ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά
Δεν θα αναλωθώ σε αναμάσημα όσων έχουμε ήδη πει, Νamrail, αλλά εκεί που λες για τους σοβαρούς επιστήμονες που κομπιάζουν κτλ, είναι απλώς για γέλια και για εντυπώσεις.
Κανείς ΣΟΒΑΡΟΣ επιστήμονας δεν κομπιάζει για το θέμα της Θείας Μετάληψης, ή θα είναι Πιστός και θα λέει δεν επιδέχεται μολυσμού ή θα είναι άπιστος και θα δέχεται ό,τι δέχεσαι. Οποιοσδήποτε άλλος κάνει δηλώσεις ήξεις αφίξεις ως επιστήμονας για τέτοιο θέμα πολύ απλά δεν είναι σοβαρός επιστήμονας.
Να σου υπενθυμίσω επίσης οτι ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ, ο πιστός επιστήμονας, δεν έρχεται να σου φέρει απόδειξη πώς και γιατί δεν κολλάει η Θεία Μετάληψη, σου λέει οτι ξεχωρίζει την επιστημονική του γνώση από το γεγονός του Μυστηρίου. Το μόνο που μπορεί να σου πει είναι εαν έχουν γίνει μελέτες με επιστημονικά δεδομένα όπου δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει μετάδοση ασθενειών από την Θεία Κοινωνία. Μέχρι εκεί.
Κανείς ΣΟΒΑΡΟΣ επιστήμονας δεν κομπιάζει για το θέμα της Θείας Μετάληψης, ή θα είναι Πιστός και θα λέει δεν επιδέχεται μολυσμού ή θα είναι άπιστος και θα δέχεται ό,τι δέχεσαι. Οποιοσδήποτε άλλος κάνει δηλώσεις ήξεις αφίξεις ως επιστήμονας για τέτοιο θέμα πολύ απλά δεν είναι σοβαρός επιστήμονας.
Να σου υπενθυμίσω επίσης οτι ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ, ο πιστός επιστήμονας, δεν έρχεται να σου φέρει απόδειξη πώς και γιατί δεν κολλάει η Θεία Μετάληψη, σου λέει οτι ξεχωρίζει την επιστημονική του γνώση από το γεγονός του Μυστηρίου. Το μόνο που μπορεί να σου πει είναι εαν έχουν γίνει μελέτες με επιστημονικά δεδομένα όπου δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει μετάδοση ασθενειών από την Θεία Κοινωνία. Μέχρι εκεί.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Νομίζω ότι εμπλέκετε διάφορα θέματα.
Το ότι ένας μητροπολίτης δεν έχει το αϊκιού να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ενός τρολαρίσματος και μιας πραγματικής δήλωσης και χωρίς να έχει καν τον κόπο να διασταυρώσει το δημοσίευμα, προχωράει σε αφορισμό του πρωθυπουργού της χώρας, περνάει αβρόχοις ποσί;
Σοβαρολογούμε τώρα;
Όποιος θεωρεί ότι η ανοχή σε αυτές τις αχαρακτήριστες ενέργειες, μπορεί ή πρέπει να εκληφθεί ως υπεράσπιση της θρησκείας, κάτι δεν έχει καταλάβει καλά.
Το ότι ένας μητροπολίτης δεν έχει το αϊκιού να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ενός τρολαρίσματος και μιας πραγματικής δήλωσης και χωρίς να έχει καν τον κόπο να διασταυρώσει το δημοσίευμα, προχωράει σε αφορισμό του πρωθυπουργού της χώρας, περνάει αβρόχοις ποσί;
Σοβαρολογούμε τώρα;
Όποιος θεωρεί ότι η ανοχή σε αυτές τις αχαρακτήριστες ενέργειες, μπορεί ή πρέπει να εκληφθεί ως υπεράσπιση της θρησκείας, κάτι δεν έχει καταλάβει καλά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Το μόνο που απέδειξε ο Αμβρόσιος ενεργώντας μονομερώς και κάνοντας του κεφαλιού του είναι ότι έχει χάσει κάθε επιρροή μέσα στην εκκλησία και δε του δίνει κανείς σημασία.
Αυτό θα αποδειχθεί και θα τον εκθέσει έτι περαιτέρω όταν άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες θα συναντούν κανονικά τον Μητσοτάκη και την Κεραμέως. Προσωπικά θα ήθελα Μητσοτάκης και Κεραμέως να μη τους συναντάνε αλλά αυτό είναι προσωπικό.
Για τους τρεις και για την κυβέρνηση ολόκληρη (αφού αφορίστηκε ο πρωθυπουργός) δε θα υπάρξει η παραμικρή επίπτωση. Ούτε καν σε εκλογική επιρροή στους χριστιανούς.
Εν τω μεταξύ μεταξύ μιλάμε για τρελόγερο γιατί και οι τρεις είναι χριστιανοί. Δε βρήκε αφορμή να αφορίσει τον Τσίπρα, δεδηλωμένο άθεο και αφόρισε 3 χριστιανούς.
Αυτό θα αποδειχθεί και θα τον εκθέσει έτι περαιτέρω όταν άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες θα συναντούν κανονικά τον Μητσοτάκη και την Κεραμέως. Προσωπικά θα ήθελα Μητσοτάκης και Κεραμέως να μη τους συναντάνε αλλά αυτό είναι προσωπικό.
Για τους τρεις και για την κυβέρνηση ολόκληρη (αφού αφορίστηκε ο πρωθυπουργός) δε θα υπάρξει η παραμικρή επίπτωση. Ούτε καν σε εκλογική επιρροή στους χριστιανούς.
Εν τω μεταξύ μεταξύ μιλάμε για τρελόγερο γιατί και οι τρεις είναι χριστιανοί. Δε βρήκε αφορμή να αφορίσει τον Τσίπρα, δεδηλωμένο άθεο και αφόρισε 3 χριστιανούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jack Shephard την 17 Μάιος 2020, 20:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
πατησιωτης έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:22Δεν είναι σκανδαλισμός αλλά φόβος για τη μετάδοση του ιού.Και στη Ρουμανία ζουν ακόμη άνθρωποι που υπέστησαν διωγμούς ένεκα Τσαουσέσκου.Πραγματικούς διωγμούς,όχι κατά φαντασίαν.Αλλά ας το αφησουμε αυτό.Εάν έχεις καταλάβει συμβιβασμός υπήρξε.Ποιός είναι ο συμβιβασμός;Oτι τώρα επιτρέπεται η κοινωνία και για την ακρίβεια δεν απαγορεύθηκε ποτέ.Κόπηκε έμμεσα με την απαγόρευση της λειτουργίας.
Το κράτος ποτέ δεν είπε επίσημα ότι η κοινωνία μεταδίδει τον ιό.Είπε ότι τον μεταδίδει ο συγχρωτισμός και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός απαγορεύθηκαν οι λειτουργίες και έτσι σταμάτησε η κοινωνία χωρίς να λεχθεί ποτέ ότι είναι επικίνδυνη.
Επειδή εδώ έρχεται σε σύγκρουση η ατομική πίστη με τους κανόνες υγείας θα ήθελα να απαντήσεις σε μια άλλη ερώτηση : θα δεχόσουν μια συμφωνία όπου όποιος ήθελε θα μπορούσε να κοινωνεί αλλά μετά να μπαίνει μόνος του σε καραντίνα στο σπίτι του για δύο εβδομάδες;
Еτσι θα ήταν αποκλειστικά δικό του θέμα.
Για εμας, από την πλευρά μας, είναι σκανδαλισμός όσων δεν πιστεύουν.
Δεν νομίζω οτι έχει σχέση να μιλήσουμε για το τί γινόταν στην Ρουμανία επί Τσαουσέσκου, τότε υπήρξαν μάρτυρες φοβεροί (εγώ βασικά, κάνω πολύ μεγάλο λάθος να τους επικαλούμαι και να τους πιάνω στο στόμα μου).
Ούτε για συνωστισμό κανονικά επιτρέπεται να κλείσει η Εκκλησία. Αυτό ξέρω εγώ από τον πνευματικό μου (του οποίου μάλλον είμαι τέρμα ανάξια να λέγομαι πνευματικό παιδί). Είχα και έχω κάποιες απορίες ακόμη αλλά τον εμπιστεύομαι για πάρα πολλούς λόγους τους οποίους δεν θέλω να παραθέσω εδώ παρά μόνον έναν: για το γεγονός οτι έχει απόλυτα νηφάλιο λόγο και ταυτόγχρονα άκρως Πατερικό.
Στο ερώτημά σου, μιλάς για ατομική πίστη και διακρίνεις αυτό που σου είπα παραπάνω: οτι πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ κοσμικού κράτους δυτικών προτύπων και συλλογικής ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας αιώνων.
Θα σου πω το εξής: εαν κάποιος προσωπικά, μεμονωμένα, φοβόταν να με έχει επαφές μαζί μου επειδή εγώ κοινωνώ, θα αυτοπεριοριζόμουν για χάρη του μέσα στο σπίτι μου.
Να το κάνω ως πολίτης που υπακούω στους κοσμικούς νόμους* δεν είμαι σίγουρη εαν έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό σημαίνει οτι απεμπολώ το δικαίωμά μου ως ιστορικά Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη πολίτης να ασκήσω τα θρησκευτικά μου καθήκοντα.
Εαν το Κράτος με απειλούσε με φυλάκιση επειδή θα Κοινωνούσα μετά απο σχετική απαγόρευση, δεν θα με εμπόδιζε από το να πάω να Κοινωνήσω.
*εντιτ: αυτή η συμφωνία αυτόν τον χαρακτήρα θα είχε
Υποστηρίζουμε τον Αμβρόσιο γιατί το έθνος είναι συνδεόμενο με την ορθοδοξία .... 
να προσέχουν οι αφορισμένοι γιατί κανένας του δεν βρήκε καλό θάνατο

να προσέχουν οι αφορισμένοι γιατί κανένας του δεν βρήκε καλό θάνατο

-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Το ποστ σου, το βρίσκω άψογο. Ειλικρινής ερώτηση. Εισαι πίστη;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:29Νομίζω ότι εμπλέκετε διάφορα θέματα.
Σοβαρολογούμε τώρα;
Δεν ρωτάω ειρωνικά ούτε θέλω να πω κάποια εξυπνάδα. Θέλω να δω κάτι
Υποστηρίζουμε το τέλος του λαικισμού, από όπου κι αν προέρχεται
Τί φταίει ο Αμβρόσιος που τσακίστηκε ο Χαρδαλιάς να πάει Εκκλησία και να ανάβει κεράκια στον Αη Γιώργη και μετά να κάνει δηλώσεις επί του θέματος?

Πιστή με τη στενή έννοια, δεν είμαι (για τους πιστούς Χριστιανούς σαφώς θεωρούμαι άπιστη) αλλά είμαι συνειδητή υποστηρίκτρια της Ορθοδοξίας, τόσο στο θεωρητικό όσο και πρακτικό πεδίο της έκφρασης της.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:49Το ποστ σου, το βρίσκω άψογο. Ειλικρινής ερώτηση. Εισαι πίστη;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:29Νομίζω ότι εμπλέκετε διάφορα θέματα.
Σοβαρολογούμε τώρα;
Και αν γινόταν κάποιο σχετικό δημοψήφισμα, θα δήλωνα Χριστιανή και όχι άθεη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Έχεις καταλαβει ότι είσαι εκτός γραμμής της ΙΣ συνόδου ε;

-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Πιθανόν να μην πήγε για τον Αμβρόσιο,Πήγε να σηματοδοτήσει την επανέναρξη των λειτουργιών.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Και το βιολί με την από περιωπής καθαρεύουσα αλήστου μνήμης, Αμβρόσιέ μου σεβαστέ, πρέπει να το κατέχεις μπάρε μου:
άκου "πεπλανημμένην"...και " εξεστομίσασα"...
άκου "πεπλανημμένην"...και " εξεστομίσασα"...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Σουβλίτσα, την απάντηση θα τη βρεις όταν αντί να συζητάς με τον πνευματικό σου να θέτεις στον Αμβρόσιο ή κάποιον με τη δική του νοοτροπία, τα όποια ερωτήματα σου.
Γιατί το να έχεις τη δυνατότητα εσύ να επιλέγεις έναν πνευματικό, που σε ενδυναμώνει με την νηφαλιότητα του και να απαιτείς από τον οποιονδήποτε άλλο να βαράει προσοχές στον κάθε εμμονικό που την είδε πόρτα στον Παράδεισο, δε λέει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες και ειδικά με το ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με την δημόσια υγεία. Μάλιστα είχα ταχθεί εξ αρχής εναντίον της ολιγωρίας και απροθυμίας που έδειξε η εκκλησία αλλά ευτυχώς η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα που έπρεπε. Και φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος στα αντάρτικα των παππάδων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 19:10Ωραίο ποστ. Ας το πάρουμε με την σειρά .Green Dragon έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 18:09Καραγκιοζιλίκια αυτά που κάνει ο Αμβρόσιος αλλά οι προχωρημένοι και καλά άθεοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν κάποια στιγμή τον ταλιμπανισμό τους. Δεν είναι όλοι, μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε για γενίκευση, αλλά το ποσοστό των εμπαθών ανάμεσά τους είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό των εμπαθών χριστιανών. Δεν μιλάω για άλλες θρησκείες γιατί δεν έχω ικανό δείγμα.
Ο Αμβρόσιος δεν είναι ένας τυχαίος γραφικός ιερέας. Υπήρξε μέλος της ΙΣ από όσο ξέρω ως μητροπολίτης. Στο κέντρο αποφάσεων. Τα σημερινά είναι το λιγότερο. Έχει κάνει πολύ χειρότερο. Και εσύ μπορεί να έχεις τον κοινό νου και να τον θεωρείς γραφικό, αλλά υπάρχει κόσμος που τον θεωρεί θρησκευτικο ηγέτη και ποιμένα του. Και εκεί η φάση, από γραφική ξεφεύγει και γίνεται επικίνδυνη. Γιατί οι αφορισμοί και οι κατάρες για τους νοημοντες ξέρουν ότι δεν ισχύουν. Δεν θα μείνουν αλλιωτοι ας πούμε οι Μητσοτάκης και η Κεραμεως είτε τους αφορισει ο Αμβρόσιος είτε το κανει κάποια στιγμή η Ιερά Σύνοδος. Αλλά αυτό πάει στα κομμάτια. Το να πιστεύει κάποιος ότι θα γίνει κάτι τέτοιο είναι χαζό αλλά ακίνδυνο. Το να θεωρείς ας πούμε ότι επειδή έχεις αγιασμό δεν θα κολλήσεις κορωνοιο το θεωρώ επικίνδυνο. Και έχω προβλημα με τους πιστούς που το πίστεψαν γιατί το είπε ο πνευματικός πατέρας. Ένα αυτό.
Το ότι υπάρχουν άθεοι υποκριτές είναι γεγονός. Προσωπικα, το έχουμε συζητήσει σε πάρα πολλά νήματα , δεν έχω κανενα πρόβλημα με την δεύτερη κατηγορία πιστών που περιέγραψα παραπάνω. Το θεωρώ μαγκιά τους και μακάρι να πίστευα και εγώ. Το ότι είμαι άθεος δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική τοποθέτηση ούτε με τίποτα τέτοιο. Απλά είμαι.. Στην δεύτερη κατηγορία λοιπόν από μένα απεριόριστο respect. Την πρώτη την θεωρώ επικίνδυνη σε κρίσιμες στιγμές που προκύπτουν κατά καιρούς. Και ισχύει για όλες τις θρησκείες. Μαγκιά του μουσουλμάνου που κάνει ραμαζάνι. Σκατα στο ταλιμπανι που θα καταργήσει ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα γιατί του το είπε ο ιμάμης.
Τα περί Ταλιμπάν που είπες τα βρίσκω τελείως άστοχα.
Οι φανατικοι τύπου Αμβροσίου και του κοινού του έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τους Ταλιμπάν από ότι έχει ένας άθεος. Ακόμα και ένας εμπαθής αθεος
Η μόνη μου εν μέρει ένσταση είναι στην τελευταία πρόταση. Ναι, οι ταλιμπανοειδείς χριστιανοί είναι πιο ταλιμπάν από τους αντίστοιχους άθεους. Όμως σαν ποσοστό επί του συνόλου της ομάδας τους οι αντίστοιχοι άθεοι είναι πολύ περισσότεροι και το λέω από τις εντυπώσεις που έχω αποκομίσει τα τελευταία 15 χρόνια από την τριβή μου με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων όλων των θρησκευτικών-φιλοσοφικών αποχρώσεων. Θέλω να πω, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν μια μανία σώνει και καλά να 'προσηλυτίσουν' τους υπόλοιπους στα δικά τους πιστεύω και όταν οι άλλοι δεν τσιμπήσουν ή δεν συμφωνήσουν με τις αιτιάσεις τους αρχίζουν τις ειρωνείες και τα απαξιωτικά σχόλια. Το έχω δει να επαναλαμβάνεται τόσες φορές που είμαι πλέον σίγουρος ότι είναι γενικευμένο φαινόμενο και όχι η εξαίρεση την οποία έτυχε να συναντήσω. Σίγουρα έχει κάποια εξήγηση, μάλλον ψυχολογική (δεν αναφέρομαι σε ψυχικές παθήσεις), ίσως άγχος ή φόβος που είναι συνηθισμένα συναισθήματα σε τέτοιες αναζητήσεις (γιατί και η αθεΐα είναι μια θρησκευτική θέση). Έχω την αίσθηση ότι την ίδια πηγή έχει και ο φανατισμός κάποιων χριστιανών.
-
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:58Πιστή με τη στενή έννοια, δεν είμαι (για τους πιστούς Χριστιανούς σαφώς θεωρούμαι άπιστη) αλλά είμαι συνειδητή υποστηρίκτρια της Ορθοδοξίας, τόσο στο θεωρητικό όσο και πρακτικό πεδίο της έκφρασης της.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:49Το ποστ σου, το βρίσκω άψογο. Ειλικρινής ερώτηση. Εισαι πίστη;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:29Νομίζω ότι εμπλέκετε διάφορα θέματα.
Σοβαρολογούμε τώρα;
Και αν γινόταν κάποιο σχετικό δημοψήφισμα, θα δήλωνα Χριστιανή και όχι άθεη.
Δεκτό. Και σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.
Για αυτό ξεχώριζα τους πιστούς σε 2 κατηγορίες.
Σε αυτό που λέγαμε, Green Dragon το σαν άθεος να τσουβαλιαζεις όλους τους πιστούς και να τους λες σουβλιτσες συμφωνώ μαζί σου ότι είναι ανηθικο και δείχνει εμπαθεια. Ευτυχώς δεν θεωρώ ότι είμαι από αυτούς. Το να κριτικάρεις την εκκλησία που δεν έχει μαζέψει ακόμα τον τρελογερο που δεν είναι χθεσινος και δεν ξεκίνησε σήμερα τις μαλακίες, δεν είναι επίθεση στην πίστη κανενος.
Είσαι ελεύθερος και την νηστεία σου να κάνεις και την προσευχή σου και στην εκκλησία να πας τώρα που ανοίξανε. Και όποιος σε χλευασει, φώναξε με να τον κραξω και εγώ μαζί σου. Μάθετε επιτελους να ξεχωρίζετε κάποια πραγματα
Edit τώρα είδα ότι ποσταρες .Δεν το έχω διαβάσει ακόμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gewponos90 την 17 Μάιος 2020, 21:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 274 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
10 Ιαν 2025, 15:22
-
-
Νέα δημοσίευση Χαρδαλια για Περιφερειαρχη Αττικης στηρίζει η ΝΔ
από George_V » 30 Ιούλ 2023, 20:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 55 Απαντήσεις
- 2182 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
01 Αύγ 2023, 14:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Καραγκιόζη Χαρδαλιά, 1 στα 4 πρατήρια ΚΛΕΒΕΙ, ΒΛΑΚΑ.
από Kauldron » 23 Οκτ 2024, 01:19 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 109 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
23 Οκτ 2024, 01:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Με μια βροχουλα πλημμύρισε η περιφερεια Αττικης των Πατουλη και Χαρδαλια
από Μαδουραίος » 31 Αύγ 2024, 18:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 49 Απαντήσεις
- 1092 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Σεπ 2024, 21:42
-