Σελίδα 6 από 8

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 15:53
από AOC
Τα κοτόπουλα πριν 7000 χρόνια ήταν σαν Στρουμθοκαμηλοι. Η φυσική τους θέση δεν ήταν πάντα στο κοτέτσι . Το καρπούζι πριν 400 χρόνια έμοιαζε με Ρόδο . Χρειάστηκαν αιώνες επεξεργασίας για να «εξημερωθούν»τα σημερινά φυτά και ζώα.
Όποτε δεν είμαι κατά τις συνθετικής τροφής γιατί δεν υπάρχει μη συνθετική τροφή.
Αλλά 40 ευρώ είναι πολλά.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:02
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 13:03
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:53
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:51


Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ αν και κάτι τέτοια τα κυνηγάω. Αυτά έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε στις φάρμες δεν τα κάνουν έτσι. Έχω δοκιμάσει όμως τσαλαφούτι που είναι μια κρέμα από γάλα και αλάτι που το αφήνουν σε σημείο που το βράδυ πιάνει πάγο για να πήξει και το καταναλώνουν την επόμενη μέρα . Ακριβή διαδικασία δεν ξέρω, ξέρω πως έχει πολλές θερμίδες αλλά δεν το έκανα κάθε μέρα, μια φορά έτυχε. Ο Volk πιο πάνω έγραψε για σπιτική φέτα. Μόνο που η πραγματική σπιτική φέτα είναι όπως την περιγράφω, φουλ στο αλάτι και μυρίζει και όχι όπως την φαντάζεται. Δλδ κάποτε τα σπίτια είχαν κελάρια που ήταν πάντα κρύα, γενικά δροσερά χειμώνα-καλοκαίρι για να συντηρείται η φέτα και όλα εκείνα τα τρόφιμα που εμείς κρατάμε στο ψυγείο. Δεν έπηζαν τυρί κάθε εβδομάδα και χρειαζόταν και μερικούς μήνες να καθίσει για να μπορέσουν να το φάνε. Οι περισσότεροι δεν έβραζαν το γάλα.
Εϊχα φάει τέτοια φέτα μικρή, και αν εξαιρέσεις το αλάτι (πολύ λύσσα) γούσταρα πολύ τη γεύση. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει και άλλη πυτιά.
Αν δεν σου μύριζε βαριά έως άσχημα, τότε η πυτιά ήταν του εμπορίου.

Έτσι είναι η σπιτική φέτα φουλ στο αλάτι.

Εγώ μια φορά είχα φάει φρέσκια φέτα, δεν είχε κάτσει 4 μήνες όπως είναι το σύνηθες, δεν είχε σφίξει, ήταν αλμυρή και μαλακή. Ήταν υπέροχη!!! Σε εκείνη τη φάση την λένε αλλιώς αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει και συνήθως μπαίνει σε πίτα και ψήνεται , δεν καταναλώνεται έτσι, είναι επικίνδυνο. Για καλή μου τύχη το γάλα που είχαν χρησιμοποιήσει ήταν βρασμένο. Ειδάλλως θα πάθαινα κανέναν μελιταίο και θα με έτρεχαν.


.


Μερικές επεξηγήσεις.....


Ολα σχεδόν τα τυριά μπορείς να αρχίσεις να τα τρώς απο την επόμενη μέρα.....απλά δεν έχουν τη γεύση της ωριμότητάς τους.....


Τη σπιτική Φέτα μέχρι να σκληρήνει τη λένε Χλωροτύρι.....εχει συνήθως υφή Μανουριού.....


Δέν έβραζαν το γάλα γιατί η ιδανική θερμοκρασία πήξεως του τυριού είναι η θερμοκρασία που έχει το γάλα τη στιγμή που αρμέγεις 35 C.....


Οσο αφορά το αλάτι στη Φέτα μπορείς να το αφαιρέσης αφήνοντας τη φέτα 5 - 10 - 15 +++ λεπτα μέσα σε νερό.....


Αντιθέτως αν θές να την αλατίσεις παραπάνω οπως κανω εγώ με κανά άνοστο Ανθότυρο , το βάζεις σε Αλμη με 7 % αλάτι


δηλαδή μέ μεζούρα πχ 13 κουταλάκια νερό και 1 κουταλιά αλάτι.....

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:04
από Leporello
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:27
Volk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:23
Ισχυει. Ειδικα τα γαλακτοκομικα!
μια χαρά το πίναμε το γάλα, τρώγαμε τα τυριά μας και τα γιαουρτια μας και πάρα πολύ σπάνια υπήρχε κάποιος αλλεργικός.

εκεί κάπου στο 2000 και μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες δυσανεξίες στα τρόφιμα.

εμένα με έπιασε το 2009-10 στα γαλακτοκομικά και ενώ έχω πιει μια λίμνη γάλα από μικρό παιδι έως τότε.

οπότε γιατί είναι πιο υγιεινό το κανονικό κρέας από το τεχνητό?
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Μία ξαδέλφη μου πέθανε σαν βρέφος το 1954 (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμη). Από τα συμπτώματα, σήμερα θα λέγαμε ότι είχε δυσανεξία στην λακτόζη του μητρικού γάλακτος. Τότε όμως στο χωριό ούτε γιατρός υπήρχε που να κάνει την διάγνωση, ούτε υποκατάστατο γιά να τραφεί. Ο δίδυμος αδελφός της δεν είχε κανένα πρόβλημα και τώρα έχει εγγόνια.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:16
από Ερμής
nowhere έγραψε:
20 Οκτ 2022, 15:35
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 14:35
δεν ειναι κάτι περιεργο. Δε ξερω που εμπλέκεται το ηθικό στο κοψίδι.
το έχω κάνει ένα διάστημα αλλά λύγισα από την κατακραυγή του κόσμου [και κυρίως την τσίκνα του για να μη λέω ψέματα :102: ]
α εννοείς απο την ηθικη "τα καημένα τα κατσικάκια κλπ"

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:25
από hellegennes
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2022, 10:52
Γιατι να φας μπριζολα αν εισαι βεγκαν?
Επειδή το να είσαι βίγκαν και το να φας μπριζόλα αν είσαι βίγκαν έχουν την ίδια απάντηση: γιατί είσαι ηλίθιος.

Μιλάμε αποκλειστικά για αυτούς που είναι βίγκαν από ιδεολογία.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:30
από Gherschaagk
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:04
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:27
μια χαρά το πίναμε το γάλα, τρώγαμε τα τυριά μας και τα γιαουρτια μας και πάρα πολύ σπάνια υπήρχε κάποιος αλλεργικός.

εκεί κάπου στο 2000 και μετά, ξεκίνησαν οι πρώτες δυσανεξίες στα τρόφιμα.

εμένα με έπιασε το 2009-10 στα γαλακτοκομικά και ενώ έχω πιει μια λίμνη γάλα από μικρό παιδι έως τότε.

οπότε γιατί είναι πιο υγιεινό το κανονικό κρέας από το τεχνητό?
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.

Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
Μία ξαδέλφη μου πέθανε σαν βρέφος το 1954 (εγώ δεν είχα γεννηθεί ακόμη). Από τα συμπτώματα, σήμερα θα λέγαμε ότι είχε δυσανεξία στην λακτόζη του μητρικού γάλακτος. Τότε όμως στο χωριό ούτε γιατρός υπήρχε που να κάνει την διάγνωση, ούτε υποκατάστατο γιά να τραφεί. Ο δίδυμος αδελφός της δεν είχε κανένα πρόβλημα και τώρα έχει εγγόνια.
Έχω ακούσει για βρέφος, δεν το ξέρω προσωπικά, που είχε σοβαρή αλλεργία στο γάλα, μητρικό, βρεφικό, αγελαδινό, κατσικίσιο, ειδικό για αλλεργικά μωρά, δλδ όλα του εμπορίου, πρέπει να είναι γύρω στα 15 τώρα που μιλάμε, το οποίο μεγάλωσε με αμυγδαλόγαλα το οποίο έφτιαχνε η μάνα του με οδηγίες από μια ψεκ παθολόγο της Θεσσαλονίκης. Καλό χρυσό το σμυγδαλόγαλα στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά όπως έλεγε και μια διατροφολόγος παλιά, το φυτικό ασβέστιο δεν έχει την ίδια απορροφησιμότητα με το ζωικό.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:30
από hellegennes
stergiosbik έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:16
Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς δονητη και να μην έχεις έναν ορίτζιναλ πουτσο;
Μια λογική εξήγηση θα ήταν αποδεκτή.
Γιατί δεν σε ελκύει ερωτικά το κρέας που βρίσκεται γύρω από τον πούτσο αλλά συνεχίζει να είναι ίδιος ο μηχανισμός που φτάνεις σε οργασμό· με διείσδυση. Για τους άντρες είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Μπορούμε να φτάσουμε σε οργασμό είτε με ενεργητική είτε με παθητική διείσδυση είτε με προσομοίωση διείσδυσης, aka self-help.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:31
από Leporello
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το γονίδιο που επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να μεταβολίζουν το γάλα είναι σχετικά πρόσφατη (κάποιες χιλιάδες χρόνια βέβαια). Κανένα άλλο ζώο δεν έχει την δυνατότητα να μεταβολίζει γάλα ενήλικο. Δεν έπαθαν οι Κινέζοι μετάλλαξη, το αντίστροφο συμβαίνει, δεν έχουν πάθει την μετάλλαξη που έχουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Οι διπλανοί τους Μογγόλοι όμως έχουν το γάλα σαν βασική τροφή. Ομοίως στην Αφρική, στο Καμερούν οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ στην Νότιο Αφρική είναι βασική τροφή, ιδίως των νομάδων Χόϊ - Χόϊ

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:32
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
hellegennes έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:25
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2022, 10:52
Γιατι να φας μπριζολα αν εισαι βεγκαν?
Επειδή το να είσαι βίγκαν και το να φας μπριζόλα αν είσαι βίγκαν έχουν την ίδια απάντηση: γιατί είσαι ηλίθιος.

Μιλάμε αποκλειστικά για αυτούς που είναι βίγκαν από ιδεολογία.
Δε θεωρω καποιον που ειναι βιγκαν απο ιδεολογια ηλιθιο.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:37
από Gherschaagk
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:31
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το γονίδιο που επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να μεταβολίζουν το γάλα είναι σχετικά πρόσφατη (κάποιες χιλιάδες χρόνια βέβαια). Κανένα άλλο ζώο δεν έχει την δυνατότητα να μεταβολίζει γάλα ενήλικο. Δεν έπαθαν οι Κινέζοι μετάλλαξη, το αντίστροφο συμβαίνει, δεν έχουν πάθει την μετάλλαξη που έχουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Οι διπλανοί τους Μογγόλοι όμως έχουν το γάλα σαν βασική τροφή. Ομοίως στην Αφρική, στο Καμερούν οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ στην Νότιο Αφρική είναι βασική τροφή, ιδίως των νομάδων Χόϊ - Χόϊ
Ισχύει πως με εξαίρεση τον άνθρωπο δεν υπάρχει άλλο θηλαστικό που να καταναλώνει το γάλα πέρα από την βρεφική, βαριά την νηπιακή ηλικία. Συνήθως οι παλιές, θήλαζαν μέχρι να φτάσει το παιδί τα 2 του χρόνια. Κάπου εκεί κοβόταν γιατί πρώτο το παιδί ήταν πλέον σε θέση να φάει και δεύτερο είχε γεννηθεί το μικρότερο αδερφάκι. Οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας δεν έκαναν tandem, που η μάνα θηλάζει το μεγαλύτερο και το βρέφος την ίδια χρονική περίοδο. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:39
από Leporello
AOC έγραψε:
20 Οκτ 2022, 15:53
Τα κοτόπουλα πριν 7000 χρόνια ήταν σαν Στρουμθοκαμηλοι. Η φυσική τους θέση δεν ήταν πάντα στο κοτέτσι . Το καρπούζι πριν 400 χρόνια έμοιαζε με Ρόδο . Χρειάστηκαν αιώνες επεξεργασίας για να «εξημερωθούν»τα σημερινά φυτά και ζώα.
Όποτε δεν είμαι κατά τις συνθετικής τροφής γιατί δεν υπάρχει μη συνθετική τροφή.
Αλλά 40 ευρώ είναι πολλά.
:+1: Τα περισσότερα ήμερα φυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν μέσω σπόρων. Αυτό δείχνει ότι είναι προϊόντα γενετικής μηχανικής. Γενετική μηχανική είναι η διασταύρωση, η επιλογή κ.λ.π. Δεν είναι απαραίτητο να είναι high - tech επέμβαση στο DNA.

Η τιμή θα πέσει. Πριν από χρόνια, η τιμή ήταν χιλιάδες δολλάρια ανά κιλό.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 16:43
από Gherschaagk
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:31
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το γονίδιο που επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να μεταβολίζουν το γάλα είναι σχετικά πρόσφατη (κάποιες χιλιάδες χρόνια βέβαια). Κανένα άλλο ζώο δεν έχει την δυνατότητα να μεταβολίζει γάλα ενήλικο. Δεν έπαθαν οι Κινέζοι μετάλλαξη, το αντίστροφο συμβαίνει, δεν έχουν πάθει την μετάλλαξη που έχουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Οι διπλανοί τους Μογγόλοι όμως έχουν το γάλα σαν βασική τροφή. Ομοίως στην Αφρική, στο Καμερούν οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ στην Νότιο Αφρική είναι βασική τροφή, ιδίως των νομάδων Χόϊ - Χόϊ
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:18
από nowhere
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:16
α εννοείς απο την ηθικη "τα καημένα τα κατσικάκια κλπ"
ποια άλλη υπάρχει?

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:21
από Leporello
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:43
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:31
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το γονίδιο που επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να μεταβολίζουν το γάλα είναι σχετικά πρόσφατη (κάποιες χιλιάδες χρόνια βέβαια). Κανένα άλλο ζώο δεν έχει την δυνατότητα να μεταβολίζει γάλα ενήλικο. Δεν έπαθαν οι Κινέζοι μετάλλαξη, το αντίστροφο συμβαίνει, δεν έχουν πάθει την μετάλλαξη που έχουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Οι διπλανοί τους Μογγόλοι όμως έχουν το γάλα σαν βασική τροφή. Ομοίως στην Αφρική, στο Καμερούν οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ στην Νότιο Αφρική είναι βασική τροφή, ιδίως των νομάδων Χόϊ - Χόϊ
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:25
από Gherschaagk
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:21
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:43
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:31
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το γονίδιο που επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους να μεταβολίζουν το γάλα είναι σχετικά πρόσφατη (κάποιες χιλιάδες χρόνια βέβαια). Κανένα άλλο ζώο δεν έχει την δυνατότητα να μεταβολίζει γάλα ενήλικο. Δεν έπαθαν οι Κινέζοι μετάλλαξη, το αντίστροφο συμβαίνει, δεν έχουν πάθει την μετάλλαξη που έχουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Οι διπλανοί τους Μογγόλοι όμως έχουν το γάλα σαν βασική τροφή. Ομοίως στην Αφρική, στο Καμερούν οι περισσότεροι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ στην Νότιο Αφρική είναι βασική τροφή, ιδίως των νομάδων Χόϊ - Χόϊ
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.
Κάτσε λίγο, όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία έστω δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φάνε γιαούρτι ή τυρί. Ούτε εγώ ήπια γάλα ποτέ αλλά μια χαρά τσάκιζα γιαούρτια και τυριά.