Τύπισσα, καλά τα έλεγες μέχρι τώρα. Τι το ήθελες αυτό που επισήμανα; Θα γελάνε και οι πέτρες.Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 15:34και εγώ. καταλαβαινεις λοιπον ποσο δυσκολο ειναι οταν οι αναγκες εχουν αυξηθει εν αντιθεσει με τους μισθους που κατρακυλουν συνεχεια.
μεταβαση (για ποσο αραγε; ) στην επαρχια ειναι απαγορευτικη, ειδικα οταν στον τυπο διαβαζουμε οτι το 1/3 των τραπεζικων καταστηματων θα κλεισει εως το 2023. δεν μπορει καποιος να ξοδεψει τοσα χρηματα για να μετακομισει αλλου με αμφιβολη διαρκεια εργασιας. ειδικα οταν ειναι φορτωμενος υποχρεωσεις. αρκετοι συναδερφοι μου, δεν εξυπηρετουν τα δανεια τους και εχουν μπει στον νομο κατσελη.επισης, δεν προερχομαστε ολοι απο δημοσιες τραπεζες. εγω πχ, ειμαι απο μαρφιν και ο μισθος μου αγγιζει τα ορια του βασικου του τραπεζικου.
ειναι καλυτερος απο τα 400-500 που πληρωνουν εξω, αλλα πληρωνοντας γυρω στα 150-200 για καυσιμα και καρτες μετρο τον μηνα, το χιλιαρικο γινεται 800ρικο. επισης εχουμε τα εξοδα ενδυσης που πρεπει να ντυνομαστε στα καταστηματα τουλαχιστον με κοστουμια ταγιερ κτλ.
και συγκρισεις γινονται και θα γινονται. πχ οταν καθαριζα 900ευρώ ειχα φιλη στο δημοσιο που καθαριζε 1600, αποφοιτος λυκειου.
οπως επισης, την εποχη που οι εμποροι βγαζαν καλα λεφτα, εγω εβγαζα του υπαλληλου.
οποτε, τι;
Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]
Re: Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
δυστυχως ετσι ειναι αν αναφερεσαι στα εξοδα ενδυσης.
υπαρχει πρωτοκολλο ενδυμασιας και υποδησης. δεν μπορω πχ να ερχομαι με τζηνακι και σπορτεξ.
ειδικα σε καποιες διευθυνσεις και σε ολα τα καταστηματα, ειναι υποχρεωτικη η επισημη εμφανιση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Και γω αγόρασα ρε δικιά μου, μποτάκια ασφαλείας γιατί αυτά που μου δώσανε δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν τον χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια. Επίσης αγόρασα και μπουφάν γιατί αυτό που μου δώσανε σκίστηκε και δεν προβλέπεται άλλο μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης έχω δώσει αρκετά χρήματα για ένδυση εργασίας, γενικά.
Κάθε εργασία έχει τα δικά της. Αλλά μην λες πρόβλημα τώρα το ότι δεν μπορείς να βάλεις τζιν στην εργασία σου. Κοροϊδεύει ο κόσμος.
Dein Herz, meine Gier
καθε μερα, διαφορετικη φορεσια, διαφορετικο παπουτσι, διαφορετικα αξεσουαρ. και όλα προσεγμενα. ετσι εναι ο κωδικας. δεν παμε σαν τους κατσαπλιαδες στα καταστηματα - πλην της ετε δηλ οπου εχουν δει πολλα τα ματια μου. εδω πχ στην ετε της ελευσινας, υπαλληλος ειναι ενας που κυκλοφορουσε σαν τον ιησου με τζην.Feindflug έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 15:56
Και γω αγόρασα ρε δικιά μου, μποτάκια ασφαλείας γιατί αυτά που μου δώσανε δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν τον χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια. Επίσης αγόρασα και μπουφάν γιατί αυτό που μου δώσανε σκίστηκε και δεν προβλέπεται άλλο μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα. Επίσης έχω δώσει αρκετά χρήματα για ένδυση εργασίας, γενικά.
Κάθε εργασία έχει τα δικά της. Αλλά μην λες πρόβλημα τώρα το ότι δεν μπορείς να βάλεις τζιν στην εργασία σου. Κοροϊδεύει ο κόσμος.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Δεν θα κάτσω να σου γράψω πόσες μπλούζες και παντελόνια εργασίας έχω, γιατί λερώνονται και δεν προλαβαίνω τα πλυντήρια.Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 18:58καθε μερα, διαφορετικη φορεσια, διαφορετικο παπουτσι, διαφορετικα αξεσουαρ. και όλα προσεγμενα. ετσι εναι ο κωδικας. δεν παμε σαν τους κατσαπλιαδες στα καταστηματα - πλην της ετε δηλ οπου εχουν δει πολλα τα ματια μου. εδω πχ στην ετε της ελευσινας, υπαλληλος ειναι ενας που κυκλοφορουσε σαν τον ιησου με τζην.Feindflug έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 15:56
Κάθε δουλειά έχει τα δικά της.
Dein Herz, meine Gier
Πώς δεν γίνεται, story of my life!Naranjita έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 14:43μια οικογενεια δεν μπορει να ζει χωρια. να ειναι ο πατερας στον αρχαγγελο ροδου και η μανα στην θεσσαλονικη με τα παιδιά. ή το ανάποδο.Maspoli έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 13:30Τι ακριβώς εννοούμε όμως με τον όρο κορφοβουνι;
Θεωρώ πολύ αμφίβολο το να υπήρχαν υποκαταστήματα τραπεζών σε κορφοβουνια. Ακόμα και την "καλή εποχή". Τώρα που τα υποκαταστηματα έχουν ήδη μειωθεί με κλείσιμο-συγχωνεύσεις, τι ακριβώς είναι τα κορφοβουνια; Να μιλήσουμε με πραγματικό παράδειγμα; Στο νόμο Θεσπρωτίας υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία υποκαταστηματα του ομίλου της Πειραιώς. Ένα στην Ηγουμενίτσα, ένα στην Παραμυθιά και ένα στους Φιλιάτες (που μάλλον δε θα μακροημερευσει) . Ποιο δεν καλύπτει ας πούμε τον όρο αστικό κέντρο και υποπιπτει στο όρο κορφοβουνι; Τι ακριβώς ενοχλεί κάποιον να δουλέψει εκεί σε σχέση με την Αθήνα; Το ότι θα του περισσεύουν πχ κάποια χρήματα που στην Αθήνα θα τα έδινε στο ακριβότερο ενοίκιο;
ουτε μπορει μια οικογενεια να συντηρει δυο σπιτια, δεκκο, νοικια, δανεια καθως και εξοδα πλοιων για να βλεπει ο ενας γονιος τα παιδια του μια με δυο φορες τον μηνα.
Βλέπαμε τον μπαμπά ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα!
Πρέπει να είναι και ακριβά;Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 18:58καθε μερα, διαφορετικη φορεσια, διαφορετικο παπουτσι, διαφορετικα αξεσουαρ. και όλα προσεγμενα. ετσι εναι ο κωδικας. δεν παμε σαν τους κατσαπλιαδες στα καταστηματα - πλην της ετε δηλ οπου εχουν δει πολλα τα ματια μου. εδω πχ στην ετε της ελευσινας, υπαλληλος ειναι ενας που κυκλοφορουσε σαν τον ιησου με τζην.

Και είναι καλύτερο για μια οικογένεια;Juno έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 19:12Πώς δεν γίνεται, story of my life!Naranjita έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 14:43μια οικογενεια δεν μπορει να ζει χωρια. να ειναι ο πατερας στον αρχαγγελο ροδου και η μανα στην θεσσαλονικη με τα παιδιά. ή το ανάποδο.Maspoli έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 13:30
Τι ακριβώς εννοούμε όμως με τον όρο κορφοβουνι;
Θεωρώ πολύ αμφίβολο το να υπήρχαν υποκαταστήματα τραπεζών σε κορφοβουνια. Ακόμα και την "καλή εποχή". Τώρα που τα υποκαταστηματα έχουν ήδη μειωθεί με κλείσιμο-συγχωνεύσεις, τι ακριβώς είναι τα κορφοβουνια; Να μιλήσουμε με πραγματικό παράδειγμα; Στο νόμο Θεσπρωτίας υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία υποκαταστηματα του ομίλου της Πειραιώς. Ένα στην Ηγουμενίτσα, ένα στην Παραμυθιά και ένα στους Φιλιάτες (που μάλλον δε θα μακροημερευσει) . Ποιο δεν καλύπτει ας πούμε τον όρο αστικό κέντρο και υποπιπτει στο όρο κορφοβουνι; Τι ακριβώς ενοχλεί κάποιον να δουλέψει εκεί σε σχέση με την Αθήνα; Το ότι θα του περισσεύουν πχ κάποια χρήματα που στην Αθήνα θα τα έδινε στο ακριβότερο ενοίκιο;
ουτε μπορει μια οικογενεια να συντηρει δυο σπιτια, δεκκο, νοικια, δανεια καθως και εξοδα πλοιων για να βλεπει ο ενας γονιος τα παιδια του μια με δυο φορες τον μηνα.
Βλέπαμε τον μπαμπά ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα!
Ρε πεδιά, μη καταπιέζετε συνέχεια τις ανάγκες σας. Δηλαδή εντάξει θα μπορούσε να πει κάποιος πως ζεις με 400-600 ευρώ το μήνα και να πει κάποιος μια χαρά ζεις και να έχει ζήσει για ένα διάστημα της ζωής του με λιγότερα. Αντί δηλαδή να πηγαίνουμε μπροστά να κοιτάμε τα χάλια και να λέμε πάλι καλά;
Και δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο μασπολης προπαγανδίζει την μειωση των απαιτήσεων των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
-
Sex and the City
Προτείνω την αλλαγή του τίτλου του νήματος σε "Sex and the City"
Nα τα πάρουμε από το τέλος. Η εποχή που οι έμποροι έβγαζαν καλά λεφτά, έχει περάσει. Εσύ η ίδια έγραψες ότι κάποιοι συνάδελφοι, έριξαν τα χρήματα της εθελούσιας σε επιχειρήσεις και τώρα πεινάνε. Ε, κάνε μια αντιστοιχία με κάποιον που δανείστηκε για να ανοίξει μια επιχείρηση που δεν πήγε καλά, με κάποιον που έδωσε έτοιμα χρήματα, πρόσθεσε τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κάνε τις συγκρίσεις.Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 15:34και εγώ. καταλαβαινεις λοιπον ποσο δυσκολο ειναι οταν οι αναγκες εχουν αυξηθει εν αντιθεσει με τους μισθους που κατρακυλουν συνεχεια.
μεταβαση (για ποσο αραγε; ) στην επαρχια ειναι απαγορευτικη, ειδικα οταν στον τυπο διαβαζουμε οτι το 1/3 των τραπεζικων καταστηματων θα κλεισει εως το 2023. δεν μπορει καποιος να ξοδεψει τοσα χρηματα για να μετακομισει αλλου με αμφιβολη διαρκεια εργασιας. ειδικα οταν ειναι φορτωμενος υποχρεωσεις. αρκετοι συναδερφοι μου, δεν εξυπηρετουν τα δανεια τους και εχουν μπει στον νομο κατσελη.επισης, δεν προερχομαστε ολοι απο δημοσιες τραπεζες. εγω πχ, ειμαι απο μαρφιν και ο μισθος μου αγγιζει τα ορια του βασικου του τραπεζικου.
ειναι καλυτερος απο τα 400-500 που πληρωνουν εξω, αλλα πληρωνοντας γυρω στα 150-200 για καυσιμα και καρτες μετρο τον μηνα, το χιλιαρικο γινεται 800ρικο. επισης εχουμε τα εξοδα ενδυσης που πρεπει να ντυνομαστε στα καταστηματα τουλαχιστον με κοστουμια ταγιερ κτλ.
και συγκρισεις γινονται και θα γινονται. πχ οταν καθαριζα 900ευρώ ειχα φιλη στο δημοσιο που καθαριζε 1600, αποφοιτος λυκειου.
οπως επισης, την εποχη που οι εμποροι βγαζαν καλα λεφτα, εγω εβγαζα του υπαλληλου.
οποτε, τι;
Από εκεί και πέρα κανείς δεν θεωρεί τους χαμηλούς μισθούς ή την ανασφάλεια στην εργασία κάτι ευχάριστο ή αδιάφορο. Απλώς οι εποχές που η σταθερή και καλοπληρωμένη εργασία (αν και πάντα υπήρχαν παράπονα) ήταν κάτι δεδομένο από μια ηλικία και μετά, έχουν περάσει οριστικά. Το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις. Όπως επίσης, πέρασε και η εποχή που η χ ή ψ εξειδίκευση ή ακαδημαϊκή γνώση του αντικειμένου ήταν ικανή να διατηρεί την ίδια θέση ευθύνης δια βίου. Καλώς ή κακώς, χρειάζεται πλέον συνεχής επιμόρφωση για το όποιο εργασιακό αντικείμενο, απλώς και μόνο για τη διατήρηση της θέσης και ενίοτε τελείως διαφορετικός προσανατολισμός από τον υπάρχοντα. Αυτό, τουλάχιστον εγώ, το βλέπω καθημερινά εδώ και χρόνια, σε μικρές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, με οικογένεια ή όχι. Και δεν ξέρω ούτε μία οικογένεια (πλην αυτών που έχουν οικογενειακή σχέση από παππού μέχρι εγγονό με το δημόσιο) που να μην έχει απολυθεί κάποιος, να μην έχει υποστεί σοβαρή μείωση μισθού ή να βρίσκει εργασία σε κάτι τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη εργασία του, απλώς και μόνον λόγω ανάγκης. Και πολλοί από αυτούς θα ήταν όντως ευτυχείς αν είχαν τις ίδιες επιλογές που είχαν οι 24 απολυμένοι.
Αναφορικά με τα έξοδα ντυσίματος, για να το ελαφρύνουμε λίγο

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι καλό είναι να βλέπεις και τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Και τα παιδάκια στην αφρική και την ασία θα ήταν ευτυχισμένα με την κατάσταση των φτωχών ελληνων υπηκόων. Αυτό είναι σκεφτικο για να κατεβάζεις συνέχεια τα στανταρ σου.
-
Και τα παιδάκια στην Αλβανία θα έλεγα. Αλλά αντί να τα στείλουμε πίσω στη χώρα τους τα δεχόμαστε εδώ κατεβάζοντας τα στάνταρ μας...
Nα πάμε οι Έλληνες να τους διοικήσουμε να μην πεινάνε και να πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτή είναι η προαίρεσή μας. Όχι να πεινάσουμε και εμείς υπό τις διοικήσεις απατεώνων.
τι σχέση έχει αφτό με το επιχείρημα «αφου υπάρχουν και χειρότερα πες εφχαριστώ»;Antares έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 20:31Nα πάμε οι Έλληνες να τους διοικήσουμε να μην πεινάνε και να πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτή είναι η προαίρεσή μας. Όχι να πεινάσουμε και εμείς υπό τις διοικήσεις απατεώνων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δημιουργία ενότητας για εργασιακά
από Ληστοσυμμορίτης » 01 Οκτ 2024, 08:42 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 66 Απαντήσεις
- 542 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
27 Απρ 2025, 13:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απορια για τα εργασιακα στην Ελλαδα
από Portia » 25 Ιούλ 2023, 23:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
26 Ιούλ 2023, 01:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η αντεργατική Λευκή βίβλος της ΕΕ στα εργασιακά και η 6ήμερη εργασία
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Ιούλ 2024, 01:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 12:07
-