Ποια η διαφορά αν τον χτύπησες και τον παράτησες;foscilis έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 10:36Κατ' αρχάς αυτό δεν είναι σωστό, αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο ότι θεωρείται πως χτύπησες έναν άνθρωπο και τον παράτησες έχοντας ως τότε υπάρξει 100% σύννομος ενώ είναι ξεκάθαρο πως εκείνη τη στιγμή ήσουν ανασφάλιστος.stavmanr έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 10:31Στο ελληνικό νομικό σύστημα οι παρανομίες εξετάζονται ξεχωριστά.foscilis έγραψε: ↑24 Φεβ 2020, 10:26Εμένα αυτό που μου κάνει φοβερή εντύπωση στο ελληνικό νομικό σύστημα είναι ότι έχεις μια αλυσίδα παρανομιών (ανασφάλιστος, επικίνδυνοι ελιγμοί που οδήγησαν σε θάνατο, εγκατάλειψη) κι όμως στα μάτια του δικαστηρίου ο τύπος δικάζεται με λευκό ποινικό μητρώο για ολόκληρη την αλυσίδα. Κανονικά κάθε κρίκος της αλυσίδας θα έπρεπε να του αφαιρεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για όλους τους επόμενους. Στην ουσία το σύστημα σου λέει "κάνε όσες καφρίλες θες αρκεί να μη μεσολαβήσει καταδίκη", συμφέρει περισσότερο να καθαρίσεις 60 άτομα στην καθισιά σου παρά έναν και μετά άλλον έναν έχοντας καταδικαστεί για τον πρώτο.
Θεωρείται ότι το ένα έγκλημα δεν επηρεάζει το άλλο και σωστά θεωρείται έτσι αφού δεν έχει σχέση το αν έχεις ανασφάλιστο όχημα με το γεγονός ότι χτύπησες άνθρωπο και τον παράτησες. Το δεύτερο μπορεί να συμβεί τελείως ανεξάρτητα του πρώτου.
Αν παρατήσεις κάποιον αιμόφυρτο αλλά κατά τα λοιπά έχεις όλα τα χαρτιά αλλάζει κάτι στο έγκλημα;
Πώς συνδέονται ακριβώς; Όταν είσαι ανασφάλιστος τον χτυπάς διαφορετικά ή μήπως κοιτάζεις να τον ξεκοιλιάσεις καλύτερα;Μπορεί να είναι άσχετο το ότι ήσουν ανασφάλιστος με το ότι χτύπησες κάποιον, αλλά δεν είναι καθόλου άσχετο το αν ήσουν σύννομος ως τότε με το ότι ήσουν ανασφάλιστος.
Δεν υπάρχει ένα αμερικάνικο νομικό σύστημα αλλά ένα ανά πολιτεία.Εγώ προτιμώ το αμερικανικό σύστημα όπου η αρχική παρανομία εφόσον ήταν με πρόθεση και οδήγησε σε θάνατο αναγορεύεται σε κακούργημα. Το έχουμε παραχέσει λίγο με τα δικαιώματα του δικηγόρ... εεε του κατηγορουμένου με λεφτά.