το πίτμπουλ του ισογείου

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: το πίτμπουλ του ισογείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 09 Ιούλ 2020, 14:30

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 12:39
Στύγιος έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 12:27
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 12:22
foscilis πρέπει να καλέσεις κάποια φιλοζωική να τους πάρει το ζωντανό
είναι προφανές ότι το παραμελούν και το ζωντανό βασανίζεται όλη μέρα κλεισμένο στο μπαλκόνι
Μεγαλύτερη πληγή απ' τις φιλοζωικές δεν υπάρχει. Στους σταθμούς Πόρων και Λεπτοκαρυάς γίνεται χαμός από αγέλες 5-6 αδέσποτων κι η τοπική φιλοζωική με περίσσεια θράσους απειλεί με μηνύσεις! όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση.
foscilis έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 12:31
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
είναι προφανές ότι το παραμελούν και το ζωντανό βασανίζεται όλη μέρα κλεισμένο στο μπαλκόνι
Δε μπορεί να αποδειχθεί αυτό, τώρα που τον βγάζουν έστω για 5 λεπτά να χέσει.

Προσπάθησα να το κάνω πέρυσι με τις φωτογραφίες αλλά η απάντηση των φιλοζωϊκών ήταν "μήπως να το βγάζαται εσείς βόλτα αν η κηδεμόνας δυσκολεύετε"[*]; Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ο νόμος που τους δίνει όχι αρμοδιότητες, αλλά τον παραμικρό λόγο στην όλη φάση.

[*] edit της ορθογραφίας για να καταλάβετε και σε ποιον ζωόφιλο αναφέρομαι
τι να πω ρε παιδιά, κάπου θα πρέπει να μπορεί να απευθυνθεί ο άνθρωπος
η αστυνομία μπορεί να κάνει τίποτα, ή πρέπει πρώτα να γίνει το κακό για να παρέμβει;
Εγώ θα του πρότεινα να απευθυνθεί στον Παναγιώταρο των ζωόφιλων (σοβαρά το λέω), αν δεν μου ελεγε οτι εχουν ήδη μιλήσει και υπήρξε (στείρος) διάλογος. Το οτι δεν βρέθηκε καποια ακρη με αυτον, που ο ιδιος περηφανεύεται και για το πρότζεκτ "Αστυνομία Ζώων" που ηθελε να φτιαξει και το λεει καιρό τώρα και εχει κανει κινήσεις με Μπακογιάννη και συναντήσεις με Άδωνι κτλ, τοτε μου φαινεται δυσκολο να βρεθεί ακρη γενικα, πριν να ειναι πολυ αργα.
Πράγματι θα ηταν ωραιο να υπήρχε αστυνομία ζώων, και να έχει να κανει και με τέτοια περιστατικά. Οχι μονο με αμεση κακοποίηση σκύλου, αλλα και με έμμεση δηλαδή (γιατι και το εν λόγω πιτμπουλ δεχεται έμμεση κακοποιηση απ τους ιδιοκτήτες του, και πολυ φοβάμαι οτι αυτο θα γινει αντιληπτο μονο οταν ειναι πολυ αργα).

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 09 Ιούλ 2020, 14:30

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:20
αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει πρώτα να γίνει το κακό και μετά όλοι να κλαίνε και να παίρνουν μέτρα εκ των υστέρων
και αυτό ακομα οχι αμεσα. Πρώτα πρέπει να σηκωθούνε, να τινάξουνε τη σκόνη και τα χόρτα απο το παντελονι, να δουνε αν είχανε καμια εξαρθρωση ,να ξεπιαστουνε, να μαζέψουνε το αλεξίπτωτο και να το διπλώσουνε και μόνο τότε θα σκεφτουνε αν πρέπει να πάρουνε μετρα. Εγώ τους καταλαβαινω γιατι δεν ειναι αμελητέο πράμα να πεφτεις απο τα συννεφα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 09 Ιούλ 2020, 14:31

foscilis έγραψε:
08 Ιούλ 2020, 21:22
μόλις πήδηξε τα κάγκελα και άρπαξε το λυκόσκυλο που πέρναγε απέξω (βόλτα με το αφεντικό του, με λουρί) από το λαιμό.

Δεν το άφηνε παρά τις κλωτσιές, μέχρι που βγήκε η χοντρή και τον μάζεψε.
Τι δουλειά έχει ένα pitbull σε διαμέρισμα; Τι κάνει, φυλάει τους καναπέδες;
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 09 Ιούλ 2020, 14:33

Cavaliere έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:31
foscilis έγραψε:
08 Ιούλ 2020, 21:22
μόλις πήδηξε τα κάγκελα και άρπαξε το λυκόσκυλο που πέρναγε απέξω (βόλτα με το αφεντικό του, με λουρί) από το λαιμό.

Δεν το άφηνε παρά τις κλωτσιές, μέχρι που βγήκε η χοντρή και τον μάζεψε.
Τι δουλειά έχει ένα pitbull σε διαμέρισμα; Τι κάνει, φυλάει τους καναπέδες;
Φυλάει τον φακό του άηφον 10ς του ιδιοκτήτη του, κατά τη διάρκεια γλυκούλαςαχουτομωρέ αυθόρμητης σέλφη για το ινστα! :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 09 Ιούλ 2020, 14:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 09 Ιούλ 2020, 14:33

EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:12
Κ γω σταματησα να πηγαίνω εκει για ποδηλατο, όμως αυτο δεν ειναι λυση. Οι δρομοι ανηκουν σε ολους μας
Να σου πω, αυτό ήταν στη γωνία του δρόμου και ήταν συνήθως μέσα. Παρακάτω υπήρχε αγέλη με 3-4 αδέσποτα που αράζανε κάτω από κάτι δέντρα και σ' εκείνο το σημείο τον έπαιρνα συνήθως αγκαλιά και κουβαλούσα και το τρίκυκλο όταν περνούσαμε από κει μη γίνει καμία στραβή και επιτεθούν στο παιδί. Κομμάτια να γίνει. Σταμάτησα να πηγαίνω από κει και σταμάτησα να φοβάμαι.

Στην περιοχή μας υπάρχει περιστατικό με μαμά που περίμενε στη στάση το λεωφορείο με τον μικρό της 3 χρονών τότε για να τον παιδικό και της επιτέθηκαν 2. Κρατούσε το παιδί αγκαλιά και φώναζε για βοήθεια ενώ τα σκυλιά την δάγκωναν σε πόδια και πλάτη.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:20
αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει πρώτα να γίνει το κακό και μετά όλοι να κλαίνε και να παίρνουν μέτρα εκ των υστέρων
Το κακό έχει γίνει. Λίγο καιρό πριν, κοντά στο Ανατόλια. Δύο αδέσποτα επιτέθηκαν σε έναν που είχε βγει για τρέξιμο και τελικά ο άνθρωπος κατέληξε από τα τραύματα.

Πόσοι άλλοι πρέπει να πεθάνουν από αδέσποτα ή δεσποζόμενα;

Εμείς είμαστε συγκρότημα. Δύο οικοδομές, δύο αυλές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Στην άλλη οικοδομή είχαν υιοθετήσει μια σκύλα η οποία ερχόταν και κόπριζε στη δική μας αυλή. Είχαμε διαμαρτυρηθεί πολλάκις στους δίπλα αλλά μας έγραφαν εκεί που φαντάζεσαι. Μέχρι να πεθάνει, από γηρατειά, λίγο πριν το τέλος είχε ακράτεια και κόπριζε σχεδόν έξω απ' την είσοδο της πολυκατοικίας μας, την αυλή μας δεν την ξέραμε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 09 Ιούλ 2020, 14:33

To πιτ μπουλ σε διαμέρισμα είναι ότι το τζιπ στην Αθήνα
Δυσκολεύει τη ζωή του ίδιου του ζωντανού και ενοχλεί τους πάντες γύρω
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 09 Ιούλ 2020, 14:34

vantono έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:33
Φυλάει τον φακό του άηφον 10ς του ιδιοκτήτη του, κατά τη διάρκεια γλυκούλαςαχουτομωρέ αυθόρμητης σέλφη! :102:
Όταν έχεις ένα τέτοιο σκυλί πρέπει να είναι υποχρεωτικό να το έχεις πάει σε σχολείο σκύλων. Μας έχουν πρήξει με τα κοπρόσκυλά τους.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 09 Ιούλ 2020, 14:36

Cavaliere έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:34
vantono έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:33
Φυλάει τον φακό του άηφον 10ς του ιδιοκτήτη του, κατά τη διάρκεια γλυκούλαςαχουτομωρέ αυθόρμητης σέλφη! :102:
Όταν έχεις ένα τέτοιο σκυλί πρέπει να είναι υποχρεωτικό να το έχεις πάει σε σχολείο σκύλων. Μας έχουν πρήξει με τα κοπρόσκυλά τους.
Το σκυλί αυτό είναι μεγαλόσωμο και κυριαρχικό.
Ακόμη και αν γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευσή του (μαζί με εκπαίδευση του ιδιοκτήτη) θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις απαιτήσεις για την απόκτησή του
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Ιούλ 2020, 14:39

vantono έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:30

Εγώ θα του πρότεινα να απευθυνθεί στον Παναγιώταρο των ζωόφιλων (σοβαρά το λέω), αν δεν μου ελεγε οτι εχουν ήδη μιλήσει και υπήρξε (στείρος) διάλογος.
μου είπε ότι η επιθετικότητα του πιτ μπουλ όταν περνάνε παιδάκια κλπ από εκεί είναι λογική γιατί στην πραγματικότητα το σκυλάκι αμύνεται σε αυτό που θεωρεί χώρο του, δεν έχει σημασία αν είναι ταυτόχρονα και είσοδος της πολυκατοικίας. Επίσης μου είπε γιατί δε μιλάω με την κηδεμόνα να κανονίσω να πηγαίνω εγώ το σκυλάκι βόλτα αν αυτή δε μπορεί. Εκεί τον έκανα μπλοκ.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 09 Ιούλ 2020, 14:40

Beria έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:36

Ακόμη και αν γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευσή του (μαζί με εκπαίδευση του ιδιοκτήτη) θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις απαιτήσεις για την απόκτησή του
Σε μας όταν έχεις ένα τέτοιο πρέπει να έχεις και καθαρό ευρωπαϊκό ποινικό μητρώο.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 09 Ιούλ 2020, 14:40

Στύγιος έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 12:27
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Μεγαλύτερη πληγή απ' τις φιλοζωικές δεν υπάρχει. Στους σταθμούς Πόρων και Λεπτοκαρυάς γίνεται χαμός από αγέλες 5-6 αδέσποτων κι η τοπική φιλοζωική με περίσσεια θράσους απειλεί με μηνύσεις! όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση.
εδώ στο Σειχ Σου άρπαξε η ίδια αγέλη δύο άτομα σε διαφορετικές μέρες και ο ένας ο άνθρωπος μάλιστα πέθανε από τα τραύματα του και δεν έγινε τπτ πλην να μαζέψουν κάποια να τα στειρώσουν και να τα ξαναφήσουν στο ίδιο μέρος.Και το τρομακτικό είναι ότι έχει και άλλες αγέλες η περιοχή. Αν δεν αρχίσει να υπάρχει ευθανασία εφόσον κανένας δεν υιοθετεί κάποιο από αυτά δεν υπάρχει λύση
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 09 Ιούλ 2020, 14:42

foscilis έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:39
vantono έγραψε:

Εγώ θα του πρότεινα να απευθυνθεί στον Παναγιώταρο των ζωόφιλων (σοβαρά το λέω), αν δεν μου ελεγε οτι εχουν ήδη μιλήσει και υπήρξε (στείρος) διάλογος.
μου είπε ότι η επιθετικότητα του πιτ μπουλ όταν περνάνε παιδάκια κλπ από εκεί είναι λογική γιατί στην πραγματικότητα το σκυλάκι αμύνεται σε αυτό που θεωρεί χώρο του, δεν έχει σημασία αν είναι ταυτόχρονα και είσοδος της πολυκατοικίας. Επίσης μου είπε γιατί δε μιλάω με την κηδεμόνα να κανονίσω να πηγαίνω εγώ το σκυλάκι βόλτα αν αυτή δε μπορεί. Εκεί τον έκανα μπλοκ.
:011::011:

Μέγιστο σκουπίδι.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 09 Ιούλ 2020, 14:43

Beria έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:36
Το μέγεθος του σκυλιού δε νομίζω ότι παίζει ρόλο ως προς το πόσο κυριαρχικό γίνεται. Κάποτε στάθηκε μια αγέλη σκύλων έξω από το σπίτι μου και το πεκινουά που είχα πήδηξε από το μπαλκόνι και τα πήρε στο κυνήγι. Και μιλάμε για ώρα και για μεγάλη απόσταση ενώ εγώ έτρεχα από πίσω προσπαθώντας να το προλάβω. Το Α male της αγέλης αιφνιδιάστηκε από την επίθεση και ξεκίνησε να τρέχει οπότε τα υπόλοιπα το ακολούθησαν; Δεν ξέρω και δεν μπορώ να εξηγήσω πώς συνέβη αυτό.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 09 Ιούλ 2020, 14:44

Δεν έχω κάποιο θέμα απέχθειας με τα σκυλιά. Μάλιστα φρόντιζα και τάϊζα τα 2 σκυλιά του μακαρίτη του θείου μου ( μετανάστης) στο εξοχικό .
Μια γατούλα είχα κάποτε ως οικόσιτη δω και πολλά χρόνια.

Άβαταρ μέλους
vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 09 Ιούλ 2020, 14:48

foscilis έγραψε:
09 Ιούλ 2020, 14:39
vantono έγραψε:

α, αυτός στην ειπε αυτη τη μαλακία ε? Κατάλαβα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών