Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Έκλεισε η ονομασία της Μακεδονίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2018, 00:38

Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:19
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:15
τα κίνητρα της πλειοψηφίας που θα ψήφιζε όχι σε μια συμφωνία με τα σκόπια τα ξέρουμε. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τα κίνητρα αυτών που την υπέγραψαν χωρίς να λάβουν υπόψη αυτούς που τους ψήφισαν. Τι ακριβώς κέρδισε η ελλάδα από αυτή τη συμφωνία; Μπορείς να μας πεις μήπως εσύ;
Θα μου επιτρέψεις για να μην επαναλαμβάνομαι, να επικαλεστώ τον εαυτό μου να επικαλείται άλλους χρήστες.
17 Ιουν 2018, 16:59
sys3x έγραψε:
17 Ιουν 2018, 16:46
Επειδή εγώ δεν κατάλαβα και θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει έστω και ζαίος ο πίνκυ η σαμίρα κάποια, από αυτήν την συμφωνία η πλευρά η ελληνική τι κέρδος έχει; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υπάρχουν ήδη δύο εξαιρετικά ποστ στα οποία κανείς δεν έχει φέρει αντίλογο.
mao mao έγραψε:
14 Ιουν 2018, 20:56

Γιατί αν δεν υπογράψεις θα συνεχίσει ολος ο πλανήτης να λέει τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία, όπως και σήμερα. Αντίθετα με τη συμφωνία θα καθιερωθεί το Βόρεια Μακεδονία. Εθνότητα και γλώσσα είναι ήδη αναγνωρισμένα από τους διεθνής οργανισμούς, το να τα αρνείσαι εσύ δεν έχει καμία ουσία. Σα να βάζεις το κεφάλι κάτω από την άμμο είναι. Επίσης σε συμφέρει τα Σκόπια να μπουν σε ΕΕ, ΝΑΤΟ ώστε η περιοχή των βαλκανίων να είναι σταθερή, να υπάρξει ανάπτυξη και να γίνονται bussiness στην περιοχή, κάτι που θα είναι σε όφελος όλων.
Beria έγραψε:
17 Ιουν 2018, 16:47
Οι διεθνείς συμφωνίες κρίνονται στη διάρκεια του χρόνου. Εκτός ελαχίστων, φανερών, εξαιρέσεων η ωφέλεια τους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων που δεν καθορίζονται στις ίδιες τις συμφωνίες.

Από το να έχεις έναν ημιτρελο γείτονα που ονειρεύεται Μεγαλέξανδρους και να μην ξέρεις πού μπορεί να στραφεί για να ικανοποιήσει την εθνική του παράνοια είναι καλύτερο να έχεις έναν γείτονα που έβαλες στο δικό σου το μαντρί
Η απάντηση του μπέρι είναι μάο μάο, δεν χρειάζεται από την πλευρά μας μια τέτοιου είδους συμφωνία για να γίνουν επενδύσεις, γίνονται ήδη, και όσον αφορά την ασφάλεια ποια ασφάλεια; μας απειλούν στρατιωτικά τα Σκόπια; σοβαρευτείτε λίγο, η ερώτηση μου είναι τι κέρδος έχει η ελληνική πλευρά, άλλη μια φορά, η ελληνική. Ευχαριστώ και πάλι αν μου απαντήσει κάποιος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 18 Ιουν 2018, 00:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 18 Ιουν 2018, 00:38

Juno έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:36
Τους άφηνε εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, από το τίποτα κάτι είναι και αυτό! Τώρα πήγαμε στο τίποτα!

Δηλαδη εσυ δενε ειχες προβλημα που ολος ο πλανητης τους αποκαλουσε Μακεδονια εχεις προβλημα που θα μπουνε στο ΝΑΤΟ...

Το οτι αλλαζουνε το συνταγμα και αναγνωριζουνε οτι δενε χουνε σχεση με την Μακεδονια επισης δεν βλεπω να σε απασχολει..

Εχετε χασει το μπουσουλα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 00:38

Northern Spirit έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:35
Juno έγραψε:

Όταν ήμουν στις ΗΠΑ είχα πει από που είμαι και επειδή είχαν επεισόδια τότε στα Σκόπια, με ρώτησαν αν είναι καλά ειδικοί μου και αν είναι ασφαλείς.
Πώς το βλέπεις;

Έπεσαν σε διαβασμένη όμως και τους εξήγησα, επίσης είπα πότε ακριβώς θέλαμε να κάνουμε διάβημα για το θέμα και ποιος Υπουργός των ΗΠΑ, μας είπε αφήστε το δεν θα κάνουν τίποτα γιατί θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και η ΕΣΣΔ δεν θα το επιτρέψει. Ψυχρός Πόλεμος γαρ!

Και μετά δεν ξαναμίλησαν για πολιτική μαζί μου!

Αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε φορά.
Και απο αυτο τι συμπερασμα εβγαλες;

Εγω με ενα απλο γκουγλαρισμα της λεξης Macedonia παντου βρισκω σκοπιανα λινκς και χαρτες των Σκοπιων..Και υπαρχει πρωτη μουρη το Republic of Macedonia.

Ολοι εσεις που αυτα τα χρονια εισασταν κατα της συμφωνιας να μας πειτε τι κερδισε η χωρα..Το οτι δεν μπηκανε τα Σκοπια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ;
Αυτος ομως δεν ητανε ο τελικος σκοπος των "Μακεδονομαχων" ομως..Ο πραγματικος σκοπος οπως μας λενε εδω και δεκαετιες ειναι να μην αναγνωριζονται διεθνως τα Σκοπια ως Μακεδονια..
Θα μου πεις λιγο τι πετυχαν ολοι αυτοι και αν ο σκοπος επιτευχθηκε;
Πώς αποκαλουνται διεθνως οι Σκοπιανοι δω και δεκαετιες; Former Yugoslavian Republic of Macedonia? ή απλα Macedonia?

Eχετε χασει την μπαλλα..Νομιζτε οτι το FYROM εξυπηρετουσε την Ελλαδα οταν στην ουσια αφηνε ανενοχλητους τους Σκοπιανους να αυτοαποκαλουνται οπως γουσταρουνε και να διαδιδουνε οτι θελουνε και μαλιστα επισημα...
Μρ απλα λογια η σταση των "πατριωτων" θυμιζει τους αχρηστους του Μικρασιατικου μετωπου που ονειρευουνταν επλαση στο Σαγγαριο και πιο κατω ενω ο εχθρος ηδη ητανε ενα βημα πριν την νικη...
Τα ιδια και σημερα...
οι εθνικιστες θαψανε το ελληνισμο στη Μικρασια τον θαβουνε και στο Μακεδονικο..
Σιγά, Πίθηκα, μην κλάψεις που τόσα χρόνια οι Σκοπιανοί διαδίδανε ό,τι θέλανε...συγκράτησε τα δάκρυά σου
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 00:39

Northern Spirit έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:38
Juno έγραψε:
Τους άφηνε εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, από το τίποτα κάτι είναι και αυτό! Τώρα πήγαμε στο τίποτα!

Δηλαδη εσυ δενε ειχες προβλημα που ολος ο πλανητης τους αποκαλουσε Μακεδονια εχεις προβλημα που θα μπουνε στο ΝΑΤΟ...

Το οτι αλλαζουνε το συνταγμα και αναγνωριζουνε οτι δενε χουνε σχεση με την Μακεδονια επισης δεν βλεπω να σε απασχολει..

Τί αναγνωρίζουνε??????? :smt005:

Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Έκλεισε η ονομασία των Σκοπίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Ιουν 2018, 00:41

Northern Spirit έγραψε:
Juno έγραψε:

Τώρα μπορούν να διεκδικήσουν και άλλα.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 00:41

18 Ιουν 2018, 00:37
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:32
18 Ιουν 2018, 00:31

Άμα βρεις κανένα τζίνι να του το πεις, γιατί με διπλωματία αυτό δε γίνεται.
Ίσα ίσα, που μια χαρά γίνεται, παλεύεται κτλ
Όταν ξεπουλας, ναι, δεν γίνεται.
Μπα ακόμα και να γινόσουν εσύ πρωθυπουργός της FYROM και να προσπαθούσες να τα ξεπουλήσεις, πάλι δε θα τα κατάφερνες.
Απλά δε γίνεται, είναι πρότζεκτ δεκαετιών με αβέβαιη έκβαση να προσπαθήσεις να αλλάξεις ριζικά την ταυτότητα ενός λαού.
Ποιά ταυτότητα ποιανού λαού παιδί μου?

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 18 Ιουν 2018, 00:42

Northern Spirit έγραψε:

Τι τους εμποδίζει να το ξαναλάξουν;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 18 Ιουν 2018, 00:43

Northern Spirit έγραψε:
Juno έγραψε:

Πιθηκακο μου αφελες αγορι, :alright: ολη αυτη η ιστορια γινοταν για να μη γινουν μελη της εε και του νατο. Να μην εγγυαται κανενας για αυτους ωστε αμα μια μερα κλεισουν τα φωτα να γινει ξερεις τι :wink

Εγω πιστευω οτι αυτο δε μας συμφερει

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 18 Ιουν 2018, 00:44

18 Ιουν 2018, 00:19
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
τα κίνητρα της πλειοψηφίας που θα ψήφιζε όχι σε μια συμφωνία με τα σκόπια τα ξέρουμε. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τα κίνητρα αυτών που την υπέγραψαν χωρίς να λάβουν υπόψη αυτούς που τους ψήφισαν. Τι ακριβώς κέρδισε η ελλάδα από αυτή τη συμφωνία; Μπορείς να μας πεις μήπως εσύ;
Θα μου επιτρέψεις για να μην επαναλαμβάνομαι, να επικαλεστώ τον εαυτό μου να επικαλείται άλλους χρήστες.
17 Ιουν 2018, 16:59
sys3x έγραψε:
17 Ιουν 2018, 16:46
Επειδή εγώ δεν κατάλαβα και θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει έστω και ζαίος ο πίνκυ η σαμίρα κάποια, από αυτήν την συμφωνία η πλευρά η ελληνική τι κέρδος έχει; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υπάρχουν ήδη δύο εξαιρετικά ποστ στα οποία κανείς δεν έχει φέρει αντίλογο.
mao mao έγραψε:
14 Ιουν 2018, 20:56

Γιατί αν δεν υπογράψεις θα συνεχίσει ολος ο πλανήτης να λέει τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία, όπως και σήμερα. Αντίθετα με τη συμφωνία θα καθιερωθεί το Βόρεια Μακεδονία. Εθνότητα και γλώσσα είναι ήδη αναγνωρισμένα από τους διεθνής οργανισμούς, το να τα αρνείσαι εσύ δεν έχει καμία ουσία. Σα να βάζεις το κεφάλι κάτω από την άμμο είναι. Επίσης σε συμφέρει τα Σκόπια να μπουν σε ΕΕ, ΝΑΤΟ ώστε η περιοχή των βαλκανίων να είναι σταθερή, να υπάρξει ανάπτυξη και να γίνονται bussiness στην περιοχή, κάτι που θα είναι σε όφελος όλων.
Beria έγραψε:
17 Ιουν 2018, 16:47
Οι διεθνείς συμφωνίες κρίνονται στη διάρκεια του χρόνου. Εκτός ελαχίστων, φανερών, εξαιρέσεων η ωφέλεια τους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων που δεν καθορίζονται στις ίδιες τις συμφωνίες.

Από το να έχεις έναν ημιτρελο γείτονα που ονειρεύεται Μεγαλέξανδρους και να μην ξέρεις πού μπορεί να στραφεί για να ικανοποιήσει την εθνική του παράνοια είναι καλύτερο να έχεις έναν γείτονα που έβαλες στο δικό σου το μαντρί
Το κέρδος για την ελλάδα δεν βλέπω που είναι. Μπιζνες με τα σκόπια γίνονται. Η σταθερότητα του κρατους τους θα πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο αυτούς από ότι εμάς.

Άβαταρ μέλους
Juno

Re: Έκλεισε η ονομασία των Σκοπίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Ιουν 2018, 00:45

Υδράργυρος έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:43
Northern Spirit έγραψε:
Juno έγραψε:

Πιθηκακο μου αφελες αγορι, :alright: ολη αυτη η ιστορια γινοταν για να μη γινουν μελη της εε και του νατο. Να μην εγγυαται κανενας για αυτους ωστε αμα μια μερα κλεισουν τα φωτα να γινει ξερεις τι :wink

Εγω πιστευω οτι αυτο δε μας συμφερει
Αυτοί κάπως έτσι σκέφτονται!
Αλλά δεν μου είπες Μερκούρη μου, πώς το βλέπεις που οι Γερμανοί κρατούν τον λόγο τους στους συμμάχους τους όσα χρόνια και αν περάσουν;

Εικόνα
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 18 Ιουν 2018, 00:46

Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:39
Northern Spirit έγραψε:
Juno έγραψε:

Το οτι αλλαζουνε το συνταγμα και αναγνωριζουνε οτι δεν χουνε σχεση με την Μακεδονια επισης δεν βλεπω να σε απασχολει..

εχεις διαβασει το κειμενο της συμφωνιας σουβλιτσα η απλα μιλαμε στον αερα;

Στο αρθρο 7 της συμφωνιας οι Σκοπιανοι αναγνωριζουνε οτι δεν εχουνε σχεση με την αρχαια ελληνικη ιστορια και οτι ως Μακεδονικη γλωσσα εννοουνε την Νοτιο-Σλαβικη..

Πιο καθαρα δεν γινεται να το γραψει..Εδω το κειμενο του αρθρου 7 της συμφωνιας που υπογραφτηκε σημερα...διαβασε να ενημερωθεις..

Εικόνα
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 18 Ιουν 2018, 00:46

vagabondo έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:42
Northern Spirit έγραψε:

Τι τους εμποδίζει να το ξαναλάξουν;
Αυτη η συμφωνια σε βαθος χρονου θα καταατρατηγηθει. Το βορεια μακεδονια θα ειναι το τςμπελακι που θα αντικαταστησει το φυρομ για τα επομρνα 20-30 χρονια.

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 18 Ιουν 2018, 00:47

εκτός της δικαιολογημένης εξάντλησης, έχομε νέα του ΣΕ;
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Ιουν 2018, 00:48

Northern Spirit έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:46
Σουβλίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:39
Northern Spirit έγραψε:

Το οτι αλλαζουνε το συνταγμα και αναγνωριζουνε οτι δεν χουνε σχεση με την Μακεδονια επισης δεν βλεπω να σε απασχολει..

εχεις διαβασει το κειμενο της συμφωνιας σουβλιτσα η απλα μιλαμε στον αερα;

Στο αρθρο 7 της συμφωνιας οι Σκοπιανοι αναγνωριζουνε οτι δεν εχουνε σχεση με την αρχαια ελληνικη ιστορια και οτι ως Μακεδονικη γλωσσα εννοουνε την Νοτιο-Σλαβικη..

Πιο καθαρα δεν γινεται να το γραψει..Εδω το κειμενο του αρθρου 7 της συμφωνιας που υπογραφτηκε σημερα...διαβασε να ενημερωθεις..

Εικόνα
Εσύ θα παριστάνεις για πολύ ακόμη τον αφελή και τον χαζό και οτι δεν καταλαβαίνεις τί σου λέω?

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 18 Ιουν 2018, 00:48

Μαυροβασίλης έγραψε:
18 Ιουν 2018, 00:47
εκτός της δικαιολογημένης εξάντλησης, έχομε νέα του ΣΕ;
Εξάντληση από τους απανωτούς οργασμους;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών