Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ αν και κάτι τέτοια τα κυνηγάω. Αυτά έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε στις φάρμες δεν τα κάνουν έτσι. Έχω δοκιμάσει όμως τσαλαφούτι που είναι μια κρέμα από γάλα και αλάτι που το αφήνουν σε σημείο που το βράδυ πιάνει πάγο για να πήξει και το καταναλώνουν την επόμενη μέρα . Ακριβή διαδικασία δεν ξέρω, ξέρω πως έχει πολλές θερμίδες αλλά δεν το τρώω κάθε μέρα, μια φορά έτυχε. Ο Volk πιο πάνω έγραψε για σπιτική φέτα. Μόνο που η πραγματική σπιτική φέτα είναι όπως την περιγράφω, φουλ στο αλάτι και μυρίζει και όχι όπως την φαντάζεται. Δλδ κάποτε τα σπίτια είχαν κελάρια που ήταν πάντα κρύα, γενικά δροσερά χειμώνα-καλοκαίρι για να συντηρείται η φέτα και όλα εκείνα τα τρόφιμα που εμείς κρατάμε στο ψυγείο. Δεν έπηζαν τυρί κάθε εβδομάδα και χρειαζόταν και μερικούς μήνες να καθίσει για να μπορέσουν να το φάνε. Οι περισσότεροι δεν έβραζαν το γάλα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:40Κατάλαβα, άλλος ένας λόγος να μετοικίσει κανείς σε φάρμα.
Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11062
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Εϊχα φάει τέτοια φέτα μικρή, και αν εξαιρέσεις το αλάτι (πολύ λύσσα) γούσταρα πολύ τη γεύση. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει και άλλη πυτιά.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:51Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ αν και κάτι τέτοια τα κυνηγάω. Αυτά έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε στις φάρμες δεν τα κάνουν έτσι. Έχω δοκιμάσει όμως τσαλαφούτι που είναι μια κρέμα από γάλα και αλάτι που το αφήνουν σε σημείο που το βράδυ πιάνει πάγο για να πήξει και το καταναλώνουν την επόμενη μέρα . Ακριβή διαδικασία δεν ξέρω, ξέρω πως έχει πολλές θερμίδες αλλά δεν το έκανα κάθε μέρα, μια φορά έτυχε. Ο Volk πιο πάνω έγραψε για σπιτική φέτα. Μόνο που η πραγματική σπιτική φέτα είναι όπως την περιγράφω, φουλ στο αλάτι και μυρίζει και όχι όπως την φαντάζεται. Δλδ κάποτε τα σπίτια είχαν κελάρια που ήταν πάντα κρύα, γενικά δροσερά χειμώνα-καλοκαίρι για να συντηρείται η φέτα και όλα εκείνα τα τρόφιμα που εμείς κρατάμε στο ψυγείο. Δεν έπηζαν τυρί κάθε εβδομάδα και χρειαζόταν και μερικούς μήνες να καθίσει για να μπορέσουν να το φάνε. Οι περισσότεροι δεν έβραζαν το γάλα.
Z
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Αν δεν σου μύριζε βαριά έως άσχημα, τότε η πυτιά ήταν του εμπορίου.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:53Εϊχα φάει τέτοια φέτα μικρή, και αν εξαιρέσεις το αλάτι (πολύ λύσσα) γούσταρα πολύ τη γεύση. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει και άλλη πυτιά.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:51Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ αν και κάτι τέτοια τα κυνηγάω. Αυτά έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε στις φάρμες δεν τα κάνουν έτσι. Έχω δοκιμάσει όμως τσαλαφούτι που είναι μια κρέμα από γάλα και αλάτι που το αφήνουν σε σημείο που το βράδυ πιάνει πάγο για να πήξει και το καταναλώνουν την επόμενη μέρα . Ακριβή διαδικασία δεν ξέρω, ξέρω πως έχει πολλές θερμίδες αλλά δεν το έκανα κάθε μέρα, μια φορά έτυχε. Ο Volk πιο πάνω έγραψε για σπιτική φέτα. Μόνο που η πραγματική σπιτική φέτα είναι όπως την περιγράφω, φουλ στο αλάτι και μυρίζει και όχι όπως την φαντάζεται. Δλδ κάποτε τα σπίτια είχαν κελάρια που ήταν πάντα κρύα, γενικά δροσερά χειμώνα-καλοκαίρι για να συντηρείται η φέτα και όλα εκείνα τα τρόφιμα που εμείς κρατάμε στο ψυγείο. Δεν έπηζαν τυρί κάθε εβδομάδα και χρειαζόταν και μερικούς μήνες να καθίσει για να μπορέσουν να το φάνε. Οι περισσότεροι δεν έβραζαν το γάλα.
Έτσι είναι η σπιτική φέτα φουλ στο αλάτι.
Εγώ μια φορά είχα φάει φρέσκια φέτα, δεν είχε κάτσει 4 μήνες όπως είναι το σύνηθες, δεν είχε σφίξει, ήταν αλμυρή και μαλακή. Ήταν υπέροχη!!! Σε εκείνη τη φάση την λένε αλλιώς αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει και συνήθως μπαίνει σε πίτα και ψήνεται , δεν καταναλώνεται έτσι, είναι επικίνδυνο. Για καλή μου τύχη το γάλα που είχαν χρησιμοποιήσει ήταν βρασμένο. Ειδάλλως θα πάθαινα κανέναν μελιταίο και θα με έτρεχαν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
δεν αντιλέγω, αλλά δεν υπήρχαν τόσα πολλά περιστατικά και τόσες πολλές αλλεργίες.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 11:37
Δεν ξεκίνησαν το 2000 οι δυσανεξίες στα τρόφιμα. Υπήρχαν πάντα.
Η αδερφή μου όταν έπινε γάλα βρέφος, είτε μητρικό, είτε βρεφικό αγελαδινό σκόνη, μελάνιαζε και πρηζόταν. Από 4 μηνών και έπειτα έτρωγε κρέμα νερωμένη.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
ναι μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί το γάλα προκαλεί βήχα. εμένα που έχω άσθμα μου χε πει να το αποφεύγω το βράδυ η πνευμονολόγοςGherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ξέρω παιδί που ενώ το ήξεραν πως έχει αλλεργία στο γάλα, του έδιναν να πιει κάθε βράδυ σε συνεννόηση με την παιδίατρο μήπως το ξεπεράσει, μπορεί να συμβεί και αυτό, δεν το έκανε εμετό όσο ήταν ξύπνιος, έπεσε για ύπνο, έκανε αναγωγή μέσα στον ύπνο και παράλογο να πνίγει και να πεθάνει όπως κοιμόταν.
πλέον, λίγο να πιω - όσο ένα κρασοπότηρο δηλ, με πιάνουν τέτοιοι σπασμοί στο στομάχι, που κανένα φάρμακο δεν τους θεραπευει, ανεβάζω παλμούς, πόνους στο στηθος και στην πλάτη, στο χέρι, κρύος ιδρώτας, σαν να παθαίνω οξύ έμφραγμα ένα πράγμα. αυτό μπορεί να κρατήσει 1-2 ώρες. φρικτή αίσθηση.
αν όμως βάλω λίγο στον καφέ τον οποίο κρατάω από τις 8 και τον τελειώνω στις 13, όλα καλά.
μου έλεγε μια φιλενάδα που ασχολειται με την υγιεινή διατρόφη να μην τρώω γαλακτοκομικά όταν το ασθμα είναι σε έξαρση ή έχω κάποιο κρύωμ και τελικά είχε δίκιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 20 Οκτ 2022, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:34Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να χρησιμοποιεί πυτιά από το στομάχι του ζώου.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Απαγορεύεται πλέον.
Φτιάχνουν μόνο για "οικιακή χρήση" κάποιοι που έχουν κοπάδια.
Εάν βρει εκεί...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11062
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Έχω δοκιμάσει και βαριά γεύση και πιο ελαφριά, υποθέτω με άλλη πυτιά κάθε φορά.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 13:03Αν δεν σου μύριζε βαριά έως άσχημα, τότε η πυτιά ήταν του εμπορίου.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:53Εϊχα φάει τέτοια φέτα μικρή, και αν εξαιρέσεις το αλάτι (πολύ λύσσα) γούσταρα πολύ τη γεύση. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει και άλλη πυτιά.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:51
Δεν είχα τέτοια εμπειρία ποτέ αν και κάτι τέτοια τα κυνηγάω. Αυτά έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε στις φάρμες δεν τα κάνουν έτσι. Έχω δοκιμάσει όμως τσαλαφούτι που είναι μια κρέμα από γάλα και αλάτι που το αφήνουν σε σημείο που το βράδυ πιάνει πάγο για να πήξει και το καταναλώνουν την επόμενη μέρα . Ακριβή διαδικασία δεν ξέρω, ξέρω πως έχει πολλές θερμίδες αλλά δεν το έκανα κάθε μέρα, μια φορά έτυχε. Ο Volk πιο πάνω έγραψε για σπιτική φέτα. Μόνο που η πραγματική σπιτική φέτα είναι όπως την περιγράφω, φουλ στο αλάτι και μυρίζει και όχι όπως την φαντάζεται. Δλδ κάποτε τα σπίτια είχαν κελάρια που ήταν πάντα κρύα, γενικά δροσερά χειμώνα-καλοκαίρι για να συντηρείται η φέτα και όλα εκείνα τα τρόφιμα που εμείς κρατάμε στο ψυγείο. Δεν έπηζαν τυρί κάθε εβδομάδα και χρειαζόταν και μερικούς μήνες να καθίσει για να μπορέσουν να το φάνε. Οι περισσότεροι δεν έβραζαν το γάλα.
Έτσι είναι η σπιτική φέτα φουλ στο αλάτι.
Εγώ μια φορά είχα φάει φρέσκια φέτα, δεν είχε κάτσει 4 μήνες όπως είναι το σύνηθες, δεν είχε σφίξει, ήταν αλμυρή και μαλακή. Ήταν υπέροχη!!! Σε εκείνη τη φάση την λένε αλλιώς αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει και συνήθως μπαίνει σε πίτα και ψήνεται , δεν καταναλώνεται έτσι, είναι επικίνδυνο. Για καλή μου τύχη το γάλα που είχαν χρησιμοποιήσει ήταν βρασμένο. Ειδάλλως θα πάθαινα κανέναν μελιταίο και θα με έτρεχαν.
Z
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Μία εσάνς γάλα, σε έναν καφέ σήριαλ!!!



.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Υπαρχουν ακομα κτηνοτροφοι που φτιαχνουν φετα με τον παραδοσιακο τροπο αλλα δεν εχουν μεγαλη παραγωγη. Δεν υπαρχει στο εμποριο η φετα που φτιαχνουν. Μονο αν εχεις καποιον γνωστο στο χωριο και σου στελνει απο εκει απευθειας απο τον τυροκομο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:34Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να χρησιμοποιεί πυτιά από το στομάχι του ζώου.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:24
Η γιαγιά του άντρα μου έκανε τυρί, συγκεκριμένα φέτα μέχρι πριν από 20 χρόνια. Η παραδοσιακή, σπιτική φέτα, είναι τίγκα στο αλάτι και η παραδοσιακή πυτιά είναι από το στομάχι του ζώου και δίνει συγκεκριμένη και βαριά οσμή στο τυρί. Αν την ξέρεις από τα μικρά σου χρόνια, είσαι οκ, αν είσαι νύφη ή γαμπρός στην οικογένεια, σου βρωμάει γιατί είσαι πολύ αστός για να εκτιμήσεις την σπιτική φέτα.
Όταν παντρεύτηκε ο πεθερός μου, η γιαγιά έβαλε την πυτιά του εμπορίου στο τυρί για να μην μυρίζει άσχημα.
Το παραδοσιακό και σπιτικό είναι κατά προσέγγιση. Στις "εκλεπτισμένες" μύτες μας ξυνίζει και βρωμάει.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Πιο απευθείας στην περίπτωσή μου δεν έχει.Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 13:51Υπαρχουν ακομα κτηνοτροφοι που φτιαχνουν φετα με τον παραδοσιακο τροπο αλλα δεν εχουν μεγαλη παραγωγη. Δεν υπαρχει στο εμποριο η φετα που φτιαχνουν. Μονο αν εχεις καποιον γνωστο στο χωριο και σου στελνει απο εκει απευθειας απο τον τυροκομο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:34Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να χρησιμοποιεί πυτιά από το στομάχι του ζώου.Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:30
Που θα βρούμε τέτοια φέτα στο εμπόριο, εννοώ από αυτή που βρωμάει; Φτιάχνει καμία εταιρία ή όλες είναι αδελφίστικες;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Επίσης ένα άλλο που συμβαίνει και το ξέρω εγώ και 5-10 ακόμη είναι στον πυρετό που το γάλα, ειδικά το αγελαδινό απαγορεύεται γιατί ανεβάζει θερμοκρασία. Ειδικά σε παιδιά, όταν είναι άρρωστα, είναι ό,τι χειρότερο.Naranjita έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 13:12ναι μπορεί να συμβεί αυτό, γιατί το γάλα προκαλεί βήχα. εμένα που έχω άσθμα μου χε πει να το αποφεύγω το βράδυ η πνευμονολόγοςGherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 11:46
Οι άνθρωποι ήμασταν πάντα αλλεργικοί σε κάποιες τροφές. Δεν έχω να διαπιστώσω κάτι. Τα γαλακτοκομικά ακούγονται περισσότερο απ' όλα. Οι Κινέζοι πχ δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά γιατί αν θυμάμαι καλά έχουν πάθει μετάλλαξη.
Ξέρω παιδί που ενώ το ήξεραν πως έχει αλλεργία στο γάλα, του έδιναν να πιει κάθε βράδυ σε συνεννόηση με την παιδίατρο μήπως το ξεπεράσει, μπορεί να συμβεί και αυτό, δεν το έκανε εμετό όσο ήταν ξύπνιος, έπεσε για ύπνο, έκανε αναγωγή μέσα στον ύπνο και παράλογο να πνίγει και να πεθάνει όπως κοιμόταν.
πλέον, λίγο να πιω - όσο ένα κρασοπότηρο δηλ, με πιάνουν τέτοιοι σπασμοί στο στομάχι, που κανένα φάρμακο δεν τους θεραπευει, ανεβάζω παλμούς, πόνους στο στηθος και στην πλάτη, στο χέρι, κρύος ιδρώτας, σαν να παθαίνω οξύ έμφραγμα ένα πράγμα. αυτό μπορεί να κρατήσει 1-2 ώρες. φρικτή αίσθηση.
αν όμως βάλω λίγο στον καφέ τον οποίο κρατάω από τις 8 και τον τελειώνω στις 13, όλα καλά.
μου έλεγε μια φιλενάδα που ασχολειται με την υγιεινή διατρόφη να μην τρώω γαλακτοκομικά όταν το ασθμα είναι σε έξαρση ή έχω κάποιο κρύωμ και τελικά είχε δίκιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Αν ομως λυσσα στο αλατι, δεν ειναι για να το τρωμε καθημερινα.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:04Πιο απευθείας στην περίπτωσή μου δεν έχει.Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 13:51Υπαρχουν ακομα κτηνοτροφοι που φτιαχνουν φετα με τον παραδοσιακο τροπο αλλα δεν εχουν μεγαλη παραγωγη. Δεν υπαρχει στο εμποριο η φετα που φτιαχνουν. Μονο αν εχεις καποιον γνωστο στο χωριο και σου στελνει απο εκει απευθειας απο τον τυροκομο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 12:34
Δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να χρησιμοποιεί πυτιά από το στομάχι του ζώου.
Εχω φαει πολλες φορες απο διαφορα χωρια και δεν ηταν λυσσα στο αλατι.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Σπιτική φέτα;Volk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:08Αν ομως λυσσα στο αλατι, δεν ειναι για να το τρωμε καθημερινα.
Εχω φαει πολλες φορες απο διαφορα χωρια και δεν ηταν λυσσα στο αλατι.
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Αυτό το έχει δει κανένας;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?
Σε νησια των Κυκλαδων, στα ορεινα χωρια τους υπαρχουν οικογενειες που εχουν διαφορα ζωντανα για τις δικες τους αναγκες. Συνηθως φτιαχνουν φετα, γραβιερα και ανθοτυρο συνηθως. Η φετα τους σε αρκετες περιπτωσεις ειναι τελεια! Εχω δει ολη τη διαδικασια απο κοντα, ειχαμε παει πρωτα τα ζωα εξω στο βουνο μετα τα μαζεψαμε και στη συνεχεια με πηγαν στα μικρα τους τυροκομεια. Βγαζουν για τον εαυτο τους και καποιες μικρες ποσοτητες για το χωριο.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Οκτ 2022, 14:10Σπιτική φέτα;
Πού την βρήκες; Εδώ σ'εμένα η γιαγιά δεν κάνει.
Πολλές φορές κιόλας;
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 21 ευρώ το κιλό ο μπακαλιάρος
από Μαδουραίος » 23 Μαρ 2024, 10:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 28 Απαντήσεις
- 937 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
26 Μαρ 2024, 09:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ψευτης Κουλης στην Βουλη "Η φέτα κάνει 6,28 ευρώ το κιλό''
από Μαδουραίος » 24 Μάιος 2024, 18:43 » σε Εσωτερική Πολιτική - 113 Απαντήσεις
- 3025 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
11 Ιουν 2024, 20:00
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 535 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
30 Μαρ 2024, 18:32
-
- 16 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
31 Μαρ 2025, 20:28