Γουστα ειναι αυτα.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 13:45stergiosbik έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 12:55Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 12:41εμένα μ'αρέσει αυτή η ελληνική πράσινο-μαύρο κουτί με τη στέβια![]()
Αυτό το πράγμα δεν πίνεται. 1000 φορές η αμερικανοφερτη, καρκινογόνα coca cola
Βίαιες ανατιμήσεις
-
Re: Βίαιες ανατιμήσεις
- hellegennes
Και για να αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα όπου έχει συμβεί αυτό, γιατί μοιάζει να εκπλαγήκατε, όλες οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν στον θεό τα εισιτήρια για να ρεφάρουν από την χασούρα σε αριθμό πτήσεων αλλά και για να αντισταθμίσουν το πρόβλημα με τις πτήσεις λίγων θέσεων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δε διαφωνούμε σε κάτι και δε καταλαβαίνω πως αυτά που γράφεις έρχονται σε αντίθεση με τη θεωρία. Η θεωρία υπάρχει για να αναλύει σφαιρικάChilloutbuddy έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 12:20Μη μη μην τα μπλέκεις με τις θεωρίες, οι θεωρίες είναι φτιαγμένες για δοκιμαστικούς σωλήνες σε συνθήκες εργαστηρίου.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 00:59Σίγουρα. Αυτό όμως που γράφεις έχει να κάνει με τη θέση μίας επιχείρησης στην αγορά αλλά και πόσο ελαστική είναι η ζήτηση των προϊόντων/υπηρεσιών που παράγει σε σχέση με τη τιμή και το εισόδημα. Ένα μονοπώλιο ανεβοκατεβάζει τις τιμές κατά το δοκούν ρίχνοντας τη παραγωγή ενώChilloutbuddy έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 00:48
Τι να σου πώ, όπου έχω δουλέψει ο κανόνας είναι ότι ανεβάζεις τιμές όποτε μπορείς και όσο μπορείς
Αν μπορείς να ανεβάσεις τιμές και τις πληρώνει ο πελάτης, γιατί να μην το κάνεις έτσι κι αλλιώς; άσχετα από πληθωρισμούς, κόστη, παραγωγές.
μία επιχείρηση που πουλάει εθιστικά προϊόντα/υπηρεσίες μπορεί να χρεώνει υψηλές τιμές.
Απο εκεί και πέρα όσο περισσότερο ανταγωνιστική γίνεται μία αγορά τόσο περισσότερο παίζει ρόλο και η προθυμία πληρωμής των καταναλωτών
που με τη σειρά της καθορίζεται από διάφορους παράγοντες που καταλήγουν στο «πόσο χρήμα κυκλοφορεί στην αγορά».
Εγώ το έχω βιώσει ως εξής, και όποιος έχει δουλέψει πιστεύω τις έχει ακούσει αυτές τις συζητήσεις 100 φορές: μπαίνει ο οικονομικός στο τμήμα πωλήσεων και λέει παιδιά μου ανέβηκαν τα κόστη, να ανεβάσετε τις τιμές να ρεφάρω. Και η απάντηση 100 φορές στις 100 είναι "ρε μεγάλε αν μπορούσα να ανεβάσω τιμές θα τις είχα ανεβάσει προχτές, εσένα περίμενα να μου το πεις;"
Μετα κάθεται ο οικονομικός να εξηγήσει τα κόστη στον πωλητή, ο οποίος 9 φορές στις 10 δεν καταλαβαίνει Χριστό, αλλά τελικά λέει δε γαμιέται που θα κάθομαι να τσακώνομαι με το μλκ, και πάει στους πελάτες του: "συγνώμη μας ανέβηκαν τα κόστη, πρέπει να ανεβάσω τις τιμές"
Ο πρώτος πελάτης λέει οκ πάρτα, ο δεύτερος λέει οκ πάρτα, ο τρίτος λέει δε γαμιέσαι κι εσύ και τα πακοτίνια σου, θα παραγγείλω πιτσίνια. Και έτσι ο πωλητής έχασε το 33% των πωλήσεών του σε μια μέρα, μια τρύπα στο νερό. Και την άλλη μέρα τρέχει ο οικονομικός πανικόβλητος με ένα εξελόφυλο στο χέρι να του πει να ξαναρίξει τις τιμές εκεί που ήταν και να πάρει τηλέφωνο τον τρίτο πελάτη.
Κάπως έτσι είναι στην πράξη, τιμές να ανεβαίνουν έτσι απότομα μόνο αν είναι γενικό φαινόμενο πχ ανέβηκε η βενζίνη και ανεβάζει τιμή όλη η αγορά (που νομίζω κάτι τέτοιο λέει κι ο Χέλι ότι συμβαίνει). Και πάλι συνήθως έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, πέφτουν οι πωλήσεις.
Και μονοπώλιο να είσαι, και ανελαστικό να είναι το προϊόν, πάλι έχει τιμή που δεν πάει παραπάνω. Πχ είσαι ο μόνος που πουλάς τσιγάρα σε όλο τον πλανήτη, αν ανεβάσεις τιμές πάλι θα βρεθεί ο τρίτος-τέταρτος πελάτης που θα πει το κόβω ή αρχίζω άτμισμα.
Και οι πωλητές την έχουν ήδη βρει αυτή την τιμή που δεν χάνουν πωλήσεις, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους, δεν περιμένουν ν'ανέβουν τα κόστη.
(και επιστημονικά εν γένει) καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφεις στο σχόλιό σου. Ίσως όχι πάντα επιτυχημένα, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει σε κάθε κλάδο η ανάγκη για ανάλυση που ξεφεύγει από τη λογική «μίλησα με τον οικονομικό δευθυντή μου και μου είπε ότι».
Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός πως ακόμη και στους μονοπωλιακούς κλάδους υπάρχει ταβάνι στην αύξηση της τιμής. Απλώς τα μονοπώλια έχουν
τη δυνατότητα να πουλάνε μικρότερες ποσότητες συγκριτικά με αυτές που θα πουλούσαν σε μία ανταγωνιστική αγορά και να βγάζουν κέρδη. Βέβαια, ο κίνδυνος για κάποιο μονοπώλιο πέρα της όποιας δημιουργίας ανταγωνιστικών επιχειρήσεων είναι να εφευρεθούν προϊόντα/υπηρεσίες
που η χρήση τους υποκαθιστά εκείνη των ήδη πωληθέντων.
Να έχω εγω το μονοπώλιο των αναψυκτικών και να έρθει κάποιος σα τον Πέμπερτον που μάσαγε διάφορα περίεργα και να φτιάξει κάτι καινούργιο που θα πίνει ο κόσμος με ευχαρίστηση π.χ. Μπορεί πάλι το υποκατάστατο του αναψυκτικού να είναι ο χύμος.Δε θέλω να κολλήσω εκεί, απλώς το να
αυξήσει κάποιος τις τιμές του μόνο και μόνο για να ρεφάρει δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και για να είμαστε ακριβείς όταν γίνεται αυτό διευκολύνεται από άλλους παράγοντες που έχουν αναλυθεί ήδη. Εκεί έρχεται η ώρα των «θεωριών».
- Καραμελίτσα
Η πορτοκαλάδα/λεμονάδα τους είναι ακόμα καλύτερη.Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 12:41εμένα μ'αρέσει αυτή η ελληνική πράσινο-μαύρο κουτί με τη στέβια
Z
.
Τα Τράνς λιπαρα θεωρούνται η πιο επικίνδυνη τροφη στόν πλανήτη.....
Δεν είναι μαλάκες στην Νεα Υόρκη που τα εχουν απαγορεύσει 10 χρόνια τώρα.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Ryongjin Crabonated Cola η μόνη λύση τύποι

- Dwarven Blacksmith
- hellegennes
Πάντως, μια που πιάσατε τις κόλες, υπάρχουν πολλές φθηνές. Π.χ. η Φλώρινα πάει 0,70 με 1,00 η δίλιτρη ενώ ο Βίκος πάει 1,00 το 1,5L ή 1,40 τα 3L όταν την έχουν προσφορά.
Προσωπικά δεν μ' αρέσει η Βίκος κόλα, αν και πουλάω ποτάμια ολόκληρα. Η πορτοκαλάδα τους όμως είναι πιο ωραία από την Fanta.
Προσωπικά δεν μ' αρέσει η Βίκος κόλα, αν και πουλάω ποτάμια ολόκληρα. Η πορτοκαλάδα τους όμως είναι πιο ωραία από την Fanta.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Αφήστε τις κόλες λέω εγώ γιατί κάνουν κώλους.
- Dwarven Blacksmith
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Αυτή τους φτιάχνει, δε τους κάνει

- Eθνικοκοινωνιστης
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Εμείς που πήραμε έτοιμο ιδιόκτητο σπίτι από τον πεθερό δεν έχουμε ανάγκη
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Είναι και η Loux αλλά αυτή την αγοράζω μόνο λόγω της χαμηλής τιμής και μόνο όταν βλέπω υπολογίσιμη διαφορά με τις άλλες στο ράφι.stergiosbik έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 12:28Belisarius έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 09:47Πάρε green cola ή ακόμα καλύτερα αυτήν των ΑΒ Βασιλόπουλος. Στην αρχή δε θα σου αρέσει, μετά δεν υπάρχει επιστροφή. Τιμή μπουκαλιού συνήθως κάτω από ευρώ.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 00:23Τόσο γκαντέμης είμαι;
Ήμουν καθαρός από κοκακόλα 5-6 χρόνια, έπινα μόνο 1-2 φορές το μήνα. Τον τελευταίο μήνα εθίστηκα πάλι και πίνω κάθε μέρα.
υ.γ. πίνω δυο μπουκάλια την ημέρα. Αν βάλεις τη διαφορά χρημάτων που δίνω το χρόνο για green από σουπερ μάρκετ σε σχέση με coca cola από ψιλικατζίδικο/περίπτερο βγαίνει βασικός μισθός.
Αυτην παιρνουμε μονο εδω και χρονια και οχι λογω τιμης μιας και ειναι μια η αλλη με την κοκα κολα.
Απλα επειδη εχει ωραια γευση,εχει στεβια και ειναι και ελληνικη.
Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΒ είναι green cola σε άλλη συσκευασία και χαμηλότερη τιμή.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Θέλει να τη συνηθίσεις λίγο. Ήμουν φανατικός coca-colaκιας αλλά πλέον μου φαίνεται σα να πίνω πλαστικό ή φάρμακο σε σχέση με τη green.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μαρ 2021, 13:45Αυτό το πράγμα δεν πίνεται. 1000 φορές η αμερικανοφερτη, καρκινογόνα coca cola
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση η γευση/οσφρηση μου μετα τις τελειωτικες ανατιμησεις
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 13 Ιούλ 2024, 16:00 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 18 Απαντήσεις
- 357 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Fata_Morgana
13 Ιούλ 2024, 18:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πηδήξει την κοινωνία στους φόρους και στις ανατιμησεις
από Μαδουραίος » 25 Αύγ 2024, 21:06 » σε Εσωτερική Πολιτική - 98 Απαντήσεις
- 1319 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πρετεντέρης
27 Αύγ 2024, 13:28
-