Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Ιαν 2020, 21:21

Βλήμα έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:08
stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 14:38
Έχεις την εντύπωση ότι έχεις την αποκλειστικότητα στις εξόδους στην Ελλάδα;
Παγκόσμιες μελέτες σου δείχνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ παγκοσμίως πτώση του τζίρου εξαιτίας της απαγόρευσης χρήσης καπνικών προϊόντων σε κέντρα.
Διευκρίνιση (ειλικρινά δεν πιθανολογώ την απάντηση, θα ήθελα να μου το διευκρινίσεις):
Οι έρευνες έχουν λάβει υπ' όψη τα μαγαζιά που κλείσανε; Αν έχω δέκα μαγαζιά και χίλιους ανθρώπους, σε κάθε μαγαζί αντιστοιχούν εκατό δυνητικοί πελάτες. Αν κλείσει το ένα στα υπόλοιπα αντιστοιχούν 110. Αν κλείσει κι άλλο αντιστοιχούν 120 κλπ κλπ. Όταν λέμε "δεν έπεσε ο τζίρος" εννοούμε ότι μείνανε μόνο δυο που βγάζουν τα ίδια με πριν εξυπηρετώντας πολλαπλάσιους πελάτες και στ' αρχίδια μας όσοι κλείσανε ή ότι γενικά δεν υπήρξε διαφορά στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος;
Ειλικρινά απορώ με το σκεπτικό σου...
Αν μου γράφεις ότι ξαφνικά στράφηκαν όλοι σε 50 μαγαζιά, έκλεισαν άλλα 50 μαγαζιά και γι' αυτό φταίει ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει καί σε αυτά τα 50 μαγαζιά μεταξύ των άλλων, τότε νομίζω ότι έχουμε χάσει κάθε μέτρο λογικής.

Οι μελέτες που έχω παραθέσει παραπάνω δείχνουν ότι δεν υπήρχαν δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του καθολικού νόμου που εφαρμόστηκε σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 06 Ιαν 2020, 21:28

stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:15
the comet the course the tail έγραψε:
06 Ιαν 2020, 20:08
stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 14:38

Έχεις την εντύπωση ότι έχεις την αποκλειστικότητα στις εξόδους στην Ελλάδα;
Παγκόσμιες μελέτες σου δείχνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ παγκοσμίως πτώση του τζίρου εξαιτίας της απαγόρευσης χρήσης καπνικών προϊόντων σε κέντρα.
για δείξε καμία μελέτη από ελλάδα και άλλες χώρες. :102:
http://www.nosmoke.gr/el/smokingandcons ... oseis.html

Τη μελέτη στην Ελλάδα την περιμένω από εσένα που γράφεις ότι υπήρξε πτώση του τζίρου.

εγώ μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένα μαγαζιά που παραδοσιακά καπνίζει ο κόσμος. εξήγησα. αλλά αρνείσαι να καταλάβεις. έλεος. :102:

ορίστε ένα παράδειγμα που βρήκα και εγώ:

pubs

Εικόνα
https://www.bbc.com/news/health-40444460

τι έχεις να πεις γι αυτό; ξέρω τι θα πεις. να κλείσουν 10 μπαρ και να ανοίξουν 20 καφέ-παιδότοποι. ο τζίρος θα ανέβει. :102:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Ιαν 2020, 21:32

Διάβασες το άρθρο ή απλά είδες ένα διάγραμμα και σκέφτηκες ότι ταιριάζει καλλιτεχνικά στη σελίδα του φόρουμ;
The British Beer and Pub Association cites the rise in the tax applied to drinks - and beer in particular. The beer duty escalator meant that between 2008 and 2013 the duty increased by 42% and this has come at a time when supermarkets have tried to entice shoppers in with discounts on booze.
Την περίοδο εκείνη αυξήθηκε σημαντικά η φορολογία στα οινοπνευματώδη, που σημαίνει ότι έπεσε η κατανάλωση οινοπνευματωδών.
Επομένως, τα μπαρς δέχτηκαν μία οικονομική πίεση από την λιγότερη κατανάλωση οινοπνευματωδών εξαιτίας της υψηλής φορολογίας που αύξησε περίπου 1,5 φορά την τιμή (ειδικά στην μπύρα).

Γι' αυτό και η επιστημονική μελέτη που σου έχω παραθέσει παραπάνω (βρετανική), αποσυνδέει την όποια οικονομική επίπτωση της περιόδου από τον νόμο περί περιορισμού χρήσης καπνικών προϊόντων.

Είστε ικανοί να μας πείσετε ότι εξαιτίας του αντικαπνιστικού οι έλληνες τρέχουν στη Βουλγαρία για βενζίνη, δηλαδή... :D

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 06 Ιαν 2020, 21:38

stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:32
Διάβασες το άρθρο ή απλά είδες ένα διάγραμμα και σκέφτηκες ότι ταιριάζει καλλιτεχνικά στη σελίδα του φόρουμ;
έχεις να πεις κάτι δικό σου; που το έχεις ζήσει; που το έχεις επεξεργαστεί βιωματικά, εμπειρικά; έχεις να πεις κάτι πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που θίγονται;

δεν έχεις φίλε. :102:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Ιαν 2020, 21:41

06 Ιαν 2020, 21:38
stavmanr έγραψε:
έχεις να πεις κάτι δικό σου; που το έχεις ζήσει; που το έχεις επεξεργαστεί βιωματικά, εμπειρικά; έχεις να πεις κάτι πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που θίγονται;

Υπονοείς δηλαδή ότι έχεις το copyright του βιώματος και της εμπειρίας και οι υπόλοιποι στερούνται δικαιώματος σε αυτά; :smt017

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 06 Ιαν 2020, 21:45

stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:41
stavmanr έγραψε:

Υπονοείς δηλαδή ότι έχεις το copyright του βιώματος και της εμπειρίας και οι υπόλοιποι στερούνται δικαιώματος σε αυτά; :smt017
αλλιώς βιώνει και φιλτράρει κάτι ένας άνθρωπος καπνιστής και μερακλής, που έφαγε την ζωή με το κουτάλι και αλλιώς ένας παπαγάλος του ιντερνέτ. :102:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 06 Ιαν 2020, 21:48

stavmanr έγραψε:
stavmanr έγραψε:

06 Ιαν 2020, 21:45
stavmanr έγραψε:

αλλιώς βιώνει και φιλτράρει κάτι ένας άνθρωπος καπνιστής και μερακλής, που έφαγε την ζωή με το κουτάλι και αλλιώς ένας παπαγάλος του ιντερνέτ. :102:
Τον γραφικό τον πήρατε χαμπάρι που ήρθε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 06 Ιαν 2020, 21:49

Χαοτικός έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:48
06 Ιαν 2020, 21:45
stavmanr έγραψε:

Τον γραφικό τον πήρατε χαμπάρι που ήρθε;
εννοείται. :102:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 06 Ιαν 2020, 21:50

Ρε τον πστ με σάλταρε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 06 Ιαν 2020, 21:51

Χαοτικός έγραψε:
06 Ιαν 2020, 21:50
Ρε τον πστ με σάλταρε.
εγώ στο είχα πει. να τον περιμένεις. :102:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 06 Ιαν 2020, 21:55

:smt023

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Ιαν 2020, 00:18

06 Ιαν 2020, 21:00
κάποιο άλλο κλάδο. δλδ τους λες απλά, αλλάξτε δουλειά. :102:
Αν ο μόνος λόγος που είχαν δουλειά ήταν ότι πήγαιναν κάποιοι να σκορπίσουν τον καρκίνο τους στον περιβάλλοντα χώρο, ναι. Βέβαια κανένα μαγαζί δεν δουλεύει επειδή υπάρχουν καπνιστές.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο καπνιστής θα πιει ένα ποτό ανάμεσα σε 10 τσιγάρα ενώ ο μη καπνιστής θα πιει 3, γιατί δεν έχει απασχολημένο το στόμα του καθ' όλην την διάρκεια της εξόδου. Ή θα πιει έναν καφέ σε 3 ώρες, γιατί θέλει ανάμεσα να κάνει 100 τσιγάρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 07 Ιαν 2020, 00:45

hellegennes έγραψε:
07 Ιαν 2020, 00:18
06 Ιαν 2020, 21:00
κάποιο άλλο κλάδο. δλδ τους λες απλά, αλλάξτε δουλειά. :102:
Αν ο μόνος λόγος που είχαν δουλειά ήταν ότι πήγαιναν κάποιοι να σκορπίσουν τον καρκίνο τους στον περιβάλλοντα χώρο, ναι. Βέβαια κανένα μαγαζί δεν δουλεύει επειδή υπάρχουν καπνιστές.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο καπνιστής θα πιει ένα ποτό ανάμεσα σε 10 τσιγάρα ενώ ο μη καπνιστής θα πιει 3, γιατί δεν έχει απασχολημένο το στόμα του καθ' όλην την διάρκεια της εξόδου. Ή θα πιει έναν καφέ σε 3 ώρες, γιατί θέλει ανάμεσα να κάνει 100 τσιγάρα.
:zz:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Ιαν 2020, 00:48

06 Ιαν 2020, 21:28
stavmanr έγραψε:
06 Ιαν 2020, 20:08

για δείξε καμία μελέτη από ελλάδα και άλλες χώρες. :102:

Τη μελέτη στην Ελλάδα την περιμένω από εσένα που γράφεις ότι υπήρξε πτώση του τζίρου.

εγώ μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένα μαγαζιά που παραδοσιακά καπνίζει ο κόσμος. εξήγησα. αλλά αρνείσαι να καταλάβεις. έλεος. :102:

pubs

Εικόνα

τι έχεις να πεις γι αυτό; ξέρω τι θα πεις. να κλείσουν 10 μπαρ και να ανοίξουν 20 καφέ-παιδότοποι. ο τζίρος θα ανέβει. :102:
Ότι δεν έχει καμμιά σχέση με το κάπνισμα. Απλά σταδιακά ο μέσος Άγγλος γίνεται λιγότερο μπεκρής και το ρίχνει στον καφέ, γι' αυτό και ο αριθμός των καφέ που ανοίγουν είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των παμπ που κλείνουν.

Με την λογική σου όμως θα έπρεπε να κλείνουν και τα καφέ, αφού καφές + τσιγάρο = LFE.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 07 Ιαν 2020, 00:56

hellegennes έγραψε:
07 Ιαν 2020, 00:48
06 Ιαν 2020, 21:28
stavmanr έγραψε:

pubs

Εικόνα

Ότι δεν έχει καμμιά σχέση με το κάπνισμα. Απλά σταδιακά ο μέσος Άγγλος γίνεται λιγότερο μπεκρής και το ρίχνει στον καφέ, γι' αυτό και ο αριθμός των καφέ που ανοίγουν είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των παμπ που κλείνουν.

Με την λογική σου όμως θα έπρεπε να κλείνουν και τα καφέ, αφού καφές + τσιγάρο = LFE.
:zz:

έχουν αναφερθεί και εξηγηθεί όλα αυτά τα φαινόμενα. δεν παρακολουθείς την κουβέντα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών