Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 02 Ιουν 2020, 10:21

Εδώ η χειρουργική καταστολή που ονειρεύονται οι τραμπικοι. Κοπανανε εκεί έναν τύπο μεγάλης ηλικίας, και από τον ενθουσιασμό, πάει ο άλλος και βαράει με την ασπίδα ένα γεροντι με ραβδί. :lol:

Βέβαια επειδή ήταν μόνος, δεν είχαν άλλους να κυνηγησουν, και ήταν τόσο καφρίλα, πήγαν οι υπόλοιποι μπάτσοι να τον σηκώσουν. Απλά ήταν ένα ελάχιστο δείγμα για το πως λειτουργεί η αστυνομία κανονικά, και όχι ιδεατά, γιατί αν λειτουργούσε έτσι, δεν θα καθόταν και ο άλλος 10 λεπτά πάνω από τον λαιμό ενός συλληφθεντα ενώ τον τραβούσαν οι γύρω με τα κινητά
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 02 Ιουν 2020, 10:22

Λεγεών έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:12
Athos έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:03
Λεγεών έγραψε:
02 Ιουν 2020, 09:30
Το να είσαι λευκός και να λες έναν μαύρο "νίγκερ" (ή "νέγρο" ή "αράπη" στα ελληνικά) είναι προσβλητικό. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.
η λέξη δεν έχει κάτι κακό, προσβάλεται επειδή έτσι του έμαθαν να προσβάλεται.

πχ να πεις ένα λευκό "μπλόντι" δεν προσβάλεται, τον μαύρο ποιο είναι το κορέκτ ώστε να μην προσβληθεί ;
Δεν φταις δηλαδή εσύ που λες την λέξη ενώ δεν γνωρίζεις ή και αδιαφορείς για την σημασία της, φταίει αυτός που προσβάλλεται επειδή έτσι του έμαθαν.

Τι τιτάνες διανόησης έχουμε εδώ μέσα ρε φίλε.
η λέξη θα είχε προ πολλού ξεχαστεί αν δεν την χρησιμοποιούσαν συνέχεια μεταξύ τους

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Ιουν 2020, 10:23

Ο τζευ αρ σμιθ ηταν χιλλαρικος ,μολις πηγαν βα του σπασουν το αμαξι εγινε τραμπικος.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Ιουν 2020, 10:24

Lugozzi έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:17
τα ανοιγμένα κεφάλια των φιλήσυχων γερόντων από τον αφηνιασμένο όχλο είναι άλλο πράγμα όπως βλέπεις καλόπιστε αναγνώστη
Και για να δεις πόσο κολλημένοι είστε και ξαναγράφετε την ιστορία οταν δε σας βολεύει, εγώ γράφω στο πχορουμ από το 2011, όχι το 2008. :lol:
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 02 Ιουν 2020, 10:24

perseus έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:23
Ο τζευ αρ σμιθ ηταν χιλλαρικος ,μολις πηγαν βα του σπασουν το αμαξι εγινε τραμπικος.
:smt005:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 02 Ιουν 2020, 10:26

Dwarven Blacksmith έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:24
Lugozzi έγραψε:
τα ανοιγμένα κεφάλια των φιλήσυχων γερόντων από τον αφηνιασμένο όχλο είναι άλλο πράγμα όπως βλέπεις καλόπιστε αναγνώστη
Και για να δεις πόσο κολλημένοι είστε και ξαναγράφετε την ιστορία οταν δε σας βολεύει, εγώ γράφω στο πχορουμ από το 2011, όχι το 2008. :lol:
ειλικρινά δεν ξέρω από πότε γράφεις και δεν με ενδιαφέρει
μπορεί το 08 να ήσουν μικρός και να μην ήξερες τι γινόταν
να πετούσες κι εσύ πέτρες σε ΑΤ ξέρω γω

έπρεπε να υπήρχε ακόμα το πχόρουμ
να βλέπαμε τι έγραφε το 2008 ο καθένας
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Ιουν 2020, 10:28

Lugozzi έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:21
Όλες οι λεηλασίες έγιναν επειδή το επέτρεψαν οι Δημοκρατικοί Δήμαρχοι οι οποίοι ελέγχουν την τοπική αστυνομία.
εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν ασχολείται κανένας με αυτόν τον δήμαρχο που προσέλαβε στην αστυνομία έναν πρώην μπράβο της νύχτας και τον κράταγε μετά από 18 καταγγελίες για υπέρμετρη βία. Συνήθως δεν είναι ακριβώς αντίθετη η πορεία; Δηλαδή μπάτσος χάνει τη δουλειά του επειδή κάνει μαλακίες και τον προσλαμβάνει η νύχτα να σπάει κόσμο στο ξύλο.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Ιουν 2020, 10:31

Lugozzi έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:26
Lugozzi έγραψε:

Ναι οκ, πρώτα λες για μένα συγκεκριμένα και μετά δε σε ενδιαφέρει, αγουρα τα σταφύλια μάλλον.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen » 02 Ιουν 2020, 10:32

foscilis έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:15
perseus έγραψε:
02 Ιουν 2020, 09:54

Γιατι ειναι προσβλητικο να τον πω αραπη?
γιατί έτσι μεταφράζουν το "nigger" οι Έλληνες υποτιτλάδες, άρα μια εντελώς ετερόφωτη προοδευτική κουλτούρα σε αυτό απεικονίζει την αρνητική διάσταση που έχει (πλέον) ο όρος στην Αμερική. Αν οι υποτιτλάδες ενδιαφέρονταν να κάνουν σωστή εννοιολογικά μετάφραση αντί να χωρέσουν ό,τι λέει ο ξένος σε δυο σειρές των είκοσι χαρακτήρων, θα το μετέφραζαν π.χ. "σκυλάραπας" και η λέξη "αράπης" θα ήταν απολύτως ΟΚ.

Παρεμπιπτόντως η λέξη "αράπης" αν και σηκώνει την τρίχα της δεσποινιδος Dwarven Blacksmith δείχνει κάτι που έχω παρατηρήσει από παλιά, ότι οι Έλληνες, εντελώς αδιάφοροι για τα φυλετικά, χρησιμοποιούσαν την ίδια ακριβώς λέξη για τον μαύρο και για τον Άραβα. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη γλώσσα που να αναφέρεται στους μαύρους με τόσο αντιρατσιστικό τρόπο.

Παρόμοιο φαινόμενο είναι που οι υποτιτλάδες μεταφράζουν το cop/copper σε "μπάτσος" και όλοι νομίζουν ότι στην Αμερική είναι ΟΚ ο όρος ακόμα και από επισήμους (δείχνει τον δήμαρχο π.χ. να λέει "θέλω δέκα μπάτσους εκεί" ή "παρασημοφορώ με χαρά αυτόν τον μπάτσο"). Όμως το copper προέρχεται από το λατινικό "capere" (=αιχμαλωτίζω) και σημαίνει κυριολεκτικά "πιάστης", είναι δηλαδή όρος που περιγράφει ειδικότητα όπως λέμε 'φρουρός' ή 'πυροτεχνουργός'. Αντίθετα το "μπάτσος" προέρχεται από το τουρκικό "μπατς" που σημαίνει φοροεισπράκτορας και χρησιμοποιείται από πάντα με αρνητική ή έστω εξαιρετικά ανεπίσημη χροιά, ιδιαίτερα επειδή συνηχεί με τη λέξη για τη σφαλιάρα.

Παρεμπιπτόντως θυμάμαι να διαβάζω ότι η λέξη "nigger/negro" έγινε βρισιά σχετικά πρόσφατα, μετά τα μέσα του '80. Πιο πριν ήταν το αντίθετο, negro ήταν ο ευγενικός όρος και black ήταν ο υποτιμητικός.

Όλα αυτά μας αποδεικνύουν ότι όσοι δίνουν τεράστια σημασία στις λέξεις είναι μαλάκες.
Το έψαξα για το capere και έχεις δίκιο. Τοσα χρόνια νόμιζα ότι η λέξη copper αναφέρονταν στο σήμα και στα κουμπιά της στολής τους που ήταν φτιαγμένα από.... copper.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 02 Ιουν 2020, 10:32

foscilis έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:28
Lugozzi έγραψε:
Όλες οι λεηλασίες έγιναν επειδή το επέτρεψαν οι Δημοκρατικοί Δήμαρχοι οι οποίοι ελέγχουν την τοπική αστυνομία.
εγώ αναρωτιέμαι γιατί δεν ασχολείται κανένας με αυτόν τον δήμαρχο που προσέλαβε στην αστυνομία έναν πρώην μπράβο της νύχτας και τον κράταγε μετά από 18 καταγγελίες για υπέρμετρη βία. Συνήθως δεν είναι ακριβώς αντίθετη η πορεία; Δηλαδή μπάτσος χάνει τη δουλειά του επειδή κάνει μαλακίες και τον προσλαμβάνει η νύχτα να σπάει κόσμο στο ξύλο.
δεν ήταν πρώην. Νυν είναι. Ο Φλούντ που είχε στη δουλειά ένα χρόνο είχε απολυθεί πρόσφατα λόγω lockdown. Ο άλλος δούλευε ακόμα εκεί, ως διπλοθεσίτης. Επίσης, δεν ξέρω αν είχαν δικαίωμα να τον αποτάξουν απο το σώμα επειδή δούλευε σεκιούριτι χωρίς να τους τρέχει στα δικαστήρια

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 02 Ιουν 2020, 10:33

foscilis έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:15
Παρεμπιπτόντως θυμάμαι να διαβάζω ότι η λέξη "nigger/negro" έγινε βρισιά σχετικά πρόσφατα, μετά τα μέσα του '80. Πιο πριν ήταν το αντίθετο, negro ήταν ο ευγενικός όρος και black ήταν ο υποτιμητικός.
Τα επίσημα κρατικά έγγραφα την εποχή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ - δεκαετία 60 - έτσι αποκαλούσαν τους μαύρους.Οι ίδιοι οι μαύροι προτιμούσαν τον όρο έγχρωμοι - coloured people.
H οργάνωση που είχαν από παλιά λεγόταν NAACP National Association of Coloured People.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 02 Ιουν 2020, 10:33

02 Ιουν 2020, 10:31
Lugozzi έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:26

Ναι οκ, πρώτα λες για μένα συγκεκριμένα και μετά δε σε ενδιαφέρει, αγουρα τα σταφύλια μάλλον.
που είπα για σένα συγκεκριμένα?

για τη συνομοταξία σου έγραψα

τελικά δε μας είπες
έριχνες πέτρες? :)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 02 Ιουν 2020, 10:36

foscilis έγραψε:
Lugozzi έγραψε:
Aσχολήθηκαν με την Κλομπουχάρ που τον καλυπτε γιατί είχε κάνει και άλλα και εξ αυτού μάλλον χάνει τη θέση της αντιπροεδρίας του Μπάιντεν.
Για να μην ασχολούνται με τον δήμαρχο φαίνεται ότι θα είναι αναγκαίος για τον προοδευτικό κόσμο.

Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν » 02 Ιουν 2020, 10:38

Σε καταστάσεις αναρχίας η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη, κάνει κουμάντο όποιος έχει μεγαλύτερο...όπλο

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 02 Ιουν 2020, 10:40

πατησιωτης έγραψε:
02 Ιουν 2020, 10:36
foscilis έγραψε:
Lugozzi έγραψε:
Aσχολήθηκαν με την Κλομπουχάρ που τον καλυπτε γιατί είχε κάνει και άλλα και εξ αυτού μάλλον χάνει τη θέση της αντιπροεδρίας του Μπάιντεν.
Για να μην ασχολούνται με τον δήμαρχο φαίνεται ότι θα είναι αναγκαίος για τον προοδευτικό κόσμο.
Ο Αρίστος έχει σκάσει απο τη ζήλια του, να ξέρεις.

Τρίζει η θέση του στην ΕΛ ΩΡΑ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών