[quote=Ζαποτέκος post_id=1296736 time=1589793703 user_id=865]
[quote="Gouerino 4" post_id=1296406 time=1589751151 user_id=1360]
[quote=Ζαποτέκος post_id=1296395 time=1589750556 user_id=865]
Εντάξει Λέλεγα !

[/quote]
Ναταν μονο οι λελεγες και οι προαχαιοι που ελεγε καλα θα ηταν.
Εδω ελεγε οτι οι πρωτοελληνες αβαντες ηρθαν απο τον ποταμο αβα του καυκασου.[b][/b]
Για να δικαιολογησει οτι ηταν ελληνες χρησιμοποιουσε το επιθημα ντες που μονο ελληνες θα το ειχαν μετατρεψει ετσι.
Το οτι οι ελληνες δεν θα μετετρεπαν ποτε την ριζα απ του ποταμου σε αβ δεν τον πειραξε.
Αν ηθελε να τους βγαλει προελληνες ι.ε αυτο θα εγραφε φυσικα.
Οτι τον βολευε εγραφε
[/quote]
Πρωτοαχαιοί, όχι Προαχαιοί.
[i]Η πλέον πειστική ερμηνεία για την προέλευση και την εμφάνιση των Αβάντων, στηριγμένη στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, προέρχεται από τον καθηγητή και Ακαδημαϊκό Μιχ. Σακελλαρίου (Ιστορία Ελληνικού Έθνους - τομ. Α΄ σελ. 362-364 ) και αναφέρει τα εξής :
«…Το όνομα των Αβάντων είναι ινδοευρωπαϊκό τόσο στη μορφή (με επίθημα – ντ -) όσο και στο θέμα. Με το όνομα Άβας μας είναι γνωστοί δύο ποταμοί, ο ένας νότια από τον Καύκασο, ο άλλος στην Ιταλία. Άρα σ’ αυτό το όνομα περιέχεται το ινδοευρωπαϊκό θέμα ab- «νερό, ποτάμι». Από την άλλη πλευρά, τα τοπωνύμια Αρέθουσα και Κάναθος, στην Εύβοια και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδος όπου κατοίκησαν Άβαντες, παρουσιάζουν θ στη θέση του ινδοευρωπαϊκού dh, σύμφωνα με ελληνικό φωνητικό νόμο, ενώ η θρακική και άλλες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες έχουν στην ίδια θέση δ. Άρα η «Ιλιάς» μας δίνει μια πραγματική και αληθινή μαρτυρία για την εθνική θέση των Αβάντων και επομένως ο Αριστοτέλης (και ο Αρριανός σημ. ΔΕΕ), έσφαλαν που τους θεωρούσαν Θράκες, παρασυρμένοι, φαίνεται, από το γεγονός ότι η πόλη Άβα, όπως και άλλες θέσεις της Φωκίδος, κατοικήθηκαν πραγματικά από Θράκες που επέδραμαν στην Ελλάδα στο τέλος της Μυκηναϊκής Εποχής (σημ. ΔΕΕ: γύρω στο 1200 π.Χ.).
Έξω από την Εύβοια, Άβαντες εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος : στο Άργος, στη Σικυώνα, στη Φωκίδα, στην Ήπειρο. Επίσης στη νοτιοδυτική Ιλλυρία αναφέρονται Άβαντες και Άμαντες (η εναλλαγή του μ και β είναι συνηθισμένο φαινόμενο, τόσο στην ελληνική όσο και σε άλλες γλώσσες). Μπορεί λοιπόν να υποθέσει κάποιος ότι οι Άβαντες συμπίπτουν με Δαναούς στο Άργος και στη Φωκίδα. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή το όνομα Άβας απαντά στον Καύκασο ως υδρωνύμιο, δηλ. σε λειτουργία που είναι σύμφωνη με τη σημασία της ρίζας ab- μπορεί να διατυπωθεί η υπόθεση ότι οι Άβαντες έφθασαν στην Ελλάδα με τα ίδια κύματα που έφεραν τους Δαναούς. Τα τμήματα των Αβάντων που βρίσκουμε στην νοτιοδυτική Ιλλυρία και στην Ήπειρο, ακολούθησαν άλλο δρόμο μαζί με τον κύριο κορμό των Ελλήνων…»
http://ethnologic.blogspot.com/2010/02/4.html[/i]
Ο Σακελλαρίου δεν είναι κάποιος παπάρας αντιπατριώτης όπως θέλεις να τον παρουσιάσεις. Αν ήταν τέτοιος θα υποστήριζε πως οι Δαναοί ήταν Αιγύπτιοι , όπως έκαναν άλλοι. Αντίθετα όπως γράφει ο smerd :
[i]
Ορισμένοι μελετητές, εξέλαβαν τον μύθο της αιγυπτιακής καταγωγής του Δαναού τοις μετρητοίς και προσπάθησαν να ετυμολογήσουν το όνομα από την σημιτική ρίζα *dan- «δικάζω». Το 1986, ο τότε διευθυντής του σημερινού Κέντρου Ελληνο-Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων Μιχαήλ Σακελλαρίου, σε ένα συνέδριο που έγινε στο Σικάγο με θέμα την έλευση των Πρωτο-Ελλήνων, [b]παρουσίασε μία λεπτομερέστατη και γλωσσολικά άψογη θέση,[/b] στην οποία ετυμολόγησε το όνομα Δαναϝός (<* dh2newos) ως ΙΕ καταγωγής και προερχόμενο από την ίδια ΙΕ ρίζα *deh2nu- «νερό, ποτάμι» που έδωσε και τα ονόματα των ποταμών Δάνουβις/Danube, Τάναϊς/Don, Donets, Dniepr, Dniester και κελτικές και ινδο-ιρανικές λέξεις για ποτάμι και ποτάμιες θεότητες (Dānu).[/i]
[/quote]
Ο σακελλαριου δεν ειναι αντιπατριωτης,ενας απλος καραγκιοζης ειναι.
Απο αυυους που πρωτα αποφασιζουν τι θελουν και μετα ωαχνουν στοιχεια στα αδυτα του κωλου τους για να στηριξουν τα θελω τους.
Αυτος ηθελε ντε και καλα καταγωγη απο τα κουργκαν.
Δες τωρα τι τρελα πουλαει με τους αβαντες.
Για να δειξει οτι κατεβηκαν απο τον καυκασο,ετυμολογει το ονομα τους απο τον ποταμο αβα.
Ελα ομως που λεει οτι προερχεται απο την ιε ριζα αβ,αλλα η πραγματικη πιε ριζα ειναι η απ.
Στην ελληνικη η ριζα αυτη δεν θα γινοταν ποτε αβ,αλλα εχει δωσει λεξεις μονο με απ,οπως η μεσσαπια και το μεσσαπιον ορος,και σε ιπ,οπως ενιπεας,ευριπος.
Αν ηθελε να τους βγαλει προελληνες ινδοεευρωπαιους αυτο θα σε ελεγε,οπως εκανε με τις λεξεις πυργος και πελασγος,που στα ελληνικα επρεπε να ειναι φυργος και φελασγος
Αλλα επειδη εωαχνε συνδεση με καυκασο το εγραψε στα αρχιδια του συνεχισε ακαθεκτος.
Μιλαμε για μεγιστο παπαρα