Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71040
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Μάιος 2021, 15:30

foscilis έγραψε:
15 Μάιος 2021, 15:20
Gewponos90 έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:41
Bazoomba έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:37
Επειδή ειλικρινά δεν γνωρίζω, ξέρεις αν μπορούν να μεταδώσουν;
Ναι.
Ναι αλλά η λογική λέει ότι μειώνεται πάρα πολύ ο κίνδυνος. Άλλο να εξουδετερώσεις τον ιό σε 2-3 μέρες αναπτύσσοντας ελάχιστο ιικό φορτίο κι άλλο να είσαι μια κορωνοβόμβα για 2 βδομάδες. Αυτή είναι η αληθινή ανοσία αγέλης: οι εμβολιασμένοι προστατεύουμε (έχοντας κάνει εμβόλιο) τη μικρή μειοψηφία που δε μπορεί να εμβολιαστεί γιατί δεν επιτρέπουμε στην ασθένεια να φουντώσει.

Όποιος δεν εμβολιάζεται από επιλογή είναι σε κάθε περίπτωση αντικοινωνικό τομάρι και ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να κρίνει τι κάνουμε οι νορμάλ άνθρωποι.
Όποιος δεν εμβολιάζεται από επιλογή, δηλαδή δεν ανήκει στη μειοψηφία που ο εμβολιασμός δεν συνιστάται για τον χ ή ψ ιατρικό λόγο, με παραπέμπει απλώς στην παραβολή του άσωτου υιού.

Και στη συγκεκριμένη παραβολή, τον "σωστό" γιο, προσωπικώς τον θεωρώ ως τον απόλυτο βλάκα.

Ο άσωτος δεν μ' ενδιαφέρει καν, ώστε να τον κρίνω.
Gavalas for President! :grfl:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Μάιος 2021, 15:31

- Casper - έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:55
Ναι ε; Η ζώνη ασφαλείας και ο θάνατος εξαιτίας της απουσίας της σε έχει κλείσει σε καραντίνα μήνες ολόκληρους;
Βρε Casper. Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε οποιονδήποτε τομέα με επιτυχία 100%. Και δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε εξελισσόμενη κατάσταση με πάγια δομή και λειτουργία.
Κανείς δεν σου είπε ποτέ ότι το εμβόλιο ή η ζώνη ασφάλειας θα σώσουν το 100% της ανθρωπότητας. Αυτό που σου λεν είναι ότι αντικαθίστανται οι πιθανότητες να πάθεις κάτι, με πιθανότητες να πάθεις κάτι ελεφρύτερο, παροδικότερο, ηπιότερο.
Πχ. αν τρακάρεις με 40 χλμ/ω φορώντας ζώνη, το πιθανότερο είναι να πάθεις ένα πρηξιματάκι στο σημείο της ζώνης. Από το να σπάσεις χέρι, πόδι, κεφάλι ή γενικά να πάθεις κάτι το σοβαρότερο, είναι σαφώς ασφαλέστερο να έχεις ένα σημαδάκι στον ώμο για λίγα λεπτάκια.
Έρχεται συνέχεια κόσμος και σου τονίζει πως πρέπει να την φοράς για το κοινό καλό και έμμεσα στο επιβάλλουν στερώντας σου την ελευθερία;
Δεν σου στερεί κανείς την ελευθερία.
Όταν άλλα μέτρα είναι περισσότερο αποτελεσματικά (π.χ μην πάρεις το τιμόνι πιωμένος, θυμωμένος/κουρασμένος, μην πάρεις αμάξι που δεν έχει περάσει από Μ.Ο.Τ, μην τρέχεις σαν τρελός) και εσύ φωνάζεις και τονίζεις πως η ζώνη ασφαλείας τελικά είναι αυτή που θα σε σώσει και αν δεν υπακούσεις θα έχεις επιπτώσεις, ασχέτως αν δεν τηρείς όλα τα άλλα, ε ένα πρόβλημα υπάρχει, δεν νομίζεις. Δεν βγάζω κανένα πόρισμα και συμπεράσματα. Συζήτηση κάνουμε και ρωτάω γιατί το παρουσιάζουν σαν να είναι η λύση σωτηρίας μας.
Σαφώς και κάνουμε συζήτηση.
Τα ίδια που σου γράφω για τη ζώνη ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα μέτρα ασφάλειας. Ατομικά και κοινωνικά.
Πχ. μπορεί να θεωρήσεις ότι η ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη περιορίζει την ελευθερία σου να κινείσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις κι όπως θέλεις.
Είναι όμως έτσι;
Κάποιος "αντισηματοδοτιστής" θα υποστήριζε αντίστοιχα ότι "μου στερείτε την ελευθερία να κινούμαι όπως θέλω, και με καθηλώνετε σε ένα σημείο".
Για έκτακτη ανάγκη θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται. Π.χ σε ευάλωτες ομάδες. Όχι για όλο τον πληθυσμό, πόσο μάλλον σε παιδιά! Ο ίδιος ο ΠΟΥ είδα προχθές στο site που έγραφε πως δεν ενδείκνύονται τα συγκεκριμένα εμβόλια για παιδιά. Αλλά οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί θα ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς.
Δείχνεις να πιστεύεις ότι μία ίωση είναι ζήτημα εσωτερικής υπόστασης. Σα να πιστεύεις ότι ο ιός γεννιέται, αναπαράγεται και πεθαίνει μέσα στον άνθρωπο και μόνο σε έναν κάθε φορά. Όπως λέμε, ξέρω γω, καρκίνος...

Μιλάμε για ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ασθένεια, δηλαδή για ασθένεια που μεταδίδεται από οργανισμό σε οργανισμό.
Αν προσβάλει οργανισμό που δεν διαθέτει επαρκή άμυνα, απλά τον κλαίμε.
Όσον αφορά τους φόβους, ανησυχίες, σκέψεις που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε συμπολίτης για θέματα υγείας, συγγνώμη αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο. Που θα κάθεται να εξηγεί στον καθένα με διαθέσεις επικριτικές τα πώς και τα γιατί.
Αυτή είναι η διαλεκτική διαδικασία, καλώς ή κακώς.
Δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι, από κάθε πλευρά.

Ο άλλος, λίγο παραπάνω με έβγαλε "κατά της μάσκας". :102:
Μου ζητάς ΜΕΛΕΤΗ για επιβεβαιωμένους θανάτους που ανακοινώνει το υπουργείο υγείας; Σοβαρά; Αν ζητούσα τα αποτελέσματα κάθε ιατροδικαστικής εξέτασης, πώς θα με χαρακτήριζες καλό μου;
Είναι βολική αυτή η στάση στη συζήτηση:
- ό,τι μου λέτε εσείς θα το υποστηρίζετε μέχρι κεραίας.
- ό,τι σας λέω εγώ θα θεωρείται εκ των πραγμάτων σωστό επειδή είναι μυστικό που το ξέρω μόνο εγώ.

Αντίθετα, θα περίμενα από εσένα να μου γράψεις ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σου δείχνουν ότι υπάρχει απόκρυψη, διαστρέβλωση, συνωμοσία ή οτιδήποτε άλλο. Από πού τα αντλείς, πώς τα δένεις μεταξύ τους και τελικά αν υποστηρίζουν τη θεωρία σου.
Δε νομίζεις ότι έτσι έπρεπε να λειτουργεί κάποιος που ερευνά ένα σοβαρό θέμα;

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 5010
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 15 Μάιος 2021, 15:34

- Casper - έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:00
Bazoomba έγραψε:
15 Μάιος 2021, 13:56
Δηλαδή για να καταλάβω, πλέον είναι αποδεκτό ότι και οι εμβολιασμενοι κολλάνε τον ιό; Αν ναι, προς τι η επιμονή να εμβολιαστούν τα δωδεκάχρονα, αφού θα συνεχίσουν να κολλάνε τα μπαρμπαδια; Γιατί επιμένουν στο 70% του πληθυσμού αφού θα συνεχίσει να μεταδίδει προς τις ευάλωτες ομάδες;
Εγώ βλέπω θανάτους και διασωληνώσεις εμβολιασμένων επειδή κόλλησαν τον ιό, βλέπω πως ΞΑΦΝΙΚΑ σταματάνε να ανακοινώνουν αν οι θάνατοι προήλθαν από εμβολιασμένους (όλα αυτά είναι γεγονότα, άρα μπορείς να τα πεις και αποδεκτά) και καταλήγω να ρωτάω ό,τι ακριβώς ρωτάς και εσύ.
Beria έγραψε:
15 Μάιος 2021, 13:58
Bazoomba έγραψε:
15 Μάιος 2021, 13:56
Δηλαδή για να καταλάβω, πλέον είναι αποδεκτό ότι και οι εμβολιασμενοι κολλάνε τον ιό; Αν ναι, προς τι η επιμονή να εμβολιαστούν τα δωδεκάχρονα, αφού θα συνεχίσουν να κολλάνε τα μπαρμπαδια; Γιατί επιμένουν στο 70% του πληθυσμού αφού θα συνεχίσει να μεταδίδει προς τις ευάλωτες ομάδες;
Γιατί υπάρχουν ακόμα ανεμβολιαστοι από τις ευάλωτες ομάδες
Και προς εμβολιασμένους. Το ξεχνάς αυτό. Εφόσον κολλάει ο εμβολιασμένος, μπορεί να μεταδώσει και σε εμβολιασμένο.
κάσπερ, για τους βαζιβουζούκους, νταξ, εσύ γιατί δεν ενημερώνεσαι σωστά;

δεν έχεις ακουστά ότι τα εμβόλια έχουν διαφορετική αποτελεσματικότητα για θάνατο/νόσηση/ασυμπτωματική νόσηση; τα αντισώματα δεν σχηματίζουν κάποια ασπίδα που εμποδίζει την μόλυνση, αλλά την αντιμετωπίζουν είτε άμεσα και ολοκληρωτικά είτε σε ένα βαθμό.

στο διάστημα που έχεις κορονοϊό στην μύτη σου, αν φτερνιστείς μπορεί να τον μεταδώσεις. πού είναι το παράξενο;
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 15 Μάιος 2021, 15:53

hellegennes έγραψε:
15 Μάιος 2021, 13:03
Δημοκρατικός έγραψε:
15 Μάιος 2021, 12:34
Dwarven Blacksmith έγραψε:
15 Μάιος 2021, 00:26

Δεν είπα ότι δεν θα τηρώ τα μέτρα, ίσως ήταν παρανόηση, αυτό που εννοούσα είναι το προφανές, ότι τα μέτρα θα γίνουν fade out. Όσο υπάρχουν, τα τηρώ.
Να τα τηρείς με δική σου πρωτοβουλία. Δηλαδή θα ξαπαναπάς ποτέ σε κλειστό χώρο με συνωστισμένους χωρίς μάσκα; :p2:

Δεν είναι καν θέμα κοβίντ, αλλά βασικής υγιεινής, πχ πλένω τα χέρια μου πριν πιάσω με γυμνά χέρια φαγητό.
Βασική υγιεινή είναι ό,τι αποτρέπει το ρίσκο να μολυνθείς από επικίνδυνα βακτήρια και ιούς, δηλαδή επικίνδυνα παθογόνα, όχι οτιδήποτε αποτρέπει γενικά την έκθεσή σου σε μικροοργανισμούς. Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία γύρω από το θέμα της έκθεσης σε ήπια παθογόνα και η γενική εικόνα που επικρατεί αυτήν την στιγμή είναι ότι η μειωμένη έκθεση, η αποστείρωση που έχεις στο μυαλό σου δηλαδή, όχι η βασική υγιεινή, οδηγεί σε αυξημένα ποσοστά αλλεργικών αντιδράσεων και αυτοάνοσων, γιατί αποτρέπει την υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να προστατεύεσαι από κάποιο επικίνδυνο παθογόνο, είναι τουλάχιστον ψεκασμενιά να πιστεύεις τις μαλακίες που πιστεύεις, αν όχι εγκληματική συμπεριφορά.

Το πλύσιμο των χεριών είναι βασικός κανόνας υγιεινής γιατί η πιθανότητα να έχεις πιάσει επικίνδυνα παθογόνα είναι μεγάλη. Τα χέρια μας τα έχουμε ακριβώς για να πιάνουμε πράγματα. Και δεν πλένεις τα χέρια σου απλώς πριν φας, βρομύλε, τα πλένεις οποτεδήποτε έχεις πιάσει κάτι που ξέρεις ότι είναι βρόμικο ή μπορεί να έχει παθογόνα.
Μάσκα για πάντα, γαμψομύτικο κουνάβι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Gewponos90
Δημοσιεύσεις: 9848
Εγγραφή: 17 Φεβ 2020, 16:18
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 15 Μάιος 2021, 16:13

Bazoomba έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:57
Gewponos90 έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:41
Bazoomba έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:37
Επειδή ειλικρινά δεν γνωρίζω, ξέρεις αν μπορούν να μεταδώσουν;
Ναι.
Άρα τα ερωτήματα μου είναι εύλογα, πλην (όσον αφορά την Ελλάδα) απαντημενα από τον Μπέρια. Γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος (stavmanr) αν υπάρχει χώρα με πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού μόνο σε ηλικιωμένους, στην οποία συνεχίζεται να διεξάγεται η συζήτηση περί πιστοποιητικών, απαγορεύσεων , αντικινήτρων και κινήτρων σε ανεμβολιαστο πληθυσμό εκτός αυτών των ομάδων; Δηλαδή , αν θυμάμαι καλά διάβασα προ καιρού ότι στην Γερμανία είχε εμβολιαστεί το 90 % των ατόμων πάνω από 80 χρόνων. Υπάρχει και εκεί η ίδια συζήτηση με την Ελλάδα που πράγματι όπως επισήμανε ο Μπέρια έχει θέμα;
Τελευταία ερώτηση: Για ποιον λόγο προδιαγράφει η Pfizer την αποτυχία της εμβολιαστικης καμπάνιας στους Ηλικιωμένους, που συμφωνούμε όλοι ότι είναι το πρόβλημα και εμβολιαζομαστε για να προστατέψουμε..κάνοντας τεστ με εμβόλια για παιδιά;

Δεν ξέρω καθόλου τα προηγούμενα ερωτήματα σου, ούτε την κουβέντα σου με τον Μπέρια. Απάντησα σε αυτό που ρώτησες ( αν μπορεί ένας εμβολιασμενος να μεταδοσει τον ιό).
Και εκπλήσσομαι πως υπάρχει γενικά αυτό το ερώτημα , και το πώς το ναι οι αντιεμβολιαστες τύπου Άριστου το μεταφράζουν σαν αποτυχία του εμβολίου.

Για να τα καθαρίσουμε λοιπόν, ναι μια χαρά κολλας και ας έχεις κανει το εμβόλιο. Πότε κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο. Αυτό που ισχυρίζονται οι ειδικοί είναι ότι αν κολλήσεις όντας εμβολιασμενος, ο οργανισμός σου θα έχει πολλές πιθανότητες να το περάσει ελαφριά. Αν έχουν δίκιο η άδικο θα το δείξει η πορεία. Καλώς η κακώς υπάρχουν σεβαστη ποσότητα ατόμων και από τις 2 πλευρες .

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πάντως ότι ήδη εμφανίζονται οι πρώτοι φόβοι ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ( είτε γιατί φοβούνται το μέλλον, είτε επειδή τους το είπε κάποιος αστρολόγος, είτε κάποιος μητροπολιτης) για το πώς θα συμπεριφερθούν οι εμβολιασμενοι αν αποδειχτεί ότι όντως έκτισαν ανοσία. Και δικαίως τον φοβούνται θα πω εγώ.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

- Casper -

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 15 Μάιος 2021, 16:32

stavmanr έγραψε:
15 Μάιος 2021, 15:31
- Casper - έγραψε:
15 Μάιος 2021, 14:55
Ναι ε; Η ζώνη ασφαλείας και ο θάνατος εξαιτίας της απουσίας της σε έχει κλείσει σε καραντίνα μήνες ολόκληρους;
Βρε Casper. Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε οποιονδήποτε τομέα με επιτυχία 100%. Και δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε εξελισσόμενη κατάσταση με πάγια δομή και λειτουργία.
Κανείς δεν σου είπε ποτέ ότι το εμβόλιο ή η ζώνη ασφάλειας θα σώσουν το 100% της ανθρωπότητας. Αυτό που σου λεν είναι ότι αντικαθίστανται οι πιθανότητες να πάθεις κάτι, με πιθανότητες να πάθεις κάτι ελεφρύτερο, παροδικότερο, ηπιότερο.
Πχ. αν τρακάρεις με 40 χλμ/ω φορώντας ζώνη, το πιθανότερο είναι να πάθεις ένα πρηξιματάκι στο σημείο της ζώνης. Από το να σπάσεις χέρι, πόδι, κεφάλι ή γενικά να πάθεις κάτι το σοβαρότερο, είναι σαφώς ασφαλέστερο να έχεις ένα σημαδάκι στον ώμο για λίγα λεπτάκια.
Έρχεται συνέχεια κόσμος και σου τονίζει πως πρέπει να την φοράς για το κοινό καλό και έμμεσα στο επιβάλλουν στερώντας σου την ελευθερία;
Δεν σου στερεί κανείς την ελευθερία.
Όταν άλλα μέτρα είναι περισσότερο αποτελεσματικά (π.χ μην πάρεις το τιμόνι πιωμένος, θυμωμένος/κουρασμένος, μην πάρεις αμάξι που δεν έχει περάσει από Μ.Ο.Τ, μην τρέχεις σαν τρελός) και εσύ φωνάζεις και τονίζεις πως η ζώνη ασφαλείας τελικά είναι αυτή που θα σε σώσει και αν δεν υπακούσεις θα έχεις επιπτώσεις, ασχέτως αν δεν τηρείς όλα τα άλλα, ε ένα πρόβλημα υπάρχει, δεν νομίζεις. Δεν βγάζω κανένα πόρισμα και συμπεράσματα. Συζήτηση κάνουμε και ρωτάω γιατί το παρουσιάζουν σαν να είναι η λύση σωτηρίας μας.
Σαφώς και κάνουμε συζήτηση.
Τα ίδια που σου γράφω για τη ζώνη ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα μέτρα ασφάλειας. Ατομικά και κοινωνικά.
Πχ. μπορεί να θεωρήσεις ότι η ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη περιορίζει την ελευθερία σου να κινείσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις κι όπως θέλεις.
Είναι όμως έτσι;
Κάποιος "αντισηματοδοτιστής" θα υποστήριζε αντίστοιχα ότι "μου στερείτε την ελευθερία να κινούμαι όπως θέλω, και με καθηλώνετε σε ένα σημείο".
Για έκτακτη ανάγκη θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται. Π.χ σε ευάλωτες ομάδες. Όχι για όλο τον πληθυσμό, πόσο μάλλον σε παιδιά! Ο ίδιος ο ΠΟΥ είδα προχθές στο site που έγραφε πως δεν ενδείκνύονται τα συγκεκριμένα εμβόλια για παιδιά. Αλλά οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί θα ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς.
Δείχνεις να πιστεύεις ότι μία ίωση είναι ζήτημα εσωτερικής υπόστασης. Σα να πιστεύεις ότι ο ιός γεννιέται, αναπαράγεται και πεθαίνει μέσα στον άνθρωπο και μόνο σε έναν κάθε φορά. Όπως λέμε, ξέρω γω, καρκίνος...

Μιλάμε για ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ασθένεια, δηλαδή για ασθένεια που μεταδίδεται από οργανισμό σε οργανισμό.
Αν προσβάλει οργανισμό που δεν διαθέτει επαρκή άμυνα, απλά τον κλαίμε.
Όσον αφορά τους φόβους, ανησυχίες, σκέψεις που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε συμπολίτης για θέματα υγείας, συγγνώμη αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο. Που θα κάθεται να εξηγεί στον καθένα με διαθέσεις επικριτικές τα πώς και τα γιατί.
Αυτή είναι η διαλεκτική διαδικασία, καλώς ή κακώς.
Δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι, από κάθε πλευρά.

Ο άλλος, λίγο παραπάνω με έβγαλε "κατά της μάσκας". :102:
Μου ζητάς ΜΕΛΕΤΗ για επιβεβαιωμένους θανάτους που ανακοινώνει το υπουργείο υγείας; Σοβαρά; Αν ζητούσα τα αποτελέσματα κάθε ιατροδικαστικής εξέτασης, πώς θα με χαρακτήριζες καλό μου;
Είναι βολική αυτή η στάση στη συζήτηση:
- ό,τι μου λέτε εσείς θα το υποστηρίζετε μέχρι κεραίας.
- ό,τι σας λέω εγώ θα θεωρείται εκ των πραγμάτων σωστό επειδή είναι μυστικό που το ξέρω μόνο εγώ.

Αντίθετα, θα περίμενα από εσένα να μου γράψεις ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σου δείχνουν ότι υπάρχει απόκρυψη, διαστρέβλωση, συνωμοσία ή οτιδήποτε άλλο. Από πού τα αντλείς, πώς τα δένεις μεταξύ τους και τελικά αν υποστηρίζουν τη θεωρία σου.
Δε νομίζεις ότι έτσι έπρεπε να λειτουργεί κάποιος που ερευνά ένα σοβαρό θέμα;
Τα στοιχεία απόκρυψης που ζητάς. Ο ίδιος ο υπουργός επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα όταν επί τόσο καιρό δεν υπήρχε πρόβλημα (και προφανώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα). Στο έχω ξαναγράψει και επιμένεις, οπότε δες και τις αποκρύψεις.

https://cyprus-mail.com/2021/05/11/coro ... qEFyERsEJQ

https://www.data.gov.cy/dataset/%CE%B7% ... -48a6-9b0f

Σε σποίλερ δες παράδειγμα από 17.4 με τα χθεσινά.
SpoilerShow
Εικόνα


Εικόνα
Απόκρυψη υποκείμενων νοσημάτων και ιστορικό εμβολιασμού. Γιατί νομίζεις πως συμβαίνει αυτό; Χρειάζεται ανάλυση και μελέτη, σωστά; Δεν είναι δηλαδή επειδή θέλουν να φοβηθεί ο κόσμος και να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι. Λυπάμαι αλλά δεν έχω μελέτη γι' αυτή την ψεκασμένη και παράλογη λογική μου.

Δεν στερούνε ελευθερίες λες ότι για 2 βδομάδες θα έπρεπε να έχεις τεστ κάθε 3 μέρες για να σου επιτρέπεται πρόσβαση σε χώρους και για να μπορείς να δουλέψεις, αν δεν έχεις εμβολιαστεί. Όταν δεν αυξήθηκαν τα κέντρα για τα rapid tests όπως έλεγαν (επειδή εδώ δεν έχεις την επιλογή των self tests) και ο κόσμος ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΤΑΝ αναγκαστικά στα υπάρχοντα κέντρα και περίμενε κάνα 3ωρο για να μπορέσει να κάνει το τεστ και να πάει στην δουλειά του. Και επειδή αντέδρασαν διάφοροι τώρα το έκαναν για μια φορά την βδομάδα. Τα παρακάτω δεν είναι ένα απλό και μικρό παράδειγμα έμμεσης στέρησης ελευθερίας, όπως και πολλά άλλα που αν δεν υπήρχε αντίδραση και φωνής θα είχαμε χειρότερα.
SpoilerShow
Εικόνα
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών:

https://www.who.int/emergencies/disease ... nes/advice
The COVID-19 vaccines are safe for most people 18 years and older.

Children should not be vaccinated for the moment.


There is not yet enough evidence on the use of vaccines against COVID-19 in children to make recommendations for children to be vaccinated against COVID-19. Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults. However, children should continue to have the recommended childhood vaccines."
Εδώ το λέει. Σε bold μάλιστα.

Αν δεν υπήρχε τόση διάκριση και τέτοιου είδους μέτρα (αντισυνταγματικά) από την κυβέρνηση (αυτό εσύ σαν πορωμένος με τα νομικά ζητήματα θα έπρεπε να το γνωρίζεις) ο καθένας θα είχε απλά ΕΛΕΥΘΕΡΑ την επιλογή να αποφασίσει για τον εαυτό του και να "παίξει" με τις πιθανότητες χωρίς να χρειαστεί να δίνει λογιαριασμό και να ελέγχεται. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τους εμβολιασμούς. Δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια και με όσους εμβολιάζονται εφόσον αυτό θέλουν και νιώθουν για την δική τους προστασία και των άλλων. Έχω πρόβλημα με την έμμεση επιβολή και την κατάκριση/διάκριση από την στιγμή που τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο. Αυτά. :wave:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 15 Μάιος 2021, 16:48

- Casper - έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:32
Τα στοιχεία απόκρυψης που ζητάς. Ο ίδιος ο υπουργός επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα όταν επί τόσο καιρό δεν υπήρχε πρόβλημα (και προφανώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα). Στο έχω ξαναγράψει και επιμένεις, οπότε δες και τις αποκρύψεις.

https://cyprus-mail.com/2021/05/11/coro ... qEFyERsEJQ

https://www.data.gov.cy/dataset/%CE%B7% ... -48a6-9b0f


Σε σποίλερ δες παράδειγμα από 17.4 με τα χθεσινά.
SpoilerShow
Εικόνα


Εικόνα
Απόκρυψη υποκείμενων νοσημάτων και ιστορικό εμβολιασμού. Γιατί νομίζεις πως συμβαίνει αυτό; Χρειάζεται ανάλυση και μελέτη, σωστά; Δεν είναι δηλαδή επειδή θέλουν να φοβηθεί ο κόσμος και να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι. Λυπάμαι αλλά δεν έχω μελέτη γι' αυτή την ψεκασμένη και παράλογη λογική μου.
Μα μου γράφεις ότι αποκρύπτουν τους εμβολιασμούς των νεκρών, ενώ στα spoilers διαβάζω ότι ανακοινώνονται σχεδόν με ...ονοματεπώνυμο.
Δεν στερούνε ελευθερίες λες ότι για 2 βδομάδες θα έπρεπε να έχεις τεστ κάθε 3 μέρες για να σου επιτρέπεται πρόσβαση σε χώρους και για να μπορείς να δουλέψεις, αν δεν έχεις εμβολιαστεί. Όταν δεν αυξήθηκαν τα κέντρα για τα rapid tests όπως έλεγαν (επειδή εδώ δεν έχεις την επιλογή των self tests) και ο κόσμος ΣΥΝΟΣΤΙΖΟΤΑΝ αναγκαστικά στα υπάρχοντα κέντρα και περίμενε κάνα 3ωρο για να μπορέσει να κάνει το τεστ και να πάει στην δουλειά του. Και επειδή αντέδρασαν διάφοροι τώρα το έκαναν για μια φορά την βδομάδα. Τα παρακάτω δεν είναι ένα απλό και μικρό παράδειγμα έμμεσης στέρησης ελευθερίας, όπως και πολλά άλλα που αν δεν υπήρχε αντίδραση και φωνής θα είχαμε χειρότερα.
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
στέρηση ελευθερίας υπάρχει όταν η δική σου ελευθερία δεν καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του διπλανού σου.
Όταν η δική σου κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού, ή ακόμα και τη δική σου, δεν μιλάμε για στέρηση ελευθερίας.
Αν δεν υπήρχε τόση διάκριση και τέτοιου είδους μέτρα (αντισυνταγματικά) από την κυβέρνηση (αυτό εσύ σαν πορωμένος με τα νομικά ζητήματα θα έπρεπε να το γνωρίζεις) ο καθένας θα είχε απλά ΕΛΕΥΘΕΡΑ την επιλογή να αποφασίσει για τον εαυτό του και να "παίξει" με τις πιθανότητες χωρίς να χρειαστεί να δίνει λογιαριασμό και να ελέγχεται. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τους εμβολιασμούς. Δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια και με όσους εμβολιάζονται εφόσον αυτό θέλουν και νιώθουν για την δική τους προστασία και των άλλων. Έχω πρόβλημα με την έμμεση επιβολή και την κατάκριση/διάκριση από την στιγμή που τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο. Αυτά. :wave:
Θα προσπαθήσω να τα βάλω σε σύντομα σχόλια:

1) Η αντισυνταγματικότητα των όποιων μέτρων δεν κρίνεται στο φόρουμ. Ναι, μεν, καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ορθή.

2) Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με πιθανότητες τη ζωή του και των διπλανών του. Αν ήταν έτσι, η ρώσικη ρουλέτα θα ήταν παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

3) Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα στη ζωή και ειδικά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις πανδημίας. Δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε έμμεσα ή άμεσα χιλιάδες συμπολίτες μας παριστάνοντας τους "ελεύθερους πολιορκημένους". Έχουμε μία επείγουσα κατάσταση, μαζευόμαστε λίγο όλοι για να προστατέψουμε κυρίως τους γύρω μας, και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με πρώτο και βασικό γνώμονα τη ζωή του διπλανού μας.
Μιλάμε για έναν ιό που σε καθεστώς σκληρού lockdown έχει αφήσει 11.000 νεκρούς στην Ελλάδα. Μία κωμόπολη έχει αφανιστεί από το χάρτη μας, με τα "σκληρότερα" σχεδόν μέτρα αντιμολυσματικής ασφάλειας που μπορούμε να πάρουμε. Ταυτόχρονα, η ανακύκλωση του ιού σε άλλες κοινωνίες, κυρίως που αψήφησαν τα lockdown ή τους εμβολιασμούς, παράγει νέα στελέχη, ισχυρότερα, μολυσματικότερα, φονικότερα, τα οποία ανακυκλώνονται ανά την υφήλιο.

Σε γενικές γραμμές, οι αναφορές σε "βεβαιότητες" είναι περίπου σα να φιλολογούμε την ώρα που είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι που φλέγεται για το αν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, αν ο καπνός έχει συγκεκριμένη πυκνότητα αιθάλης κι αν το νερό έχει αρκετά άλατα.

nowhere
Δημοσιεύσεις: 14939
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 15 Μάιος 2021, 17:26

stavmanr έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:48
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
στέρηση ελευθερίας υπάρχει όταν η δική σου ελευθερία δεν καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του διπλανού σου.
Όταν η δική σου κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού, ή ακόμα και τη δική σου, δεν μιλάμε για στέρηση ελευθερίας.
Από το νόμο απαγορεύεται να εξαναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει εκτός από περιπτώσεις που αναφέρονται ρητά στη νομοθεσία.
Ονομάζεται προσωπική ελευθερία και αποτελεί βασική αρχή του ελληνικού Συντάγματος.

Η φράση "στου θ'κομ του χουριού κάνου ό,τι θέλου" μπορεί να σε συγκινεί ακόμα, αλλά δεν ισχύει εν έτι 2020. Μπορεί να ίσχυε το 1967 στο οποίο πιθανότατα κάποιοι έχουν κολλήσει.

[ :roll: ]

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 24722
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 15 Μάιος 2021, 17:29

nowhere έγραψε:
15 Μάιος 2021, 17:26
stavmanr έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:48
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
στέρηση ελευθερίας υπάρχει όταν η δική σου ελευθερία δεν καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του διπλανού σου.
Όταν η δική σου κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού, ή ακόμα και τη δική σου, δεν μιλάμε για στέρηση ελευθερίας.
Από το νόμο απαγορεύεται να εξαναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει εκτός από περιπτώσεις που αναφέρονται ρητά στη νομοθεσία.
Άρα επιτρέπεται αρκεί να ψηφίσεις νόμο.

nowhere
Δημοσιεύσεις: 14939
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 15 Μάιος 2021, 17:35

foscilis έγραψε:
15 Μάιος 2021, 17:29
Άρα επιτρέπεται αρκεί να ψηφίσεις νόμο.
δεν ξερω.ας μας πει ο σταβργρκ :lol:

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 25414
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:37

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 15 Μάιος 2021, 17:37

foscilis έγραψε:
15 Μάιος 2021, 17:29
nowhere έγραψε:
15 Μάιος 2021, 17:26
stavmanr έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:48
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
στέρηση ελευθερίας υπάρχει όταν η δική σου ελευθερία δεν καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του διπλανού σου.
Όταν η δική σου κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού, ή ακόμα και τη δική σου, δεν μιλάμε για στέρηση ελευθερίας.
Από το νόμο απαγορεύεται να εξαναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει εκτός από περιπτώσεις που αναφέρονται ρητά στη νομοθεσία.
Άρα επιτρέπεται αρκεί να ψηφίσεις νόμο.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα υποχρέωσης εμβολιασμού είναι ο παιδικός εμβολιασμός και υποχρέωση εμβολιασμού για την εγγραφή σε παιδικό σταθμό ή σχολείο.

Το ΣτΕ αποφάσισε το 2020 (απόφαση 2387) ότι είναι νόμιμη η διαγραφή ανεμβολίαστου νηπίου
Η αιτιολόγηση της απόφασης είναι μια βρεμένη πατσαβούρα στα μούτρα όσων αναφέρονται σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων :003:
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71040
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Μάιος 2021, 17:48

Gewponos90 έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:13

Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πάντως ότι ήδη εμφανίζονται οι πρώτοι φόβοι ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ( είτε γιατί φοβούνται το μέλλον, είτε επειδή τους το είπε κάποιος αστρολόγος, είτε κάποιος μητροπολιτης) για το πώς θα συμπεριφερθούν οι εμβολιασμενοι αν αποδειχτεί ότι όντως έκτισαν ανοσία. Και δικαίως τον φοβούνται θα πω εγώ.
Ε, κάθε επιλογή έχει και τα ρίσκα της.

Αν οι εν λόγω φοβούνται περισσότερο την αντίδραση των εμβολιασμένων απ' ό,τι φοβούνται τα εμβόλια, ας εμβολιασθούν τώρα.

Ουδείς τους το απαγορεύει.
Gavalas for President! :grfl:

- Casper -

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 15 Μάιος 2021, 17:53

stavmanr έγραψε:
15 Μάιος 2021, 16:48

Μα μου γράφεις ότι αποκρύπτουν τους εμβολιασμούς των νεκρών, ενώ στα spoilers διαβάζω ότι ανακοινώνονται σχεδόν με ...ονοματεπώνυμο.
Σταβ, ειλικρινά, έχεις πρόβλημα αντίληψης; ΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ και ΞΑΦΝΙΚΑ επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα και έπειτα σταμάτησαν να ανακοινώνουν υποκείμενα νοσήματα και εμβολιασμούς για τους θανόντες. Το' πιασες ή να το ξαναπώ άλλη μία να το εμπεδώσεις; Γιατί μου ζήτησες στοιχεία και μόλις σου τα έφερα μου απαντάς άκυρα κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις. Είναι κουραστική (και χυδαία) η διαστρεύβλωση ή το να μην διαβάζεις καν τι λέει ο άλλος. Όπως είδες, ναι στις 17.4 τα ανακοίνωναν κανονικά και μετά ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. :)
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
στέρηση ελευθερίας υπάρχει όταν η δική σου ελευθερία δεν καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του διπλανού σου.
Όταν η δική σου κίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού, ή ακόμα και τη δική σου, δεν μιλάμε για στέρηση ελευθερίας.
Δηλαδή όταν το κράτος μου επιβάλλει να προβώ έμμεσα στον εμβολιασμό και ΜΕ ΤΣΕΚΑΡΕΙ με το safepass αν έχω βάλει το εμβόλιο για να μπορώ να δουλέψω (αλλιώς να τσακίζομαι να τρέχω για να τεστ κάθε 3ις και λίγο και να συνωστίζομαι) ενώ ο εμβολιασμός είναι ιατρικό απόρρητο και έχω το δικαίωμα να αποφασίζω μόνο εγώ αν θα το κάνω ή όχι, δεν είναι στέρηση ελευθερίας.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με πιθανότητες τη ζωή του και των διπλανών του. Αν ήταν έτσι, η ρώσικη ρουλέτα θα ήταν παιχνίδι του ΟΠΑΠ.
Α! Δηλαδή αν έρχονταν αύριο και σου έλεγαν "αν δεν βάλεις το εμβόλιο για την άλφα ασθένεια δεν θα μπορείς να δουλέψεις" γιατί η άλφα ασθένεια προσβάλλει το 30% του πληθυσμού (παράδειγμα) και δεν μπορείς να παίζεις με τις πιθανότητες να τους κολλήσεις εσύ θα έτρεχες και θα τα έκανες όλα, ό,τι ακριβώς σου ζήτησαν και για όσες ασθένειες απαιτείται, ακριβώς επειδή δεν πεθαίνει κόσμος μόνο από κορονοϊό. Δεν σε βλέπω όμως να καίγεσαι και για τον εμβολιασμό όλων των υπόλοιπων ασθενειών και την πιθανότητα που υπάρχει να κολλήσεις κόσμο. Γιατί όταν δεν κάνεις τα εμβόλια και για άλλες ασθένεις έμμεσα ή άμεσα σκοτώνεις χιλιάδες συμπολίτες μας παριστάνοντας τους "ελεύθερους πολιορκημένους" καλέ μου σταβ. Τα υπόλοιπα που κάνεις εσύ σ' αυτή την μοναδική περίπτωση επειδή έμμεσα στο επιβάλλουν και ξαφνικά σε έπιασε ο πόνος, πρέπει να αφορούν μόνο τον εαυτό σου. Δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε κανένας να λες του άλλου αν θα προβεί σε ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ για τον εαυτό του, ούτε καν αν αφορά την υγεία των πολλών (που αυτό δεν ισχύει καν σ' αυτή την περίπτωση). Τέλος. Σκούστε όσο θέλετε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71040
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Μάιος 2021, 17:57

Ρε σεις, εδώ υπάρχουν βλαμμένα που δεν κάνουν το σελφ τεστ στα λύκεια και κλείνουν συνέχεια τμήματα από κρούσματα σε παραμονή πανελλήνιων.

Για ποια προσωπική ελευθερία και ποια δικαιώματα μιλάμε;
Gavalas for President! :grfl:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43785
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 15 Μάιος 2021, 18:02

Η πραγματική ελευθερία στην εποχή μας πηγάζει από τη μύτη της βελόνας. Οποιαδήποτε άλλη ελευθερία είναι μια αυταπάτη, το δικαίωμα του σκλάβου να πιστεύει ότι είναι ελεύθερος.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών