''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Re: ''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 17:06

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:04
kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 16:55
Στο θέμα αυτό είμαι με τους Αγγλοσάξωνες, ουδεμία δουλειά έχει το Κράτος να ασχολείται με το τι φοράει ή δεν φοράει κάποιος/κάποια. Αυτά των Γάλλων και ορισμένων άλλων στην Ευρώπη είναι η παράδοση του βοναπαρτισμού, ότι η Πολιτεία έχει το δικαίωμα να καθοδηγεί τη ζωή του πολίτη σε διάφορους τομείς.

Προσωπικά είμαι αντίθετος στη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη (ή στη Β. Αμερική), αλλά από τη στιγμή που νομίμως ζούνε εκεί, είναι δικαίωμά τους να ντύνονται όπως θέλουν. Όπως είναι δικαίωμα και των γυναικών να κυκλοφορούν ημίγυμνες στους δρόμους ή δικαίωμα των γυμνιστών να κάνουν γυμνισμό. Σε όσους προσβάλλεται η αισθητική τους είτε στη μια ή την άλλην περίπτωση, δικό τους θέμα, όχι του κράτους.
μα οι αγγλοσάξωνες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στον γυμνισμό από τους σεκιουλαριστές ηπειρωτικούς. ειδικά στις ΗΠΑ αλλά και στο ΗΒ υπάρχουν αρκετές αναχρονιστικές διατάξεις.
Γιατι ειναι βορειοι και δεν εχουν παραλιες για να κανουν μπανιο. Τουλαχιστο οχι τοσο οσο οι μεσογειακοι λαοι
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: ''Κάτω τα χέρια από τη μαντίλα μου''لا تلمس حجابي Η απαγόρευση του χιτζάμπ συνιστά ρητορική μίσους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:07

εδω μιλαμε για απαγορευση στις ανηλικες ... οσο για το Χιτζαμπ στην Κανταχαρ οποια το φοραει θεωρειται πορνη ... μπουρκα το μινιμουμ
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Μάιος 2021, 17:09

Στρακαστρουκας έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:06
Γιατι ειναι βορειοι και δεν εχουν παραλιες για να κανουν μπανιο. Τουλαχιστο οχι τοσο οσο οι μεσογειακοι λαοι
Ναι δεν είναι σαν τους Αλγερινούς ας πούμε.

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 07 Μάιος 2021, 17:10

μα οι αγγλοσάξωνες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στον γυμνισμό από τους σεκιουλαριστές ηπειρωτικούς. ειδικά στις ΗΠΑ αλλά και στο ΗΒ υπάρχουν αρκετές αναχρονιστικές διατάξεις.
Κανείς δεν είναι τέλειος, μολονότι για γυμνισμό υπάρχουν στις ΗΠΑ συγκεκριμένοι κανόνες που λειτουργεί το πλαίσιο αυτό, ακόμα και κλαμπ γυμνιστών σε βουνά κ.α.

Το θέμα μας βέβαια εδώ δεν είναι ο γυμνισμός, στο ζήτημα της ενδυμασίας αν πας στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία και τους πεις ότι πρέπει να απαγορεύται στις φοιτήτριες να φοράνε μαντήλα στο αμφιθέατρο ή ομοίως ότι απαγορεύεται στην κλητήρα της δημόσιας υπηρεσίας, θα σε κοιτάξουν περίεργα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Μάιος 2021, 17:18

ναι αλλά αν τους πεις ότι απαγορεύεται να έχεις την κόρη σου κλεισμένη στο σπίτι μέχρι να παντρευτεί γιατί έτσι διατάζει η Τορά σύμφωνα με τη Χασιδική ερμηνεία πάλι περίεργα θα σε κοιτάξουν.

Εμείς είμαστε κοινωνίες όμως όχι οικογένειες και εκκλησιάσματα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 07 Μάιος 2021, 17:21

Επίσης να πούμε ότι όλο αυτό γίνεται για κάποιους άλλους οι οποίοι βλέπουν τετράχρονο με ακάλυπτο κεφάλι και λένε "να μια πουτάνα".

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 07 Μάιος 2021, 17:23

foscilis έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:18
ναι αλλά αν τους πεις ότι απαγορεύεται να έχεις την κόρη σου κλεισμένη στο σπίτι μέχρι να παντρευτεί γιατί έτσι διατάζει η Τορά σύμφωνα με τη Χασιδική ερμηνεία πάλι περίεργα θα σε κοιτάξουν.

Εμείς είμαστε κοινωνίες όμως όχι οικογένειες και εκκλησιάσματα.
Ναι αυτες τις στερεοτυπικες πιπες αναπαραγετε και με κανετε και μενα να αντιδρω ετσι. Μπορεις να βρεις εναν ολοκληρο καταλογο με εκλεγμενες μουσουλμανες γυναικες σε δυτικες χωρες. Hint: Οι περισσοτερες δεν φορανε καν μαντηλα
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:24

kameron έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:10

Κανείς δεν είναι τέλειος, μολονότι για γυμνισμό υπάρχουν στις ΗΠΑ συγκεκριμένοι κανόνες που λειτουργεί το πλαίσιο αυτό, ακόμα και κλαμπ γυμνιστών σε βουνά κ.α.

Το θέμα μας βέβαια εδώ δεν είναι ο γυμνισμός, στο ζήτημα της ενδυμασίας αν πας στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία και τους πεις ότι πρέπει να απαγορεύται στις φοιτήτριες να φοράνε μαντήλα στο αμφιθέατρο ή ομοίως ότι απαγορεύεται στην κλητήρα της δημόσιας υπηρεσίας, θα σε κοιτάξουν περίεργα.
ξαναλεμε οτι το νημα αφορα σε ανηλικους
εδω υπαρχει το εξης παραδοξο ... οι Αγγλοσαξωνες δινουνε τη δυνατοτητα επικογης φυλλου σε ανηλικους αλλα δεν διασφαλιζουνε την ελευθερη βουληση σε ανηλικες μουσουλμανες ...ετσι συντηρουνται σε ισορροπια δυο κοινωνικα συστηματα ... προφανως το διλλημα θα τεθει στο μελλον δημογραφικα

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 07 Μάιος 2021, 17:25

foscilis έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:18
Το ένα θέμα δεν συνεπάγεται το άλλο.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 07 Μάιος 2021, 17:27

Η συζήτηση περί μαντίλας, όπως για ένα διάστημα παλιότερα και η συζήτηση περί ανέγερσης μιναρέδων στα ευρωπαϊκά τζαμιά (ή περί ανέγερσης του ίδιου του τζαμιού όπως στην Αθήνα) δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση λύσεις όπως κλείσιμο των συνόρων και απελάσεις.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 07 Μάιος 2021, 17:27

nyxtovios έγραψε:
07 Μάιος 2021, 15:10
Ασέβαστος έγραψε:
07 Μάιος 2021, 14:41
nyxtovios έγραψε:
07 Μάιος 2021, 14:07
Καλά κάνουν οι κυρίες. Και εννοείται ότι έχουν τον πρώτο το λόγο για το τι θα κάνουν στα παιδιά τους. Σιγά μην αφήσουμε τον κάθε Κούλιο Καίσαρα να ορίζει τι θα κάνει ο καθένας με τα παιδιά του.
σιγα μην αφησουμε να τα γαμανε κιολας η να τους βαζουν φωτια να τα καψουν.
το κρατος εχει νομους. ορισμενοι αφορουν παιδια.
Είπαμε δεν είναι το ίδιο. Τα πάνω είναι εγκληματικές ενέργειες του ποινικού δικαίου.
Να συμπληρώσω, εννοείται αν ένα παιδί φέρνει αντίρρηση αλλάζει το θέμα. Αλλά από ότι διαβάζω η απαγόρευση είναι οριζόντια θες δε θες. Ε αυτό δεν είναι σωστό.
το δικαιο αλλαζει, προσαρμοζεται στην εποχη.

αν οι γαλλοι κρινουν οτι πρεπει να υπαρχει τετοιος νομος, ας υπαρξει. και οποιος τον παραβει να υποστει τις συνεπειες.

και τιπαναπει αν συμφωνει το παιδι; η αιμομιξια ειναι ας πουμε παρανομη, ασχετα ποιος συμφωνει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 07 Μάιος 2021, 17:28

Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:27
Η συζήτηση περί μαντίλας, όπως για ένα διάστημα παλιότερα και η συζήτηση περί ανέγερσης μιναρέδων στα ευρωπαϊκά τζαμιά (ή περί ανέγερσης του ίδιου του τζαμιού όπως στην Αθήνα) δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση λύσεις όπως κλείσιμο των συνόρων και απελάσεις.
γιατι ...?

Άβαταρ μέλους
kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 07 Μάιος 2021, 17:30

nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:24

ξαναλεμε οτι το νημα αφορα σε ανηλικους
Εγώ μιλάω γενικότερα, στη Γαλλία που τα ξέρω από πρώτο χέρι, το ζήτημα/δημόσια συζήτηση έχει να κάνει με την απαγόρευση και σε ενήλικες γυναίκες.

Στα ανήλικα παιδιά υπάρχει ο εξής προβληματισμός, πρέπει το κράτος να απαγορεύει να φοράνε θρησκευτικά σύμβολα (τέτοιο θεωρείται η μαντίλα); Πολλοί καθολικοί θρησκευόμενοι δεν το δέχονται, οι μουσουλμάνοι έχουν ως επιχείρημα ότι ένας σταυρός μπορεί να φορεθεί από μέσα και να μην φαίνεται, η μαντίλα όχι.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 07 Μάιος 2021, 17:31

nostromos έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:28
Rakomelofronas έγραψε:
07 Μάιος 2021, 17:27
γιατι ...?
Αν είχαμε μόνο πχ 10.000 μουσουλμάνους στην Αττική και άλλους 2.000 στη Θεσσαλονίκη ως επήλυδες, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν για μαντίλες και μιναρέδες.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών