Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
Chainis
- Phorum.gr user: Chainis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Chainis » 20 Ιούλ 2018, 05:04
mec_ έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 02:01
Chainis έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 23:39
mec_ έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 16:19
Μα έχεις απόλυτο δίκιο. Ηθελα να τονίσω το αστείο της υποθέσεως, δηλαδή το να κουνάς εθνικιστικά σημαιάκια και να μην ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια σου. Όταν σπούδαζα είχα συμφοιτητή με επώνυμο Γλογοβίτης. Επίσης εδώ στην Γαλλία ξέρω έναν Glogovic με καταγωγή από το Ζάγκρεμπ. Φαντάσου τώρα ο παλιός μου συμφοιτητής να έχει εξελιχθεί σε κανένα εθνίκι.

Το Γλογοβίτης σημαίνει ότι κάποιος πρόγονος του ήταν από την Γλόγοβα Γορτυνίας που σήμερα λέγεται Δρακοβούνι.
Δεν βλέπω πολύ καθαρά το αστείο του παραδείγματος.
Και γιατί δεν λέγεται ακομα Γλόγοβα; Διότι, φίλτατε Χαίνη, είναι σλαβικό και σημαίνει στα σερβοκροατικα Γεράκια. Με την απελευθέρωση του γένους έγινε εξελληνισμός περιοχών για να δημιουργηθεί ελληνική εθνική ταυτότητα. Είναι αυτό που είπα πιο πάνω ότι είμαστε απόγονοι Ελλαδιτών, αλλά όχι σίγουρα όλοι ελληνικής καταγωγής. Ο τύπος αυτός αν θυμάμαι έλεγε ότι έμενε στην Πάτρα κι άρα πιθανότατα κατάγεται από αυτό το χωριό. Μπορεί να λέγεσαι Γλογοβίτης και να είσαι γνησιος πατριώτης, δεκτόν, αλλά θα καταντούσε αστείο να το παίζεις εθνίκι με τέτοιο όνομα, διότι έχεις σλάβικη καταγωγή. Πόσο μάλλον να το παίζεις κι απόγονος του Περικλή.
Δεν μετονομάστηκαν για να δημιουργηθεί εθνική ταυτότητα, υπήρχε ήδη αυτή από πριν το 21, πολλά χωριά της Αρκαδίας με Σλάβικα ονόματα ήταν προπύργια της επανάστασης.
Επίσης πολλά επώνυμα που πήραν τότε όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό κράτος και έκανε καταγραφή σε αρχεία και ληξιαρχεία ήταν παρατσούκλια, πχ Μακρυγιάννης επειδή ήταν ψηλός.
Προσωπικά δεν έχω κανένα κόλλημα με την συνέχεια αίματος και δεν μετράω έτσι τον πατριωτισμό, άλλοι έχουν τέτοια θέματα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες κι ας μιλάνε Σλάβικα και ότι οι Έλληνες κάποτε εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 20 Ιούλ 2018, 07:40
mec_ έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 02:01
Και γιατί δεν λέγεται ακομα Γλόγοβα; Διότι, φίλτατε Χαίνη, είναι σλαβικό και σημαίνει στα σερβοκροατικα Γεράκια. Με την απελευθέρωση του γένους έγινε εξελληνισμός περιοχών για να δημιουργηθεί ελληνική εθνική ταυτότητα. Είναι αυτό που είπα πιο πάνω ότι είμαστε απόγονοι Ελλαδιτών, αλλά όχι σίγουρα όλοι ελληνικής καταγωγής. Ο τύπος αυτός αν θυμάμαι έλεγε ότι έμενε στην Πάτρα κι άρα πιθανότατα κατάγεται από αυτό το χωριό. Μπορεί να λέγεσαι Γλογοβίτης και να είσαι γνησιος πατριώτης, δεκτόν, αλλά θα καταντούσε αστείο να το παίζεις εθνίκι με τέτοιο όνομα, διότι έχεις σλάβικη καταγωγή. Πόσο μάλλον να το παίζεις κι απόγονος του Περικλή.
Επειδή ανακατεύτηκαν οι Σλάβοι με τους Έλληνες, είναι και απόγονος κάποιων αρχαίων Ελλήνων.
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 20 Ιούλ 2018, 08:13
plouf έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 12:26
Ενα σωρο φυλες περασαν απο εδω που σφαξαν και γαμησανε ειμαστε η ρωμιωσυνη.Το μονο που εχει μεινει απο τα αρχαια χρονια ειναι καποια στοιχεια στην γλωσσα μας.
Μην ξεχάσεις την Γερμανική κατοχή της Ελλάδας 1941-1944.
Σύμφωνα με την αντίληψη σου, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι Γερμανοί.

-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 20 Ιούλ 2018, 09:46
Nandros έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 16:54
mec_ έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 16:19
Nandros έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 14:45
Ο εθνικισμός είναι αρρώστια (όχι απλά αστείο) για όλους τους λαούς και όχι μόνο τους Έλληνες.
Είναι η άρρωστη μορφή του πατριωτισμού, αφού (ο εθνικισμός) θεωρεί το έθνος ανώτερο από τα άλλα, τα βλέπει με αντιπάθεια/μίσος και είναι η αρχή του ρατσισμού.
.
Μα έχεις απόλυτο δίκιο. Ηθελα να τονίσω το αστείο της υποθέσεως, δηλαδή το να κουνάς εθνικιστικά σημαιάκια και να μην ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια σου. Όταν σπούδαζα είχα συμφοιτητή με επώνυμο Γλογοβίτης. Επίσης εδώ στην Γαλλία ξέρω έναν Glogovic με καταγωγή από το Ζάγκρεμπ. Φαντάσου τώρα ο παλιός μου συμφοιτητής να έχει εξελιχθεί σε κανένα εθνίκι.

Ή να είσαι εθνικιστής και το επώνυμό σου να τελειώνει σε -ογλου, -τζης και να μην έχεις κάνει τον κόπο να το αλλάξεις.
ΥΓ Στην περιπτωση της Ελλάδας είναι πιο αστείο, γιατί αποδεδειγμένα υπήρξε σταυροδρόμι λαών.
Η δήλωση μου για την καταγωγή μου:
Nandros έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 23:24
Προσωπικά, στα @@ μου για το πόση σχέση έχω με τους αρχαίους, με μια γιαγιά Αρμένισσα, παππού Μανιάτη με ρίζες κρητικές και τους άλλους δυο από Καλάβρυτα μεριά, που μπορεί/ίσως να είναι και απόγονοι αφομοιωμένων και εξελληνισμένων Μηλίγγων.
Εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, μορφώθηκα και γνωρίζω για το σόι μου μέχρι 3-4 γενιές πίσω, αυτή την χώρα έχω πατρίδα και αυτήν αγαπώ!
Επίσης αγαπώ και την Βραζιλία, όπου έζησα 5 χρόνια.
Για την χώρα και τους κατοίκους της:
Modern Greeks’ DNA Similar to Mycenaeans and Minoans, Study Finds
Καταρρίπτεται η Φαλμεραϋερίτιδα.
Ο Ελληναραδισμός είναι για φτύσιμο!
Όσο για τους ανθ/μισέλληνες ελληνόφωνους προπαγανδιστές και πρακτόρια, που προσπαθούν διαρκώς και αδιαλύτως να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει σχέση αρχαίων/νέων Ελλήνων και με την εξίσου συνεχή εξύβριση/ υποτίμηση/ προσβολή της χώρας, λόγω ιδεοληπτικής κυρίως αριστερίλας και διεθνηστίτιδας, δεν πρέπει να τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.
.
Ο σκοπος τους ειναι να δεχτουμε ως Ελληνες τους μεταναστες. Κατι που δεν κανει καμια χωρα.
-
Γιωργης
από Γιωργης » 20 Ιούλ 2018, 10:06
Ρε σαΐνια, πως θα αφομοιωθει ενας ιρακινος η συριος στην γερμανια αφου αυτο που προσδιοριζει εναν γερμανο ειναι καποια φυλετικα χαρακτηριστικά. Δεν θα ειχε περισσοτερες ελπιδες αφομοιωσης στην ελλαδα που φυλετικα μοιαζουν? Μην αρχιζουμε να σπαμαρουμε το νημα με φωτογραφιες. Ελεος για πανω απο 10 αιωνες εισαστε κοματι της ανατολιας, ενα κρατος ουσιαστικα που επιανε απο βαλκανια μεχρι και στα βαθη της μεσης ανατολης. Ελεος δηλαδη.
-
Juno
από Juno » 20 Ιούλ 2018, 10:18
Γιωργης έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 10:06
Ρε σαΐνια, πως θα αφομοιωθει ενας ιρακινος η συριος στην γερμανια αφου αυτο που προσδιοριζει εναν γερμανο ειναι καποια φυλετικα χαρακτηριστικά. Δεν θα ειχε περισσοτερες ελπιδες αφομοιωσης στην ελλαδα που φυλετικα μοιαζουν? Μην αρχιζουμε να σπαμαρουμε το νημα με φωτογραφιες. Ελεος για πανω απο 10 αιωνες εισαστε κοματι της ανατολιας, ενα κρατος ουσιαστικα που επιανε απο βαλκανια μεχρι και στα βαθη της μεσης ανατολης. Ελεος δηλαδη.
Δηλαδή εσύ δεν αφομοιώθηκες Γιώργη μου;

Η μόνη σου επαφή με τους Γερμανούς είναι να σου λένε άινε ντόνερ μπίτε, να τους εξυπηρετείς και όταν σε πληρώνουν, να λες φίλε ντάνκε Χερρ;

Κριμα, πολύ κρίμα.

Δεν είναι ζωή αυτή για έναν Διάδοχο

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Juno την 20 Ιούλ 2018, 10:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Saliveros
- Phorum.gr user: Saliveros
από Saliveros » 20 Ιούλ 2018, 10:24
Εμένα κι οι δυο γονείς μου (από Σαντορίνη) έχουν επώνυμα ιταλικής προέλευσης, οπότε στηρίζω Βενετσιάνους οικονομικούς μετανάστες.
Σας κάναμε ανθρώπους.
Πάνος Σκουρλέτης
-
panos291
από panos291 » 20 Ιούλ 2018, 10:29
Θα βγει επιτελους ενας νεος Χίτλερ να ξεβρωμισει την Γερμανία απο τους αραβομορφους λαζοντοιτς?
Ξυπνηστε Γερμαναράδες, ο εχθρός ειναι εντος των πυλων.
-
sys3x
από sys3x » 20 Ιούλ 2018, 11:15
Γιωργης έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 10:06
Μαλακίες, στην Γερμανία αφομοιώνονται πιο εύκολα, γενικά όσο πιο μεγάλο το επίδομα τόσο πιο μεγάλη η αφομοίωση, δεν έχει καμία σημασία πόσο ρατσίσταροι είναι οι Γερμανοί και εμείς εδώ ρε Γιώργη που δεν είμαστε καθόλου ρατσιστές τι καταλάβαμε; όλοι να πάνε Γερμανία θέλουν.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
Γιωργης
από Γιωργης » 20 Ιούλ 2018, 11:21
Μια χαρα τα καταφερνατε ως οθ αυτοκρατορια και ολοι αγαπημενοι εισασταν και παντρευοσασταν μια χαρα. Το θεμα στραβωσε οταν ακουσατε τις ξενες δυναμεις και διασπαστηκατε.
-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 20 Ιούλ 2018, 11:23
Γιωργης έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 11:21
Μια χαρα τα καταφερνατε ως οθ αυτοκρατορια και ολοι αγαπημενοι εισασταν και παντρευοσασταν μια χαρα. Το θεμα στραβωσε οταν ακουσατε τις ξενες δυναμεις και διασπαστηκατε.
Σωστος! Το μελλον μας ειναι η ενωση με τους Τουρκους.
-
sys3x
από sys3x » 20 Ιούλ 2018, 11:26
Αυτό σε λέω ρε, τι σημασία έχουν όλα αυτά; να και συ αρβανιτόβλαχος πράμα το ίδιο πράμα με τον Πακιστανό κάνεις απλά αντί για επιδόματα παίρνεις τα παπάργια σου, βρες μια γυναίκα, δεν είναι ανάγκη να είναι Ελληνίδα, έτσι κι αλλιώς γι αυτό δεν έφυγες εξ αρχής;
Πολλές καλημέρες από την γλυκιά νύφη του Θερμαϊκού!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
Juno
από Juno » 20 Ιούλ 2018, 18:15
Μια χαρα τα καταφερνατε ως οθ αυτοκρατορια και
ολοι αγαπημενοι εισασταν και παντρευοσασταν μια χαρα. Το θεμα στραβωσε οταν ακουσατε τις ξενες δυναμεις και διασπαστηκατε.

Γιωργης έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 13:28
Εγω εμφανισιακά το παραδεχομαι δε μοιαζω με γερμανο. Ειμαι σκουροδερμος με μαυρα μαλλια, εχω φαλακρα και κοτσιδα που την βαφω ξανθια και ειμαι υπερβαρος...
Χάλια ακούγεται η περιγραφή, να δοκιμάσεις άλλο στυλ.
Εδώ ενδεικτικά:

Και να τολμήσω και μερικά ακόμα που είναι σχετικά με τις αναλύσεις σε pms στο παλιό που συνεχίζουν (πιο υποτονικά) και στο καινούριο:

-
Γιωργης
από Γιωργης » 20 Ιούλ 2018, 18:40
Εκατονταδες χιλιαδες ελληνες αν οχι εκατομμύρια, εκαναν αναμικτες οικογενειες με αραβες και τουρκους. Εδω η μιση ελλαδα χωρις καν να ασπαστει το ισλεμ, φερει τουρκικα επιθετα. Παμε καλα τωρα?
-
Chainis
- Phorum.gr user: Chainis
από Chainis » 20 Ιούλ 2018, 18:42
Γιωργης έγραψε: ↑20 Ιούλ 2018, 18:40
Εκατονταδες χιλιαδες ελληνες αν οχι εκατομμύρια, εκαναν αναμικτες οικογενειες με αραβες και τουρκους. Εδω η μιση ελλαδα χωρις καν να ασπαστει το ισλεμ, φερει τουρκικα επιθετα. Παμε καλα τωρα?
Ναι ρε πούστη μου, Γερμανοί καταντήσαμε, κι ακόμα χειρότεροι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 252 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
01 Απρ 2025, 10:29
-
-
- 26 Απαντήσεις
- 638 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
21 Νοέμ 2024, 10:57
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 185 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
20 Ιαν 2024, 21:16
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.