nik_killthemall έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 12:20
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 12:01
nik_killthemall έγραψε: ↑28 Ιούλ 2018, 11:22
Αποτι εχω καταλαβει η τακτικη του "ανθρωπιστη" κουλη είναι απλά να περιμενει πρώτα τόσο την κίνηση (η οποία διαμορφωμένης της συριζοκατάστασης με μαθηματική βεβαιότητα αποκλείεται να είναι καλή) του σύριζα όσο και των υπολοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και πάντα ΜΕΤΑ από αυτούς να βγάζει μετριοπαθή στάση "χαμηλών τόνων και ενότητας" για να γίνει συμπαθής, όσο η αντιπολίτευση ασκείται από τα ιδιωτικά "βοθροκαναλα" (αχρείαστα κατά τη γνώμη μου) και ο σύριζα σκουληκοποιείται χωρίς ιδιαίτερη πίεση από κανέναν.
Οκ, πιάσαμε το νήμα. Είναι απολύτως σαφές, ότι αυτή η τραγωδία (δεν είναι κάτι λιγότερο) είναι ένας από μηχανής θεός για την αντιπολίτευση. Και αυτό είναι κανών ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου, ειδικώς στην Ελλάδα. Είναι επίσης δεδομένο ότι τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τα αντικυβερνητικά μμε, θα εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε κατάσταση προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν από το "επικίνδυνον" του θέματος εστιάζοντας σε περιφερειακά στοιχεία που αν και αληθή, απλώς διαχέουν/διασπούν
την κρίσιμη πληροφορία και δεν εστιάζουν στο κέντρο του προβλήματος,
αν αυτό δεν συμφέρει την κυβέρνηση ή αν αντιστοίχως
δεν συμφέρει την αντιπολίτευση.
Κι επειδή, κάπου έχω βαρεθεί να βλέπω όλους τους αντιπολιτευόμενους νδκράτες, κιναλτζήδες και λοιπούς στα παράθυρα, να εστιάζουν μονίμως στο "ηθικόν" του πράγματος και στο ότι οι υπεύθυνοι δεν ζήτησαν "συγγνώμη" αντί να ρωτήσουν απλώς γιατί
δεν υπήρξε άμεση εφαρμογή του τάδε, τάδε και τάδε αποσπάσματος από τον συγκεκριμένο νόμο, https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... -3013-2002 που ανέβασα σε δύο προηγούμενα ποστ, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η εφαρμογή του νόμου θα επηρεάσει και πολλά δικά τους παιδάκια με αρμοδιότητες και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και γι' αυτό ακριβώς, τον θέτουν εκτός πλαισίου συζήτησης.
Ναι, οι συριζαίοι είναι αυτοί που είναι, ναι, προσωπικώς προτιμώ οποιονδήποτε άλλον αν τον συγκρίνω με αυτόν τον ηθικώς πλεονασματικό εσμό και ναι, θα χαρώ αν χάσουν στις εκλογές.
Αλλά καλό θα είναι μέχρι τότε οι νδκράτες και κιναλτζήδες δήμαρχοι και λοιποί διοικητικοί φορείς να ενεργοποιηθούν και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διευθετήσουν τις αυθαιρεσίες του χώρου τους
από Δευτέρα και όχι μετά τις εκλογές.
Έτσι, για να δώσουν το καλό παράδειγμα.
Δεν είμαι σίγουρος αν η αντιπολίτευση εστιάζει στο θυμικό της ηθικής με σκοπό να μην εστιάσει στον νόμο σχετικά με την αναβάθμιση πολιτικής προστασίας (περί αυτής είναι το λινκ που παρέθεσες αλλά δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα αρθρα του) ή απλά γιατί κάνει ακριβώς ότι θα κανε κι ο σύριζα δηλ. "πολιτικός" λόγος αρθρωμένος σε μεγάλο ποσοστό πάνω στο θυμικό και την "ηθική".
(Αν και παρα πολλοι από τα μικρά κόμματα στέκονται μόνο στους νόμους πριν λίγο άκουσα Καρκατσούλη και τους ξετίναζε μόνο λόγω νόμων).
Πόσο πιθανό θεωρείς πως μπορεί να αγγιχτεί σε αυτή τη χώρα ευθύνη πολιτικής προστασίας σε βάθος 4 ετών και πίσω ώστε να φοβηθούν τον νόμο οι νδ-σοκ όταν πιο πάνω ο ΟΑΝΗΣΣΕΑ παρέθεσε τις αστείες τιμωρίες για τη καταστροφή του 2007 που αποδόθηκαν στους παρόντες διοικούντες μόνο μετά από 8 χρόνια ... ?
Εγώ καθόλου. Να μου έλεγες για νόμους περί αυθαιρέτων και παρατάσεων να σου πω ναι, εκεί αν εφαρμοστεί ο νόμος μπορούν να ξετιναχτούν εκτός από τους σημερινούς κυβερνώντες και γενιές πολιτικών, δημαρχαίων και ΔΥ !! Αλλά αν γίνει αυτό παίζει οι μισοί έλληνες να τρέχουν στα δικαστήρια ...
Το μπολνταρισμένο εννοώ nik. Kαι όπως γράφεις,
μόνον από τα μικρά κόμματα (που δεν θίγονται άμεσα) και τον Καρκατσούλη αναφέρεται. Και μια και έχει αναφερθεί σ' αυτό το θέμα, δεν σου κάνει εντύπωση ότι στον... αντικρατικίστικο σκάι ποτέ δεν παίζουν τον αντικρατικιστή Τζήμερο;
Εδώ αρχίζουν και τσιρίζουν οι πτυχιούχοι. Γιατί; Ρητορικόν το ερώτημα, γιατί η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Επειδή θέλουν να κατευθύνουν τον αντικρατικισμό μόνον στα πεδία που τους συμφέρει, όταν τους συμφέρει, για όποιους τους συμφέρει.
Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι (κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί) σαφώς και παίζουν στο ίδιο επιθετικό ή αμυντικό πλαίσιο. Γιατί είναι συγκεκριμένο το κάστρο που υπερασπίζονται ή διεκδικούν. Κι επειδή, οι νόμοι είναι στημένοι έτσι ώστε ακόμη και αν υπάρξει σαφέστατη εφαρμογή να βρίσκουν άκρη μόνον όσοι έχουν καλούς δικηγόρους, που παίζουν στα δάχτυλα τις εξειδικευμένες τροπολογίες, δεν θεωρώ πιθανό να αγγιχτεί κάτι ουσιαστικά.
Δυστυχώς, ζούμε σε μία χώρα που η νομιμότητα με την ουσιαστική της σημασία καθίσταται "εχθρός του λαού", τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Οπότε, οι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν θα γίνουν από την επόμενη γενιά, δηλαδή τα σημερινά πιτσιρίκια, επειδή θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που το ηθικό πλεονέκτημα των κομμάτων θα θεωρείται πλέον κάτι κωμικό.