Πυρκαγιες στην Αττική

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Re: Πυρκαγιες στην Αττική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 29 Ιούλ 2018, 10:33

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:23

Οπότε, το ερώτημα είναι ποιοι δεν θέλουν να φάνε μπαν, αυτοί οι άρρωστοι.

Δε λέω αυτό, άρρωστο χιούμορ υπάρχει.
Λέω ποιός θέλει να τουιτάρει τα δύο δίδυμα αγκαλιά στον Τσίπρα και στον Δήμαρχο Μαραθώνα και να φάει μπαν

--να του έρθει και η αστυνομία στο σπίτι ε

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Ιούλ 2018, 10:35

Μηχανικός έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 09:53
Chainis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 09:47
OANNHSEA έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 08:20

Στην Ελάτη Τρικάλων έχεις πάει ή προς πάνω στην Καστανιά;
Θα δεις τεράστια δάση από έλατα!
Μόνο που κανείς από τους ντόπιους δεν ξέρει ότι αυτά τα "δάση" τα έχουν φυτεύσει τα τελευταία 40 χρόνια!!!
Μπαΐρια ήταν όλα εκεί πάνω!!!
Τώρα το γάμησες.

Δηλαδή ένας ντόπιος 60άρης δεν ξέρει αν φυτεύτηκαν πριν 40 χρόνια;

Πάντως 40 περίπου χρόνια που πρωτοπήγα εκεί τα δάση ήταν το ίδιο, το πολύ πολύ ανάμεσα στα ντόπια έλατα να φύτεψαν οι δασολόγοι και καμιά άλλη ποικιλία.
Σιγά να μην ανέβαζαν τα δενδρύλια με μουλάρια όπως πήγαιναν τα πυρομαχικά στα βουνά της Αλβανίας
άλλη δουλειά δεν είχε τότε ο κόσμος, όλοι στο φύτεμα των βουνών. :smt005:

Το ελατοδασος ανηκει στο ΑΠΘ. Για την ακριβεια λεγεται Πανεπιστημιακο Ελατοδασος Γεωπονικης Σχολης ΑΠΘ και ειναι ολο τεχνητο (και υποδειγμα διαχειρισης γης). Παρομοιο παραδειγμα ειναι το Αλσος της Καισαριανης που θεωρειται υποδειγματικο μεσογειακο οικοσυστημα και ειναι επισης τεχνητο, αρχιτεκτονημενο απο τον Πικιωνη αν δεν κανω λαθος, οπως ο λοφος της Ακροπολης. Γενικα στην Ελλαδα αμα η βλαστηση μοιαζει σα να βγηκε απο παραμυθι 99% καποιος μορφωμενος τη σχεδιασε ωστε να μοιαζει ετσι. Ο λαος σε γενικες γραμμες απλα μετατρεπει Βικους σε Κυκλαδες μεσω Ματιων.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 29 Ιούλ 2018, 10:37

[quote=vagabondo post_i

Στις καμένες εκτάσεις αναδασώνουν με πεύκα, γιατί είναι το μόνο δέντρο που μπορεί να ανταπεξέλθει στο "σεληνιακό" περιβάλλον που δημιουργείται μετά από μια πυρκαγιά. Γι' αυτόν τον λόγο πολλαπλασιάζεται στα δασικά φυτώρια ως επί το πλείστον.
[/quote]
Τι να πω; :o δεν έχεις πάει ποτέ να δεις μετά από βροχές σε καμένες περιοχές
επικρατεί πιο πλούσια πανίδα που μειώνεται όταν μεγαλώσουν τα πεύκα

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 29 Ιούλ 2018, 10:38

Εγω ο ασχετος να ρωτησω τι ειναι προτιμοτερο ενα ((μεικτο)) δασος η μια μονοκαλιεργεια?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zteo την 29 Ιούλ 2018, 10:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιούλ 2018, 10:38

nemo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:31
vagabondo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:13
ST48410 έγραψε:

Μου κάνει εντύπωση η αναφορά σου στο πεύκο ως παράσιτο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καιγόμαστε. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα ακούσει κάποια πολεμική εναντίον του πεύκου. Αν τέλος πάντων είναι κοινός τόπος στους ειδικούς αυτή η γνώση γιατί τόσα χρόνια οι αναδασώσεις δεν περιλαμβάνουν άλλα είδη;
Το πεύκο δεν είναι ούτε παράσιτο ούτε ζιζάνιο κι άσε να τον OANNHSEA να λέει. :003:
Στις καμένες εκτάσεις αναδασώνουν με πεύκα, γιατί είναι το μόνο δέντρο που μπορεί να ανταπεξέλθει στο "σεληνιακό" περιβάλλον που δημιουργείται μετά από μια πυρκαγιά. Γι' αυτόν τον λόγο πολλαπλασιάζεται στα δασικά φυτώρια ως επί το πλείστον.
Σκέτη ζάλη είστε που ακόμη και όταν σας τα εξηγούν εσείς επιμένετε να λέτε αρλούμπες ..καποιοι το φωνάζουν εδω και χρόνια
να σταματήσει η αναδάσωση με πεύκα σήμερα ακούγονται περισσότερες φωνές
είδα και μια των οικολόγων να το υποστηρίζει στο σκαι
Επίσης αυτοί που θέλουν την αναδάσωση με πεύκα είναι αυτοί που ποντάρουν στην επόμενη φωτιά και στην επόμενη καταπάτηση
2018, τα τούβλα (=χομο σαπιενς) κατηγορούν τα ξύλα απελέκητα (=πεύκα) για τον θάνατο 80+ ανθρώπων. :e040:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιούλ 2018, 10:41

zteo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:38
Εγω ο ασχετος να ρωτησω τι ειναι προτιμοτερο ενα ((μεικτο)) δασος η μια μονοκαλιεργεια?
Προτιμότερο το μεικτό, το θέμα είναι να μπορεί να το υποστηρίξει το διαβρωμένο έδαφος από την υπερβόσκηση και τις φωτιές.
Occasio facit furem

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 29 Ιούλ 2018, 10:42

vagabondo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:38
nemo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:31
vagabondo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:13

Το πεύκο δεν είναι ούτε παράσιτο ούτε ζιζάνιο κι άσε να τον OANNHSEA να λέει. :003:
Σκέτη ζάλη είστε που ακόμη και όταν σας τα εξηγούν εσείς επιμένετε να λέτε αρλούμπες ..καποιοι το φωνάζουν εδω και χρόνια
να σταματήσει η αναδάσωση με πεύκα σήμερα ακούγονται περισσότερες φωνές
είδα και μια των οικολόγων να το υποστηρίζει στο σκαι
Επίσης αυτοί που θέλουν την αναδάσωση με πεύκα είναι αυτοί που ποντάρουν στην επόμενη φωτιά και στην επόμενη καταπάτηση
2018, τα τούβλα (=χομο σαπιενς) κατηγορούν τα ξύλα απελέκητα (=πεύκα) για τον θάνατο 80+ ανθρώπων. :e040:
Είσαι τελείως μαλάκας να μου βάζεις λόγια που δεν είπα :102:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2018, 10:43

Χουργιατς έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:33
ΓΑΛΗ έγραψε:

Λέω ποιός θέλει να τουιτάρει τα δύο δίδυμα αγκαλιά στον Τσίπρα και στον Δήμαρχο Μαραθώνα και να φάει μπαν

Δεν έχω δει αυτό που λες αλλά απ' ό,τι κατάλαβα αυτό που σε ενόχλησε δεν ήταν τα νεκρά παιδιά αλλά το ότι έθιξαν τον δήμαρχο Μαραθώνα και τον Τσίπρα.

Κάνω λάθος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 29 Ιούλ 2018, 10:44

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:43
Χουργιατς έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Δεν έχω δει αυτό που λες αλλά απ' ό,τι κατάλαβα αυτό που σε ενόχλησε δεν ήταν τα νεκρά παιδιά αλλά το ότι έθιξαν τον δήμαρχο Μαραθώνα και τον Τσίπρα.

Κάνω λάθος;

Κάπως μεγάλο.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2018, 10:46

Χουργιατς έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:44
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:43
Χουργιατς έγραψε:

Κάνω λάθος;

Κάπως μεγάλο.
Μπορείς να διευκρινήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιούλ 2018, 10:47

foscilis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:35
Το ελατοδασος ανηκει στο ΑΠΘ. Για την ακριβεια λεγεται Πανεπιστημιακο Ελατοδασος Γεωπονικης Σχολης ΑΠΘ και ειναι ολο τεχνητο (και υποδειγμα διαχειρισης γης). Παρομοιο παραδειγμα ειναι το Αλσος της Καισαριανης που θεωρειται υποδειγματικο μεσογειακο οικοσυστημα και ειναι επισης τεχνητο, αρχιτεκτονημενο απο τον Πικιωνη αν δεν κανω λαθος, οπως ο λοφος της Ακροπολης. Γενικα στην Ελλαδα αμα η βλαστηση μοιαζει σα να βγηκε απο παραμυθι 99% καποιος μορφωμενος τη σχεδιασε ωστε να μοιαζει ετσι. Ο λαος σε γενικες γραμμες απλα μετατρεπει Βικους σε Κυκλαδες μεσω Ματιων.

Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων είναι δημόσιο δάσος, που ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Κράτος. Βρίσκεται στην Κεντρική Πίνδο και εκτείνεται μεταξύ των κλιτυών και εξάρσεων των ορεινών όγκων «Κόζιακα» και «Μπουντούρα», σε Γ.Π. 390 32’ - 39ο 35’ και Γ.Μ. 210 33’- 21ο 38’ από τον μεσημβρινό Greenwich. Το υπερθαλάσσιο ύψος του δάσους κυμαίνεται από 1.100-1.700 μ. περίπου. Η έκτασή του ανέρχεται σε 3.296,59 Ηa, από τα οποία 2.361,83 Ηa είναι δασοσκεπής ή μερικώς δασοσκεπής έκταση (ελάτη, πεύκη κλπ), 168,22 Ha γυμνές ή άγονες εκτάσεις εντός του δάσους, 583,71 Ηa ορεινοί βοσκότοποι, 114,00 Ηa πεδινοί λιβαδότοποι και 68,83 Ηa λοιπές εκτάσεις (κοινοτικές, αγροί, οικισμοί κ.λ.π.)

Κυρίαρχο αυτοφυές είδος είναι η υβριδογενής ελάτης ενώ σποραδικά βρίσκονται σε μικρές συστάδες η οξιά, η δρυς, το σφενδάμι, η οστρυά, ο άρκευθος, ο κέρδος η φλαμουριά ή ίτια κ.α. Τεχνητά έχουν εγκατασταθεί η μαύρη η δασική και λευκόδερθμος πεύκη καθώς και η ερυθρελάτη και η τούγια. Η πανίδα της περιοχής επίσης είναι πλούσια. Μπορούμε να συναντήσουμε το ζαρκάδι, το λαγό, το λύκο, την αλεπού αλλά και την καφέ αρκούδα. Από πλευράς φτερωτών βλέπουμε την ορεινή πέρδικα, την μπεκάτσα, το γεράκι κ.α. που αποτελούν πόλο έλξης για τους κυνηγούς που κυνηγούν σε φυσικές συνθήκες μέσα στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα».

Για την ορθή διαχείρισή του, το δάσος έχει διαιρεθεί σε 9 ορεογραφικές μονάδες (Μπράικο, Βαθύ, Κορομηλιά, Γκαλντερίμι, Λύξα, Κόζιακα, Βίγγα, Λιοπέικα και Γκλαπάτσα). Τα δασικά προϊόντα ελάτης που παράγονται είναι η άφλοια και έμφλοια στρογγύλη ξυλεία >2μ μήκους και η η στογγύλη μήκους ,2μ. και η καύσιμη ξυλεία (καυσόξυλα). Για την προστασία του δάσους λαμβάνονται δασοκομικά και διαχειριστικά μέτρα ενώ πρωταρχικό σκοπό αποτελεί η διατήρηση της αειφορίας των καρπώσεων και των προσόδων του δάσους.

Για την εκπαίδευση των φοιτητών της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, την έρευνα και τη διαχείριση του δάσους υπάρχει κτιριακή υποδομή συνολικού εμβαδου 6.000 τμ.. Το δασικό οδικό δίκτυο είναι περίπου 25μ/Ηa και γίνονται συντηρήσεις κάθε έτος, ενώ έχουν εκτελεστεί πολλά τεχνικά έργα (οχετοί, δεξαμενές κ.α.).

Στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με πίστα 1.100 μέτρων με κλίσεις μέτριας δυσκολίας και αναβατήρα μεγάλης δυναμικότητας (μεταφορά 172 ατόμων σε 13 λεπτά). Η λειτουργία του γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι ελάχιστες και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο τομέα της αναψυχής των επισκεπτών επίσης μπορεί να προσφέρει πολλά ο χώρος υπαίθριου γεύματος στη θέση «Αγία Κυριακή», ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία Δασικού Μουσείου κατά τα πρότυπα του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη.
Occasio facit furem

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 29 Ιούλ 2018, 10:51

Chainis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 09:47
OANNHSEA έγραψε:

Στην Ελάτη Τρικάλων έχεις πάει ή προς πάνω στην Καστανιά;
Θα δεις τεράστια δάση από έλατα!
Μόνο που κανείς από τους ντόπιους δεν ξέρει ότι αυτά τα "δάση" τα έχουν φυτεύσει τα τελευταία 40 χρόνια!!!
Μπαΐρια ήταν όλα εκεί πάνω!!!
Τώρα το γάμησες.

Δηλαδή ένας ντόπιος 60άρης δεν ξέρει αν φυτεύτηκαν πριν 40 χρόνια;

Πάντως 40 περίπου χρόνια που πρωτοπήγα εκεί τα δάση ήταν το ίδιο, το πολύ πολύ ανάμεσα στα ντόπια έλατα να φύτεψαν οι δασολόγοι και καμιά άλλη ποικιλία.
Λαθος στη διατύπωση - μην βαράτε!!! Δεν είχα πιεί καν καφέ!!!
"Από τους μη ντόπιους" ήθελα να γράψω!!!

Πάντως είναι αλήθεια εν μέρη η παραδρομή μου - πήγα τον πατέρα μου στο χωριό του το 2008, στην Τζούρτζια στα Τρίκαλα μετά από 50+ που είχε να πάει και δεν θυμόταν τόσο δέντρο...

.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 29 Ιούλ 2018, 10:51

Βήμα της Κυριακής 29 Ιουλίου 2018, σελ Α7 έγραψε: Πολλοί ήθελαν το Μάτι να παραμείνει όπως ήταν. Χωρίς να υπάρχουν προφανείς προσβάσεις στην παραλία για να μην υπάρχουν πολλοί επισκέπτες από Αθήνα και να τις ξέρουν μόνο οι κάτοικοι της περιοχής
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 29 Ιούλ 2018, 10:53

nemo έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:37

Τι να πω; :o δεν έχεις πάει ποτέ να δεις μετά από βροχές σε καμένες περιοχές
επικρατεί πιο πλούσια πανίδα που μειώνεται όταν μεγαλώσουν τα πεύκα
Πού ήταν η πιο πλούσια πανίδα στην Πεντέλη; :o Για να μην πάμε πιο μακριά.. Γκρίζο φαινόταν το βουνό για χρόνια και από κοντά και από μακριά. Ίσα ίσα που τώρα πρασίνισε κάπως που κάπως εμφανίστηκαν τα μόνα που μπορούν να μεγαλώσουν μόνα τους.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 29 Ιούλ 2018, 10:54

ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:14
Chainis έγραψε:
29 Ιούλ 2018, 10:08

Κάτσε και κοίτα τότε μέχρι να γίνουν οι οικολογικές κατοικίες στον Άρη και στην επόμενη φωτιά θα μπορείς να ξεδώσεις πάλι και κάπου θα βρεις να διοχετεύσεις και τότε την οργή σου.
Εσύ δεν είσαι οργισμένος;
Oχι ειμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί κάηκε μια γνωστοί μου που κηδεύεται σήμερα. Και γιατί ξέρω ότι θα έχουμε κι άλλα θύματα στο μέλλον αν δεν πάρουμε άμεσα δραστικά μέτρα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών