνει η λέξη "κομπλεξικός";
Το σχολείο είναι σκέτο χάσιμο χρόνου από τη ζωή ενός ανθρώπου.
Γιατί θεωρείται ο "δυτικός πολιτισμός" κάτι καλό;
Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης είναι κοινωνικά άχρηστο.

συν κάποια άλλα, εξίσου γελοία, ξυνίζεσαι όταν ξεβρακώνουν τις παπαρολογίες σου και αρχίζεις τις αντχομινιές!

Θα ποστάρω όπου γουστάρω, θα κατακρίνω τις παπαριές και αν σου ξυνίζει, πιες σόδα! Όσο και να θέλεις τον θάνατο μου, έχω καλή υγεία και θα με τρως στην μάπα για πολύ καιρό! :g030:
.
Σιγά μη θέλω το θάνατο σου ρε σούργελο. Να κλειδώσεις το στόμα σου σημαίνει απλά να σωπάσεις αν δεν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο. Άκου εκεί να μπαίνεις στο νήμα του άλλου και να πετάς έτσι ότι δεν έχει λόγο υπάρξης και ότι θα αντικατασταθούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης από ηλεκτρικούς πράγμα που είναι τελείως, μα τελείως επιστημονική φαντασία. Άνοιξε κάνα βιβλίο ειδικού και μετά μίλα. Μεγάλος άνθρωπος είσαι. Σοβαρέψου.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 10 Δεκ 2019, 23:40

Gherschaagk έγραψε:
10 Δεκ 2019, 23:24
Antigeist έγραψε:
10 Δεκ 2019, 20:36

Θα σου πω τι γινόταν. Κάποιοι με χρήματα και όνομα εκμεταλλεύονταν κάποιους άλλους χρησιμοποιώντας τους σαν αντικείμενα. Αντικείμενο είναι μια μπανιέρα, μια απλώστρα, μια οδοντόβουρτσα.

Εσύ δεν αναφέρθηκες σε σκλάβους του σεξ αλλά υπάρχουν κανονικοί και τους περισσότερους τους πούλησαν οι γονείς τους για τα φράγκα σε μικρή ηλικία. Τα θύματα του τραφικινγκ είναι άλλο κεφάλαιο. Οι Ασιάτες και οι Ινδοί είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τον υπόλοιπο πλανήτη σε απανθρωπιά.

Περίεργες φαντασιώσεις έχεις πάντως.
Πήγαινε στο νήμα μου "ποτάμια αίματος" και θα καταλάβεις ότι κανείς δεν είναι ένα βήμα πιο μπροστά στην απανθρωπιά (ρατσιστική άποψη). Οι άνθρωποι δεν είμαστε αγγελικά όντα, ποτέ και πουθενά. Αυτό μεγαλώνοντας θα έπρεπε να το είχες καταλάβει ουσιαστικά όχι μόνο ρητορικά.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 11 Δεκ 2019, 01:48

Τώρα κατάλαβα πως θες κοινό.

Μπα άσε καλύτερα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 11 Δεκ 2019, 01:50

Gherschaagk έγραψε:
11 Δεκ 2019, 01:48
Τώρα κατάλαβα πως θες κοινό.

Μπα άσε καλύτερα.
Είπες ότι έχω περίεργα γούστα (ούτε καν), πάντως attention whore δεν είμαι.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 11 Δεκ 2019, 02:38

Όποιος επιθυμεί δούλους είναι ο ίδιος του δούλος. Δεν είναι κύριος του εαυτού του αλλά ψηφίδα σε μια σχέση εξουσίας/εξάρτησης. Κανείς πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος δεν θα επιθυμούσε να έχει δούλους.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 11 Δεκ 2019, 06:53

Sid Vicious έγραψε:
11 Δεκ 2019, 02:38
Όποιος επιθυμεί δούλους είναι ο ίδιος του δούλος. Δεν είναι κύριος του εαυτού του αλλά ψηφίδα σε μια σχέση εξουσίας/εξάρτησης. Κανείς πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος δεν θα επιθυμούσε να έχει δούλους.
Θεωρείς ότι ο επιφανής Αθηναίος της κλασσικής εποχής ήταν δούλος? Πχ ο Περικλής?

Γενικά, όσο κακό κι αν μας φαίνεται, όσο κι αν μας ξενί ζει το γεγονός, η ανθρώπινη ιστορία έως εάν σημείο τουλάχιστον δεν παρουσίαζε κανέναν ηθικό φραγμό όσον αφορά την υποδούλωση άλλων. Είτε δούμε τους ινδιάνους, είτε τους Έλληνες, είτε τους αζτεκους, είτε τον Ευρωπαίο της αναγεννησης,θα παρατηρήσουμε ότι θεωρούσαν την προκειμένη ιεραρχίση ανάξια αναφοράς, δηλαδή ούτε καν στοχαζονταν την νομιμότητα της.

Δεν λέω..αυτό δεν σημαίνει ότι ακριτα θα δεχθούμε και οι ίδιοι την χρησιμότητα της a priori, ωστόσο η αντίθεση μας δεν είναι λόγος να στρουθοκαμιλιζουμε.
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών