Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Ιούλ 2018, 12:44

kameron έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:32
Εγώ έγραψα ένα κείμενο με τη γνώμη μου, ο καθένας μπορεί να το αξιολογήσει.
αυτό έκανα και άρχισε η αξιολόγηση της αξιολόγησης αλλά επίσης από κοντά και οι ταμπέλες και οι δικές σου ερμηνείες.
Δεν είσαι όσο και αν θα ήθελες να εμφανίζεσαι χωρίς θέση ούτε υπεράνω στις αντιπαραθέσεις. Έχεις συγκεκριμένες θέσεις και χαμηλή ανεκτικότητα στην κριτική, γρήγορα το γυρίζεις στο προσωπικό.
Εφόσον η αντιπαράθεση έγινε πολιτική με υπευθυνότητα των νεοδημοκρατών λυπάμαι ετσι θα συνεχιστεί

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Ιούλ 2018, 12:46

«Ακραία καιρικά φαινόμενα», «κλιματική αλλαγή», «ο απρόβλεπτος καιρός», «σχέδιο εμπρησμών»... Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματικά γεγονότα και ενδεχομένως αληθινές καταστάσεις αξιοποιούνται για να δικαιολογήσουν μαζικές καταστροφές σαν αυτή που ζούμε αυτές τις μέρες και να κρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες.

Σίγουρα υπάρχει και η λεγόμενη «μανία της φύσης», οι καιρικές συνθήκες που απαιτούν αυξημένα μέτρα. Σίγουρα την περασμένη Δευτέρα η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα ήταν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Επίσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμιά περίπτωση το ενδεχόμενο εμπρησμών, τα κίνητρα άλλωστε για κάτι τέτοιο είναι υπαρκτά και γνωστά. Είναι όμως πρόκληση η κυβέρνηση, οι κρατικοί μηχανισμοί να υποστηρίζουν πως ό,τι συνέβη ήταν κάτι το αναπάντεχο. Πολύ περισσότερο που η Δευτέρα ήταν μια μέρα «πολύ υψηλού κινδύνου». Αλλωστε, τα υποτιθέμενα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων υπάρχουν ακριβώς για τέτοιες «ακραίες» και «ασύμμετρες», κατά την κυβέρνηση, περιπτώσεις.

Αυτό που αποκαλύπτουν τέτοιες καταστάσεις είναι η αδυναμία της κυβέρνησης και του κράτους να υπερασπίσουν τη ζωή του λαού, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υποβαθμίζουν γενικότερα τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Αυτή η αδυναμία είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών της σημερινής, προηγούμενων κυβερνήσεων, γενικότερα του κρατικού μηχανισμού.

Πέρα λοιπόν από τις καιρικές συνθήκες, ή τα σχέδια εγκληματικών ενεργειών, υπάρχουν τα μειωμένα κονδύλια για την πυροπροστασία, η υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η ανυπαρξία υλικοτεχνικής υποδομής, ο συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός που έχει ως προτεραιότητα την επιχειρηματική δράση. Είναι ότι ζωτικές ανάγκες υποτιμούνται μπροστά στην ανάγκη κρατικές δαπάνες να διατεθούν με αποκλειστικό κριτήριο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι, για παράδειγμα, οι αλλαγές χρήσης γης, η εμπορευματοποίησή της που ανοίγουν την όρεξη όποιων επίδοξων εμπρηστών. Ολα αυτά βρίσκονται μέσα στην κυβερνητική πολιτική.

Από την άλλη, όμως, οι διαρκείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ, οι διεκδικήσεις των ίδιων των πυροσβεστών εδώ και πολλούς μήνες δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να λέει ότι δεν γνώριζε. Στην κυβέρνηση είχαν φτάσει πολύ έγκαιρα οι ελλείψεις, η ενημέρωση ότι ουσιαστικά η Αττική είναι ανοχύρωτη. Κι όμως, ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης», ο ίδιος ο γγ Πολιτικής Προστασίας, μόλις ενάμιση μήνα πριν δήλωνε ότι ειδικά στην Αττική «η φωτιά σβήνεται με ένα, δύο οχήματα και με την κινητοποίηση του πρώτου εναέριου μέσου...», ότι η Ελλάδα «διαθέτει πυροσβεστικό μηχανισμό που ελάχιστες χώρες διαθέτουν»!

Στον αντίποδα αυτής της φανφαρολογίας της κυβέρνησης, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση δεν είναι καλή, ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας. Τόσο οι απανωτές Ερωτήσεις του Κόμματος στη Βουλή όσο και η εκδήλωση της ΚΕ για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία έδιναν ένα σαφές περίγραμμα του τι πρέπει να γίνει, αλλά και μια προειδοποίηση του τι έρχεται αν δεν παρθούν μέτρα. Μάλιστα, το Κόμμα σε Ερώτησή του στη Βουλή στις 23 Μάη, εξέφραζε την «έντονη ανησυχία του για το τι θα μπορούσε να προκύψει σε βάρος του δασικού μας πλούτου και των λαϊκών περιουσιών, αν συνυπάρξουν μια σειρά επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι κλπ...». Σε αυτήν την Ερώτηση, που έπαιρνε υπόψη και όσα η κυβέρνηση ονομάζει «ακραία καιρικά φαινόμενα», ο αρμόδιος υπουργός είχε απαντήσει καθησυχαστικά για τον «αποτελεσματικό και συνεκτικό σχεδιασμό», για την «πλήρη ετοιμότητα» και την «ενίσχυση» του Πυροσβεστικού Σώματος. Δηλαδή, για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση καλλιεργούσε τον εφησυχασμό στο λαό.

Οι ευθύνες λοιπόν της κυβέρνησης είναι τεράστιες, και δεν μπορεί να δοθεί κανένα συγχωροχάρτι. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα ουσιαστικά ώστε η δικαιολογημένη οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει να οδηγήσει στην οργανωμένη κινητοποίηση και δράση για το σύνολο των εργατικών - λαϊκών αναγκών.
https://www.902.gr/eidisi/apopseis-shol ... atastaseis
Ενα απο τα ποιο νηφαλια και ουσιαστικα αρθρα του Ριζοσπαστη.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 28 Ιούλ 2018, 12:50

dna replication έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:44

Εφόσον η αντιπαράθεση έγινε πολιτική με υπευθυνότητα των νεοδημοκρατών λυπάμαι ετσι θα συνεχιστεί
Μιλώντας για υπευθυνότητα. Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη στάση της αντιπολίτευσης κατά τη γνώμη σου; Σε μια τραγωδία που ήταν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ υποοστηρίζεις αν κατάλαβα καλά; Σε αντίστοιχη περίπτωση ποια ήταν η στάση της τωρινής κυβέρνησης σε μικρότερες τραγωδίες; Θυμάσαι κανένα παράδειγμα; Θυμάται Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κανένα παράδειγμα; Και το να πουλάς τρέλα έχει τα όριά του. Ίσα ίσα που η αντιπολίτευση κράτησε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους σε σχέση με οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή θυμάται κανείς. Το ότι βγήκε ένας άντερ και είπε τελειώσατε μερικές φορές σε χάλασε; Λες και είναι ό,τι χειρότερο έχει ακουστεί από μποτς των άλλων κομμμάτων.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 28 Ιούλ 2018, 12:52

dna replication έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 11:26
[
αυτό είδαμε να συμβαίνει
ενώ η φωτιά δεν είχε ακόμη περάσει τη λεωφορο Μαραθώνος...
η γραμμή ήταν:

...ο ΣΚΑΪ βάζει τις φωτιές
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Ιούλ 2018, 12:53

Athina__P έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:50
dna replication έγραψε:

Μιλώντας για υπευθυνότητα. Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη στάση της αντιπολίτευσης κατά τη γνώμη σου; Σε μια τραγωδία που ήταν ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ υποοστηρίζεις αν κατάλαβα καλά; Σε αντίστοιχη περίπτωση ποια ήταν η στάση της τωρινής κυβέρνησης σε μικρότερες τραγωδίες; Θυμάσαι κανένα παράδειγμα; Θυμάται Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κανένα παράδειγμα; Και το να πουλάς τρέλα έχει τα όριά του. Ίσα ίσα που η αντιπολίτευση κράτησε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους σε σχέση με οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή θυμάται κανείς. Το ότι βγήκε ένας άντερ και είπε τελειώσατε μερικές φορές σε χάλασε; Λες και είναι ό,τι χειρότερο έχει ακουστεί από μποτς των άλλων κομμμάτων.
ΕΕΕΕ το τελειωσατε ειναι φραση του Λουγκοζι οχι του Αντερ. :D
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 28 Ιούλ 2018, 12:54

Beria έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:41
NikosVy έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:39
argouen έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 11:43
Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Μαραθώνα

Όλοι εσείς οι φανατικοί εχθροί του. Καμίνη θα ζητήσετε από τον δικό σας εκθαμβωτικό Δήμαρχο να παραιτηθεί για την αδράνειά του στο θέμμα της εκκένωσης;
Ο Καμίνης είχε μια δουλειά να κάνει, να εκκενώσει τις παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου
Και το έκανε άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς θόρυβο
Τι ακριβώς συγκρίνουμε;
1) Το τι δεν έκαναν όλοι οι άλλοι α) Δήμαρχοι, β) η περιφερειάρχης, γ) το Πολεμικό Ναυτικό του Καμμένου από τις ακτές στο Μάτι (η κανονιοφόρος που μάζευε πρώτα τους πιο ρωμαλέους που ανέβαιναν, ενώ οι άλλοι ... στον Καιάδα, με σειρά ικανότητας), δ) το Λιμενικό που βρήκε υπερβολικά μεγάλη την απόσταση ανάμεσα στην παραλία στο Μάτι και στο Λιμάνι της Ραφήνας, ε) η Αστυνομία (που έδιωχνε όσους πλησίαζαν την Μαραθώνος από το Μάτι, να ξαναγυρίσουν πίσω να εγκλωβιστούν στην κόλαση), στ) η Πυροσβεστική που δήλωσε ψευδώς ότι "ζήτησε την εκκένωση" (σε ποιον, τι έγινε, γιατί δεν έγινε, ποιος αποφάσισε ότι δεν θα γίνει; ξεφτίλες λέτε ψέματα στην συνέντευξη τύπου επειδή σας κάνουν αφελείς ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι)

2) το κοινό του Φόρουμ κομ τζιάρ, που είναι λαλίστατο για να κατηγορεί τον Καμίνη ότι φέρνει λαθρομετανάστες στην Αθήνα, το ίδιο κοινό που ψηφίζει εμφανίσιμους σέξι υποψήφιους δημάρχους με γυαλιά πιλότου μπόινγκ ακόμα και το βράδυ και ωραία πουμάμισα με πολύτιμα μανικτόκουμπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NikosVy την 28 Ιούλ 2018, 12:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen » 28 Ιούλ 2018, 12:54

Πάντως και να πεις να κρατήσεις χαμηλούς τόνους τα θρασίμια με τις συνεντεύξεις τυπου, τα τέρατα που λένε, το γεγονός ότι είναι τοσο προφανές ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση και ΤΙΠΟΤΑ άλλο δε σ αφήνουν να φερθείς πολιτισμένα
Δεν την καταλαβαίνουν αυτή τη γλώσσα. Και λίγα λέμε για την "εθνοσωτήριο" και τους χειροκροτητές της
Νήφε και μέμνησο απιστείν

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 28 Ιούλ 2018, 12:54

dna replication έγραψε:
kameron έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:32
Εγώ έγραψα ένα κείμενο με τη γνώμη μου, ο καθένας μπορεί να το αξιολογήσει.
αυτό έκανα και άρχισε η αξιολόγηση της αξιολόγησης αλλά επίσης από κοντά και οι ταμπέλες και οι δικές σου ερμηνείες.
Δεν είσαι όσο και αν θα ήθελες να εμφανίζεσαι χωρίς θέση ούτε υπεράνω στις αντιπαραθέσεις. Έχεις συγκεκριμένες θέσεις και χαμηλή ανεκτικότητα στην κριτική, γρήγορα το γυρίζεις στο προσωπικό.
Α, ναι, πράγματι, έχω χαμηλή ανεκτικότητα όταν ο άλλος (κατά τα άλλα απόλυτα στρατευμένος πολιτικά και κομματικά) μου λέει ότι κατανοεί τη δουλειά μου, ίσως γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν γράφεις αθλιότητες επί προσωπικού, θα εισπράττεις και την ανάλογη απάντηση.

Επειδή δε βλέπω ότι διαβάζεις μόνο όσα νομίζεις ότι εξυπηρετούν την αφήγησή σου, απάντησα στον Νάνο ότι δεν με ενδιαφέρει το υπεράνω, είναι γνωστή η πολιτική μου θέση άλλωστε και φυσικά έχω άποψη όπως την ανέπτυξα, λυπάμαι που δεν την καταλαβαίνεις επειδή εν προκειμένω δεν μπαίνει σε κουτάκια.

Εσένα σου φταίνε τώρα οι πολιτικοί σου αντίπαλοι επειδή εκμεταλλεύονται το γεγονός, όταν έκαιγαν τα μαγκάλια, και λιποθυμούσαν τα παιδιά στα σχολεία , δεν σε θυμάμαι τόσο ευαίσθητο. Ούτε όταν λαϊκιζε ασύστολα ο σύριζα και ο νταουλιέρης το 2007, ζητώντας παραιτήσεις κλπ υποθέτω ότι είχες εκφράσει τον αποτροπιασμό σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kameron την 28 Ιούλ 2018, 12:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 28 Ιούλ 2018, 12:56

Φυσικες καταστροφες υπαρχουν, και θα συνεχισουν να υπάρχουν. Η ευκολη λυση ειναι να ζηταμε κεφαλια δικαιων και αδικων, γκρεμισματα, και να ριχνουμε καταρες.
Το δυσκολο ειναι να γινουν σχεδια διαχείρισης κρισεων, να γινουν αξιομαχες και πανετοιμες οι υπηρεσίες, και βασικα να αλλαξει το ολο συστημα, να γινει μια που να δινει εντολες αστραπιαια και οχι να περιμένουμε να συννενοηθουν 40. Να δωθουν λεφτα για συστηματα ειδοποιησης, αεροπλανα, συστηματα πυροσβεσης και προσωπικο. Δεν το παιρνω κομματικα γιατι οποιοδήποτε κομμα και αν ηταν, το ιδιο θα ειχε συμβει. Μακάρι να πεσουν οι τονοι και να συννενοηθουν τα κομματα μεταξύ τους, ας το κανουν εστω μια φορά για χαρη ολων αυτων των συμπολιτών μας που χαθηκαν.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 28 Ιούλ 2018, 12:57

Μηχανικός έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 10:08
Ασέβαστος έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 09:58
μια φιλη ηθελε να χτισει σε ενα οικοπεδο, και μου ειπε να κοψω ολα τα δεντρα και παρω τα ξυλα για το τζακι μου. "εκτος απο το πευκο, απαγορευεται δια ροπαλου". ειναι δικηγορος, αν υπηρχε ευκολος, νομιμος τροπος να το κανει, θα το εκανε. ακομη και κατι σπασμενα κλαδια, μου ειπε να μην τα παρω, γιατι αν με πιασει κανεις στο δρομο να τα μεταφερω θα εχω προβλημα.
Η περιοχή έχει δάση από πεύκα και το δασαρχείο θα θεωρούσε ότι τα έκοψες από το δάσος.
Άμα είχε η περιοχή δάση με οξιές θα σου έλεγε να μην κόψεις οξιές.
Όχι, μέσα στο οικόπεδο σου ή το χωράφι σου απαγορεύεται να κόψεις πεύκο χωρίς άδεια από το δασαρχείο.
Γνωστός μου ήθελε να κόψει ένα μεγάλο πεύκο μέσα σε ελιές, ζήτησε άδεια, πήγαν και το είδαν από το δασαρχείο και του επέτρεψαν να κόψει μόνο μερικά κλαδιά που ακουμπούσαν στις ελιές και με τίποτα όλο το πεύκο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 28 Ιούλ 2018, 12:58

OANNHSEA έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 10:11
stergiosbik έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 10:08
Κατσε μισο.
Η ελια και το αμπελι δεν ειναι ενδημικα στην Ελλαδα;
Μιλαμε για παρουσια χιλιαδων ετων στην Ελλαδα.
Ποσο σιγουρος εισαι;
Παρουσία χιλιάδων ετών - πάνω από 6.000 - ναι, ενδημικά όχι...
Εκτός βέβαια εάν πιάνεις κάποιες θεωρίες για την εξέλιξη των ειδών...

.
Κι από που ξέρουμε ότι το 4.000 πΧ ήρθε από αλλού η ελιά και δεν φύτρωνε εδώ;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιούλ 2018, 12:58

nik_killthemall έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:01
nik_killthemall έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 11:22

Αποτι εχω καταλαβει η τακτικη του "ανθρωπιστη" κουλη είναι απλά να περιμενει πρώτα τόσο την κίνηση (η οποία διαμορφωμένης της συριζοκατάστασης με μαθηματική βεβαιότητα αποκλείεται να είναι καλή) του σύριζα όσο και των υπολοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και πάντα ΜΕΤΑ από αυτούς να βγάζει μετριοπαθή στάση "χαμηλών τόνων και ενότητας" για να γίνει συμπαθής, όσο η αντιπολίτευση ασκείται από τα ιδιωτικά "βοθροκαναλα" (αχρείαστα κατά τη γνώμη μου) και ο σύριζα σκουληκοποιείται χωρίς ιδιαίτερη πίεση από κανέναν.
Οκ, πιάσαμε το νήμα. Είναι απολύτως σαφές, ότι αυτή η τραγωδία (δεν είναι κάτι λιγότερο) είναι ένας από μηχανής θεός για την αντιπολίτευση. Και αυτό είναι κανών ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου, ειδικώς στην Ελλάδα. Είναι επίσης δεδομένο ότι τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τα αντικυβερνητικά μμε, θα εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε κατάσταση προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν από το "επικίνδυνον" του θέματος εστιάζοντας σε περιφερειακά στοιχεία που αν και αληθή, απλώς διαχέουν/διασπούν την κρίσιμη πληροφορία και δεν εστιάζουν στο κέντρο του προβλήματος, αν αυτό δεν συμφέρει την κυβέρνηση ή αν αντιστοίχως δεν συμφέρει την αντιπολίτευση.

Κι επειδή, κάπου έχω βαρεθεί να βλέπω όλους τους αντιπολιτευόμενους νδκράτες, κιναλτζήδες και λοιπούς στα παράθυρα, να εστιάζουν μονίμως στο "ηθικόν" του πράγματος και στο ότι οι υπεύθυνοι δεν ζήτησαν "συγγνώμη" αντί να ρωτήσουν απλώς γιατί δεν υπήρξε άμεση εφαρμογή του τάδε, τάδε και τάδε αποσπάσματος από τον συγκεκριμένο νόμο, https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... -3013-2002 που ανέβασα σε δύο προηγούμενα ποστ, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η εφαρμογή του νόμου θα επηρεάσει και πολλά δικά τους παιδάκια με αρμοδιότητες και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και γι' αυτό ακριβώς, τον θέτουν εκτός πλαισίου συζήτησης.

Ναι, οι συριζαίοι είναι αυτοί που είναι, ναι, προσωπικώς προτιμώ οποιονδήποτε άλλον αν τον συγκρίνω με αυτόν τον ηθικώς πλεονασματικό εσμό και ναι, θα χαρώ αν χάσουν στις εκλογές.

Αλλά καλό θα είναι μέχρι τότε οι νδκράτες και κιναλτζήδες δήμαρχοι και λοιποί διοικητικοί φορείς να ενεργοποιηθούν και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διευθετήσουν τις αυθαιρεσίες του χώρου τους από Δευτέρα και όχι μετά τις εκλογές.

Έτσι, για να δώσουν το καλό παράδειγμα.
Δεν είμαι σίγουρος αν η αντιπολίτευση εστιάζει στο θυμικό της ηθικής με σκοπό να μην εστιάσει στον νόμο σχετικά με την αναβάθμιση πολιτικής προστασίας (περί αυτής είναι το λινκ που παρέθεσες αλλά δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα αρθρα του) ή απλά γιατί κάνει ακριβώς ότι θα κανε κι ο σύριζα δηλ. "πολιτικός" λόγος αρθρωμένος σε μεγάλο ποσοστό πάνω στο θυμικό και την "ηθική". (Αν και παρα πολλοι από τα μικρά κόμματα στέκονται μόνο στους νόμους πριν λίγο άκουσα Καρκατσούλη και τους ξετίναζε μόνο λόγω νόμων).

Πόσο πιθανό θεωρείς πως μπορεί να αγγιχτεί σε αυτή τη χώρα ευθύνη πολιτικής προστασίας σε βάθος 4 ετών και πίσω ώστε να φοβηθούν τον νόμο οι νδ-σοκ όταν πιο πάνω ο ΟΑΝΗΣΣΕΑ παρέθεσε τις αστείες τιμωρίες για τη καταστροφή του 2007 που αποδόθηκαν στους παρόντες διοικούντες μόνο μετά από 8 χρόνια ... ?

Εγώ καθόλου. Να μου έλεγες για νόμους περί αυθαιρέτων και παρατάσεων να σου πω ναι, εκεί αν εφαρμοστεί ο νόμος μπορούν να ξετιναχτούν εκτός από τους σημερινούς κυβερνώντες και γενιές πολιτικών, δημαρχαίων και ΔΥ !! Αλλά αν γίνει αυτό παίζει οι μισοί έλληνες να τρέχουν στα δικαστήρια ...

Το μπολνταρισμένο εννοώ nik. Kαι όπως γράφεις, μόνον από τα μικρά κόμματα (που δεν θίγονται άμεσα) και τον Καρκατσούλη αναφέρεται. Και μια και έχει αναφερθεί σ' αυτό το θέμα, δεν σου κάνει εντύπωση ότι στον... αντικρατικίστικο σκάι ποτέ δεν παίζουν τον αντικρατικιστή Τζήμερο; Εδώ αρχίζουν και τσιρίζουν οι πτυχιούχοι. Γιατί; Ρητορικόν το ερώτημα, γιατί η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Επειδή θέλουν να κατευθύνουν τον αντικρατικισμό μόνον στα πεδία που τους συμφέρει, όταν τους συμφέρει, για όποιους τους συμφέρει.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι (κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί) σαφώς και παίζουν στο ίδιο επιθετικό ή αμυντικό πλαίσιο. Γιατί είναι συγκεκριμένο το κάστρο που υπερασπίζονται ή διεκδικούν. Κι επειδή, οι νόμοι είναι στημένοι έτσι ώστε ακόμη και αν υπάρξει σαφέστατη εφαρμογή να βρίσκουν άκρη μόνον όσοι έχουν καλούς δικηγόρους, που παίζουν στα δάχτυλα τις εξειδικευμένες τροπολογίες, δεν θεωρώ πιθανό να αγγιχτεί κάτι ουσιαστικά.

Δυστυχώς, ζούμε σε μία χώρα που η νομιμότητα με την ουσιαστική της σημασία καθίσταται "εχθρός του λαού", τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οπότε, οι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν θα γίνουν από την επόμενη γενιά, δηλαδή τα σημερινά πιτσιρίκια, επειδή θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που το ηθικό πλεονέκτημα των κομμάτων θα θεωρείται πλέον κάτι κωμικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 28 Ιούλ 2018, 13:03

NikosVy έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:54
Beria έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:41
NikosVy έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 12:39

Όλοι εσείς οι φανατικοί εχθροί του. Καμίνη θα ζητήσετε από τον δικό σας εκθαμβωτικό Δήμαρχο να παραιτηθεί για την αδράνειά του στο θέμμα της εκκένωσης;
Ο Καμίνης είχε μια δουλειά να κάνει, να εκκενώσει τις παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου
Και το έκανε άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς θόρυβο
Τι ακριβώς συγκρίνουμε;
1) Το τι δεν έκαναν όλοι οι άλλοι α) Δήμαρχοι, β) η περιφερειάρχης, γ) το Πολεμικό Ναυτικό του Καμμένου από τις ακτές στο Μάτι (η κανονιοφόρος που μάζευε πρώτα τους πιο ρωμαλέους που ανέβαιναν, ενώ οι άλλοι ... στον Καιάδα, με σειρά ικανότητας), δ) το Λιμενικό που βρήκε υπερβολικά μεγάλη την απόσταση ανάμεσα στην παραλία στο Μάτι και στο Λιμάνι της Ραφήνας, ε) η Αστυνομία (που έδιωχνε όσους πλησίαζαν την Μαραθώνος από το Μάτι, να ξαναγυρίσουν πίσω να εγκλωβιστούν στην κόλαση), στ) η Πυροσβεστική που δήλωσε ψευδώς ότι "ζήτησε την εκκένωση" (σε ποιον, τι έγινε, γιατί δεν έγινε, ποιος αποφάσισε ότι δεν θα γίνει; ξεφτίλες λέτε ψέματα στην συνέντευξη τύπου επειδή σας κάνουν αφελείς ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι)

2) το κοινό του Φόρουμ κομ τζιάρ, που είναι λαλίστατο για να κατηγορεί τον Καμίνη ότι φέρνει λαθρομετανάστες στην Αθήνα, το ίδιο κοινό που ψηφίζει εμφανίσιμους σέξι υποψήφιους δημάρχους με γυαλιά πιλότου μπόινγκ ακόμα και το βράδυ και ωραία πουμάμισα με πολύτιμα μανικτόκουμπα.
Η δουλεια του Καμινη ηταν ευκολη και απλη.Μπραβο του που την εκανε.Και ξερεις οτι δεν ειμαι οπαδος της πολιτικης του.Στις αλλες περιπτωσεις ομως χρειαζοταν να γινει συντονισμος ετεροκλητων υπηρεσιων.Αυτος ειναι ο λογος που διαφωνω στο να δοθουν τετοιες αρμοδιοτητες στην τοπικη αυτοδιοικηση οπως και ο λογος που θεωρω οτι η κυβερνηση εχει συνολικα την ευθυνη για την απουσια σχεδιου και οχι ατομικα η Περιφεριαρχης και οι δημαρχοι.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 28 Ιούλ 2018, 13:04

stergiosbik έγραψε:
28 Ιούλ 2018, 10:25

Παντως σιγουρα ειναι παραξενο το οτι υπαρχουν τοσα πευκα στην Αττικη.
Το κλιμα δεν ειναι τετοιο που να ευνοει την υπαρξη τους.
Αρα μαλλον ο ανθρωπος εβαλε το χερακι του.
Όχι, το κλίμα στην Αττική είναι τέτοιο που ευνοεί την ύπαρξη και τον πολλαπλασιασμό τους γιατί ακριβώς η Αττική όπως και η ανατολική Κορινθία έχουν ξερό κλίμα και το πεύκο είναι από τα πιο ανθεκτικά δέντρα στην ξηρασία και επιβιώνουν έναντι άλλων.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών