ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 22:40
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 21:39
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 21:36
Εγώ το ξέρω καλά το μέρος. Και ας μην ξεχνάμε, ότι είναι παραθαλάσσιο. Μ' αυτήν τη λογική, είναι απολύτως φυσικό να καίγεται και το οποιοδήποτε πράσινο προάστιο ή χωριό ή πόλη.
Περί ματιού, μίλησα και έμαθα ότι το περισσότερο είναι όντως εκτός σχεδίου. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που είναι αδιέξοδοι και/ ή που κινούνται παράλληλα με την ακτογραμμή, με την πρόσβαση να εμποδίζεται από κτίσματα. Οι άνθρωποι με τα αυτοκίνητα παγιδευτήκανε σε αυτό το χάος
Θα επαναλάβω ότι το ξέρω καλά το μέρος. Και είναι αυτονόητο, ότι όσοι έμεναν εκεί, ήξεραν τους δρόμους που οδηγούσαν στη θάλασσα, τουλάχιστον στη δική τους περιοχή. Αλλά δεν υπήρξε καμμία εντολή εκκένωσης από κανέναν, ούτε οδηγία να πάνε στη θάλασσα με τα πόδια, έστω προληπτικά. Η φωτιά ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης στις 5 και έφτασε στον Νέο Βουτζά (κοντά στο Μάτι) πολύ αργότερα. Τα περισσότερα αεροπλάνα είχαν πάει Κινέτα και δεν υπήρχε δύναμη για τη φωτιά που κατέβαινε. Ε, όταν έφτασε στο Μάτι, η φάση ήταν αστραπιαία. Και ήταν λογικό να υπάρξει πανικός, μποτιλιαρίσματα και να εγκλωβιστουν άνθρωποι σε σπίτια και αυτοκίνητα. Αν υπήρχε εντολή εκκένωσης νωρίτερα και προέτρεπαν τους κατοίκους να μην οδηγήσουν και τους προέτρεπαν να πάνε στις παραλίες με σαφείς οδηγίες, θα είχαν γλυτώσει οι περισσότεροι. Ο ίδιος ο δήμαρχος είπε, ότι δεν είχε αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή.
Από ό,τι έγινε γνωστό ούτε και στις παραλίες ήταν εντελώς ασφαλείς. Από αναφορές ξένων μέσων, που μιλάνε για ξένους υπηκόους, ειπώθηκε ότι μπορει να χάθηκαν καμιά 10ριά από ανατροπή πλοιαρίου μέσα στον πανικό. Και μια γυναίκα ανέφερε ότι κολυμπούσε για κανένα πεντάωρο και ότι αυτή και κάτι άλλους μαζί της που ήταν στα ρηχά, τους παρέσυρε στα βαθιά ένα μεγάλο κύμα και δεν μπόρεσαν να ξαναβγούν, φαντάζομαι επειδή είχε σκοτάδι και βράχια... Άσχετο, τα γιγάντια κύματα στην περιοχή τα δημιουργούν τα ταχύπλοα φέρι από τη Ραφήνα, ούτε για αυτό είχε δοθεί σήμα δηλαδήηηηηη


Από ό,τι γνωρίζω κατά διαστήματα πέφτει σήμα ή είναι για κάποιες ώρες της μέρας, το πρωί νομίζω; Επίσης ο 80χρονος ιερέας έχασε τη ζωή του σε παραλία, δεν έγινε γνωστό ακριβώς πώς, οι δικοί του σώθηκαν. Τελικά το πιο σίγουρο ήταν απλά να έφευγαν εγκαίρως από την περιοχή. Δεν ακούστηκε ότι είχε κλείσει η Μαραθώνος, αλλά ποιος ξέρει, είτε δεν υπήρχε πρόσβαση προς τα εκεί είτε φοβήθηκαν απλά να πάνε προς τα εκεί. Είτε όντως έκλεισε. Όπως και να το κάνουμε, μακάρι να το είχαν αντιληφθεί όλοι νωρίτερα και να είχαν φύγει απλά.