Σύνδρομο του Μηχανικού- το νοσηρό φαινόμενο και τρόποι αντιμετώπισης
Re: Σύνδρομο του Μηχανικού- το νοσηρό φαινόμενο και τρόποι αντιμετώπισης
Ρακοσυλλέκτης κατά συνήθεια.
Τα υπόλοιπα είναι χόμπις.
Τα υπόλοιπα είναι χόμπις.
Από ΟΛΕΣ τις επιστήμες, ακόμη και την ιατρική, αφού είμαστε υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ας μου βρείτε κάποια που δεν απασχολεί κάποιο μηχανικό.
Τα ίδια μπορείς να πεις για όλους τους κλάδους.
Πχ. ένας Ιατρός πρέπει να γνωρίζει Μηχανική, αφού το μυοσκελετικό του ανθρώπου είναι καθαρή Μηχανική. Πρέπει να γνωρίζει και Ηλεκτρολογία επειδή το νευρικό του αφορά ηλεκτρισμό κι επιπλέον πολλά ιατρικά μηχανήματα βασίζονται στον ηλεκτρισμό. Πρέπει να γνωρίζει Νομική για να μην κάνει παράνομες πράξεις ή να προσέχει τις παραλείψεις. Και φυσικά πρέπει να ξέρει να διαβάζει σωστά (Φιλολογία) για να μην παρερμηνεύει τα επιστημονικά άρθρα και κείμενα.
Πχ. ένας Ιατρός πρέπει να γνωρίζει Μηχανική, αφού το μυοσκελετικό του ανθρώπου είναι καθαρή Μηχανική. Πρέπει να γνωρίζει και Ηλεκτρολογία επειδή το νευρικό του αφορά ηλεκτρισμό κι επιπλέον πολλά ιατρικά μηχανήματα βασίζονται στον ηλεκτρισμό. Πρέπει να γνωρίζει Νομική για να μην κάνει παράνομες πράξεις ή να προσέχει τις παραλείψεις. Και φυσικά πρέπει να ξέρει να διαβάζει σωστά (Φιλολογία) για να μην παρερμηνεύει τα επιστημονικά άρθρα και κείμενα.
Αυτά ισχύουν για τους Ακαδημαϊκούς και ερευνητές γιατρούς. Για τους καθημερινούς πρακτικούς γιατρούς δε χρειάζονται τέτοιες γνώσεις. Ενώ για μένα που είμαι μελετητής πολιτικός μηχανικός και πρέπει να εκπονησω μελέτες μου χρειάζονται γνώσεις από πολλές επιστήμες.stavmanr έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 20:12Τα ίδια μπορείς να πεις για όλους τους κλάδους.
Ούτε στους Μηχανικούς χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις.Ίακχος έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 20:32Αυτά ισχύουν για τους Ακαδημαϊκούς και ερευνητές γιατρούς. Για τους καθημερινούς πρακτικούς γιατρούς δε χρειάζονται τέτοιες γνώσεις.stavmanr έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 20:12Τα ίδια μπορείς να πεις για όλους τους κλάδους.
Γι' αυτό και οι περισσότεροι είναι τελείως πρακτικοί στη δουλειά τους.
Δεν πιστεύω να κάνεις ακόμα ανάλυση στατικής επάρκειας με το χέρι και το κομπιουτεράκι...
Όχι δεν κάνω στατικές μελέτες με το χέρι αλλά πρέπει να ελέγξω το πρόγραμμα αλλά σημειωτέον δεν τα υπολογίζει και όλα.
- hellegennes
Αυτό ισχύει για την καλή λειτουργία των περισσότερων επαγγελμάτων και για την έννομη λειτουργία ενός σεβαστού αριθμού επαγγελμάτων. Δεν μπορείς να μην είσαι up to date και να είσαι λογιστής, αστυνομικός, νομικός, μηχανικός οτιδήποτε, τεχνικός οτιδήποτε, φυσικός, αστρονόμος, μαρκετίστας, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, οτιδήποτε έχει να κάνει με κλίμα, βιόσφαιρα, περιβαλλοντικές επιστήμες, ωκεανογραφίες, μετεωρολογίες και τα ρέστα. Ακόμη και κομμώτρια να είσαι πρέπει να είσαι πάντα up to date.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Αύγ 2020, 13:28Δεν ειμαι γιατρος αλλα εχω την αίσθηση ότι οι γιατροί γενικά είναι απο τα επαγγέλματα που πρέπει να εισαι up to date παντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Φυσικά και είναι, αφού η μηχανική είναι κλάδος της φυσικής. Αν είχες σπουδάσει σε πανεπιστήμιο θα το ήξερες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Kαι εφόσον δεν έχουν αυτές τις γνώσεις, συμπεραίνουμε ότι απλά δεν είναι καλοί μηχανικοί.
Κάπως έτσι πάει;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Κι όποιος σπουδάζει ένα κεφάλαιο της Φυσικής είναι Φυσικός;

Από την άλλη, ο Φυσικός που φυσικά έχει σπουδάσει καί Μηχανική (αφού η Μηχανική είναι κεφάλαιο της Φυσικής), είναι Μηχανικός;
- hellegennes
Κλάδος, όχι κεφάλαιο. Ο φυσικός δεν σπουδάζει μηχανική. Ο μηχανικός διδάσκεται δυναμική, στατική, ρευστομηχανική, εδαφομηχανική, γεωλογία, μηχανική θραύσης, υδρολογία, κ.α.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όλα αυτά ένα κεφάλαιο είναι ρε συ Χελετζέ: Μηχανική (στερεών και ρευστών).hellegennes έγραψε: ↑10 Αύγ 2020, 12:11Κλάδος, όχι κεφάλαιο. Ο φυσικός δεν σπουδάζει μηχανική. Ο μηχανικός διδάσκεται δυναμική, στατική, ρευστομηχανική, εδαφομηχανική, γεωλογία, μηχανική θραύσης, υδρολογία, κ.α.
Είναι δυνατό να μου λες πχ. ότι όποιος είχε αντικείμενο σπουδών τις διαφορικές εξισώσεις είναι και Μαθηματικός;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 10 Αύγ 2020, 14:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- hellegennes
Όλα αυτά είναι ολόκληρη βιβλιοθήκη. Η δε μηχανική θραύσης είναι από τα δυσκολότερα πεδία όλων των επιστημών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άσχετο.
Άλλο πράγμα ο Φυσικός κι άλλο ο Μηχανικός.
Διδάσκεσαι από τους Φυσικούς τη Μηχανική, που αφορά τις κατασκευές, για να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις στον κλάδο σου.
Το ίδιο διδάσκεσαι την εργασιακή και κατασκευαστική νομοθεσία, χωρίς να είσαι Νομικός. Όπως και τα εφαρμοσμένα Μαθηματικά, χωρίς να είσαι Μαθηματικός. Όπως και τομείς της Πληροφορικής χωρίς να είσαι Πληροφορικάριος. Όπως και τις οικονομοτεχνικές μελέτες χωρίς να είσαι Οικονομολόγος ή Λογιστής.
Κοινώς, ο Μηχανικός είναι αυτός που είναι ημιμαθής σε όλες τις επιστήμες.
Άλλο πράγμα ο Φυσικός κι άλλο ο Μηχανικός.
Διδάσκεσαι από τους Φυσικούς τη Μηχανική, που αφορά τις κατασκευές, για να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις στον κλάδο σου.
Το ίδιο διδάσκεσαι την εργασιακή και κατασκευαστική νομοθεσία, χωρίς να είσαι Νομικός. Όπως και τα εφαρμοσμένα Μαθηματικά, χωρίς να είσαι Μαθηματικός. Όπως και τομείς της Πληροφορικής χωρίς να είσαι Πληροφορικάριος. Όπως και τις οικονομοτεχνικές μελέτες χωρίς να είσαι Οικονομολόγος ή Λογιστής.
Κοινώς, ο Μηχανικός είναι αυτός που είναι ημιμαθής σε όλες τις επιστήμες.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 120 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
11 Ιαν 2025, 18:55
-
- 33 Απαντήσεις
- 1578 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
22 Μάιος 2024, 18:36
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο πιστεύετε ότι θα στοιχίσει η τακτική αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ναυαγίου;
από Unique » 16 Ιουν 2023, 01:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 142 Απαντήσεις
- 3734 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
19 Ιουν 2023, 07:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σύνδρομο Τραμπικής Παράκρουσης
από Scouser » 19 Φεβ 2025, 14:53 » σε Διεθνής πολιτική - 244 Απαντήσεις
- 5961 Προβολές
-