Η κατάθλιψη.

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
bluerose

Re: Η κατάθλιψη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:46

Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:20
Bazoomba έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:13
Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:06

Μπορεί να σημαίνει διάφορα κ μάλιστα αντικρουόμενα.
Εσένα που πάει το μυαλό σου;..
Βοηθα λίγο...
Μα δεν είναι προφανές?

:scross::vp20::angelic-blueglow:
Όχι.
Μπορεί να λέτε ότι είναι από τρολ ή φυτεμένη κ κάνει τη δουλειά της, παραπλανημενη, μέχρι βαθιά πιστή κ κατασταλαγμένη, ή ακόμη κ ανόητη.

Εγώ πιστεύω ότι είναι αυθεντική σαυτα που λέει, ασχέτως αν εγώ δεν τα υποστηρίζω.

Δεν κάνει άλλωστε κάποιο κακό.
Ο καθένας έχει το δικό του μυαλό κ θα φιλτράρει οτιδήποτε ακούσει.
Δεν κλείνουμε στόματα.
Μαθαίνουμε να ακουμε, να "ζυγιζουμε" και να υιοθετούμε ή να απορρίπτουμε.

Τεσπά.
Αν θέλετε μου λέτε.
Αν πίστευα ότι τα ξέρω κ τα καταλαβαίνω όλα, δε θα ρωτούσα.
Μπα. Εγώ θα σας βλέπω από τη κόλαση
Εσείς όλοι έχετε καθαρή συνείδηση
Εμένα το βασικό πρόβλημα είναι αδύνατο να λυθεί από ανθρώπους. Μόνον ο πνευματικος το ξέρει κι η βάση του είναι η αδικία
Θέλει να αγωνιστώ πολύ

Για αυτό λέω. Ένα ευχαριστώ Σόι Χριστέ λέτε; Ή μπα;

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 30 Δεκ 2019, 11:48

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:43
Δυστυχώς οι αμαρτίες των προγόνων μας επηρεάζουν και τις επόμενες 7 γενιές.
Γιατί; :o

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2019, 11:49

Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:06
ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:20
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μπλου είναι η πιο ήρεμη σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αν και την έχουν προσβάλλει πολλές φορές.

Κι αυτό κάτι σημαίνει, έτσι δεν είναι; :wink
Μπορεί να σημαίνει διάφορα κ μάλιστα αντικρουόμενα.
Εσένα που πάει το μυαλό σου;..
Βοηθα λίγο...
Πάει σε διάφορα το μυαλό μου αλλά δεν θέλω να τα διευκρινήσω.

Ούτως ή άλλως, όλοι έχουμε μια εικόνα για τη ψυχοσύνθεση αλλά και τις προθέσεις των άλλων χρηστών, έτσι δεν είναι; :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:50

Custom_F έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:48
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:43
Δυστυχώς οι αμαρτίες των προγόνων μας επηρεάζουν και τις επόμενες 7 γενιές.
Γιατί; :o
Το γράφει το ευαγγέλιο
Παλαιά και Καινή
Το γιατί δε ξέρω
Εμένα μου αρέσει πολύ ο λόγος. Η Παλαιά
Κατανοώ καλύτερα τον Θεό
Που τους μιλούσε;;;;
Μετά η Καινή είναι έξτρα αγάπη,συγχώρεση ευκαιρία να εξαληψεις αυτό με τις 7 γενιές
Για αυτό ήρθε ο Χριστός. Ενσαρκώθηκε ο λόγος

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:54

Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:12
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:06
Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:02

Εγώ λέω πως σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου είναι σωστό να γίνεται διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι.
Άλλο διάλογος κι άλλο να βρίσκεις διαταραχές στους συνομιλητές σου. Πόσω μάλλον όταν αυτοί σου φέρονται με ευγένεια.
Μα δεν το είπα για να την προσβαλλω. Ούτε υπονοησα κάτι κακόβουλο εν γένει.

Απλά πολλά κείμενα της αντικειμενικά, δεν βγάζουν νόημα. Όπως λοιπόν υπάρχουν διαταραχές στην ομιλία, πιθανώς να υπάρχουν και στο γραπτό λόγο.

Αυτό θα ήταν μια εξήγηση, αυτό είπα.
Δε πειράζει,άλλωστε έχεις δίκιο
Τότε δε τα ψάχναμε πιθανών να έχω εμπόδιο προσανατολισμού
Πώς ο άλλος έχει δυσανορθογραφια;
Εμπόδιο να γράφει,τα γράφει όλα με ι
Αυτά τα παιδιά είναι πανέξυπνα. Δε λέω για το προσανατολισμό
Οπότε εάν έχω αυτό το εμπόδιο στον εγκέφαλο, γράφω όπου ναναι
Η γνωμάτευση έχει βγει από ειδικό:P

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 30 Δεκ 2019, 11:55

Alien666 έγραψε:
29 Δεκ 2019, 22:24
Επειδή το έχω περάσει στο παρελθόν (οι 5 χειρότεροι μήνες της ζωής μου) θα σας πω πώς το έχω βιώσει εγώ.
Οι σύγχρονες θεωρίες επιμένουν ότι η κατάθλιψη είναι κράμα χημικής απορρύθμισης (σεροτονίνη, κατεχολαμίνες) που οφείλεται σε ψυχολογικούς/νευρολογικούς παράγοντες. Ως εκ τούτου, η βέλτιστη αντιμετώπιση είναι συνδυασμός αντικαταθλιπτικών και CBT. Το μεγάλο πρόβλημα, εν προκειμένω, είναι ότι ενώ η ντοπαμίνη μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ευκολότερα, έστω και παροδικά (καθότι η ρύθμιση της έχει λιγότερους "κόφτες", κυρίως από την πλευρά της τυροσίνης) η επαναρρύθμιση της σεροτονίνης είναι πολύ δυσκολότερη, και δεν είναι λύση το να πλημμυρίσεις το σύστημα με αυτή (λόγω του συνδρόμου). Εξυπακούεται βέβαια ότι μια διαρκής λύση είναι πολύ δυσκολότερη, ακόμα και για το ντοπαμινικό σύστημα (καθότι απαιτεί επαναπρογραμματισμό των συστημάτων επιβράβευσης).

Η ζωή είναι τραγωδία γι' αυτούς που νιώθουν και μια κωμωδία γι' αυτούς που σκέφτονται.
My Life had stood, a Loaded Gun

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 11:57

Alien666 έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:37
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:59
Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:53

Αλήθεια τώρα, τρολαρεις ή το γεγονός ότι τα 3 στα 4 κείμενα σου δεν βγαζουν κανένα νόημα οφείλεται σε καποια διαταραχή;

Να ξερουμε δλδ.
Είμαι βιαστική
Περιμένω να περάσει η ώρα να πάω να πληρώσω τα τέλη
Να πάω αστυνομία για μια άδεια
Να πάω να πάρω κάτι για μένα
Πάσχω από βιασύνη
Αν συνδυάσεις το γεγονός ότι χάνομαι αν πάω πρώτη φορά κάπου ίσως έχω έλλειψη προσανατολισμού. Τη πέμπτη φορά θα πάω από το σωστό δρομο
Είναι εξωτερική επίδραση. Κάποιο αμάρτημα έκανες. Πες το στον πνευματικό σου να το εντοπίσετε μαζί.
Φυσικά και το είπα!
Απλά λέει σιωπή, είναι η επίδραση της πολυλογιας
Το έγραψα,θα σιωπω. Δύο γραμμές από δω και πέρα

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 30 Δεκ 2019, 11:58

aljawn έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:55
Alien666 έγραψε:
Επειδή το έχω περάσει στο παρελθόν (οι 5 χειρότεροι μήνες της ζωής μου) θα σας πω πώς το έχω βιώσει εγώ.
Οι σύγχρονες θεωρίες επιμένουν ότι η κατάθλιψη είναι κράμα χημικής απορρύθμισης (σεροτονίνη, κατεχολαμίνες) που οφείλεται σε ψυχολογικούς/νευρολογικούς παράγοντες. Ως εκ τούτου, η βέλτιστη αντιμετώπιση είναι συνδυασμός αντικαταθλιπτικών και CBT. Το μεγάλο πρόβλημα, εν προκειμένω, είναι ότι ενώ η ντοπαμίνη μπορεί να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ευκολότερα, έστω και παροδικά (καθότι η ρύθμιση της έχει λιγότερους "κόφτες", κυρίως από την πλευρά της τυροσίνης) η επαναρρύθμιση της σεροτονίνης είναι πολύ δυσκολότερη, και δεν είναι λύση το να πλημμυρίσεις το σύστημα με αυτή (λόγω του συνδρόμου). Εξυπακούεται βέβαια ότι μια διαρκής λύση είναι πολύ δυσκολότερη, ακόμα και για το ντοπαμινικό σύστημα (καθότι απαιτεί επαναπρογραμματισμό των συστημάτων επιβράβευσης).

Η ζωή είναι τραγωδία γι' αυτούς που νιώθουν και μια κωμωδία γι' αυτούς που σκέφτονται.
Ναι, τι...
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 30 Δεκ 2019, 12:00

30 Δεκ 2019, 09:58
Namrail ο καθένας όπως τη βρίσκει ρε φίλε. Εσύ θα πεις στην bluerose πως να ζει καλύτερα; Ήμαρτον.
Σωστό, αλλά όλοι έχουν έναν λόγο για τον άλλον, πως να ζει καλύτερα. Ακόμη και οι αναρμόδιοι.
Λόγο πάντα, όχι ουσιαστική βοήθεια. Δεν είναι πια η παλιά συμπαράσταση και φιλία. Είναι πονηρία στις περισσότερες περιπτώσεις.

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 30 Δεκ 2019, 12:10

Alien666 έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:58
aljawn έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:55
Alien666 έγραψε:

Ναι, τι...
H αλήθεια βρίσκεται στους σεξ πίστολς
My Life had stood, a Loaded Gun

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 12:12

Antares έγραψε:
30 Δεκ 2019, 12:00
30 Δεκ 2019, 09:58
Namrail ο καθένας όπως τη βρίσκει ρε φίλε. Εσύ θα πεις στην bluerose πως να ζει καλύτερα; Ήμαρτον.
Σωστό, αλλά όλοι έχουν έναν λόγο για τον άλλον, πως να ζει καλύτερα. Ακόμη και οι αναρμόδιοι.
Λόγο πάντα, όχι ουσιαστική βοήθεια. Δεν είναι πια η παλιά συμπαράσταση και φιλία. Είναι πονηρία στις περισσότερες περιπτώσεις.
Δεν μπορούν να προσφέρουν παραπάνω από λόγο. Αυτή είναι η βοήθεια. Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι ακούει φωνές ή νομίζει ότι καταδιώκεται, οι περισσότερες απαντήσεις αφορούν ειλικρινή και καλόβουλη συμβουλή για ψυχιατρική θεραπεία. Είναι υποστηρικτικές γιατί δεν ζητούν τίποτα από σένα ενώ προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά σου. Εργάζονται για εσένα. Είναι πολύ καλή ένδειξη φιλίας.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 30 Δεκ 2019, 12:25

30 Δεκ 2019, 12:12

Δεν μπορούν να προσφέρουν παραπάνω από λόγο. Αυτή είναι η βοήθεια. Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι ακούει φωνές ή νομίζει ότι καταδιώκεται, οι περισσότερες απαντήσεις αφορούν ειλικρινή και καλόβουλη συμβουλή για ψυχιατρική θεραπεία. Είναι υποστηρικτικές γιατί δεν ζητούν τίποτα από σένα ενώ προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά σου. Εργάζονται για εσένα. Είναι πολύ καλή ένδειξη φιλίας.
Σου είπε κανείς ότι ακούει φωνές ή ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πηγαίνει στον ψυχίατρο, ο οποίος του γράφει φάρμακα; Εκτός και αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω από το τι συμβαίνει στο σπίτι και στην ζωή ενός ανθρώπου γενικά.
Επίσης όταν λες "πιάνω κάτι στο στήθος μου, πρέπει να κάνω εξέταση επειγόντως" και σου απαντάνε "έλα μωρέ στο μυαλό σου είναι" είναι πολύ καλή συμβουλή υποθέτω. Να την ακολουθούσα, γιατί όχι;
Σε ένα άλλο νήμα που αναφερόταν στην ψυχιατρική ως επιστήμη, έγραψα το τελευταίο πόστ και θάφτηκε από τότε.
Οι ψυχίατροι πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους τα αποτελέσματα πειραμάτων που έγιναν ή γίνονται πάνω στον τομέα και να λειτουργούν για την υγεία των ανθρώπων και όχι για τον εγκλεισμό τους ή για να γράφουν φάρμακα. Αλλά η μπίζνα είναι μεγάλη.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 30 Δεκ 2019, 12:35

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Δεκ 2019, 11:38
Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:34
Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να αποπροσανατολίζετε την συζήτηση με το να την πέφτετε στον Νάμρεηλ, τη στιγμή που οι καλοί χριστιανοί γράφουν επικίνδυνα προσηλυτιστικά τέρατα και δεν κουνάτε βλέφαρο.
Το θέμα της συζήτησης είναι η κατάθλιψη. Και από τα γραφόμενα σου μέχρι τώρα, φαίνεται να προκύπτει ότι θεωρείς ως αιτία -ή μία από τις βασικές αιτίες- της κατάθλιψης τη χριστιανική οπτική των πραγμάτων.

Για να μην πέσουμε λοιπόν στην παγίδα του τερατώδους προσηλυτισμού που αναφέρεις, καλό ήταν να διευκρινήσεις πόσοι από αυτούς που εκδηλώνουν σημεία καταθλιπτικής συμπεριφοράς, θεωρείς ότι είναι χριστιανοί και πόσοι άθεοι ή κάτι άλλο.

Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνον σε σένα.
Δεν το εκτιμώ αυτό το ποστ, διότι είναι πονηρό.

Από το πρώτο μου ποστ στο τόπικ σήμερα το πρωί (ένα τόπικ που θα αγνοούσα αν δεν γινόμουν tagged), ήμουν λίγο-πολύ ξεκάθαρος τόσο για το τι θεωρώ την αιτία της κατάθλιψης, όσο και για το τι δεν προτείνω για να την ξεπεράσει κάποιος.

Και ό,τι έγραψα σε εκείνο το ποστ, το έγραψα επειδή σελίδες επί σελίδων πιο πριν, κάποιοι με άβαταρς τον Ιησού έγραφαν σοβαρά ότι δεν πρέπει να πηγαίνει ο κόσμος σε γιατρούς για την κατάθλιψη, να μην παίρνει φάρμακα διότι "μπλέκει", και κάτι τέτοια ωραία. Αμέσως μετά από αυτό το σοβαρό ποστ-εγκάλεσμα σου, υπάρχει άτομο που γράφει σοβαρά ότι οι αμαρτίες των προγόνων καταδιώκουν τα τέκνα για 7 γενιές.

Δεν έχω απάντηση στο πονηρό ερώτημα σου, δεν μπορώ να σου δώσω ποσοστό καταθλιπτικών άθεων/χριστιανών/μουσουλμάνων/βουδιστών/ταοϊστών. Για κάτι τέτοια φαντάζομαι, υπάρχουν σχετικές έρευνες, που μπορείς να πιστέψεις, μπορείς και όχι. Η ζωή (όχι μόνο ο μοντέρνος τρόπος ζωής, αλλά η ζωή γενικότερα, από παλιά) φροντίζει να ξεσκίζει τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τις πολιτιστικές/οικονομικές/κοινωνικές συνθήκες στις οποίες την βιώνει. Δεν είναι ίδιον των χριστιανών, των πλούσιων, των λευκών, η κατάθλιψη, αν αυτό νομίζεις ότι ή προσπάθησες να υποστηρίξεις πως είπα.

Αγκαλιάστε την διονυσιακή πλευρά σας, περάστε καλά στη ζωή σας στον βαθμό που μπορείτε, πηγαίνετε σε γιατρό χωρίς ντροπή αν δεν αισθάνεστε καλά, και μην περιμένετε σωτηρίες από φανταστικά άτομα που δεν μπόρεσαν να σώσουν τον εαυτό τους ή χώθηκαν σε ένα μοναστήρι για να μην χρειαστεί να ζήσουν σαν άνθρωποι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 30 Δεκ 2019, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 12:36

Antares έγραψε:
30 Δεκ 2019, 12:25
30 Δεκ 2019, 12:12

Σου είπε κανείς ότι ακούει φωνές ή ότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πηγαίνει στον ψυχίατρο, ο οποίος του γράφει φάρμακα; Εκτός και αν εσύ γνωρίζεις κάτι παραπάνω από το τι συμβαίνει στο σπίτι και στην ζωή ενός ανθρώπου γενικά.
Όχι. Ξέρω μόνο όσα γράφουν εδώ. Η εκτίμηση μου είναι ορθολογική. Δεν τους βρίζω. Ούτε βγάζω κάποια εκτόνωση. Δεν έχω κέρδος με λίγα λόγια.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 30 Δεκ 2019, 12:39

30 Δεκ 2019, 12:36

Όχι. Ξέρω μόνο όσα γράφουν εδώ. Η εκτίμηση μου είναι ορθολογική. Δεν τους βρίζω. Ούτε βγάζω κάποια εκτόνωση. Δεν έχω κέρδος με λίγα λόγια.
Το πιστεύω. Αλλά φαίνεται όταν κάποιος γράφει κάτι υστερόβουλα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών