Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Ποιος αριθμός νεκρών θα θεωρούνταν "επιτυχία" της λήψης μέτρων της κυβέρνησης;

Το δημοψήφισμα λήγει την 19 Απρ 2020, 18:22

Έως 250
22
45%
Έως 500
17
35%
Έως 1000
10
20%

Σύνολο ψήφων: 49

Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Re: Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο » 31 Μαρ 2020, 01:12

hellegennes έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:08
Καλό μου παλικάρι, ήρθε ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ κρούσμα κι εσύ το βρίσκεις λογικό να είχαμε κλειδωθεί στα σπίτια μας; Το οποίο το κρίνεις εκ των υστέρων;

Ούτε καν στην Ιταλία δεν ήταν ανησυχητική η κατάσταση όταν κλείσαμε τα σχολεία. Όταν λήφθηκε η απόφαση να κλείσουμε τα μαγαζιά, στην Ιταλία υπήρχαν 1000 νεκροί.

Μέχρι τότε μιλούσαμε για έναν ιό που σκότωσε 3.000 άτομα σε μια χώρα 1400 εκατομμυρίων ατόμων.
Μην με τρολάρεις σε παρακαλώ. Είναι σοβαρότατο το θέμα

Γι' αυτό σου λέω ότι δεν με νοιάζει για τις άλλες χώρες. Με νοιάζει τι μπορούσε να κάνει εδώ και τι δεν έκανε και πότε πήρε τα μέτρα. Ο Τσιόδρας από τις 25/2 ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης; (poll)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Μαρ 2020, 01:15

Δεν σε τρολάρω, δεν είναι σοβαρό να μου λες ότι αργήσαμε να πάρουμε μέτρα απέναντι σε μια επιδημία που όταν λάβαμε μέτρα είχε σκοτώσει 0 άτομα. Και μιλάμε για μέτρα που είναι αδιανόητα και δεν έχουν ληφθεί ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας. Και τα λαβάμε με την υποψία κινδύνου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο » 31 Μαρ 2020, 01:19

hellegennes έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:15
Δεν σε τρολάρω, δεν είναι σοβαρό να μου λες ότι αργήσαμε να πάρουμε μέτρα απέναντι σε μια επιδημία που όταν λάβαμε μέτρα είχε σκοτώσει 0 άτομα. Και μιλάμε για μέτρα που είναι αδιανόητα και δεν έχουν ληφθεί ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας. Και τα λαβάμε με την υποψία κινδύνου.
Τελευταία φορά γράφω ότι ο Τσιόδρας από τις 25/2 είπε ότι είναι πανδημία και έγραψα πιο πάνω πότε πήραν τα μέτρα. Μην ξεχνάς και τις εικόνες από την Κίνα. Δεν ήταν υποψία κινδύνου. Ήταν επιβεβαιωμένο το πρώτο κρούσμα.
Άκου τον Χαρδαλιά που μιλάει για υγειονομική βόμβα από την Ισπανία. Πολλές βόμβες υπήρχαν από την Ιταλία αλλά αγρόν ηγόρασαν στην κυβέρνηση. Άργησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα. Λες και ήθελαν να έρθει ο ιός.

Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 31 Μαρ 2020, 01:21

κορόιδο έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:19
hellegennes έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:15
Τελευταία φορά γράφω ότι ο Τσιόδρας από τις 25/2 είπε ότι είναι πανδημία και έγραψα πιο πάνω πότε πήραν τα μέτρα. Μην ξεχνάς και τις εικόνες από την Κίνα.
Άκου τον Χαρδαλιά που μιλάει για υγειονομική βόμβα από την Ισπανία. Πολλές βόμβες υπήρχαν από την Ιταλία αλλά αγρόν ηγόρασαν στην κυβέρνησ.

ναι οκ, ακομα και σημερα υπαρχει βλακας κοσμος που πιστευει οτι ο ιος ειναι γριππη και ολα αυτα ειναι προβα για να εχουμε αστυνομικο κρατος
Και παρα πολυ γρηγορα πηρε τα μετρα η ελληνικη κυβερνηση.
Οτιδηποτε πιο γρηγορο θα οδηγουσε τωρα σε ανυπακοη και τον κοσμο να κανει βεγγερες με αποτελεσμα χιλιαδες νεκρους

Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο » 31 Μαρ 2020, 01:26

Αν μετά απ' όλα όσα έβαλα το λέτε αυτό, δικαίωμα σας. Από τα στοιχεία πάτε στην ερμηνεία.
Εν τω μεταξύ μας έλεγαν (και μας λένε) το πόσο μεταδοτικός είναι, πόσο επικίνδυνος και τέτοια.
Τότε πετούσαν χαρταετό.

Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο » 31 Μαρ 2020, 01:32

talaipwros έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:21
Οτιδηποτε πιο γρηγορο θα οδηγουσε τωρα σε ανυπακοη και τον κοσμο να κανει βεγγερες με αποτελεσμα χιλιαδες νεκρους
Τι ανυπακοή; Θα έκανε τεστ σε όσους ήρθαν από την Ιταλία και θα τους έβαζε σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.
Αυτό που κάνει τώρα. Όσο για ότι αν το έκανε θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς, δεν είναι άποψη σοβαρού ατόμου.

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 31 Μαρ 2020, 01:51

κορόιδο έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:02
hellegennes έγραψε:
31 Μαρ 2020, 00:52
κορόιδο έγραψε:
31 Μαρ 2020, 00:42
Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες. Πού είδες τα έγκαιρα μέτρα;
Αν δεν σε ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες χώρες, με τι κάνεις σύγκριση για το αν πήρε μέτρα έγκαιρα; Με την προσωπική σου εντύπωση για το τι είναι έγκαιρα; Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έγκαιρα μέτρα θα ήταν να κλείσει τα σύνορά της ακόμη και για εμπορεύματα πριν 2 χρόνια, επειδή πάντα υπήρχε η πιθανότητα να συμβεί μια καταστροφική πανδημία.

Ας είμαστε σοβαροί. Η κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει μέτρα πριν καν υπάρξουν νεκροί. Τα σχολεία έκλεισαν πριν φτάσουμε καν τα 100 κρούσματα, τα μαγαζιά έκλεισαν μόλις πέθανε 1 άτομο.
Τα σχολεία πρέπει να ήταν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη (δεν κράτησα τις ημερομηνίες) ... το βρήκα, στις 10 Μαρτίου, 14 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΙΣ 26/2. Καλά είναι;
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/3149 ... nepistimia
Τις καφετερίες στις 12 Μαρτίου, 16 μέρες μετά την νοσηλεία του πρώτου κρούσματος.
https://www.tanea.gr/2020/03/13/greece/ ... ka-kentra/
Τα σχολεία στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα έκλεισαν στις 3/3 και έκλειναν σταδιακά ώσπου στις 9/3 δόθηκε εντολή να κλείσουν όλα.
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Μαρ 2020, 01:58

talaipwros έγραψε:
Αυτό είναι ένα σοβαρό επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Το να λέμε ότι δεν έβλεπαν τι έρχεται επειδή δεν είχαν κρούσματα είναι αστείο.
Έγραψα και εγώ από τότε ότι η κατάσταση μου θύμιζε την εποχή προ μνημονίων. Όλοι έβλεπαν την λαίλαπα να έρχεται και κανείς δεν είχε το θάρρος να κόψει μισθούς, συντάξεις και να μειώσει το δημόσιο προκειμένου να μη φτάσουμε εκεί. Και μετά βολεύτηκαν να κατηγορούν την τρόϊκα πως τους επιβάλει να κάνουν αλλαγές που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Κάτι ανάλογο κι εδώ υπό την έννοια ότι όταν έχεις νεκρούς σοβαρεύεται ευκολότερα ο κόσμος.

Το θέμα λοιπόν της διαχείρισης του κόσμου στο δίνω. Με τίποτα όμως δεν δέχομαι ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση. Οι εκκλησίες μπορούσαν να κλείσουν 1-2 σαββατοκύριακα νωρίτερα. Τα καρναβάλια να μη γίνουν επί της ουσίας. Και οι έλεγχοι σε όποιον έρχεται από το εξωτερικό να είναι αυστηρότατοι αν δεν μπορείς να διακόψεις τις πτήσεις*

* Δέχομαι να μου πεις ότι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν και να οργανώσουν διαδικασίες, πρωτόκολλα αντιμετώπισης και να ψιλοεκπαιδεύσουν προσωπικό. Δέχομαι επίσης να πει κάποιος που ξέρει ότι είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των επιβατών μεγάλου αριθμού πτήσεων και να συζητήσουμε εναλλακτικές. Δεν δέχομαι το ότι δεν καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 31 Μαρ 2020, 02:01

ST48410 έγραψε:
31 Μαρ 2020, 01:58
talaipwros έγραψε:
Αυτό είναι ένα σοβαρό επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Το να λέμε ότι δεν έβλεπαν τι έρχεται επειδή δεν είχαν κρούσματα είναι αστείο.
Έγραψα και εγώ από τότε ότι η κατάσταση μου θύμιζε την εποχή προ μνημονίων. Όλοι έβλεπαν την λαίλαπα να έρχεται και κανείς δεν είχε το θάρρος να κόψει μισθούς, συντάξεις και να μειώσει το δημόσιο προκειμένου να μη φτάσουμε εκεί. Και μετά βολεύτηκαν να κατηγορούν την τρόϊκα πως τους επιβάλει να κάνουν αλλαγές που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι.

Το θέμα λοιπόν της διαχείρισης του κόσμου στο δίνω. Με τίποτα όμως δεν δέχομαι ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση. Οι εκκλησίες μπορούσαν να κλείσουν 1-2 σαββατοκύριακα νωρίτερα. Τα καρναβάλια να μη γίνουν επί της ουσίας. Και οι έλεγχοι σε όποιον έρχεται από το εξωτερικό να είναι αυστηρότατοι αν δεν μπορείς να διακόψεις τις πτήσεις*

* Δέχομαι να μου πεις ότι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν και να οργανώσουν διαδικασίες, πρωτόκολλα αντιμετώπισης και να ψιλοεκπαιδεύσουν προσωπικό. Δέχομαι επίσης να πει κάποιος που ξέρει ότι είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των επιβατών μεγάλου αριθμού πτήσεων και να συζητήσουμε εναλλακτικές. Δεν δέχομαι το ότι δεν καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα.
ok, σου θυμιζω τι εγινε με τα καρναβαλια λοιπον και το τι μπινελικια ακουσε η κυβερνηση που ζητησε να κλεισουν, και ποσοι τελικα παρα το κλεισιμο πηγαν.
Μαλιστα αυτοι που εβριζαν τοτε επειδη θα χαθει το καρναβαλι και η σχετικη οικονομικη δραστηριοτητα, τωρα γκρινιαζουν οτι η κυβερνηση αργησε ( δε λεω για σενα)

οσο για το κοσμο, σου στελνω πμ με το τι μου εστειλε καποιος πριν λιγες ωρες

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Μαρ 2020, 02:06

talaipwros έγραψε:
31 Μαρ 2020, 02:01
Υπήρξε σύσταση για τα καρναβάλια. Εγώ θα ήθελα σαφή απαγόρευση με χρηματικά πρόστιμα στον πρώτο που θα κουνιόταν να στρώσουν και οι άλλοι και να περάσει το μήνυμα ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει. Την ίδια στιγμή που βλέπαμε πλέον την εκθετική αύξηση στην Ιταλία και δεν υπήρχε περίπτωση να ισχυριστεί κανείς ότι τα βιντεάκια από Κίνα ήταν προπαγανδιστικό υλικό ή fake

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 31 Μαρ 2020, 02:06

hellegennes έγραψε:
Καλό μου παλικάρι, ήρθε ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ κρούσμα κι εσύ το βρίσκεις λογικό να είχαμε κλειδωθεί στα σπίτια μας; Το οποίο το κρίνεις εκ των υστέρων;

Ούτε καν στην Ιταλία δεν ήταν ανησυχητική η κατάσταση όταν κλείσαμε τα σχολεία. Όταν λήφθηκε η απόφαση να κλείσουμε τα μαγαζιά, στην Ιταλία υπήρχαν 1000 νεκροί.

Μέχρι τότε μιλούσαμε για έναν ιό που σκότωσε 3.000 άτομα σε μια χώρα 1400 εκατομμυρίων ατόμων.
Εισαι διπολικος;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 31 Μαρ 2020, 02:08

ST48410 έγραψε:
31 Μαρ 2020, 02:06
talaipwros έγραψε:
31 Μαρ 2020, 02:01
Υπήρξε σύσταση για τα καρναβάλια. Εγώ θα ήθελα σαφή απαγόρευση με χρηματικά πρόστιμα στον πρώτο που θα κουνιόταν να στρώσουν και οι άλλοι και να περάσει το μήνυμα ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει. Την ίδια στιγμή που βλέπαμε πλέον την εκθετική αύξηση στην Ιταλία και δεν υπήρχε περίπτωση να ισχυριστεί κανείς ότι τα βιντεάκια από Κίνα ήταν προπαγανδιστικό υλικό ή fake
https://www.kathimerini.gr/1066736/gall ... apo-gkroyp
Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 31 Μαρ 2020, 02:11

Veni Vidi Vici έγραψε:
30 Μαρ 2020, 18:22
Με βάση το παρακάτω σενάριο, ποιος αριθμός νεκρών θα θεωρούνταν "επιτυχία" της λήψης μέτρων της κυβέρνησης;
Έχουμε ήδη 43 και το peak αναμένεται την Μεγάλη Εβδομάδα.

https://www.tovima.gr/2020/03/30/societ ... ai-eyropi/
Το άρθρο ορίζει πότε θα είναι το peak εδώ σε σύγκριση με το peak στην Κίνα.
Ίδια απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ, ίδια στην Κίνα;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Μαρ 2020, 02:12

GoBack έγραψε:
31 Μαρ 2020, 02:06
hellegennes έγραψε:

Εισαι διπολικος;
Όχι, αλλά προχώρα τον συλλογισμό σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 31 Μαρ 2020, 02:12

Παραδέχομαι ότι το επιχείρημα για τον κόσμο είναι σοβαρό. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι έχω διαβάσει και 2 γιατρούς με κάπως πιο σοβαρή αλλά τέτοιου τύπου επιχειρηματολογία (για άλλους σκοπούς γίνεται όλο αυτό κοκ) από Γερμανία. Ωστόσο η θωράκιση των συνόρων (tracking επικίνδυνων επιβατών) θα πρόσφερε κάποια ανάσα χρόνου μέχρι να πειστεί το εγχώριο κοινό. Ούτε αυτό δεν έγινε. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι τεχνικά. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως όταν ξέρεις ότι σε ένα μήνα θα έχεις σίγουρα πολεμική κατάσταση γιατί δεν γίνεται. Αφού εκ των υστέρων πάντα χρειάζεσαι περισσότερους πόρους για να μαζέψεις το πρόβλημα παρά για να το περιορίσεις αρχικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών