συνεληφθη θυμα διαρρηξης

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: συνεληφθη θυμα διαρρηξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 19:03

SuperRogue έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:02
stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 18:32
Δε νομίζω ότι προστατεύω την κορούλα μου ανοίγοντας πόλεμο στα 5 μέτρα από εκείνη. Το αντίθετο.
Πολύ Μπρους Γουίλις παρακολουθείς sys... :smt018
Τι επίμονοι είστε μερικοί. Η αυτοάμυνα δεν είναι φόνος.
Η αυτοάμυνα δεν είναι αρπάζω τα κουμπούρια και ρίχνω στο ψαχνό.
Αυτά μόνο στο Μπρους Γουίλις.

https://www.elaliberta.gr/%CE%BA%CE%B9% ... E%BA%CE%B7
https://omniatv.com/6278
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Αύγ 2019, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue » 15 Αύγ 2019, 19:04

stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:03
SuperRogue έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Δε νομίζω ότι προστατεύω την κορούλα μου ανοίγοντας πόλεμο στα 5 μέτρα από εκείνη. Το αντίθετο.
Λες αρλούμπες. Αυτό ακριβώς είναι η αυτοάμυνα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 19:05

SuperRogue έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:04
stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:03
SuperRogue έγραψε:

Λες αρλούμπες. Αυτό ακριβώς είναι η αυτοάμυνα.
Διάβασε τα λινκς που έβαλα με εντιτ.
Ζείτε σε ένα φαντασιακό σύμπαν της οπλοχρησίας.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 19:24

stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:01
sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 18:56
stavmanr έγραψε:

Έχουνε γίνει πολλά τέτοια σταβ και δε μιλώ για την μεγάλη οθόνη, ποιά 5 μέτρα όμως δε κατάλαβα, αν θες απάντησε με λίγο περισσότερη σαφήνεια γιατί νομίζω ότι αν αυτό ήταν όντως κανονική απάντηση είσαι κάτι μεταξύ β και γ.
Για να καταλάβεις καλύτερα το πνεύμα της ερώτησης μου είναι αν έχεις την δυνατότητα να βάλλεις εναντίον κάποιου που βάλλει εναντίον εσένα και της οικογένειας σου εφόσον φυσικά είχες την δυνατότητα να το κάνεις, θα το έκανες;
Καταρχήν για να πιάσεις το όπλο σε ώρα ληστείας, πρέπει να το έχεις δίπλα σου (σε άμεση επφαή) και οπλισμένο. Άρα είσαι επικίνδυνος ήδη για το παιδί σου, στο φανταστικό σενάριό σου.
Επιπλέον, όταν το παιδί σου βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο, το μόνο που δεν θέλεις είναι να ανοίξετε πυρ εκατέρωθεν.
Οκ, δλδ πάτε για ύπνο με την κόρη, σωστά;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 19:44

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:24
stavmanr έγραψε:
sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 18:56

Έχουνε γίνει πολλά τέτοια σταβ και δε μιλώ για την μεγάλη οθόνη, ποιά 5 μέτρα όμως δε κατάλαβα, αν θες απάντησε με λίγο περισσότερη σαφήνεια γιατί νομίζω ότι αν αυτό ήταν όντως κανονική απάντηση είσαι κάτι μεταξύ β και γ.
Για να καταλάβεις καλύτερα το πνεύμα της ερώτησης μου είναι αν έχεις την δυνατότητα να βάλλεις εναντίον κάποιου που βάλλει εναντίον εσένα και της οικογένειας σου εφόσον φυσικά είχες την δυνατότητα να το κάνεις, θα το έκανες;
Καταρχήν για να πιάσεις το όπλο σε ώρα ληστείας, πρέπει να το έχεις δίπλα σου (σε άμεση επφαή) και οπλισμένο. Άρα είσαι επικίνδυνος ήδη για το παιδί σου, στο φανταστικό σενάριό σου.
Επιπλέον, όταν το παιδί σου βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο, το μόνο που δεν θέλεις είναι να ανοίξετε πυρ εκατέρωθεν.
Τι μλκς ερωτήσεις είναι αυτές ρε sys; :smt017

Επιμένετε σε ένα ζήτημα στο οποίο η νομοθεσία μας είναι πολύ αυστηρή.
Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι προστατεύεις ακόμα και την κόρη σου, μπαίνοντας 15 χρόνια στη φυλακή κι αφήνοντάς την χωρίς πατέρα, θεωρώντας, υποθέτωντας ή νομίζοντας ότι κινδύνευε θανάσιμα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 19:55

stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:44
sys3x έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι προστατεύεις ακόμα και την κόρη σου, μπαίνοντας 15 χρόνια στη φυλακή κι αφήνοντάς την χωρίς πατέρα, θεωρώντας, υποθέτωντας ή νομίζοντας ότι κινδύνευε θανάσιμα.
Δε ξέρω αν είναι μαλακία το δίλημμα που σου έθεσα ή αν δεν το διατύπωσα σωστά πάντως αυτά τα σκηνικά παίζουν κανονικά, δε ξέρω που μένεις κτλ και αν σου φαίνονται εξωγήινα αλλά παίζουν.
Επίσης με εμένα μιλάς ρε άσε τους πληθυντικούς :D και βάλε για λίγο στην άκρη την νομοθεσία χάριν της συζήτησης, έτσι κι αλλιώς δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, έχουν αθωώνει πολλοί βιτζιλάντηδες.
Πάντως φίλε μου δε μου απάντησες ευθέως στην ερώτηση μου, δε το περίμενα αυτό από εσένα.
Είμαι πιο πολύ τιμ ροθ τύπος πάντως να ξες παρά μπρους γουίλις τον οποίο οριακά μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι ηθοποιός.

.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 20:02

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:55
stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:44
sys3x έγραψε:

Δε ξέρω αν είναι μαλακία το δίλημμα που σου έθεσα ή αν δεν το διατύπωσα σωστά πάντως αυτά τα σκηνικά παίζουν κανονικά, δε ξέρω που μένεις κτλ και αν σου φαίνονται εξωγήινα αλλά παίζουν.
Επίσης με εμένα μιλάς ρε άσε τους πληθυντικούς :D και βάλε για λίγο στην άκρη την νομοθεσία χάριν της συζήτησης, έτσι κι αλλιώς δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, έχουν αθωώνει πολλοί βιτζιλάντηδες.
Πάντως φίλε μου δε μου απάντησες ευθέως στην ερώτηση μου, δε το περίμενα αυτό από εσένα.
Είμαι πιο πολύ τιμ ροθ τύπος πάντως να ξες παρά μπρους γουίλις τον οποίο οριακά μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι ηθοποιός.
Μιλώ στον πληθυντικό επειδή διατυπώνετε την ίδια άποψη περισσότεροι του ενός. Οπότε τα λέω στη νύφη για να ακούει η πεθερά.

Στο ερώτημά σου έχω απαντήσει πολλαπλώς, όχι μόνο μία φορά.
Ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός σε ζητήματα αυτοάμυνας, ακριβώς γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προαποφασίσει το φόνο (ή ενήργησαν πέραν του δέοντος), δηλαδή δεν επρόκειτο για ενστικτώδη ή φοβική αντίδραση απώθησης. Το διαπιστώνεις στο διάλογό μας στον οποίο έχει εκφραστεί άμεσα και χωρίς προσχήματα.
Αυτή τη λειτουργία, ο νόμος μας τη βρίσκει ισότιμη της δολοφονίας, δηλαδή φόνο από πρόθεση.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορεί καθένας να τραβά το πιστόλι και να παριστάνει τον επί τόπου αυτόκλητο δικαστή, αστυνομικό και εισαγγελέα ταυτόχρονα στον τόπο αυτό, ο νόμος εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα, όπως έδειξα και στα παραπάνω λινκς.

Αυτό που κάποιοι ονομάζετε "αυτοάμυνα" λοιπόν, είναι μία κατάσταση που ελέγχεται με πολύ αυστηρό τρόπο. Κι αφορά το αν μπορούσες να διαφύγεις/απεμπλακείς, αν ήταν απαραίτητη η χρήση φονικής βίας ως ύστατο μέσο άμυνας, κι αν υπήρχαν άλλοι εφικτοί τρόποι αντίδρασης με ηπιότερα αποτελέσματα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θεωρείσαι φονιάς, είτε εκ προθέσεως ή εκ προ μελέτης, είτε άνευ προθέσεως.

Και σε τέτοια περίπτωση θα έχεις σκοτώσει έναν άνθρωπο και ταυτόχρονα θα έχεις αφήσει τα παιδιά σου χωρίς πατέρα, και την υπόλοιπη οικογένεια χωρίς εσένα. Κι αυτό το θεωρείς, μαζί με τους άλλους, "υπηρεσία προς την κορούλα σου".

Σε περίπτωση, δε, οπλοχρησίας, οφείλεις να εξηγήσεις καταρχήν γιατί οπλοκατείχες, πώς βρέθηκε το όπλο άμεσα στα χέρια σου (οφείλεις σε περίπτωση άδειας να το διατηρείς σε ασφαλή κρυψώνα, μακριά από την αντίστοιχη κρυψώνα με τα φυσίγγια), καθώς θεωρείσαι επικίνδυνος κι ως πατέρας αν διατηρείς οπλισμό χωρίς την κατάλληλη ασφάλιση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Αύγ 2019, 20:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 20:07

Θα σου πω το πιο χοντρό πράμα που μπορεί να πει πχωρουμίτης σε συνπχωρουμίτη ανερυθρίαστα κι ας παρεξηγηθείς, εγώ για το καλό σου το λέω, κάνεις λάθος!

.

Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue » 15 Αύγ 2019, 20:09

stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:02
Κι αφορά το αν μπορούσες να διαφύγεις/απεμπλακείς
λολ οκ. ή κάνουμε πως κοιμόμαστε δηλαδή ή αφήνουμε το σπίτι και γυρνάμε μετά.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Αύγ 2019, 20:10

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 19:55
. . . .
. . . .
:giggle: Μαθαίνεις και συ τον στραβομανούρα! Μαθαίνεις! :g030:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 20:14

SuperRogue έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:09
stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:02
Κι αφορά το αν μπορούσες να διαφύγεις/απεμπλακείς
λολ οκ. ή κάνουμε πως κοιμόμαστε δηλαδή ή αφήνουμε το σπίτι και γυρνάμε μετά.
λολ ξελολ αυτός είναι ο νόμος μας.
Στη Σομαλία μπορείς να ακρωτηριάζεις χέρια, πόδια, να βασανίζεις για εβδομάδες, να βιάζεις κ.ο.κ.
Δεν ξέρω αν σε κάποιους φαίνεται πιο οργανωμένο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Αύγ 2019, 20:15

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:07
Θα σου πω το πιο χοντρό πράμα που μπορεί να πει πχωρουμίτης σε συνπχωρουμίτη ανερυθρίαστα κι ας παρεξηγηθείς, εγώ για το καλό σου το λέω, κάνεις λάθος!
Άσε με να ...κάνω λάθος.

Δεν μου απάντησες όμως εσύ που απαντάς ευθέως και χωρίς περιστροφές, δηλαδή όχι σαν εμένα : θεωρείς ότι υπηρετείς την κορούλα σου αν την αφήσεις για τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής της χωρίς πατέρα επειδή νόμισες ότι κινδυνεύει θανάσιμα και σκότωσες άνθρωπο;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 20:26

stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:15
sys3x έγραψε:
Άσε με να ...κάνω λάθος.

Δεν μου απάντησες όμως εσύ που απαντάς ευθέως και χωρίς περιστροφές, δηλαδή όχι σαν εμένα : θεωρείς ότι υπηρετείς την κορούλα σου αν την αφήσεις για τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής της χωρίς πατέρα επειδή νόμισες ότι κινδυνεύει θανάσιμα και σκότωσες άνθρωπο;
Α σόρρυ, εγώ ναι άμα πάει κάποιος να γαμήσει είτε εμένα είτε την οικογένεια μου και εφόσον έχω την άμεση δυνατότητα να αντιδράσω θα αντιδράσω, αυτοάμυνα λέγεται.
:D

.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 15 Αύγ 2019, 20:32

Κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι συνιστά αυτοάμυνα. Μαύρα μεσάνυχτα.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Αύγ 2019, 21:00

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:26
stavmanr έγραψε:
15 Αύγ 2019, 20:15
sys3x έγραψε:
Άσε με να ...κάνω λάθος.

Α σόρρυ, εγώ ναι άμα πάει κάποιος να γαμήσει είτε εμένα είτε την οικογένεια μου και εφόσον έχω την άμεση δυνατότητα να αντιδράσω θα αντιδράσω, αυτοάμυνα λέγεται.
:D
Ο στραβομανούρας, σαν καλός χριστιανός, θα προσφέρει στον κλέφτη/ληστή ότι "μάγουλο" υπάρχει και δεν υπάρχει στο σπίτι του! :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών