τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 10 Ιούλ 2018, 17:23

Πάνας έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 16:37
Αφήνω αυτό εδώ, σφαχτείτε ελεύθερα, εγώ θα δω μουντιάλ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν τον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν και την άρση του απορρήτου, προκειμένου να μάθουν με ποιους είχε συνομιλήσει ο νεαρός πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.
http://www.iefimerida.gr/news/429750/ex ... nomata-exi
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 17:24

Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:57
Πώς φαίνονται πάντως όσοι δεν έχουν φάει μπάτσα στην ζωή τους όταν θα έπρεπε :003:
αυτο που βλεπεις ειναι αυτοι που εφαγαν μπατσα, οταν δεν επρεπε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 10 Ιούλ 2018, 17:25

Πάνας έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 16:37
Αφήνω αυτό εδώ, σφαχτείτε ελεύθερα, εγώ θα δω μουντιάλ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν τον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν και την άρση του απορρήτου, προκειμένου να μάθουν με ποιους είχε συνομιλήσει ο νεαρός πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.
http://www.iefimerida.gr/news/429750/ex ... nomata-exi
Το είχε προβλέψει σαν πιθανότητα ο Υπερκουλτουριαρης πριν 20 σελιδες. Μπροστα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 17:31

Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:24
Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:57
Πώς φαίνονται πάντως όσοι δεν έχουν φάει μπάτσα στην ζωή τους όταν θα έπρεπε :003:
αυτο που βλεπεις ειναι αυτοι που εφαγαν μπατσα, οταν δεν επρεπε.
δεν αντιλέγω οτι γενικότερα στον κόσμο υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, και βέβαια υπάρχουν
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 17:32

γατάκι γιόχι, το έχω επισημάνει με συγκεκριμένο παράδειγμα/περιστατικό σε προηγούμενο ποστ

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 10 Ιούλ 2018, 17:32

εγ καπου διαβασα οτι τον χτυπησαν στο προσωπο με κατι ,αν γυρνας σπιτι σου με μελανιες στο προσωπο και δεν κανει κανεις τιποτα τοτε...

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 10 Ιούλ 2018, 17:34

vantono έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:23
Εικόνα
Μια βόμβα έβαλα... σιγά το πράγμα.
the end

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 17:39

είσαι σκέτο παρακράτος

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 17:40

vagabondo έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 15:25
Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:38
αυτο ειναι τελειως διαφορετικο με το να το χτυπησει κανεις ως τιμωρια, η ως προειδοποιηση για να μην κανει κατι. αυτο ειναι που γεννα το μπουλινκ, για το οποιο συζηταμε.
Αυτό είναι δικό σου, αυθαίρετο συμπέρασμα. Εγω, τα αδέρφια μου, τα ξαδέρφια μου οι φίλοι μου, όλοι τρωγαμε ξύλο από τους γονείς μας (σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από τα 2) και κανένας δεν έκανε ποτέ μπουλιγκ.
η πορεια καθε ανθρωπου μπορει να ειναι διαφορετικη. φυσικα και δεν προκειται ολοι οσοι φανε ξυλο να γινουνε μπουληδες. εχουν απλως πολυ αυξημενες πιθανοτητες να γινουν, (η να γινουν θυματα) απο οσους γνωρισαν με διαφορετικο τροπο τη βια.

και φυσικα οσο πιο μικρο το παιδι, τοσο μεγαλυτερο το εγκλημα.

τα παιδια, δεν μαθαινουν μονο απο αυτα που τους λεμε. μαθαινουν περισσοτερα απο αυτα που μας βλεπουν να κανουμε. ειδικα τα 2χρονα, που δεν μιλανε κιολας.

τι μαθαινει λοιπον ενα παιδι απο ενα "νταντα" στην πανα;
1. οτι ειναι οκ να δερνουμε οποιον κανει "κακο". το τι ειναι "κακο" το οριζει αυτος που δερνει.
2. οτι ειναι οκ να δερνουμε καποιον πολυ πιο αδυνατο απο μας.
3. οτι ειναι οκ να τρωμε ξυλο.

αυτα τα μαθηματα, εχει καλες πιθανοτητες να τα εφαρμοσει στο μελλον, στον παιδικο σταθμο με το να ριχνει ξυλο σε οποιον κανει κατι κακο, οπως το οριζει αυτος, η με το να τρωει ξυλο, αδιαμαρτυρητα. αυτο μπορει να συνεχιστει μεχρι και την ενηλικη ζωη του, οπου θα καταληξει στη φυλακη, σε κανα χαντακι, η ενα δειλο, φοβικο μυρμηγκακι.

φυσικα δεν θα συμβουν αυτα σε ολους. θα συμβουν ισως σε λιγους. αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθουμε να συμβουν σε λιγοτερους, σκοτωνωντας το κακο στη ριζα του. εκει, στα 2χρονα, και σε αυτους που θεωρουν σωστο να τα χτυπανε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιούλ 2018, 17:41

Πάνας έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:34
vantono έγραψε:
Εικόνα
Ωραίοςςςςς
Θέλω να δω ελιγμούς - από οσους εκτέθηκαν και εδειξαν ''καλο πρόσωπο'' :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 17:43

Ερμής έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:19
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτή την ηλικία δεν εκμυστηρεύονται τίποτα στους γονείς.
Και μη μου πείτε να θυμηθώ τον εαυτό μου στην εφηβεία.
γιατι θα φανε κι αλλο μπουλινκ απο τους γονεις.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 10 Ιούλ 2018, 17:43

Αγις έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:41
Πάνας έγραψε:
vantono έγραψε:
Εικόνα
Ωραίοςςςςς
Εγώ είπα ότι πρόκειται για ψυχάκια... άφησε σημείωμα για να εκδικηθεί, αυτό δεν αλλάζει, οι δράστες συγκεκριμενοποιούνται.
the end

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιούλ 2018, 17:58

Πάνας έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:43
Αγις έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 17:41
Πάνας έγραψε:

Ωραίοςςςςς
Εγώ είπα ότι πρόκειται για ψυχάκια... άφησε σημείωμα για να εκδικηθεί, αυτό δεν αλλάζει, οι δράστες συγκεκριμενοποιούνται.
Ελαα αναφέρθηκα σε οσους θέλω να δω τις ικανότητες τους στο damage control και γυρνοβολιές τσάμικου και
που τοποθετήθηκαν πρίν το μηνυμά σου. :003:
Με την ευκαιρία καταδικάζω την κακή βία * απο οπου και αν προέρχεται.

*η καλή βία είναι (για καποιους) θεμιτό και απαραίτητο - χρησιμοτατο εργαλείο. :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 17:59

Ασέβαστε, νομίζω αυθαιρετείς εσύ με γενικόλογες θεωρίες-τσιτάτα

Το γιατί, τα έχουμε πει και παραπάνω, δεν μπορώ τώρα να λέω τα ίδια

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 10 Ιούλ 2018, 18:07

Ερμής έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 11:49
Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 11:44
Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 09:59
Εαν δεν κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι, δεν οφείλουν συγνώμη. Οργανωμένη κοινωνία είμαστε,αν είναι να κάνει ο καθένας τον Ζορό,γαμα τα.Και εγώ όταν πήγαινα σχολείο και αργότερα στρατό, έβλεπα πολλά σκηνικά. Δεν ήμουν από τα παιδιά που τους ενοχλούσε κανένας,ούτε ενοχλούσαν. Δεν μου άρεσε αυτό που γινόταν,αλλά δεν μπλεκόμουν ποτέ για ξένες υποθέσεις, όχι γιατί φοβόμουν και με τους τραμπούκους καλές σχέσεις είχα, απλά τι να κάνουμε δεν είμαι ηρωικός χαρακτήρας και κοιτάω την δουλειά μου.
Πρόσφατα πριν κανα χρόνο, μόνο φέρω βαρέως που δεν αντέδρασα όσο έπρεπε, βλέποντας μια ηλικιωμενη που πουλούσε βότανα στην λαική, να τις φέρονται σαν σκουπίδι δυο δημοτικόμπατσοι, μόνο και μόνο γιατί ήταν Ελληνίδα, την ώρα που δίπλα της μαυροι,γυφτοι,σκουροι πουλούσαν ότι ήθελαν. Ενώ σταμάτησα και τους έκραξα χοντρά,ζήτησα τα στοιχεία τους και προέτρεψα την γρια να τους τραβήξει μήνυση με εμένα μάρτυρα γιατί τα ζώα την έσπρωξαν κι όλας, μετα βαρέθηκα, έπιανα και δουλειά,σηκώθηκα και έφυγα. Η λιποταξία μου, μου είχε χαλάσει το κέφι καμιά εβδομάδα.
ναι, το ιδανικο θα ηταν να μαθουμε τα παιδια μας να κανουν το ζορρο. αλλα δε χρειαζεται να φτασουμε εκει, δεν χρειαζεται να ειναι ο ενας, ο σουπερμαν, που στρωνει τους κακους και βαζει τελος στην αδικια. καμμια 15αρια φυσιολογικοι συμμαθητες, μπορουν να σταματησουν τον "κακο" απλως αποδοκιμαζοντας τις πραξεις του, δεν θα χρειαστει καν να σηκωσουν χερι.
Δε χρειάζεται να κάνουν το ζορρό. Αρκεί να πουν στους γονείς τους "Ξέρεις ο Γιωργάκης μονίμως κοροιδεύει το Μανωλάκη και ο Μανωλάκης κλαίει, στεναχωριέται κλπ κλπ", ο γονιός τότε οφείλει να ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου καθώς και τους γονείς του παιδιού που υφίσταται αυτή την ψυχολογική κακοποίηση.
Ρε μλκ σε ιδιωτικό πήγες; Εκεί που ήμουν εγώ,έβλεπα φάσεις με στιλέτα, ένας κάφρος μια φορά σε σκηνικό κουβάλησε και κουμπούρι,ντράγκς φουλ κ.λ.π. Το μόνο που δεν θες ,είναι να ανακατέψεις τον μπαμπά σου σε τέτοιες καταστάσεις,το πιθανότερο να φάει και αυτός καμιά σουγιαδιά. Θυμάμαι έναν φίλο πολύ κολλητό εως σήμερα, να έχει βρεθεί στο λάθος μέρος,απλά την ψιλοέπινε στο πάρκο με ένα παλικάρι και δίπλα του ήταν άλλη παρέα,από τα μεγάλα τότε ονόματα της καγκουριάς,που κάναν την ίδια δουλειά. Τους πήραν τα πόσιμα και μετά σάπισαν τον δικό μου στο ξύλο(ο άλλος την γλύτωσε γιατί ήταν αδερφός του τάδε!) και του λένε από εδώ και πέρα κάθε μέρα θα σε γαμάμε,άλλαξε γειτονιά. Τον Αρχηγό της παρέας τον ήξερα καλά,με συμπαθούσε. Πήγα να μεσολαβήσω. Καταλήξαμε στο ντιλ, να φέρω το απόγευμα τον φίλο μου, να τον πλακώσει καλά και μετά τέλος. Έτσι και έγινε, αν και το δεύτερο ξύλο ήταν light, δυο-τρεις σφαλιάρες έπεσαν, σε σουρεαλ σκηνικό,με εμένα στα δυο μέτρα απόσταση να έχω ανάψει και τσιγάρο. Μετά χαιρετηθήκαμε και όταν τύχαινε να ξανασυναντηθούν,μιλούσε ο ένας στον άλλο φιλικά.

Μια γενική παρατήρηση , είναι πως το κακό είναι σαν τον καρκίνο, εξαπλώνεται. Αν κάποιος τραμπούκιζε έναν άλλο που θεωρούνταν αδύναμος,σε μικρό διάστημα όσο άδικο και αν ήταν, μετατρέπονταν οι θεατές που σε άλλες καταστάσεις ήταν μια χαρά άνθρωποι, σε καρχαρίες που θέλανε και αυτοί το μεζεδάκι τους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών