enterprise-psi έγραψε: ↑21 Φεβ 2021, 20:56
Ερμής έγραψε: ↑21 Φεβ 2021, 20:44
Παιδιά εγώ δε τα ξέρω αυτά, κινέζικα μου ακούγονται και μάλιστα από τα παραδοσιακά τα δύσκολα. Μόνο trading κάνω. Το μόνο που με προβληματίζει στην εξισωση(με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα πάντα) είναι πως για να κερδίζει κάποιος, κάποιος άλλος χάνει, στην προκειμένη περίπτωση δε μπορώ να βρω ποιος είναι αυτός που χάνει.
Μάλλον αυτοί που πούλησαν νωρίς, δε ξέρω.
Όπως επίσης τι είναι αυτό που ανεβάζει την τιμή τους;
Οι ολοένα και περισσότεροι αγοραστες; κάτι αλλο; δε ξέρω. Και είναι το μόνο που με προβληματίζει
Άμα τα πουλήσω όλα τώρα , και πάρω δύο τρία μηχανάκια , και πάει 100κ το μπιτκοιν, έχασα νομίζω

όλοι trading κάνουν και αποθησαυριση, δεν είσαι ο μόνος, κανείς δεν το χρησιμοποιεί για συναλλαγές
Στην αρχή το αφήγημα ήταν οτι θα γινει παγκόσμιο συναλλακτικό νόμισμα (νομισμα καθημερινής χρήσης) αλλά δε φαίνεται πια καθόλου πιθανόν αυτό.
Οι κεντρικές τράπεζες κατα πασα πιθανότητα θα βγάλουν δικά τους ψηφιακά κρυπτονομίσματα.
Τώρα το αφήγημα είναι οτι θα γίνει παγκόσμιο αποθεματικό μέσο και θα αντικαταστήσει το χρυσό για παράδειγμα και θα φτάσει σε πολύ μεγάλη αξία.
Εδώ είναι θέμα πίστης, διαφήμισης και ισχύος επιβολής, θα πιάσουμε φιλοσοφία περι χρήματος...
και ο χρυσός είναι ένα πολύ μαλακό, σχεδόν άχρηστο μέταλο, οι Ινκας δε μπορούσαν να καταλάβουν την τρέλα των Ισπανών με το συγκεκριμένο που έκανε μόνο για κοσμήματα...
και το ευρώ είναι χαρτί τυπωμένο...
και τα κοχύλια βγαίνουν στην ακροθαλασσιά οπότε γιατί οι πρωτόγονοι τα χρησιμοποιούσαν για αγοραπωλησίες? μόνο και μόνο επειδή ήταν σπάνια?
Και οι τρίχες μου είναι σπάνιες: βγαίνουν μόνο σε μένα!
Δε μπορώ όμως να πείσω κανέναν (προς το παρόν

) να τις δεχτεί ως μέσο συναλλαγών ή αποθεματική αξία...
Πρέπει να έχω ένα στορυ να πουλήσω και ένα μηχανισμό να τις διανέμω και να τις ανταλλάζω αρχικά με αντίκρυσμα άλλες αξίες και μετά το bretton woods των τριχών μου, ως αυθύπαρκτη αξία.