Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
Naranjita
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 11:11
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:50
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:45
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:29
Μα ο άλλος νομός είναι η χειρότερη επιλογή. Οι άλλες είναι να πάνε στην Ιντρουμ ή να πάρουν ένα σκασμό λεφτά (και να βρουν δουλειά σε άλλη τράπεζα μόνοι τους).
βεβαιως. διοτι ουρες γινονται εξω απο τις τραπεζες που ξεκινησαν να απολυουν για να προσλαβουν αυτους που απελυσαν οι ανταγωνιστες τους.
θετε και τα λετε;
Πάντα υπάρχει μια κινητικότητα, στελέχη φεύγουν και έρχονται χωρίς μεταβολές στον αριθμό των απασχολούμενων.
υποθέτω εννοεις σε άλλη χώρα. ή, εννοεις μεγαλοστελέχη οπου εκει παιζουν και στοες και ενα σωρό άλλα πραγματα.
απλους υπαλληλους, δεν παιρνουν ή αν παρουν θα ειναι εως 30 ετων.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 11:15
τεν τεν έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:55
Feindflug έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:16
Δηλαδή ρε τύποι, θα έχεις μια οικογένεια, θα έχεις ένα σπίτι αγορασμένο ή με δάνειο, μια ζωή σε κάποιους ρυθμούς και θα μεταναστεύσεις σε άλλον νομό να ξεκινήσεις από την αρχή; Πρέπει να συντρέχουν πολλοί σοβαροί λόγοι ή να πάρεις ένα πολύ καλό αντίτιμο για αυτήν την θυσία για να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο. Υπάλληλος σε τράπεζα διάλεξες να είσαι, όχι στρατιωτικός ή εκπαιδευτικός.
Φαντάζομαι θα αρχίσετε τα
ας κάτσει να πεινάσει εκεί που βολεύτηκε, όποιος θέλει να ζήσει, πολεμάει και τέτοια. Χαλαρώστε λίγο και σκεφτείτε να σας το κάνουν αυτό κάθε 3 μήνες, εφόσον θα υπάρχουν
εταιρικοί λόγοι.
Την εποχή που φεύγουν χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό πολλες φορες χωρις κατι σίγουρο είναι αστείο να γκρινιάζει καποιος για μια μετακίνηση σε σίγουρη θέση.
Για να μην προσθέσω την εσωτερική μετανάστευση
νεοι. ανυπαντροι. χωρις υποχρεωσεις. με νεους γονεις.
οχι στα 40-55 με δυο παιδια, συζυγο που εργαζεται, δανειο, γονεις που χρειαζονται υποστηριξη γιατι ειναι γεροι και στα καλα καθουμενα να πληρωνουν νοικια και περα δωθε σε καραβια αεροπλανα και βενζινες.
πως μπορεις να αφησεις τα παιδια σου που πανε σχολειο και τους γονιους σου που ειναι 75+?
πες μου τι θα κανω την μανα μου που ειναι κατακοιτη αν παω στις μοιρες ηρακλειου; θα την πεταξω σε κανα φτηνο γηροκομειο;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
zteo
από zteo » 16 Δεκ 2019, 11:17
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:15
Δηλαδή ρε τύποι, θα έχεις μια οικογένεια, θα έχεις ένα σπίτι αγορασμένο ή με δάνειο, μια ζωή σε κάποιους ρυθμούς και θα μεταναστεύσεις σε άλλον νομό να ξεκινήσεις από την αρχή; Πρέπει να συντρέχουν πολλοί σοβαροί λόγοι ή να πάρεις ένα πολύ καλό αντίτιμο για αυτήν την θυσία για να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο. Υπάλληλος σε τράπεζα διάλεξες να είσαι, όχι στρατιωτικός ή εκπαιδευτικός.
ας κάτσει να πεινάσει εκεί που βολεύτηκε, όποιος θέλει να ζήσει, πολεμάει και τέτοια. Χαλαρώστε λίγο και σκεφτείτε να σας το κάνουν αυτό κάθε 3 μήνες, εφόσον θα υπάρχουν
εταιρικοί λόγοι.
Την εποχή που φεύγουν χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό πολλες φορες χωρις κατι σίγουρο είναι αστείο να γκρινιάζει καποιος για μια μετακίνηση σε σίγουρη θέση.
οχι στα 40-55 με δυο παιδια, συζυγο που εργαζεται, δανειο, γονεις που χρειαζονται υποστηριξη γιατι ειναι γεροι και στα καλα καθουμενα να πληρωνουν νοικια και περα δωθε σε καραβια αεροπλανα και βενζινες.
πως μπορεις να αφησεις τα παιδια σου που πανε σχολειο και τους γονιους σου που ειναι 75+?
πες μου τι θα κανω την μανα μου που ειναι κατακοιτη αν παω στις μοιρες ηρακλειου; θα την πεταξω σε κανα φτηνο γηροκομειο;
Πρόβλημα σου η τράπεζα νοιάζεται μόνο να έχει κέρδος εσύ είσαι αναλώσιμη.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 11:17
zteo έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:17
Πρόβλημα σου η τράπεζα νοιάζεται μόνο να έχει κέρδος εσύ είσαι αναλώσιμη.
ακριβως.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 11:19
gassim έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:53
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:22
ωραία και πες το πήρες το μπονους της εθελουσιας δηλαδη 60 χιλιάρικα. και εισαι 49 ετων όπως εγώ. και το μονο που κάνεις τα τελευταια 25 χρονια, ειναι τραπεζικά.
για πες, τι θα μπορουσα να κανω με τα 60 χιλιαρικα;
ακουω ιδεες.
Εγώ θα ξεκινούσα μια μικρή επιχείρηση, αλλά αν δεν θες να πάρεις τέτοιο ρίσκο τα 60 χιλιάρικα σου εξασφαλίζουν περίπου τρια χρόνια ψαξίματος για καινούρια δουλειά.
Εν πάση περίπτωσή η τράπεζα εφόσον δεν χρειάζεται πια τις υπηρεσίες κάποιου υπαλλήλου θα μπορούσε πολύ απλά να του δώσει την νόμιμη αποζημίωση του να τον απολύσει και όλα θα ήταν μέλι γάλα.
Τώρα πρότεινε τρεις άκρως συμφέρουσες για τον εργαζόμενο λύσεις πριν φτάσει εκεί και πάλι καποιοι γκρινιάζουν.
αρκετοι συναδερφοι μου, πηραν τις εθελουσιες των παρελθοντων ετων. τα χρηματα εφυγαν στις διαφορες επιχειρησεις και τωρα πεινανε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
τεν τεν
- Phorum.gr user: τεν τεν
από τεν τεν » 16 Δεκ 2019, 11:43
εταιρικοί λόγοι.
Είναι 41 με ένα παιδί και έφυγα από Θεσσαλονίκη και ζω σε χωριό της Κρήτης. Οι γονείς μου είναι μόνοι στην θεσ/νίκη. Ξεκίνησα χωρίς να γνωρίζω αν και τι δουλειά θα βρω.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 11:45
τεν τεν έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:43
Είναι 41 με ένα παιδί και έφυγα από Θεσσαλονίκη και ζω σε χωριό της Κρήτης. Οι γονείς μου είναι μόνοι στην θεσ/νίκη. Ξεκίνησα χωρίς να γνωρίζω αν και τι δουλειά θα βρω.
και τι δουλεια βρηκες;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 16 Δεκ 2019, 11:50
εταιρικοί λόγοι.
τωρα, εχουμε 24 απολυμένους, χωρις παιδιά, 146 σπιτι τους και από τις 16/12 αλλους 300 τοσους δανεικους.
Τη μάνα, από τη στιγμή που τη φροντίζεις εσύ, θα την πάρεις μαζί σου.
Σε κάθε περίπτωση, οι μεταθέσεις είναι πολύ συνηθισμένη περίπτωση σε όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
Δηλαδή αν η οποιαδήποτε εταιρία κλείνει το χ γραφείο ή υποκατάστημα επειδή πλέον δεν εξυπηρετεί ή είναι ζημιογόνος για τον α ή β λόγο, τι πρέπει να κάνει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Feindflug
από Feindflug » 16 Δεκ 2019, 11:54
Von Mackensen έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:09
Maspoli έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:59
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:27
εχει γιατι σε συναδερφο προταθηκε να παει στην ανδρο και μολις ειπε τελεια, φευγω γιατι εχω σπιτι εκει, την αλλη μερα τον πηραν και του ειπαν εγινε λαθος λερο θελαμε να σας πουμε να πατε.
επισης, δεν εγινε σε ολους τους συναδερφους προταση για ιντρουμ.
Άλλο τέτοιο λάθος κι άλλο θέλουμε να πας 3 μήνες άνδρο, μετά 3 μήνες Λέρο και μετά 3 μήνες Λέσβο που ανέφερε ως κάτι που θα έπρεπε να σκεφτούμε ο Feindflug.
Βεβαια σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ήταν όντως λάθος.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω από παρόμοιες περιπτώσεις, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ούτε η εταιρεία δίνει τα τρελά λεφτά για οικειοθελή αποχώρηση, ούτε η μεταφορά σε θυγατρική είναι ανώδυνη, ούτε η μετανάστευση είναι εύκολη, ιδίως για οικογένειες. Από την άλλη οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απαιτούν μια ζωή να είναι όλα ρόδινα και όπως ήταν κάποτε. Όπως και να 'χει η μετακίνηση σε λοιπά καταστήματα - υπηρεσίες εκτός τόπου
κατοικίας είναι μοχλός πιέσεως της εταιρείας, αλλά συνήθως υπάρχει ως όρος στο συμβόλαιο που υπογράφει ο εργαζόμενος.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 16 Δεκ 2019, 11:56
gassim έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 12:48
εμένα πάντως αν μου λέγανε είτε να πάω σε μια άλλη εταιρεία με 9 μισθούς δώρο είτε να φύγω και να πάρω 60 χιλιάρικα, θα έκανα τούμπες.
Βέβαια. Εδώ εμάς μας είπαν να βάλουμε πλάτη 10 χρόνια για να σώσουμε την ΔΕΗ και τώρα πάνε να την πουλήσουν για να ωφεληθεί η νομενκλατούρα εντός και εκτός. Και εγώ τούμπες θα έκανα με 60 χιλιάρικα, τα οποία είναι λιγότερα από την αφαίρεση εισοδήματος εδώ και 10 χρόνια.
Κατευθείαν στο εξωτερικό, ούτε σκέψη για παραμονή εδώ. Θα προσπαθούσα να πείσω και τους στενούς συγγενείς αλλά αυτοί ακούνε τους ραβίνους της ενορίας τους.
-
τεν τεν
- Phorum.gr user: τεν τεν
από τεν τεν » 16 Δεκ 2019, 12:05
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:45
τεν τεν έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:43
και τι δουλεια βρηκες;
Εστίαση, τουριστικά.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 12:10
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 11:50
Τη μάνα, από τη στιγμή που τη φροντίζεις εσύ, θα την πάρεις μαζί σου.
Σε κάθε περίπτωση, οι μεταθέσεις είναι πολύ συνηθισμένη περίπτωση σε όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
Δηλαδή αν η οποιαδήποτε εταιρία κλείνει το χ γραφείο ή υποκατάστημα επειδή πλέον δεν εξυπηρετεί ή είναι ζημιογόνος για τον α ή β λόγο, τι πρέπει να κάνει;
δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. η μανα μενει σε δικο της χωρο με εσωκλειστη γυναικα.
γυναικα που να κανει αυτην την δουλεια, δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρω αν παω επαρχια.
επισης θα πρεπει να νοικιασω δυο σπιτια για να στεγαζομαι εγω και η μανουλα. δεν γινονται αυτα που λετε, οχι με τους σημερινους μισθους.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 12:10
τεν τεν έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 12:05
Εστίαση, τουριστικά.
το χεις σπουδασει;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
από Antares » 16 Δεκ 2019, 12:11
Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 10:22
ωραία και πες το πήρες το μπονους της εθελουσιας δηλαδη 60 χιλιάρικα. και εισαι 49 ετων όπως εγώ. και το μονο που κάνεις τα τελευταια 25 χρονια, ειναι τραπεζικά.
για πες, τι θα μπορουσα να κανω με τα 60 χιλιαρικα;
ακουω ιδεες.
Ίδια ηλικία. Κατευθείαν στη Γερμανία για μεταπτυχιακό στη φυσική και ότι προκύψει, δίνουν διεξόδους. Σιγά μην καθίσω να πεθάνω στην Ελλάδα εξαιτίας των λαμογιών.
Βέβαια δεν έχω παιδιά ή γονείς σε ανάγκη, ούτε στεγαστικό κλπ. Επίσης πέρασα καρκίνο, γιατί να μην κάνω αυτό που μου αρέσει, αντί να κάθομαι σε μια θέση που δεν έχω ούτε παρόν, ούτε μέλλον, με λίγα λεφτά, με συνεχή παρενόχληση, να ανέχομαι τις συγκοινωνίες της Αθήνας και όλη την σάρα και μάρα που έχει μαζευτεί καθημερινά, τα δημόσια νοσοκομεία και ένα σωρό άλλα. Ακόμη και η πρόνοια καλύτερα θα με είχε εκεί.
-
Naranjita
από Naranjita » 16 Δεκ 2019, 12:16
Antares έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 12:11
Ίδια ηλικία. Κατευθείαν στη Γερμανία για μεταπτυχιακό στη φυσική και ότι προκύψει, δίνουν διεξόδους. Σιγά μην καθίσω να πεθάνω στην Ελλάδα εξαιτίας των λαμογιών.
Βέβαια δεν έχω παιδιά ή γονείς σε ανάγκη, ούτε στεγαστικό κλπ. Επίσης πέρασα καρκίνο, γιατί να μην κάνω αυτό που μου αρέσει, αντί να κάθομαι σε μια θέση που δεν έχω ούτε παρόν, ούτε μέλλον, με λίγα λεφτά, με συνεχή παρενόχληση, να ανέχομαι τις συγκοινωνίες της Αθήνας και όλη την σάρα και μάρα που έχει μαζευτεί καθημερινά, τα δημόσια νοσοκομεία και ένα σωρό άλλα. Ακόμη και η πρόνοια καλύτερα θα με είχε εκεί.
εχεις συγγενεις στην γερμανια; εχεις ζησει εκει;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
-
- 66 Απαντήσεις
- 538 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
27 Απρ 2025, 13:13
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 387 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
26 Ιούλ 2023, 01:41
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 12:07
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.