- Casper - έγραψε: ↑15 Μάιος 2021, 14:55
Ναι ε; Η ζώνη ασφαλείας και ο θάνατος εξαιτίας της απουσίας της σε έχει κλείσει σε καραντίνα μήνες ολόκληρους;
Βρε Casper. Δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε οποιονδήποτε τομέα με επιτυχία 100%. Και δεν υπάρχει σύστημα ασφάλειας σε εξελισσόμενη κατάσταση με πάγια δομή και λειτουργία.
Κανείς δεν σου είπε ποτέ ότι το εμβόλιο ή η ζώνη ασφάλειας θα σώσουν το 100% της ανθρωπότητας. Αυτό που σου λεν είναι ότι αντικαθίστανται οι πιθανότητες να πάθεις κάτι, με πιθανότητες να πάθεις κάτι ελεφρύτερο, παροδικότερο, ηπιότερο.
Πχ. αν τρακάρεις με 40 χλμ/ω φορώντας ζώνη, το πιθανότερο είναι να πάθεις ένα πρηξιματάκι στο σημείο της ζώνης. Από το να σπάσεις χέρι, πόδι, κεφάλι ή γενικά να πάθεις κάτι το σοβαρότερο, είναι σαφώς ασφαλέστερο να έχεις ένα σημαδάκι στον ώμο για λίγα λεπτάκια.
Έρχεται συνέχεια κόσμος και σου τονίζει πως πρέπει να την φοράς για το κοινό καλό και έμμεσα στο επιβάλλουν στερώντας σου την ελευθερία;
Δεν σου στερεί κανείς την ελευθερία.
Όταν άλλα μέτρα είναι περισσότερο αποτελεσματικά (π.χ μην πάρεις το τιμόνι πιωμένος, θυμωμένος/κουρασμένος, μην πάρεις αμάξι που δεν έχει περάσει από Μ.Ο.Τ, μην τρέχεις σαν τρελός) και εσύ φωνάζεις και τονίζεις πως η ζώνη ασφαλείας τελικά είναι αυτή που θα σε σώσει και αν δεν υπακούσεις θα έχεις επιπτώσεις, ασχέτως αν δεν τηρείς όλα τα άλλα, ε ένα πρόβλημα υπάρχει, δεν νομίζεις. Δεν βγάζω κανένα πόρισμα και συμπεράσματα. Συζήτηση κάνουμε και ρωτάω γιατί το παρουσιάζουν σαν να είναι η λύση σωτηρίας μας.
Σαφώς και κάνουμε συζήτηση.
Τα ίδια που σου γράφω για τη ζώνη ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα μέτρα ασφάλειας. Ατομικά και κοινωνικά.
Πχ. μπορεί να θεωρήσεις ότι η ύπαρξη φωτεινού σηματοδότη περιορίζει την ελευθερία σου να κινείσαι όπου θέλεις, όποτε θέλεις κι όπως θέλεις.
Είναι όμως έτσι;
Κάποιος "αντισηματοδοτιστής" θα υποστήριζε αντίστοιχα ότι "μου στερείτε την ελευθερία να κινούμαι όπως θέλω, και με καθηλώνετε σε ένα σημείο".
Για έκτακτη ανάγκη θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται. Π.χ σε ευάλωτες ομάδες. Όχι για όλο τον πληθυσμό, πόσο μάλλον σε παιδιά! Ο ίδιος ο ΠΟΥ είδα προχθές στο site που έγραφε πως δεν ενδείκνύονται τα συγκεκριμένα εμβόλια για παιδιά. Αλλά οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί θα ξέρουν καλύτερα από τους ειδικούς.
Δείχνεις να πιστεύεις ότι μία ίωση είναι ζήτημα εσωτερικής υπόστασης. Σα να πιστεύεις ότι ο ιός γεννιέται, αναπαράγεται και πεθαίνει μέσα στον άνθρωπο και μόνο σε έναν κάθε φορά. Όπως λέμε, ξέρω γω, καρκίνος...
Μιλάμε για ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ασθένεια, δηλαδή για ασθένεια που μεταδίδεται από οργανισμό σε οργανισμό.
Αν προσβάλει οργανισμό που δεν διαθέτει επαρκή άμυνα, απλά τον κλαίμε.
Όσον αφορά τους φόβους, ανησυχίες, σκέψεις που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε συμπολίτης για θέματα υγείας, συγγνώμη αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τον ίδιο. Που θα κάθεται να εξηγεί στον καθένα με διαθέσεις επικριτικές τα πώς και τα γιατί.
Αυτή είναι η διαλεκτική διαδικασία, καλώς ή κακώς.
Δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι, από κάθε πλευρά.
Ο άλλος, λίγο παραπάνω με έβγαλε "κατά της μάσκας".

Μου ζητάς ΜΕΛΕΤΗ για επιβεβαιωμένους θανάτους που ανακοινώνει το υπουργείο υγείας; Σοβαρά; Αν ζητούσα τα αποτελέσματα κάθε ιατροδικαστικής εξέτασης, πώς θα με χαρακτήριζες καλό μου;
Είναι βολική αυτή η στάση στη συζήτηση:
- ό,τι μου λέτε εσείς θα το υποστηρίζετε μέχρι κεραίας.
- ό,τι σας λέω εγώ θα θεωρείται εκ των πραγμάτων σωστό επειδή είναι μυστικό που το ξέρω μόνο εγώ.
Αντίθετα, θα περίμενα από εσένα να μου γράψεις ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σου δείχνουν ότι υπάρχει απόκρυψη, διαστρέβλωση, συνωμοσία ή οτιδήποτε άλλο. Από πού τα αντλείς, πώς τα δένεις μεταξύ τους και τελικά αν υποστηρίζουν τη θεωρία σου.
Δε νομίζεις ότι έτσι έπρεπε να λειτουργεί κάποιος που ερευνά ένα σοβαρό θέμα;