Ειλικρινά απορώ με το σκεπτικό σου...Βλήμα έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 21:08Διευκρίνιση (ειλικρινά δεν πιθανολογώ την απάντηση, θα ήθελα να μου το διευκρινίσεις):
Οι έρευνες έχουν λάβει υπ' όψη τα μαγαζιά που κλείσανε; Αν έχω δέκα μαγαζιά και χίλιους ανθρώπους, σε κάθε μαγαζί αντιστοιχούν εκατό δυνητικοί πελάτες. Αν κλείσει το ένα στα υπόλοιπα αντιστοιχούν 110. Αν κλείσει κι άλλο αντιστοιχούν 120 κλπ κλπ. Όταν λέμε "δεν έπεσε ο τζίρος" εννοούμε ότι μείνανε μόνο δυο που βγάζουν τα ίδια με πριν εξυπηρετώντας πολλαπλάσιους πελάτες και στ' αρχίδια μας όσοι κλείσανε ή ότι γενικά δεν υπήρξε διαφορά στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος;
Αν μου γράφεις ότι ξαφνικά στράφηκαν όλοι σε 50 μαγαζιά, έκλεισαν άλλα 50 μαγαζιά και γι' αυτό φταίει ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει καί σε αυτά τα 50 μαγαζιά μεταξύ των άλλων, τότε νομίζω ότι έχουμε χάσει κάθε μέτρο λογικής.
Οι μελέτες που έχω παραθέσει παραπάνω δείχνουν ότι δεν υπήρχαν δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του καθολικού νόμου που εφαρμόστηκε σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο.