Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 15 Δεκ 2019, 23:45

Τι λένε οι ΚΚΕδες του φόρουμ για αυτά που λέει ο Κουτσούμπας;

Θα τρελαθούμε, ο Κουτσούμπας «εθνικιστής» :o
Άμα συνεχίσει να δίνει κώλο ο Μητσοτάκης στους Τούρκους, βλέπω να ψηφίζω ΚΚΕ. :smt005:

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 16 Δεκ 2019, 03:37

Μηχανικός έγραψε:
15 Δεκ 2019, 23:45
Τι λένε οι ΚΚΕδες του φόρουμ για αυτά που λέει ο Κουτσούμπας;

Θα τρελαθούμε, ο Κουτσούμπας «εθνικιστής» :o
Άμα συνεχίσει να δίνει κώλο ο Μητσοτάκης στους Τούρκους, βλέπω να ψηφίζω ΚΚΕ. :smt005:

Εναντια στην αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων, γιατρων, νοσηλευτων. Αυτοι οι λαικιστες σας αρεσουν.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Δεκ 2019, 09:53

Ορέστης 35 έγραψε:
14 Δεκ 2019, 14:32

Ενας συμμαθητης μου κανει τετοια ερευνα. Σχεδιαζε απο μικρος οπλα μαζικης καταστροφης. Μαλιστα εχω σε σδ πρωιμα σχεδια του.
ελα ρε, ειχες συμμαθητη τον psi;

μικρος που ειν ο κοσμος...
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 16 Δεκ 2019, 12:36

Αγγελος Συρίγος

BlackMountain
Phorum.gr user: BlackMountain

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlackMountain » 16 Δεκ 2019, 12:50

Καλησπέρα σας
Αναγνώστης του φόρουμ, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να θέσω ένα ερώτημα επί του ζητήματος.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του Ευρώ και έχει οφειλές απέναντι σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, δεν αποτελεί λόγο για τους πιστωτές μας ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη σύρραξη; Θέλω να πω, πως θα πληρώσει η Ελλάδα τις δόσεις της σε μία τέτοια περίπτωση; Επίσης, το ευρώ σαν νόμισμα, πόσο πιθανό είναι να μείνει ανεπηρέαστο από μία σύγκρουση μιας χώρας της οποίας αποτελεί νόμισμα; Μπορεί η απάντηση να είναι εξαιρετικά απλή τύπου "καθόλου" αλλά μπορεί και να μην είναι.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 16 Δεκ 2019, 21:15

BlackMountain έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:50
Καλησπέρα σας
Αναγνώστης του φόρουμ, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να θέσω ένα ερώτημα επί του ζητήματος.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του Ευρώ και έχει οφειλές απέναντι σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, δεν αποτελεί λόγο για τους πιστωτές μας ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενη σύρραξη; Θέλω να πω, πως θα πληρώσει η Ελλάδα τις δόσεις της σε μία τέτοια περίπτωση; Επίσης, το ευρώ σαν νόμισμα, πόσο πιθανό είναι να μείνει ανεπηρέαστο από μία σύγκρουση μιας χώρας της οποίας αποτελεί νόμισμα; Μπορεί η απάντηση να είναι εξαιρετικά απλή τύπου "καθόλου" αλλά μπορεί και να μην είναι.
Πονηρούλη.... :003:
Έκανες μία πολύ βαριά ερώτηση...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 16 Δεκ 2019, 21:22

BlackMountain έγραψε:
16 Δεκ 2019, 12:50
Καλησπέρα σας

Ολα έχουν το κόστος τους. Ακόμη και σε μία πολεμική σύγκρουση, είναι απίθανο η Ελλάδα να καταστραφεί όπως επί γερμανικής κατοχής και να χαθούν όλα τα δάνεια. Ασφαλώς σε περίπτωση πολέμου πληρωμές δανείων δεν θα γίνονται γιά κάποιο διάστημα, αλλά θα ξαναρχίσουν κάποια στιγμή. Αυτό έχει ένα κόστος βέβαια γιά τους δανειστές, άλλα μεγάλο είναι και το κόστος να έλθουν σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία. Το πιό είναι μεγαλύτερο δεν μπορεί να το πεί κανείς εύκολα, άλλωστε αλλιώς το σταθμίζει μία χώρα και αλλιώς μιά άλλη.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 16 Δεκ 2019, 21:23

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση.

Γιατί τόσα χρόνια δεν καθορίσαμε την ΑΟΖ με την Κύπρο, και να έχουμε δώσει επίσημα και νόμιμα της συντεταγμένες στους διεθνείς οργανισμούς;

Γιατί δεν το κάνουμε έστω τώρα, για να αναγκάσουμε τους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση ποιος είναι ο σωστός καθορισμός, της Ελλάδας-Κύπρου ή της Τουρκίας-Λιβύης;

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 16 Δεκ 2019, 21:29

Εγώ έχω πεισθεί ότι ο Ερντογάν τελικώς θα κάνει κάποια κίνηση. Θα είναι με τον συνήθη Τουρκικό τρόπο. Δεν θα κάνει έρευνες στα μούτρα τής Ελλάδας νότια τής Κρήτης, αλλά εκεί που θα μπορεί να διεκδικήσει κάποια νομιμότητα, δηλαδή μεταξύ Κρήτης και Καστελλορίζου, ή και ανατολικότερα, κάτω από το Καστελλόριζο. Κάνοντας αυτό, μεταθέτει το δίλλημμα στην Ελλάδα: θα βυθίσει πλοίο επειδή έκανε έρευνες στην ανοικτή θάλασσα, μακρυά από τις ακτές; Εϊναι σίγουρη ότι θα τής δώσουν όλοι δίκιο; Η μήπως δεν κάνει τίποτα, δίνοντας όμως έτσι περισσότερο χώρο στους Τούρκους;

Εκείνο που περιπλέκει την κατάσταση είναι και το ότι το πετρέλαιο (αν υπάρχει) δεν βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Καστελλορίζου, αλλά νοτίως τής Κρήτης. Αρα, αν κάνει έρευνες εκεί η Τουρκία, θα είναι γιά πολιτικούς λόγους και όχι επειδή αποσκοπεί να βρεί πετρέλαιο. Οι γεωτρήσεις που έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο ήταν όλες τζούφιες, αφού έγιναν με το ίδιο σκεπτικό. Πολύ αναμενώμενο ήταν το ότι δεν βρήκαν τίποτα.
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 16 Δεκ 2019, 21:31

Μηχανικός έγραψε:
16 Δεκ 2019, 21:23

Γιατί τόσα χρόνια δεν καθορίσαμε την ΑΟΖ με την Κύπρο, και να έχουμε δώσει επίσημα και νόμιμα της συντεταγμένες στους διεθνείς οργανισμούς;

Γιατί δεν το κάνουμε έστω τώρα, για να αναγκάσουμε τους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση ποιος είναι ο σωστός καθορισμός, της Ελλάδας-Κύπρου ή της Τουρκίας-Λιβύης;
Δεν θα έπαιρναν θέση οι διεθνείς οργανισμοί, όπως δεν παίρνουν και τώρα θέση στην οριοθέτηση Τουρκίας - Αιγύπτου. Η ΑΟΖ καθορίζεται σε συμφωνία με τις παρακείμενες χώρες.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 16 Δεκ 2019, 22:08

Μηχανικός έγραψε:
16 Δεκ 2019, 21:23

Διότι αυτό θέλει πολιτική βούληση και αρχίδια. Μόλις την καθορίσεις ο Τούρκος θα βγάλει πλοία ώστε να την ακυρώσει στην πράξη. Τι θα γινόταν τότε;
Ο Σημίτης που "ευχαριστούσε τους αμερικανούς", η ΝΔ της "ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας" και της δουλικότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ του "θα το ρισκάρουμε" θα έδιναν εντολή να χτυπηθεί τουρκικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο;

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 16 Δεκ 2019, 22:11

ΓΕΣΑΡ έγραψε:
16 Δεκ 2019, 22:08
Διότι αυτό θέλει πολιτική βούληση και αρχίδια.
Εκτός από τα αρχίδια, θέλει και στρατιωτική δύναμη.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 16 Δεκ 2019, 23:10

Leporello έγραψε:
16 Δεκ 2019, 22:11
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
Δεν διαφωνω. Η στρατιωτική δύναμη όμως δεν πέφτει από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και στόχευσης. Σε κάθε περίπτωση στα Ίμια δεν ήταν η έλλειψη "στρατιωτικής δύναμης" που καθόρισε την έκβαση αλλά κάτι άλλο

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 17 Δεκ 2019, 18:23

Leporello έγραψε:
16 Δεκ 2019, 22:11
ΓΕΣΑΡ έγραψε:
Έχεις ακούσει για τον πόλεμο του Βόρειου Ατλαντικού ανάμεσα στην Ισλανδία και την Βρεττανία;
Μήπως οι Ισλανδοί είχαν τρομερά όπλα;
Θα μου πεις ήταν πολιτισμένα κράτη και όχι ο βόθρος της Τουρκίας, αλλά είναι μία καλή θέση για το τι μπορεί να κάνει μία χώρα εάν έχει τη θέληση, ακόμα και εάν δεν έχει όπλα...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 08 Ιαν 2020, 12:14

ο Ανδρέας Ανδριανοπουλος μάλλον είναι ο Πιθηκας, δεν εξηγείται αλλιώς :smt005::003:

μοιράζει πόνο στα πάσης φύσεως και απανταχού εθνικια

"η Ελλαδα δεν μπορεί να εφαρμόσει ούτε να υποστηρίξει πολιτική ισχύος (power politics) όπως κάνει ο Ερντογαν",

η συνέντευξη μετά το 26:00 χθες το πρωί στον Τσίμα

http://www.skairadio.gr/imerologio/episode-2020-01-07

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών