Μιλάμε για άλλη κλίμακα γιατί και το να πας έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. Επομένως ανάγεται σε προσωπικό θέμα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:04Και από που προκύπτει ότι η λιποταξία στην επιστράτευση δεν έχει;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 12:48Δεν καταλαβαίνω το συμπέρασμα ποιο είναι όμως. Στο στρατό πάνε οι περισσότεροι όχι επειδή απλά κάποιος τους είπε ότι είναι υποχρέωση και θέλουν ισορροπία με τα δικαιώματα αλλά επειδή έχει σοβαρές συνέπειες το να μην πας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 12:09
Έλα τώρα, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Ελάχιστοι στρατεύονται λόγω roleplay στα 18. Οι περισσότεροι στρατεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες και σαφώς το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το κάνει με ευχαρίστηση αλλά στο πλαίσιο συμμετοχής στις υποχρεώσεις του πολίτη. Γενικώς, η στράτευση θεωρείται ως μία εκ των ων ουκ άνευ διαδικασία που δεν υπάγεται στο πλαίσιο της προσωπικής επιθυμίας αλλά της συλλογικής συνείδησης που δεν έχει προσωπική ταυτότητα. Αν ανατραπεί αυτό, ανατρέπεται και η ισορροπία μεταξύ υποχρεώσεων και δικαιωμάτων.
Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;
- Dwarven Blacksmith
Re: Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Aκριβώς.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:26Μιλάμε για άλλη κλίμακα γιατί και το να πας έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. Επομένως ανάγεται σε προσωπικό θέμα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:04Και από που προκύπτει ότι η λιποταξία στην επιστράτευση δεν έχει;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 12:48
Δεν καταλαβαίνω το συμπέρασμα ποιο είναι όμως. Στο στρατό πάνε οι περισσότεροι όχι επειδή απλά κάποιος τους είπε ότι είναι υποχρέωση και θέλουν ισορροπία με τα δικαιώματα αλλά επειδή έχει σοβαρές συνέπειες το να μην πας.
Πάντως, έχει και κωμικές επεκτάσεις το θέμα.
Θα αυξηθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν είμαι σίγουρος. Σε ολοκληρωτικό πόλεμο που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν νησιά θα θέλεις κόσμο με διόπτρες απλώς και μόνο για να φυλάξεις παραλίες. Θα θέλεις κόσμο για μεταφορά υλικών, για παρασκευή τροφίμων για να σβήνεις φωτιές, για να περιθάλπεις τραυματίες, για να απομακρύνεις γυναικόπαιδα. Και φυσικά θα έχει τεράστια αξία η συμβολή σου αφού δεν είσαι άχρηστος. Και όλων όσων μπορούν να προσφέρουν κάτι. Είμαστε πολύ λίγοι για να σκεφτόμαστε έτσι.Ασέβαστος έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:23το ηθικο ελαχιστα μετραει, πλεον. ειδικα το ηθικο του κληρωτου κολοφανταρου. δε θα πολεμησουμε με σπαθια.
το σημαντικο μερος του πολεμου μπορει να γινει μονο απο τους επαγγελαμτιες, με τα σοβαρα οπλικα συστηματα, αεροπορια, ναυτικο κλπ. σιγα μην κανουμε καμμια διαφορα εγω κι εσυ. εφοσον αυτοι (απο οσο τους γνωρισα) ειναι εντελως για πεταμα, δεν εχω λογο να παω να τους βοηθησω.
ΥΓ. Ρε σεις αληθινά; Κανένας σας πάνω από 40 δεν σκέφτεται να καταταγεί εθελοντικά;
- EKPLIKTIKOS
Γενικα τα κωλοφανταρα δεν έχουν καμια ελπίδα απεναντι σε επαγγελματίες. Ειναι χαρακτηριστικός ο πόλεμος στα Φωκλαντς. Αν δηλαδη οι Τούρκοι στειλουν επαγγελματίες να καταλάβουν τη Λημνο πχ, το να στειλεις εμενα και τον Ασεβαστο για αμυνα ειναι αστειο. Σκέψου να κρύβεσαι σε μια τρυπα και να ακους ενα οπλοπολυβολο να ρίχνει εκατοντάδες σφαιρες προς το μερος σου. Να βρέχει, να κανει κρυο. Εντωμεταξύ εσυ δεν έχεις ούτε εκπαίδευση ούτε τίποτα. Κ έχεις απεναντι σου στρατό που επιχειρεί σε αντίξοες συνθήκες στην ανατολική Τουρκια, απεναντι σε κούρδους μαχητές, που στ αρχίδια τους κ ολας, κανουν κ επιθεση αυτοκτονίας για την ελευθερία. Εντωμεταξύ εδω εχεις τον πιο πολεμοχαρη υποτίθεται αρχηγό κόμματος, τον αυγοαρχηγο, να βρεχει το βρακακι του απεναντι σε μια δικαστινα 50 χρονών με μουστάκι και ταγερ. Βαλτον τώρα αυτον σε μια τρυπα με ένα οπλο στο χερι κ αμα δε βρεθεί να κλαιει σε εμβρυακή στάση, σφυρα μου.
Μονο αντάρτικο θα μπορούσαμε να κάνουμε σα λαος, αλλα αυτο θα επαιζε σε περίπτωση ολοκληρωτικής κατάληψης και τοποθέτησης puppet government οπως στον β ΠΠ. Τωρα με τα νησιά δυσκολο το πράγμα..
Μονο αντάρτικο θα μπορούσαμε να κάνουμε σα λαος, αλλα αυτο θα επαιζε σε περίπτωση ολοκληρωτικής κατάληψης και τοποθέτησης puppet government οπως στον β ΠΠ. Τωρα με τα νησιά δυσκολο το πράγμα..
Στο αντάρτικο δεν υπάρχουν απώλειες;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:41Μονο αντάρτικο θα μπορούσαμε να κάνουμε σα λαος, αλλα αυτο θα επαιζε σε περίπτωση ολοκληρωτικής κατάληψης και τοποθέτησης puppet government οπως στον β ΠΠ. Τωρα με τα νησιά δυσκολο το πράγμα..

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- EKPLIKTIKOS
Ναι, χωρις αυταπατες όμως. Μονο στη βοήθεια των μεγαλων δυνάμεων ελπίζω, αλλιως οποια νησιά ανατολικού Αιγαίου χτυπηθούν, ξεχνα τα. Κ μετα δυσκολα να παρεις ό,τι εχασες, αντε να παρεις κανα ξεροκόμματο
Φυσικά, αλλα εκει εχει γινει κομματι της καθημερινότητάς μας η δυστυχία. Τωρα να σε παρουν απο τον καναπέ του gntm κ να σε στειλουν στη Λημνο απέναντι σε επαγγελματίες απο το πουθενα, ενα σοκ θα το πάθεις
Οι επαγγελματιες των Τουρκων παντως σε γενικες γραμμες θα εχουν απεναντι τους και επαγγελματιες δικους μας.Σιγουρα ομως σε αιφνιδιαστικη επιχειρηση του Καστελλοριζου πχ δεν θα αντεξει η φρουρα.Αλλα αυτο ισχυει για ολες τις επιχειρησεις παγκοσμιως.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:41Γενικα τα κωλοφανταρα δεν έχουν καμια ελπίδα απεναντι σε επαγγελματίες. Ειναι χαρακτηριστικός ο πόλεμος στα Φωκλαντς. Αν δηλαδη οι Τούρκοι στειλουν επαγγελματίες να καταλάβουν τη Λημνο πχ, το να στειλεις εμενα και τον Ασεβαστο για αμυνα ειναι αστειο. Σκέψου να κρύβεσαι σε μια τρυπα και να ακους ενα οπλοπολυβολο να ρίχνει εκατοντάδες σφαιρες προς το μερος σου. Να βρέχει, να κανει κρυο. Εντωμεταξύ εσυ δεν έχεις ούτε εκπαίδευση ούτε τίποτα. Κ έχεις απεναντι σου στρατό που επιχειρεί σε αντίξοες συνθήκες στην ανατολική Τουρκια, απεναντι σε κούρδους μαχητές, που στ αρχίδια τους κ ολας, κανουν κ επιθεση αυτοκτονίας για την ελευθερία. Εντωμεταξύ εδω εχεις τον πιο πολεμοχαρη υποτίθεται αρχηγό κόμματος, τον αυγοαρχηγο, να βρεχει το βρακακι του απεναντι σε μια δικαστινα 50 χρονών με μουστάκι και ταγερ. Βαλτον τώρα αυτον σε μια τρυπα με ένα οπλο στο χερι κ αμα δε βρεθεί να κλαιει σε εμβρυακή στάση, σφυρα μου.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- Μαυροβασίλης
ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΙΓΜΟΣEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:41Εντωμεταξύ εδω εχεις τον πιο πολεμοχαρη υποτίθεται αρχηγό κόμματος, τον αυγοαρχηγο, να βρεχει το βρακακι του απεναντι σε μια δικαστινα 50 χρονών με μουστάκι και ταγερ.

Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Ε και λοιπόν; Βάσει ποιας λογικής σε φάση δυστυχίας, δεν ισχύει το ένστικτο αυτοσυντήρησης; Αυτός που θα προσπαθήσει να γλυτώσει ή να δράσει ατομιστικά στην μία περίπτωση θα κάνει το ίδιο και στην άλλη.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:45Ναι, χωρις αυταπατες όμως. Μονο στη βοήθεια των μεγαλων δυνάμεων ελπίζω, αλλιως οποια νησιά ανατολικού Αιγαίου χτυπηθούν, ξεχνα τα. Κ μετα δυσκολα να παρεις ό,τι εχασες, αντε να παρεις κανα ξεροκόμματοΦυσικά, αλλα εκει εχει γινει κομματι της καθημερινότητάς μας η δυστυχία. Τωρα να σε παρουν απο τον καναπέ του gntm κ να σε στειλουν στη Λημνο απέναντι σε επαγγελματίες απο το πουθενα, ενα σοκ θα το πάθεις
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- EKPLIKTIKOS
Ναι δεν αντιλέγω, απλα η συζήτηση εδω αφορα εμας τους πολίτες. Ειμαι σίγουρος οτι οι επαγγελματίες μας θα καταφέρουν χτυπηματα στην Τουρκία που θα πονέσουν, εκτός αν η πολιτική ηγεσία βαλει την ουρα στα σκελια κ αρχίσει τις καταγγελίες. Αν και δε νομίζω οτι στο τέλος το πρόσημο θα ειναι θετικό για εμάς. Αυτό το αφήνω στους πιο ειδικούς απο μενα όμως.
Ειμαι σίγουρος οτι η πλειοψηφία του λαου θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί στη νεα πραγματικότητα, αυτη της κατοχης. Όμως θα υπάρξει μεριδα αντάρτικου, οπως παντα.
Καλά, αν η συγκεκριμένη μερίδα αποτελείται από αρνητές επιστράτευσης, αυτοί θα είναι μία ακόμη διαβάθμιση στην κατηγορία των λεγεώνων του Λεμπέση.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 13:56Ναι δεν αντιλέγω, απλα η συζήτηση εδω αφορα εμας τους πολίτες. Ειμαι σίγουρος οτι οι επαγγελματίες μας θα καταφέρουν χτυπηματα στην Τουρκία που θα πονέσουν, εκτός αν η πολιτική ηγεσία βαλει την ουρα στα σκελια κ αρχίσει τις καταγγελίες. Αν και δε νομίζω οτι στο τέλος το πρόσημο θα ειναι θετικό για εμάς. Αυτό το αφήνω στους πιο ειδικούς απο μενα όμως.Ειμαι σίγουρος οτι η πλειοψηφία του λαου θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί στη νεα πραγματικότητα, αυτη της κατοχης. Όμως θα υπάρξει μεριδα αντάρτικου, οπως παντα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Dwarven Blacksmith
Εξαρτάται αν τα psyops στον πληθυσμό των χωρών όπου θα έχουν αυτοεξοριστει μετράνε σαν αντάρτικο.

Εχεις γονιδιο απο την Μανη οποτε εισαι ΟΚ....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Έστω ότι μετράνε. Ποιο θα είναι ακριβώς το ζητούμενο τους και κατά πόσον η αναλογία δυνάμεων και μέσων θα είναι υπέρ τους;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 14:07Εξαρτάται αν τα psyops στον πληθυσμό των χωρών όπου θα έχουν αυτοεξοριστει μετράνε σαν αντάρτικο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Θα μαζευτούμε στο εξωτερικό οι ασεβαστονανοβαντόνοι και θα ιδρύσομεν αντάρτικο απ όξω, θα χρηματοδοτήσομε την εδώ Επανάσταση κι εμεις, μην ανησυχείτε. Ασεβαστάς, Νάνθος, Βαντόνοφ (κατά τους προγόνους μας Σκουφάς, Ξάνθος, Τσακάλοφ -περιττό να διευκρινίσω γιατι εγώ επιλεγω την -οφ κατάληξη
). Δεν θα είστε μονοι σας στα χαρακώματα, ετοιμαστείτε για Φιλική Εταιρεία chapter II. Στην αναγκη θα συμμετέχει και ο Ντατζε και θα την κανουμε Θηλυκή Εταιρεία με Μ Ο Υ Ν Α Ρ Ε Σ !

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τελικά φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ή ο πόλεμος στη Γάζα για τα πανάκριβα σουβλάκια?
από Kauldron » 12 Ιαν 2024, 12:10 » σε Εσωτερική Πολιτική - 38 Απαντήσεις
- 2495 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
08 Νοέμ 2024, 21:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!! Τουρκικά αλιεύτικα έφτασαν Μύκονο
από Kauldron » 18 Μάιος 2023, 12:27 » σε Εθνικά Θέματα - 0 Απαντήσεις
- 224 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
18 Μάιος 2023, 12:27
-
-
- 90 Απαντήσεις
- 3076 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από BILLO
03 Σεπ 2023, 18:04