Δεν υπάρχει 4η διασταση + χρόνος = 5 στην ΘτΣ.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 14:47Αυτό είναι το θεμα μωρε κ εσυ; τα υπόλοιπα τα ειδες;Τι είναι ζωή ;
Με βάση όλα τα παραπάνω, ζωή μπορούμε να ονομάσουμε τη δυνατότητα της υλικής μας υπόστασης να μεταβάλλει την ενεργειακή της πυκνότητα (δηλαδή την καμπυλότητά της). Αυτό σημαίνει αυτόματα μια δυνατότητα αυξομειώσεως της διάστασης χρόνος, που εγκλείουμε αοράτως μέσα μας.
Η έννοια της ζωής όμως χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της γέννησης, της ανάπτυξης, της φθοράς και του θανάτου. Η έννοια της γέννησης, της εμφάνισης δηλαδή μιας υλικής πραγματικότητας από το αισθητό τίποτα, δεν είναι παρά μια καμπύλωση του χώρου προς τον χρόνο, πέραν κάποιου ορίου. Η καμπύλωση αυτή μπορεί να γίνει αισθητή και λογικά αντιληπτή από την επιστήμη, σαν μια περιοχή αυξημένης τιμής της πυκνότητας ενέργειας, που γύρω της σχηματίζεται κάποιο πεδίο βαρύτητας.
Η έννοια της ανάπτυξης μιας υλικής ύπαρξης, είναι ταυτόσημη με την έννοια της αύξησης της καμπυλότητας του χώρου και με την ισοδύναμη έννοια της αύξησης της ενεργειακής πυκνότητας.
Τι είναι ο θάνατος ;
Ως θάνατο, εάν συναρτήσουμε τον υλικό θάνατο με την αισθητή εξαφάνιση της ύλης, μπορούμε να εκλάβουμε δύο περιπτώσεις. Κατά πρώτον την ελαχιστοποίηση της πυκνότητας ενέργειας που έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό στην ψευδή φύση του τρισδιάστατου φυσικού ειδώλου του χώρου του σύμπαντος, κάτι που συμβαίνει εφόσον η τιμή της πυκνότητας ενέργειας – αλλιώς της καμπύλωσης – του χώρου που καταλαμβάνει το αντικείμενο γίνεται ή μηδέν ή δεν ξεπερνά την οριακή τιμή ώστε να γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις μας : αυτό σημαίνει πως αν η καμπύλωση του χώρου προς την διάσταση χρόνος γίνει μικρότερη από μια ελάχιστη τιμή, τότε η ύλη στερούμενη της αισθητής καμπυλότητας ξαναπαίρνει τη μορφή του «καθαρού» χώρου, μιας ουσίας έξω από την δυνατότητα των αισθήσεων. Κατά δεύτερον, μιας και ως αισθητή ύλη λογίζεται ο καμπυλωμένος χώρος προς την διάσταση χρόνος ή αλλιώς μία κύρτωση με μορφή πηγαδιού προς την διάσταση χρόνος, συνεπάγεται πως ομιλούμε δια καμπύλωση, του χώρου, προς την διάσταση χρόνος, κατά την οποία ξεπερνιέται το ανώτατο όριο και τότε η ύλη καθίσταται αόρατη από τις αισθήσεις – αυτή την αιτία θανάτου, όσον αφορά τα άστρα, την ονομάζουμε μελανή οπή.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.
Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15514
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
5 διαστάσεις υπάρχουν στην 5 dimensional gravity που είναι επέκταση της ΘτΣ και έως τώρα δεν υπάρχουν πειραματικά αποτελέσματα που να την επαληθεύουν. Η ΘτΣ παρότι διατυπωμένη σε εποχή που δεν υπήρχαν όλα τα μέσα για επαλήθευση, επαληθεύεται συνεχώς. Η καμπύλωση του φωτός στο βαρυτικό πεδίο κάποιου αστρικού σώματος επαληθεύτηκε από τότε βέβαια.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Υπάρχει άλλος τρόπος;EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 12:49Άρα σήμερα οι απόφοιτοι ΙΕΚ ή κολλεγίων δεν είναι επιστήμονες, αλλά αν αύριο τα παραπάνω αναγνωριστούν ως ισότιμα των πανεπιστημίων, θα είναι; Δηλαδή επιστήμονας γίνεσαι με ένα νόμο κ ένα άρθρο που λένε;
Όλα γίνονται με ένα νόμο. Το τί θα ορίζει αυτός ο νόμος είναι το ζητούμενο, όχι το πλήθος των νόμων που απαιτούνται.
Πχ.
Μέχρι πριν μία 20ετία οι απόφοιτοι τμημάτων ΤΕΙ δεν ήταν επιστήμονες. Σήμερα είναι ΑΕΙ. Άλλαξαν πρόγραμμα σπουδών, ακολούθησαν όλα τα διεθνή κριτήρια αναγνώρισης του πτυχίου και πλέον είναι ισότιμοι επιστήμονες. Όσοι παλιοί απόφοιτοι ήθελαν να ανωτατοποιήσουν τις σπουδές τους έπρεπε να παρακολουθήσουν και νέο κύκλο μαθημάτων.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Στο διάλογο αυτό "φερόμενοι ως" είστε. Δεν θα κάτσουμε να ψάχνουμε πτυχία.hellegennes έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 14:02Πρώτα απ' όλα δεν είμαστε φερόμενοι ως πτυχιούχοι, είμαστε πτυχιούχοι. Προσωπικά έχω τίτλο από τρία ιδρύματα, ένα BSc (Bachelor of Science, ελπίζω να μην θες μετάφραση), ένα MSc (Master of Science) και μια αναγνώριση ισοτιμίας τίτλου της ημεδαπής.
Τι είναι η επιστήμη για να την "κάνεις"; Παστίτσιο; Έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα ακατάλληλα ρήματα προκειμένου να αποδείξεις την ανοησία αυτή.Αυτό δεν έχει σχέση με το αν κάνουμε επιστήμη.Προσωπικά δεν κάνω επιστήμη.
Η επιστήμη είναι η μεθοδολογία της. Αν μυηθείς στη μεθοδολογία και κριθεί ότι πλέον έχεις την ικανότητα να την εφαρμόσεις είτε για ανάλυση, είτε για απόκτηση γνώσης, είτε για εφαρμογή σε επαγγελματικά πλαίσια, είτε για έρευνα, τότε φέρεις τον τίτλο και είσαι πλέον επιστήμονας.
Ούτε οι επιστημονικές γνώσεις κρίνουν τον επιστήμονα από το μη επιστήμονα.Επιστημονικές γνώσεις έχω. Πρέπει να διαχωρίσεις στο μυαλό σου το ένα από το άλλο.
Η μύηση στην επιστημονική μεθοδολογία τον κρίνει. Το να ξέρεις την απόσταση γης από σελήνη ή τους πλανήτες δεν σε κάνει αστρονόμο. Η αξιολόγηση της ικανότητας εφαρμογής της επιστημονικής μεθόδου γίνεται στα ΑΕΙ.
Ο επιστήμονας δεν είναι εγκυκλοπαίδεια για να κατέχει απλά "γνώσεις". Οι επιστημονικές θεωρίες παράγονται για όλο τον κόσμο. Ανοίγεις το google και βρίσκεις τόσα στοιχεία όσα ο Αινστάιν δεν φαντάστηκε καν.Την διαφορά της κατοχής επιστημονικής γνώσης, με την πιστοποίηση επιστημονικής γνώσης, που έχει σημασία μόνο για το κράτος και επίσημες διαδικασίες (π.χ. πρόσληψη στο δημόσιο) και την ιδιότητα του επιστήμονα, που είναι αυτός που η δουλειά του είναι να παράγει νέο επιστημονικό έργο και όχι να εφαρμόζει επιστημονικές γνώσεις στην δουλειά του. Όλοι εφαρμόζουμε επιστημονικές γνώσεις στην δουλειά μας, όλων οι εργασίες είναι στην σύγχρονη εποχή προϊόν επιστημονικής γνώσης στον έναν ή στον άλλον βαθμό.
Δεν διαβάζεις σωστά. Κατά συνήθεια πλέον.Δεύτερον, τα συμπεράσματά σου είναι ηλίθια και non sequitur. Κανείς μας δεν αρνείται την αξία της άποψής μας. Η άποψή μας στο θέμα είναι προϊόν ορισμού· και για το τι είναι επιστήμη και για το τι είναι επιστήμονας.
Φυσικά και δεν αποκτά καμία αξία ούτως ή άλλως.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Τί είναι δηλαδή; Αστροφυσική;klg έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 12:21Εγώ πάλι έχω την υποψία ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις. Δείξε μας που λοιπόν στο κείμενο αναφέρει ότι αυτά που λέει είναι η δική του "ευρύτερη φιλοσοφική προσέγγιση" και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αστροφυσική.stavmanr έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 12:16Μα δεν έγραψε ότι οι απόψεις του αυτές είναι αστροφυσική.
Έγραψε ότι η αστροφυσική μας οδηγεί εκεί, σε μία ευρύτερη φιλοσοφική προσέγγιση.
Πουθενά δεν είπε ότι η απουσία θανάτου είναι μία επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρία.
Επομένως, έχω την υποψία ότι το πρόβλημά σου παραμένει ιδεολογικής φύσεως.
Γιατί αυτό πχ:δεν το λες και "ευρύτερη φιλοσοφική προσέγγιση"Με βάση όλα τα παραπάνω, ζωή μπορούμε να ονομάσουμε τη δυνατότητα της υλικής μας υπόστασης να μεταβάλλει την ενεργειακή της πυκνότητα (δηλαδή την καμπυλότητά της). Αυτό σημαίνει αυτόματα μια δυνατότητα αυξομειώσεως της διάστασης χρόνος, που εγκλείουμε αοράτως μέσα μας.
Η έννοια της ζωής όμως χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της γέννησης, της ανάπτυξης, της φθοράς και του θανάτου. Η έννοια της γέννησης, της εμφάνισης δηλαδή μιας υλικής πραγματικότητας από το αισθητό τίποτα, δεν είναι παρά μια καμπύλωση του χώρου προς τον χρόνο, πέραν κάποιου ορίου. Η καμπύλωση αυτή μπορεί να γίνει αισθητή και λογικά αντιληπτή από την επιστήμη, σαν μια περιοχή αυξημένης τιμής της πυκνότητας ενέργειας, που γύρω της σχηματίζεται κάποιο πεδίο βαρύτητας.
Η έννοια της ανάπτυξης μιας υλικής ύπαρξης, είναι ταυτόσημη με την έννοια της αύξησης της καμπυλότητας του χώρου και με την ισοδύναμη έννοια της αύξησης της ενεργειακής πυκνότητας.
Έχεις δει στην αστροφυσική ορισμό της ζωής και του θανάτου;
Γενικά, σε είχα για πιο σοβαρό, αλλά μου το έχεις χαλάσει σε αυτό το νήμα.
Ο άνθρωπος κάνει μία φιλοσοφική προσέγγιση επάνω στα ζητήματα ζωής και θανάτου χρησιμοποιώντας εργαλεία της αστροφυσικής. Δηλαδή, καθαρά υλιστικά εργαλεία. Προσεγγίζει τη ζωή με όρους ύλης, ως την "πορεία" της ύλης του οργανισμού μέσα στο χωροχρονικό πλαίσιο. Δεν ασχολείται με τη βιολογική διάσταση της ζωής, αλλά μόνο με την καθαρή της υλιστική βάση: την ύλη/υλοενέργεια στο πιο θεμελιώδες επίπεδο που μπορούμε να την γνωρίζουμε. Αναφέρεται στον οργανισμό ως κάπου είδους νεφέλωμα μικροσωματιδίων, θα λέγαμε, και το εξετάζει όπως θα εξέταζες έναν γαλαξία ή κάτι παρόμοιο στο μεγάκοσμο.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Ασ' τα Ζεν...Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 20:37Δεν υπάρχει 4η διασταση + χρόνος = 5 στην ΘτΣ.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.

Καταρχήν, δεν διαβάζουν το κείμενο που παραθέτουν. Διαβάζουν ένα δικό τους κείμενο και κάνουν κριτική επ' αυτού.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Το απίστευτο είναι ότι ενώ ο Δανέζης είναι από τους ελάχιστους που διαχωρίζουν πότε μιλούν επιστημονικά και πότε φιλοσοφικά, είναι αυτός που τα ακούει για μη διαχωρισμό!
Δεν υπάρχει διάλεξή του που να μην ακούσεις από το στόμα του "αυτά αποτελούν επιστημονικές θεωρίες και με βάση αυτά μπορούμε να προχωρήσουμε στα εξής...".
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15514
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Οι μηχανικοί ειναι γενικά ξερολες, αλλα επειδη τυχαίνει να έχουν μαυρα μεσάνυχτα στην τανυστικη ανάλυση, τους ξεφεύγουν αρλούμπες.stavmanr έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 09:28Ασ' τα Ζεν...Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 20:37Δεν υπάρχει 4η διασταση + χρόνος = 5 στην ΘτΣ.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.
Καταρχήν, δεν διαβάζουν το κείμενο που παραθέτουν. Διαβάζουν ένα δικό τους κείμενο και κάνουν κριτική επ' αυτού.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Είναι παπαριές.
Το είδαμε τώρα από τον Δανέζη.
Άμα στη χαλάει όποιος διαφωνεί μαζί σου, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις εδώ πέρα.
Ότι κάνει μια προσέγγιση το βλέπουμε, "φιλοσοφική' δεν είναι σε καμία περίπτωση.stavmanr έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 09:21Ο άνθρωπος κάνει μία φιλοσοφική προσέγγιση επάνω στα ζητήματα ζωής και θανάτου χρησιμοποιώντας εργαλεία της αστροφυσικής. Δηλαδή, καθαρά υλιστικά εργαλεία. Προσεγγίζει τη ζωή με όρους ύλης, ως την "πορεία" της ύλης του οργανισμού μέσα στο χωροχρονικό πλαίσιο. Δεν ασχολείται με τη βιολογική διάσταση της ζωής, αλλά μόνο με την καθαρή της υλιστική βάση: την ύλη/υλοενέργεια στο πιο θεμελιώδες επίπεδο που μπορούμε να την γνωρίζουμε. Αναφέρεται στον οργανισμό ως κάπου είδους νεφέλωμα μικροσωματιδίων, θα λέγαμε, και το εξετάζει όπως θα εξέταζες έναν γαλαξία ή κάτι παρόμοιο στο μεγάκοσμο.
Από την άλλη βέβαια, ο Lepo δεν έγραψε πουθενά για 5 διαστάσεις, έγραψε ότι η καμπυλότητα αφορά τις 4 διαστάσεις, όχι μόνο τη διάσταση του χρόνου.stavmanr έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 09:28Ασ' τα Ζεν...Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 20:37Δεν υπάρχει 4η διασταση + χρόνος = 5 στην ΘτΣ.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.
Καταρχήν, δεν διαβάζουν το κείμενο που παραθέτουν. Διαβάζουν ένα δικό τους κείμενο και κάνουν κριτική επ' αυτού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος klg την 10 Μαρ 2021, 18:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Τι λες ρε παπάρα; Ποιός μίλησε γιά 5 διαστάσεις; Οχι εγώ, ο Ζενίθεδρος το πρωτοανέφερε και απαξίωσα να του απαντήσω. Εσύ είσαι εκείνος που δεν διαβάζεις τα κείμενα των άλλων.stavmanr έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 09:28Ασ' τα Ζεν...Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 20:37Δεν υπάρχει 4η διασταση + χρόνος = 5 στην ΘτΣ.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.
Καταρχήν, δεν διαβάζουν το κείμενο που παραθέτουν. Διαβάζουν ένα δικό τους κείμενο και κάνουν κριτική επ' αυτού.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Α, εσύ μολογάς χωρίς ξύλο.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Εγώ επιπρόσθετα έχω και δίπλωμα οδηγήσεως.hellegennes έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 14:02Προσωπικά έχω τίτλο από τρία ιδρύματα, ένα BSc (Bachelor of Science, ελπίζω να μην θες μετάφραση), ένα MSc (Master of Science) και μια αναγνώριση ισοτιμίας τίτλου της ημεδαπής.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Ναι, αλλά αρκεί να αναφέρεις τις μπούρδες του. Οχι να μπλέξεις σε συζητήσεις περί όνου σκιάς γιά το αν είναι επιστήμονας ή όχι και ποιός είναι πιό επιστήμονας από τον άλλο.hellegennes έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 16:11Το έχω γράψει και πιο πάνω ότι ο Δανέζης δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται καθόλου τι λέει η ΘτΣ ή την διαστρεβλώνει για να πει τις μπούρδες του. Προσωπικά πιστεύω το πρώτο, γιατί ό,τι λέει περί καμπυλώσεων είναι απολύτως λάθος.Leporello έγραψε: ↑09 Μαρ 2021, 15:28Οσο και να θέλει κανείς να δεί με συμπάθεια το "έργο" του Δανέζη, αυτό το κείμενο είναι μπούρδα πέρα γιά πέρα.
- Η καμπυλότητα του χώρου αφορά τις 4 διαστάσεις, δεν γίνεται αποκλειστικά ως προς τον χρόνο. Μάλιστα, η καμπύλωση του χρόνου είναι η λιγότερο αισθητή.
- Την καμπυλότητα του χώρου δεν την προκαλεί η ζωή, αλλά η μάζα. Η ζωή όμως δεν δημιουργεί μάζα. Μόνο μετατροπή μάζας προκαλεί. Π.χ. το μωρό που μεγαλώνει δεν δημιουργεί μάζα. Μετατρέπει μέρος των χημικών ενώσεων που προσλαμβάνει με την τροφή σε μύες, όργανα κ.λ.π. Ούτε κάν το φυτό που κάνει σύνθεση χλωροφύλλης δεν δημιουργεί μάζα. Απλώς μετατρέπει αέριες ενώσεις σε στερεές.
- Ούτε ο θάνατος προκαλεί απώλεια μάζας.
- Φυσικά είναι λάθος το ότι μιά μαύρη τρύπα είναι αόρατη από τις αισθήσεις. Η όραση δεν μπορεί να την συλλάβει μεν, αλλά μπορούν οι αισθήσεις να συλλάβουν τις συνέπειες τής ύπαρξής της. Αν δεχθούμε ότι αυτό συνιστά "αορατότητα" από τις αισθήσεις, θα πρέπει να συμπεράνουμε επίσης ότι φαινόμενα τόσο κοινά όπως π.χ. ο άνεμος είναι επίσης "αόρατα" στις αισθήσεις.
Και γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να γράψει μιά τέτοια μπούρδα; Μόνο γιά να εντυπωσιάσει όσους δεν καταλάβουν τίποτα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 45205
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Για μένα όποιος χρησιμοποιεί μια θέση του για να μιλήσει σαν αυτά που λέει να είναι έγκυρες επιστημονικές απόψεις ενώ στην πραγματικότητα είναι δικές του φιλοσοφικές μπούρδες και διαστρεβλώσεις αληθινών θεωριών, δεν είναι επιστήμονας, είναι κομπογιαννίτης. Επιπροσθέτως, τεχνικά δεν είναι επιστήμονας αυτός που δεν διεξάγει επιστήμη και οι καθηγητές με αυτήν τους μόνη την ιδιότητα δεν είναι επιστήμονες, είναι απλώς καθηγητές. Κάποιοι κάνουν και έρευνα, εκείνοι είναι επιστήμονες.
Αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν λέει μπούρδες. Και ο Γουότσον έλεγε ρατσιστικές μπούρδες αλλά ήταν επιστήμονας. Δεν μιλούσε για κάποια επιστήμη που δεν κατέχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος σου.
Πολύ μένος για μία άποψη περί ζωής και θανάτου.
Μα δεν είναι αστροφυσική.
Ξεχώρισέ τα.
Μα δεν πρόκειται για διαφωνία. Διαφωνία υπάρχει όταν καταθέτει κανείς άποψη για ένα θέμα. Εσύ απλά απαξιώνεις και επιτίθεσαι.
Α μάλιστα. Έπειτα από τον αφορισμό του επιστήμονα, ετοιμαζόμαστε να αφορίσουμε και τον φιλοσοφο, τον καλλιτέχνη και ό,τι άλλο προκειμένου να βγάλουμε το θυμικό μας.Ότι κάνει μια προσέγγιση το βλέπουμε, "φιλοσοφική' δεν είναι σε καμία περίπτωση.stavmanr έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 09:21Ο άνθρωπος κάνει μία φιλοσοφική προσέγγιση επάνω στα ζητήματα ζωής και θανάτου χρησιμοποιώντας εργαλεία της αστροφυσικής. Δηλαδή, καθαρά υλιστικά εργαλεία. Προσεγγίζει τη ζωή με όρους ύλης, ως την "πορεία" της ύλης του οργανισμού μέσα στο χωροχρονικό πλαίσιο. Δεν ασχολείται με τη βιολογική διάσταση της ζωής, αλλά μόνο με την καθαρή της υλιστική βάση: την ύλη/υλοενέργεια στο πιο θεμελιώδες επίπεδο που μπορούμε να την γνωρίζουμε. Αναφέρεται στον οργανισμό ως κάπου είδους νεφέλωμα μικροσωματιδίων, θα λέγαμε, και το εξετάζει όπως θα εξέταζες έναν γαλαξία ή κάτι παρόμοιο στο μεγάκοσμο.