Cryptocurrency

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Re: Cryptocurrency

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 21 Φεβ 2021, 20:52

Ερμής έγραψε:
21 Φεβ 2021, 20:44
Παιδιά εγώ δε τα ξέρω αυτά, κινέζικα μου ακούγονται και μάλιστα από τα παραδοσιακά τα δύσκολα. Μόνο trading κάνω. Το μόνο που με προβληματίζει στην εξισωση(με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα πάντα) είναι πως για να κερδίζει κάποιος, κάποιος άλλος χάνει, στην προκειμένη περίπτωση δε μπορώ να βρω ποιος είναι αυτός που χάνει.
Μάλλον αυτοί που πούλησαν νωρίς, δε ξέρω.
Όπως επίσης τι είναι αυτό που ανεβάζει την τιμή τους;
Οι ολοένα και περισσότεροι αγοραστες; κάτι αλλο; δε ξέρω. Και είναι το μόνο που με προβληματίζει
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 21 Φεβ 2021, 20:56

Ερμής έγραψε:
Παιδιά εγώ δε τα ξέρω αυτά, κινέζικα μου ακούγονται και μάλιστα από τα παραδοσιακά τα δύσκολα. Μόνο trading κάνω. Το μόνο που με προβληματίζει στην εξισωση(με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα πάντα) είναι πως για να κερδίζει κάποιος, κάποιος άλλος χάνει, στην προκειμένη περίπτωση δε μπορώ να βρω ποιος είναι αυτός που χάνει.
Οι ολοένα και περισσότεροι αγοραστες; κάτι αλλο; δε ξέρω. Και είναι το μόνο που με προβληματίζει
Άμα τα πουλήσω όλα τώρα , και πάρω δύο τρία μηχανάκια , και πάει 100κ το μπιτκοιν, έχασα νομίζω :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 21 Φεβ 2021, 20:57

enterprise-psi έγραψε:
21 Φεβ 2021, 20:38
Ξεχνάει ότι πέρασαν δέκα χρόνια , ότι αναπτύσσεται τεχνολογία, κόμβοι , τα ledger , γενικά cool story bro 👍
πήρε κάποια χρόνια βεβαία...
κάποιοι σκάλισαν και έσπειραν χωράφια με τουλίπες, εξόρυξαν βολβούς, έστησαν το μάρκετ στο Άμστερνταμ κ.λ.π. κ.λ.π. δεν αντιλέγω,
Εσένα πάντως θα σε ήθελα στο επιτελείο του πολυτιμόνιου για τα θεωρητικά κείμενα :lol:

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 21 Φεβ 2021, 21:38

enterprise-psi έγραψε:
21 Φεβ 2021, 20:56
Ερμής έγραψε:
Άμα τα πουλήσω όλα τώρα , και πάρω δύο τρία μηχανάκια , και πάει 100κ το μπιτκοιν, έχασα νομίζω :lol:

όλοι trading κάνουν και αποθησαυριση, δεν είσαι ο μόνος, κανείς δεν το χρησιμοποιεί για συναλλαγές
Στην αρχή το αφήγημα ήταν οτι θα γινει παγκόσμιο συναλλακτικό νόμισμα (νομισμα καθημερινής χρήσης) αλλά δε φαίνεται πια καθόλου πιθανόν αυτό.
Οι κεντρικές τράπεζες κατα πασα πιθανότητα θα βγάλουν δικά τους ψηφιακά κρυπτονομίσματα.
Τώρα το αφήγημα είναι οτι θα γίνει παγκόσμιο αποθεματικό μέσο και θα αντικαταστήσει το χρυσό για παράδειγμα και θα φτάσει σε πολύ μεγάλη αξία.
Εδώ είναι θέμα πίστης, διαφήμισης και ισχύος επιβολής, θα πιάσουμε φιλοσοφία περι χρήματος...
και ο χρυσός είναι ένα πολύ μαλακό, σχεδόν άχρηστο μέταλο, οι Ινκας δε μπορούσαν να καταλάβουν την τρέλα των Ισπανών με το συγκεκριμένο που έκανε μόνο για κοσμήματα...
και το ευρώ είναι χαρτί τυπωμένο...
και τα κοχύλια βγαίνουν στην ακροθαλασσιά οπότε γιατί οι πρωτόγονοι τα χρησιμοποιούσαν για αγοραπωλησίες? μόνο και μόνο επειδή ήταν σπάνια?
Και οι τρίχες μου είναι σπάνιες: βγαίνουν μόνο σε μένα!
Δε μπορώ όμως να πείσω κανέναν (προς το παρόν :) ) να τις δεχτεί ως μέσο συναλλαγών ή αποθεματική αξία...
Πρέπει να έχω ένα στορυ να πουλήσω και ένα μηχανισμό να τις διανέμω και να τις ανταλλάζω αρχικά με αντίκρυσμα άλλες αξίες και μετά το bretton woods των τριχών μου, ως αυθύπαρκτη αξία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 21 Φεβ 2021, 21:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 21 Φεβ 2021, 21:41

Bitcoin με 7 transactions το δευτερόλεπτο δεν πρόκειται ποτέ να γίνει νόμισμα συναλλαγών, αυτά είναι για εθερες ada , dot κλπ , το bitcoin πάει για αλλού 😁

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 21 Φεβ 2021, 21:44

dna replication έγραψε:
21 Φεβ 2021, 21:38
enterprise-psi έγραψε:
21 Φεβ 2021, 20:56
Ερμής έγραψε:

όλοι trading κάνουν και αποθησαυριση, δεν είσαι ο μόνος, κανείς δεν το χρησιμοποιεί για συναλλαγές
Στην αρχή το αφήγημα ήταν οτι θα γινει παγκόσμιο συναλλακτικό νόμισμα (νομισμα καθημερινής χρήσης) αλλά δε φαίνεται πια καθόλου πιθανόν αυτό.
Οι κεντρικές τράπεζες κατα πασα πιθανότητα θα βγάλουν δικά τους ψηφιακά κρυπτονομίσματα.
Τώρα το αφήγημα είναι οτι θα γίνει παγκόσμιο αποθεματικό μέσο και θα αντικαταστήσει το χρυσό για παράδειγμα και θα φτάσει σε πολύ μεγάλη αξία.
Εδώ είναι θέμα πίστης, διαφήμισης και ισχύος επιβολής, θα πιάσουμε φιλοσοφία περι χρήματος...
και ο χρυσός είναι ένα πολύ μαλακό, σχεδόν άχρηστο μέταλο, οι Ινκας δε μπορούσαν να καταλάβουν την τρέλα των Ισπανών με το συγκεκριμένο που έκανε μόνο για κοσμήματα...
και το ευρώ είναι χαρτί τυπωμένο...
και τα κοχύλια βγαίνουν στην ακροθαλασσιά οπότε γιατί οι πρωτόγονοι τα χρησιμοποιούσαν για αγοραπωλησίες? μόνο και μόνο επειδή ήταν σπάνια?
Και οι τρίχες μου είναι σπάνιες: βγαίνουν μόνο σε μένα!
Δε μπορώ όμως να πείσω κανέναν (προς το παρόν) να τις δεχτεί ως μέσο συναλλαγών ή αποθεματική αξία...
Πρέπει να έχω ένα στορυ να πουλήσω και ένα μηχανισμό να τις διανέμω και να τις ανταλλάζω αρχικά με αντίκρυσμα άλλες αξίες και μετά το bretton woods των τριχών μου, ως αυθύπαρκτη αξία.
Από το να επενδύουν σε άγια τουβλάκια και να μη τα αφήνουν μέχρι να γυριστεί το Mao 2: The Greater Leap Forward, καλύτερα να μαζεύουν κρυπτο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 21 Φεβ 2021, 21:44

Ερμής έγραψε:
21 Φεβ 2021, 19:53
1. Αρα για να αυξησει τα κερδη του θα πρεπει να αυξήσει την αξία τους, άρα αυξάνεται και το κέρδος όποιου τα κατέχει.
2. Έφερα ένα παράδειγμα σε αυτό που είπε η juno πως αν έρθει το υποχρεωτικό ηλεκτρονικό χρήμα τότε τα κρυπτο θα εκτοξευθουν, δε θα πέσουν.
Μεταξύ μας ποτέ δε θα υπάρξει εξολοκλήρου ηλεκτρονικό χρήμα, τα κερδη της παραοικονομίας είναι μεγαλύτερα από τα ΑΕΠ χωρών.

Klg υποτίθεται( με κεφαλαίο Υ) ότι τα χρήματα που έχουμε τώρα, έχουν αντίκρυσμα στο χρυσό που κατέχει κάθε κράτος στο παγκόσμιο κέντρο αποθεμάτων της ΝΥ. Με πολλές υποσημειώσεις, αστερίσκους και αμφιβολίες. Υπάρχουν αποδείξεις άλλωστε ότι η FED κόβει χρήμα χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις.
Όχι φυσικά. To gold standard έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard , https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 21 Φεβ 2021, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 21 Φεβ 2021, 21:47

Λες να γίνει το bitcoin το νέο gold standard ; 😁

Εικόνα

Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 » 21 Φεβ 2021, 21:49

Ερμής έγραψε:
21 Φεβ 2021, 19:53
1. Αρα για να αυξησει τα κερδη του θα πρεπει να αυξήσει την αξία τους, άρα αυξάνεται και το κέρδος όποιου τα κατέχει.
2. Έφερα ένα παράδειγμα σε αυτό που είπε η juno πως αν έρθει το υποχρεωτικό ηλεκτρονικό χρήμα τότε τα κρυπτο θα εκτοξευθουν, δε θα πέσουν.
Μεταξύ μας ποτέ δε θα υπάρξει εξολοκλήρου ηλεκτρονικό χρήμα, τα κερδη της παραοικονομίας είναι μεγαλύτερα από τα ΑΕΠ χωρών.

Klg υποτίθεται( με κεφαλαίο Υ) ότι τα χρήματα που έχουμε τώρα,  έχουν αντίκρυσμα στο χρυσό  που κατέχει κάθε κράτος στο παγκόσμιο κέντρο αποθεμάτων της ΝΥ. Με πολλές υποσημειώσεις, αστερίσκους και αμφιβολίες. Υπάρχουν αποδείξεις άλλωστε ότι η FED κόβει χρήμα χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις.
αυτο δεν εχει πάψει να ισχυει εδω και χρόνια?

Παραστατικό χρήμα (fiat[1] money) ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας[2] είναι το μέσον πληρωμής το οποίο δεν καλύπτεται από αποθεματικό άλλων υλικών (π.χ. χρυσός) και επομένως στερείται κάποιας εσωτερικής αξίας έστω και έμμεσα. Επιβάλλεται στις συναλλαγές από κάποια αρχή (συνήθως το κράτος) τόσο στις πληρωμές όσο και στις εισπράξεις. Εκφράζεται με κάποια νομισματική μονάδα έχει την μορφή συνήθως χαρτονομισμάτων και κερμάτων, τα οποία μπορεί να έχουν ονομαστική αξία ίση, πολλαπλάσια ή υποπολλαπλάσια της νομισματικής μονάδας.

Το χάρτινο χρήμα καλείται παραστατικό χρήμα διότι η χρησιμοποίηση (και αξία) του ως χρήματος εξαρτάται από την πίστωση της κυβέρνησης που το εκδίδει, και όχι από οποιοδήποτε δικαίωμα να μετατραπεί σε μεταλλικά νομίσματα[3][4].

fiat money δεν ειναι και το ευρω, δολλαριο κτλ?

Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 » 21 Φεβ 2021, 21:50

enterprise-psi έγραψε:
21 Φεβ 2021, 21:47

Εικόνα
Το θεμα ειναι το αν και πότε θα κάνει μεγάλη βουτια να αγοράσουμε

Άβαταρ μέλους
dna replication

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 21 Φεβ 2021, 21:53

enterprise-psi έγραψε:

Εικόνα
πες μου αν ξέρεις τους ημερήσιους όγκους συναλλαγών (και τη συνολική κεφαλαιοποίηση): με τι αγορές αυξάνει ας πούμε κατά 2% την αξία του?
μήπως είναι μια υπερβολικά ρηχή αγορά που ας πούμε με αγορά ή πώληση $50.000 μπορώ να την επηρεάσω?

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 21 Φεβ 2021, 21:54

Βρε παιδιά αυτό είπα, ότι το χρήμα ξεκίνησε να έχει αντίκρυσμα σε χρυσό ενώ τώρα δεν είναι έτσι. Υποτίθεται είπα με κεφαλαίο Υ.
Magnus3 έγραψε:
21 Φεβ 2021, 21:50
enterprise-psi έγραψε:

Εικόνα
Στα πόσα δλδ θα ήσουν ικανοποιημένος να μπεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 21 Φεβ 2021, 21:55

Magnus3 έγραψε:
21 Φεβ 2021, 21:50
enterprise-psi έγραψε:

Εικόνα
Σε πια τιμή θα έμπαινες; Κάνα 30 % μπορεί να έχει διόρθωση παρακάτω δεν πιστεύω
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 » 21 Φεβ 2021, 21:57

θα εμπαινα αν επεφτε κατω απο 40, με κάτω απο 30 θα έκανα πάρτυ

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 21 Φεβ 2021, 21:58

Τουλάχιστον εσύ παίζεις λογικά. Άλλοι περιμένουν να πέσει στο τριχιλιαρο για να μπουν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών