talaipwros έγραψε: ↑31 Μαρ 2020, 01:21
Οτιδηποτε πιο γρηγορο θα οδηγουσε τωρα σε ανυπακοη και τον κοσμο να κανει βεγγερες με αποτελεσμα χιλιαδες νεκρους
Αυτό είναι ένα σοβαρό επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Το να λέμε ότι δεν έβλεπαν τι έρχεται επειδή δεν είχαν κρούσματα είναι αστείο.
Έγραψα και εγώ από τότε ότι η κατάσταση μου θύμιζε την εποχή προ μνημονίων. Όλοι έβλεπαν την λαίλαπα να έρχεται και κανείς δεν είχε το θάρρος να κόψει μισθούς, συντάξεις και να μειώσει το δημόσιο προκειμένου να μη φτάσουμε εκεί. Και μετά βολεύτηκαν να κατηγορούν την τρόϊκα πως τους επιβάλει να κάνουν αλλαγές που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Κάτι ανάλογο κι εδώ υπό την έννοια ότι όταν έχεις νεκρούς σοβαρεύεται ευκολότερα ο κόσμος.
Το θέμα λοιπόν της διαχείρισης του κόσμου στο δίνω. Με τίποτα όμως δεν δέχομαι ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση. Οι εκκλησίες μπορούσαν να κλείσουν 1-2 σαββατοκύριακα νωρίτερα. Τα καρναβάλια να μη γίνουν επί της ουσίας. Και οι έλεγχοι σε όποιον έρχεται από το εξωτερικό να είναι αυστηρότατοι αν δεν μπορείς να διακόψεις τις πτήσεις*
* Δέχομαι να μου πεις ότι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν και να οργανώσουν διαδικασίες, πρωτόκολλα αντιμετώπισης και να ψιλοεκπαιδεύσουν προσωπικό. Δέχομαι επίσης να πει κάποιος που ξέρει ότι είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των επιβατών μεγάλου αριθμού πτήσεων και να συζητήσουμε εναλλακτικές. Δεν δέχομαι το ότι δεν καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα.