Η κατάθλιψη.

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
bluerose

Re: Η κατάθλιψη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 09:28

Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 08:29
bluerose έγραψε:
29 Δεκ 2019, 23:41
lonelyrider έγραψε:
29 Δεκ 2019, 23:29
Πάντως τα ψυχοφάρμακα πρέπει να είναι η έσχατη λύση.
Δημιουργούν παρενέργειες και εθισμό. Φτιάχνουν κάτι και χαλάν κάτι άλλο.

Ού μπλέξεις.

Συμβουλή από έμπειρο ειδικό και μακριά από τσιγγουνιές για τέτοια θέματα και επίσης μια βόλτα και από ιερό ναό.
Δεν φτάνει η βόλτα στο ναό
Θέλουν κατήχηση να μάθουν τι πιστεύουν
Εξομολόγηση και μετάνοια
Μετά θα αρχίσουν
Η κατήχηση μου άνοιξε τον ορίζοντα, απλά πριν έκανα την υπακοή και χαιρομουν να πηγαίνω σε προσκυνήματα

Θέλουν κατηχηση
Περνάει η κατάθλιψη με "υπακοή" και "κατήχηση"; Μπράβο , εσείς έχετε ανακαλύψει την πανάκεια δια πάσα νόσο και μαλακία.
Ο άνθρωπος...δεν ησυχάζει η ψυχή του όπως κι αν είναι
Είτε πλούσιος είτε φτωχός
Έχετε μπερδέψει τη φτώχια με την εκκλησία. Μα φυσικά. Οι περισσότεροι φτωχοί είναι στη γη κι άρα, το κοινό των θρησκειών

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για το παράδεισο. Έτσι είναι.
Κι ο πιο πλούσιος να είσαι και να ικανοποιήσεις όλες τις ανάγκες σου δε θα ησυχάζεις

Κι ο πιο φτωχός να είσαι πάλι το ίδιο

Πάρτε παράδειγμα τη μέση οδό( στη θρησκεία δεν πρέπει να υπάρχει,είτε από αριστερά είτε από δεξιά θα πας)
Στη μέση οδό( όχι τη πνευματική ξαναλέω)....ακόμη κι αν επιτυχείς κάτι δε θα είσαι ευτυχισμένος,θα βγει κάτι άλλο. Και ξανά το ίδιο
Για αυτό λένε. Εδώ η κόλαση κι ο παράδεισος. Όπως είσαι εδώ,θα είσαι κι εκεί
Κι αρα; Γαλήνη πρέπει να έχουμε από δω..δλ εμένα μαρεσει το χωριο; Όχι. Αλλά ήδη ξενοικιασα το άλλο σπίτι και ήδη είναι ακόμη εδώ. Κι εκεί αλλά έχει
Έτσι είναι.

Δλ ο Άγιος Παϊσίος δεν ήταν άνθρωπος; Δεν ήθελε την ησυχία του; Δεν είχε σώμα που κουραζόταν; Ζούσε σε άνετο μέρος με φυσικό αέριο; Κι όμως είχε χαρά από δω.

Η κατάθλιψη θέλει γιατρό,δεν είμαι ηλίθια
Αλλά για να μη το πάθεις ξανά ή για να περάσει πιο ήρεμα θες παπα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 09:40

Alien666 έγραψε:
30 Δεκ 2019, 01:11
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 00:38
Alien666 έγραψε:
30 Δεκ 2019, 00:33

Τι να κάνουμε, bluerose, όσες φορές προσπάθησα να εγγραφώ σε σελίδες ως Alien, μου έβγαζε ότι υπήρχαν κι άλλοι. Ετσι το συνόδευσα με ένα νούμερο που είναι εύκολο να το θυμάται κανείς (γιατί τον αναφέρει η αποκάλυψη).

Εδώ το χρησιμοποίησα για να με γνωρίσουν οι φορουμίτες του forums που έκλεισε, αλλά μετά διαπίστωσα ότι αυτοί βρίσκονται ήδη εδώ, με άλλα ψευδώνυμα.

Οσον αφορά αυτά που λες.

ΔΕΝ είναι εξωτερική επίδραση η κατάθλιψη. Και δεν είναι που το λες εσύ ως ορθόδοξος, το λένε και κάποιοι άθεοι (ότι και καλά προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες). ΔΕΝ είναι εξωτερική επίδραση.

ΔΕΝ είναι τιμωρία η κατάθλιψη. ΔΕΝ "έχεις δώσει κάποιο δικαίωμα" για να την πάθεις. Διαφορετικά θα βλέπαμε κόσμο που έχει δώσει έναν σωρό δικαιώματα, να υποφέρει από κατάθλιψη. Και κόσμο που είναι αγνός να μην έχει τέτοιο θέμα.

Οσον αφορά τα αμαρτήματα, έχω δει έναν πίνακα εντός του οποίου καταγράφονται όλες οι μορφές διασκέδασης. Φαντάζομαι αυτόν εννοείς. Τον έχω δει, ναι.
Όχι πουλάκι μου, δεν είναι τιμωρία
Όλοι οι άνθρωποι μετά τον εκπεσων Αδάμ έχουμε θέματα
Νομίζεις...οποίος βρίζει συνέχεια είναι σε καλύτερη θέση από σένα που έπαθες καταθλιψη;
Υπάρχει κάποια αιτία,αυτή τη βρίσκεις με παπά
Αλλά πρέπει να έχεις χριστιανική ζωή κοντά,και αν το ξαναπαθεις θα είναι αλλιως οι δοκιμασίες κοντά στο Θεό και δε θα το πάθεις,επειδή είναι εξωτερική επίδραση
Να φοβάσαι ότι προέρχεται από τον Θεό
Αν είσαι κοντά Του

Βέβαια και θέλει η εκκλησία τη διασκέδαση. Απλά...αν μάθεις μες την εκκλησία,μετά δε θες διασκέδαση
Θες να πηγαίνεις εκκλησία

Όλα με μέτρο η διασκέδαση,ποιος είπε ότι δε θέλει η εκκλησία τη διασκέδαση;

Σε θυμάμαι στο αλλο
Αν έχεις γνωρίσει παπά που είδε συμπτώματα κατάθλιψης και επιχείρησε να εντοπίσει την αιτία, τότε... δεν είναι καλός παπάς.

Κανονικά έπρεπε να στείλει τον παθών στον ειδικό. Γι' αυτό και οι ιερείς θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι γι' αυτά τα θέματα.
Οι εξομολόγοι ενδιαφέρονται για τη πνευματική πρόοδο μας
Εντοπίζουν τις αδυναμίες μας και μας βοηθούν

Κι ο Άγιος Παϊσίος έλεγε με βάση τα βιβλία της Σουρωτής και με ομιλίες με μοναχές εκεί για να διαπιστώσετε αν ήταν αλήθεια αυτά....ότι αν είναι εξωτερική επίδραση θες παπα. Αν δεν είναι θες γιατρό
Φυσικά θα πας στο γιατρό
Φυσικά εννοειται
Αλλά επειδή η κατάθλιψη συνδέεται άμεσα με τη ψυχή και το νου βοηθούν αρκετά οι ιερείς. Αλλά όχι να είσαι σε φάση που περιέγραψες. Από πριν πρέπει να πηγαίνεις στην εκκλησία
Και τα ίδια θα σου πουν όλοι με άλλο τροπο και μάλιστα αν είναι ο δικός σου Σταύρος δε πρόκειται να γίνεις καλά
Αλλά θα ξες ότι είναι εκ Θεού. Αυτό να φοβάσαι. Το Θεο

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Δεκ 2019, 09:47

sys3x έγραψε:
30 Δεκ 2019, 00:07

Επίσης, να σοβαρευτώ;
να σοβαρευτώ;
:smt005:
σοβαρα τωρα, μην την κανεις αυτη τη μαλακια, δε λεει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 09:49

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:07

Βεβαίως αναμασω ότι λέγεται στη κατήχηση. Αλλιμονο να ελεγα δικά μου
Ναι αλλά αυτά που λες δεν περνάνε, δεν βρίσκουν απήχηση. Ξέρεις γιατί; Γιατί απευθύνεσαι σε ανθρώπους ωσάν να είναι ήδη χριστιανοί, αλλά απλώς παραστρατημενοι.

Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι να τους υπενθυμίσεις τις διδαχές του σωστού χριστιανού για να λυθεί το πρόβλημα. Αλλά η κατάσταση δεν είναι αυτή. Εδώ που μπαίνεις και χαλάς το χρόνο σου, συνδιαλέγεσαι με ανθρώπους που δεν είναι χριστιανοί. Αλλοι είναι αγνωστικιστες και άλλοι, οπως εγώ, δηλωμένοι άθεοι.

Δεν μπορείς να απαιτεις από τέτοιους ανθρώπους να έχουν συναντιληψη της οπτικής με την οποία εσύ βλέπεις την εκκλησία και την αποστολή της.

Νταξ, εγώ προσωπικά έχω συναντιληψη και της γλώσσας που χρησιμοποιείς και της οπτικής σου. Αλλά αυτό είναι απλά τυχαίο. Οι περισσότεροι δεν έχουν, οπότε θα πρέπει να προσαρμόσεις τον κώδικα επικοινωνίας σου όχι με σκοπο να νουθετήσεις κάποιον άθεο ή να τον πείσεις, αλλά απλά για να κάνεις έναν διάλογο, για να έχεις μια ουσιαστική αλληλεπίδραση με τον άλλο και όχι να κάνετε παράλληλους μονολογους.

bluerose έγραψε:

Λοιπόν ο Γεροντας μου δεν είναι αμόρφωτος ήταν αξιωματικός από αυτά τα 20αρια που γράφουν,κι ούτε ο κατηχητής έχει δύο πτυχία το ένα άσχετο κι άρα καλλιέργεια.
Ένας καραβανας και ένας με δύο πτυχία, φαντάζομαι από θεολογική σχολή αμφότερα. Λυπαμαι αλλά η άποψη μου παραμενει η ίδια.
bluerose έγραψε:
Και φυσικά, ο άλλος κατηχητής είναι ιερέας αλλά ένας λεβέντης να λέει το άξιον εστί και να τραντάζει η εκκλησία,τόση αγάπη( αυτός θα ανέβει)
Πολύ δυνατό σκιλ. Μακάρι να μπορούσε κάποιος να το χρησιμοποιήσει για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ πχ.
bluerose έγραψε:
Γενικά στους ιερείς απαιτείται η σεβαση μας
Για πιο λόγο απαιτείται η "σεβαση" μας; Επειδή εσένα σε μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον όπου ο ιερέας θεωρούταν ιερό πρόσωπο;

Άλλοι μεγάλωσαν σε περιβάλλοντα που τους μάθαιναν ότι οι ιερείς είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι και παράσιτα για την κοινωνία στο ξαναλεω, δεν απευθύνεσαι στον σύντροφό σου του κατηχητικού.
bluerose έγραψε:
Ναι. Θα ήθελα να είμαι όλη μέρα εκεί.Ναι θα ήθελα να διακονω.
Το ξέρω ότι ιδανικά θα ήθελες να είσαι εκεί όλη τη μέρα.

Βρίσκεις στην εκκλησία την υποστήριξη που σου λείπει από αλλού.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 30 Δεκ 2019, 09:50

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:17
Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 08:25
GoBack έγραψε:
30 Δεκ 2019, 00:09

Μαλλον πηγε για υπνο ενω πριν 10 λεπτα ηταν μεσα.Ουτε αυτο πρεπει να ναι τυχαιο.
Για ύπνο πήγα όντως, διότι είχα πιει δυο ουισκάκια που με είχαν βαρέσει κάπως.

Επειδή έχω περάσει κατάθλιψη και έχω στο σπίτι άτομο που υποφέρει από το ζήτημα, όλα είναι στο μυαλό αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια δραστική αλλαγή να σε βγάλει από τη ρουτίνα, να δεις τα πράγματα αλλιώς, καλό φαγητό, καλό ποτό, γέλιο, καλές βόλτες και ταξίδια, καλό σεξ. Και να πας και σε ένα γιατρό ή ψυχολόγο να βγάλεις τα εσώψυχα σου χωρίς να ντρέπεσαι (γιατί συνήθως δεν είναι εύκολο να μιλήσεις σε άτομο που σε γνωρίζει και δεν είναι εκπαιδευμένο).

Οτιδήποτε άλλο, και ειδικότερα θρησκεία και νηστεία και μετάνοια, και ιστορίες για άτομα που έζησαν σκατοζωές με στεναχώριες, σε βυθίζει περισσότερο στον βούρκο.

Ήξερε τι πρόκρινε ο Σατανάς (και ο κάθε κακός των μυθολογιών), αυτά τα βασικά που κάνουν τον άνθρωπο χαρούμενο, όχι αιχμάλωτο στις ορέξεις των παπάδων και των αφεντών.
Άρα,συνειδητά επιλέγεις την μεγάλη οδό
Δικαίωμα σου
Αλλά καλό θα ήταν να είχες εμπειρίες κι από τις δύο πλευρές....
Και τότε να επέλεγες
Πολύ χύμα το λες. Δε θέλει ο Χριστός τη διασκέδαση
Εκεί πάνω όλο θα δοξολογουμε( κι όχι δε θα κουραζόμαστε
Με διασκέδαση με σύνεση εδω

Στο έχει πει κι άλλο μέλος,το νικ σου δεν είναι καλό
Εγώ σ' αφήνω στη Παναγία
Καμία διασκέδαση δεν θέλει ο Ιησούς και η Παναγία από εσένα σε αυτή τη ζωή. Δεν σου είπαν "φάε, πιες, γέλα, χόρεψε, ερωτέψου, κάνε σεξ και ζήσε χωρίς μετάνοια και τύψεις". Συγκεκριμένα, είναι αυτά που απέφυγαν να πουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα προβληματικά άτομα που έγραψαν/αντέγραψαν/ξαναέγραψαν τους διαλόγους στα ευαγγέλια, δεκαετίες/αιώνες αργότερα.

Το μόνο που θέλει και απαιτεί ο Ιησούς από εσένα είναι να είσαι εργαλείο και να λες πόσο καλός και δίκαιος και δυνατός είναι ο ίδιος και ο πατέρας του, και να τους δοξολογείς ενώ δεν κάνουν τίποτα και τους αποδίδεις τα πάντα, και μέσα σε όλα να ακολουθείς και τις προσταγές του αφέντη σου διότι η δουλεία έχει μετατραπεί πλέον σε δουλειά, και να του αποδίδεις και τόκο. Ευχαρίστησε τον θεό και δούλεψε σαν σκυλί δηλαδή, αυτή είναι η ιδανική ζωή για τον Ιησού. Και αν τα κάνεις όλα σωστά, και δεν είσαι εγωϊστής να πεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από στενοχώριες, θυσίες, ποδοπάτημα, αν ζήσεις χειρότερη και ταπεινότερη ζωή από αυτή που σου λένε να ζήσεις, τότε στην άλλη ζωή (χαχαχα) δεν θα κουράζεσαι (χαχαχα) και θα διασκεδάζεις (χαχαχα) και θα περνάς καλά (χαχαχα). Να πεθάνεις όμως πρώτα.

Πραγματικά, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα περίεργα μυθεύματα του χριστιανισμού είναι αληθινά, υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος εκεί έξω που πιστεύει ότι αν πέθαινε και πήγαινε στον παράδεισο του Ιησού, ο Ιησούς δεν θα ήταν το κακομαθημένο πλουδιόπαιδο από τις ταινίες που ζει σαν άρχοντας στην έπαυλη και έρχεται εκεί που σφουγγαρίζεις δέκα ώρες, να χύσει ένα κουβά σκατά μπροστά σου για να δει την αντίδραση σου;

Βασικά, αυτό κάνει και σε αυτή τη ζωή. Μόνο που αντί για σκατά, είναι αρρώστιες. Και μέσα σε όλα, σε έχει πείσει ότι δεν φταίει αυτός ούτε ο πατέρας του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 30 Δεκ 2019, 09:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 09:53

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:13

Μπα. Εγώ γιατί θέλω να ξεφύγω της κοινωνικής αποδοχής;
Μπορούν να μη με παίρνουν τηλέφωνο και σα τη πεταλούδα έλα έχω γιορτή,έλα σε μαζευτούμε στην άλλη κτλ κτλ
Και τι να λέμε; Για μελομακάρονα; Εδώ σκέφτομαι πως θα αποφύγω μια αυτές τις μέρες. Γιατί απλά δε συνενοουμαστε. Τι ωφέλιμο θα μου πει; Τίποτα

Προσέχω μην ανησυχείς.
Αλήθεια τώρα, τρολαρεις ή το γεγονός ότι τα 3 στα 4 κείμενα σου δεν βγαζουν κανένα νόημα οφείλεται σε καποια διαταραχή;

Να ξερουμε δλδ.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 09:58

Namrail ο καθένας όπως τη βρίσκει ρε φίλε. Εσύ θα πεις στην bluerose πως να ζει καλύτερα; Ήμαρτον.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 09:59

Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:53
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:13

Μπα. Εγώ γιατί θέλω να ξεφύγω της κοινωνικής αποδοχής;
Μπορούν να μη με παίρνουν τηλέφωνο και σα τη πεταλούδα έλα έχω γιορτή,έλα σε μαζευτούμε στην άλλη κτλ κτλ
Και τι να λέμε; Για μελομακάρονα; Εδώ σκέφτομαι πως θα αποφύγω μια αυτές τις μέρες. Γιατί απλά δε συνενοουμαστε. Τι ωφέλιμο θα μου πει; Τίποτα

Προσέχω μην ανησυχείς.
Αλήθεια τώρα, τρολαρεις ή το γεγονός ότι τα 3 στα 4 κείμενα σου δεν βγαζουν κανένα νόημα οφείλεται σε καποια διαταραχή;

Να ξερουμε δλδ.
Είμαι βιαστική
Περιμένω να περάσει η ώρα να πάω να πληρώσω τα τέλη
Να πάω αστυνομία για μια άδεια
Να πάω να πάρω κάτι για μένα
Πάσχω από βιασύνη
Αν συνδυάσεις το γεγονός ότι χάνομαι αν πάω πρώτη φορά κάπου ίσως έχω έλλειψη προσανατολισμού. Τη πέμπτη φορά θα πάω από το σωστό δρομο

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 30 Δεκ 2019, 10:00

Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:50
bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:17
Λεγεών έγραψε:
30 Δεκ 2019, 08:25

Για ύπνο πήγα όντως, διότι είχα πιει δυο ουισκάκια που με είχαν βαρέσει κάπως.

Επειδή έχω περάσει κατάθλιψη και έχω στο σπίτι άτομο που υποφέρει από το ζήτημα, όλα είναι στο μυαλό αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια δραστική αλλαγή να σε βγάλει από τη ρουτίνα, να δεις τα πράγματα αλλιώς, καλό φαγητό, καλό ποτό, γέλιο, καλές βόλτες και ταξίδια, καλό σεξ. Και να πας και σε ένα γιατρό ή ψυχολόγο να βγάλεις τα εσώψυχα σου χωρίς να ντρέπεσαι (γιατί συνήθως δεν είναι εύκολο να μιλήσεις σε άτομο που σε γνωρίζει και δεν είναι εκπαιδευμένο).

Οτιδήποτε άλλο, και ειδικότερα θρησκεία και νηστεία και μετάνοια, και ιστορίες για άτομα που έζησαν σκατοζωές με στεναχώριες, σε βυθίζει περισσότερο στον βούρκο.

Ήξερε τι πρόκρινε ο Σατανάς (και ο κάθε κακός των μυθολογιών), αυτά τα βασικά που κάνουν τον άνθρωπο χαρούμενο, όχι αιχμάλωτο στις ορέξεις των παπάδων και των αφεντών.
Άρα,συνειδητά επιλέγεις την μεγάλη οδό
Δικαίωμα σου
Αλλά καλό θα ήταν να είχες εμπειρίες κι από τις δύο πλευρές....
Και τότε να επέλεγες
Πολύ χύμα το λες. Δε θέλει ο Χριστός τη διασκέδαση
Εκεί πάνω όλο θα δοξολογουμε( κι όχι δε θα κουραζόμαστε
Με διασκέδαση με σύνεση εδω

Στο έχει πει κι άλλο μέλος,το νικ σου δεν είναι καλό
Εγώ σ' αφήνω στη Παναγία
Καμία διασκέδαση δεν θέλει ο Ιησούς και η Παναγία από εσένα σε αυτή τη ζωή. Δεν σου είπαν "φάε, πιες, γέλα, χόρεψε, ερωτέψου, κάνε σεξ και ζήσε χωρίς μετάνοια και τύψεις". Συγκεκριμένα, είναι αυτά που απέφυγαν να πουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα προβληματικά άτομα που έγραψαν/αντέγραψαν/ξαναέγραψαν τους διαλόγους στα ευαγγέλια, δεκαετίες/αιώνες αργότερα.

Το μόνο που θέλει και απαιτεί ο Ιησούς από εσένα είναι να είσαι εργαλείο και να λες πόσο καλός και δίκαιος και δυνατός είναι ο ίδιος και ο πατέρας του, και να τους δοξολογείς ενώ δεν κάνουν τίποτα και τους αποδίδεις τα πάντα, και μέσα σε όλα να ακολουθείς και τις προσταγές του αφέντη σου διότι η δουλεία έχει μετατραπεί πλέον σε δουλειά, και να του αποδίδεις και τόκο. Ευχαρίστησε τον θεό και δούλεψε σαν σκυλί δηλαδή, αυτή είναι η ιδανική ζωή για τον Ιησού. Και αν τα κάνεις όλα σωστά, και δεν είσαι εγωϊστής να πεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από στενοχώριες, θυσίες, ποδοπάτημα, αν ζήσεις χειρότερη και ταπεινότερη ζωή από αυτή που σου λένε να ζήσεις, τότε στην άλλη ζωή (χαχαχα) δεν θα κουράζεσαι (χαχαχα) και θα διασκεδάζεις (χαχαχα) και θα περνάς καλά (χαχαχα). Να πεθάνεις όμως πρώτα.

Πραγματικά, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα περίεργα μυθεύματα του χριστιανισμού είναι αληθινά, υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος εκεί έξω που πιστεύει ότι αν πέθαινε και πήγαινε στον παράδεισο του Ιησού, ο Ιησούς δεν θα ήταν το κακομαθημένο πλουδιόπαιδο από τις ταινίες που ζει σαν άρχοντας στην έπαυλη και έρχεται εκεί που σφουγγαρίζεις δέκα ώρες, να χύσει ένα κουβά σκατά μπροστά σου για να δει την αντίδραση σου;

Βασικά, αυτό κάνει και σε αυτή τη ζωή. Μόνο που αντί για σκατά, είναι αρρώστιες. Και μέσα σε όλα, σε έχει πείσει ότι δεν φταίει αυτός ούτε ο πατέρας του.
Πωπω
Θα τα διαβάσω μετά σεντόνι είναι

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 10:00

bluerose έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:28
Η κατάθλιψη θέλει γιατρό,δεν είμαι ηλίθια
Αλλά για να μη το πάθεις ξανά ή για να περάσει πιο ήρεμα θες παπα
Δηλαδή αν κάποιος πάει σε έναν παπά, δεν θα ξαναπάθει κατάθλιψη; Εγγυημένα;

Ή να το θέσω αλλιώς. Οι ίδιοι οι παπάδες έχουν ανοσία στην κατάθλιψη;

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 10:02

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
30 Δεκ 2019, 09:58
Namrail ο καθένας όπως τη βρίσκει ρε φίλε. Εσύ θα πεις στην bluerose πως να ζει καλύτερα; Ήμαρτον.
Εγώ λέω πως σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου είναι σωστό να γίνεται διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 30 Δεκ 2019, 10:06

Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:02
Εγώ λέω πως σε μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου είναι σωστό να γίνεται διάλογος και όχι παράλληλοι μονόλογοι.
Άλλο διάλογος κι άλλο να βρίσκεις διαταραχές στους συνομιλητές σου. Πόσω μάλλον όταν αυτοί σου φέρονται με ευγένεια.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 30 Δεκ 2019, 10:09

ναμρέιλ έχει δίκιο ο Πορφύριος

μη μιλάς έτσι
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 30 Δεκ 2019, 10:12

30 Δεκ 2019, 10:06
Namrail έγραψε:
30 Δεκ 2019, 10:02
Άλλο διάλογος κι άλλο να βρίσκεις διαταραχές στους συνομιλητές σου. Πόσω μάλλον όταν αυτοί σου φέρονται με ευγένεια.
Μα δεν το είπα για να την προσβαλλω. Ούτε υπονοησα κάτι κακόβουλο εν γένει.

Απλά πολλά κείμενα της αντικειμενικά, δεν βγάζουν νόημα. Όπως λοιπόν υπάρχουν διαταραχές στην ομιλία, πιθανώς να υπάρχουν και στο γραπτό λόγο.

Αυτό θα ήταν μια εξήγηση, αυτό είπα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Δεκ 2019, 10:20

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η μπλου είναι η πιο ήρεμη σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αν και την έχουν προσβάλλει πολλές φορές.

Κι αυτό κάτι σημαίνει, έτσι δεν είναι; :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών