Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 18 Μάιος 2021, 15:49

ksk έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:46
Στύγιος έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:43
Otto Weininger έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:24
Κάποια σοβαρή απάντηση;
Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές ότι είμαι σχεδόν ευπαθής ομάδα ( ιδιοπαθής υπέρταση και στην περίπτωση μου πολύ ιδιοπαθής) . Θα κάνω κάποιες εξετάσεις πρώτα μετά τη λήξη του σχολικού έτους και θα ακολουθήσω τη συμβουλή του παθολόγου μου.
Σαν να μαλακώσες λιγάκι :p2:
Ανάγκα και... Στύγιοι πείθονται.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Μάιος 2021, 15:50

ksk έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:40
Otto Weininger έγραψε:
Κάποια σοβαρή απάντηση;
Διότι φοβούνται το εμβόλιο και ελπίζουν να μην τους βρει ο ιός... :102:
Νομίζω ότι είναι κάτι πιο απλό.

Στο εμβόλιο παίρνεις το ρίσκο για τις πιθανές παρενέργειες, εσύ.

Αντιθέτως, το αν θα σε βρει ή όχι ο ιός, είναι καθαρά θέμα τύχης, μοίρας κλπ

Οπότε, σαφώς και δεν θα φταις εσύ για το κακό που σου 'τυχε αλλά κάποιος άλλος ή κάτι άλλο.

Χρησιμοποιώ το δεύτερο ενικό πρόσωπο, με τη γενική έννοια.

Ίσως να μη χρειάζεται αλλά σε φάση πλήρους απουσίας του αυτονόητου, δεν το ρισκάρω. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 18 Μάιος 2021, 15:53

Στύγιος έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:43
Otto Weininger έγραψε:
Κάποια σοβαρή απάντηση;
Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές ότι είμαι σχεδόν ευπαθής ομάδα ( ιδιοπαθής υπέρταση και στην περίπτωση μου πολύ ιδιοπαθής) . Θα κάνω κάποιες εξετάσεις πρώτα μετά τη λήξη του σχολικού έτους και θα ακολουθήσω τη συμβουλή του παθολόγου μου.
Η σωστότερη επιλογή, εύγε

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Μάιος 2021, 15:53

ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:50
ksk έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
Κάποια σοβαρή απάντηση;

Οπότε, σαφώς και δεν θα φταις εσύ για το κακό που σου 'τυχε αλλά κάποιος άλλος ή κάτι άλλο.

Ίσως να μη χρειάζεται αλλά σε φάση πλήρους απουσίας του αυτονόητου, δεν το ρισκάρω. :lol:
Πολύ σωστή παρατήρηση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Μάιος 2021, 15:59

foscilis έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:50
ksk έγραψε:

Πολύ σωστή παρατήρηση.
Mα ακριβώς γι' αυτό οι περισσότεροι τσιρίζουν κάθε φορά που τίθεται θέμα "προσωπικής ευθύνης".

Είναι οι λέφτεροι :) άνθρωποι, που δεν υποτάσσονται στην πλύση εγκεφάλου των εξουσιαστών αλλά οι ίδιοι αλλού πατούν και αλλού βρίσκονται όταν πρέπει να διαχειρισθούν χωρίς άνωθεν εντολές την προσωπική τους ελευθερία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Μάιος 2021, 16:06

foscilis έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:31
hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 01:25
Καταλαβαίνω τι θέλει να πει, αλλά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί τα δεδομένα δεν είναι θέμα οπτικής. Η Γαλή απάντησε αρνητικά στο θέμα εμβολιασμού κατά της γρίπης στην λογική ότι δεν την θεωρεί επικίνδυνη, αλλά θεωρεί επικίνδυνο τον κορωνοϊό, που παίζουν στην ίδια τάξη μεγέθους όσον αφορά την θνητότητα. Δηλαδή 5000 νεκροί έναντι 4000 νεκρών δεν είναι αντικειμενικά σοβαρή διαφορά.
Στον πραγματικό κόσμο βέβαια έχουμε 11.000 έναντι 0:

Εικόνα
Δεν έχεις 0 από γρίπη, απλά δεν καταγράφονται γιατί για να συμβεί αυτό χρειάζεσαι τεστ και τεστ γρίπης δεν γίνονται. Είχες όμως σίγουρα 3500+ το 2017 και 4000+ το 2015 και από κορωνοϊό είχες περίπου 5000 το 2020. Στον πραγματικό κόσμο, λοιπόν, είναι συγκρίσιμα τα νούμερα, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα (βασικά παντού συγκρίσιμα είναι, 0-5 φορές μια κακή χρονιά γρίπης, ανάλογα την χώρα).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 18 Μάιος 2021, 16:11

hellegennes έγραψε:
Καταλαβαίνω τι θέλει να πει, αλλά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί τα δεδομένα δεν είναι θέμα οπτικής. Η Γαλή απάντησε αρνητικά στο θέμα εμβολιασμού κατά της γρίπης στην λογική ότι δεν την θεωρεί επικίνδυνη, αλλά θεωρεί επικίνδυνο τον κορωνοϊό, που παίζουν στην ίδια τάξη μεγέθους όσον αφορά την θνητότητα. Δηλαδή 5000 νεκροί έναντι 4000 νεκρών δεν είναι αντικειμενικά σοβαρή διαφορά. Αν το ένα το θεωρείς αιτία εμβολιασμού, δεν μπορεί να μην θεωρείς και το άλλο ούτε είναι θέμα άποψης η επικινδυνότητα. Είναι θέμα δεδομένων.

Δεν μπορεί λοιπόν να έχει «ο καθένας τους δικούς του νεκρούς», γιατί το πόσοι πέθαναν από το Χ και πόσοι από το Ψ δεν είναι θέμα άποψης.
Απο κορονοϊό έχουμε 11000 νεκρούς, με λοκνταουν και πρωτοφανή μέτρα που δεν έχουμε πάρει ποτέ για την κοινή γρίπη.
Φέτος απο γρίπη έχουμε 0 νεκρούς, τις άλλες χρονιές τα επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης είναι κάποιες εκατοντάδες. Οι χιλιάδες είναι οι "αποδιδόμενοι στην γρίπη θάνατοι", δηλαδή ένα άλλο στατιστικό στοιχείο.

Επιπλέον για τον κορονοϊό οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό είναι ακόμη άγνωστες ενώ για την γρίπη ξέρουμε σαφως περισσότερα.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποια σύγκριση του κορονοϊου με την γρίπη και ούτε και μεταξύ της αναγκαιότητας εμβολιασμού για την μια ασθένεια και την άλλη.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 18 Μάιος 2021, 16:12

hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:06
foscilis έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:31
hellegennes έγραψε:
Καταλαβαίνω τι θέλει να πει, αλλά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί τα δεδομένα δεν είναι θέμα οπτικής. Η Γαλή απάντησε αρνητικά στο θέμα εμβολιασμού κατά της γρίπης στην λογική ότι δεν την θεωρεί επικίνδυνη, αλλά θεωρεί επικίνδυνο τον κορωνοϊό, που παίζουν στην ίδια τάξη μεγέθους όσον αφορά την θνητότητα. Δηλαδή 5000 νεκροί έναντι 4000 νεκρών δεν είναι αντικειμενικά σοβαρή διαφορά.
Στον πραγματικό κόσμο βέβαια έχουμε 11.000 έναντι 0:

Εικόνα
Δεν έχεις 0 από γρίπη, απλά δεν καταγράφονται γιατί για να συμβεί αυτό χρειάζεσαι τεστ και τεστ γρίπης δεν γίνονται. Είχες όμως σίγουρα 3500+ το 2017 και 4000+ το 2015 και από κορωνοϊό είχες περίπου 5000 το 2020. Στον πραγματικό κόσμο, λοιπόν, είναι συγκρίσιμα τα νούμερα, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα (βασικά παντού συγκρίσιμα είναι, 0-5 φορές μια κακή χρονιά γρίπης, ανάλογα την χώρα).
Μπορούσα να το είχα βάλει πριν αλλά ήθελα να το διασκεδάσω πιο πολύ:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Μάιος 2021, 16:12

Otto Weininger έγραψε:
18 Μάιος 2021, 15:18
Τελικά έχετε αποφασίσει οι αρνητές εμβολιασμού γιατί δεν θέλετε να εμβολιαστείτε και προτιμάτε να κάνετε αβαντες στον ιό ;
Δεν υπάρχει κανείς αρνητής εμβολιασμού στο φόρουμ. Σταματήστε να επαναλαμβάνετε αυτήν την μαλακία.

Το γιατί δεν θέλει πολύς κόσμος να εμβολιαστεί, ανάμεσά τους μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών, έχει αναλυθεί ξανά και ξανά. Είναι ένα νέο εμβόλιο και είναι πολλοί εκείνοι που δεν βιάζονται να προβούν σε νέες ιατρικές παρεμβάσεις, εκτός αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Το λογικό είναι να εμβολιάζονται όσοι κινδυνεύουν, όπως γίνεται με όλα τα εμβόλια, ακόμα και με αυτά που έχουν δεκαετίες χρήσης στο ιστορικό τους.

Θέλεις να εμβολιαστείς χωρίς να κινδυνεύεις; Δικαίωμά σου. Αλλά το να ζητάς τον λόγο από αυτούς που δεν θέλουν είναι παραλογισμός. Ειδικά την στιγμή που υποτίθεται ότι είναι αποδοτικότερα όλων των προηγούμενων εμβολίων της ανθρωπότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 18 Μάιος 2021, 16:15

hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:12
Otto Weininger έγραψε:
Τελικά έχετε αποφασίσει οι αρνητές εμβολιασμού γιατί δεν θέλετε να εμβολιαστείτε και προτιμάτε να κάνετε αβαντες στον ιό ;
Δεν υπάρχει κανείς αρνητής εμβολιασμού στο φόρουμ. Σταματήστε να επαναλαμβάνετε αυτήν την μαλακία.

Το γιατί δεν θέλει πολύς κόσμος να εμβολιαστεί, ανάμεσά τους μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών, έχει αναλυθεί ξανά και ξανά. Είναι ένα νέο εμβόλιο και είναι πολλοί εκείνοι που δεν βιάζονται να προβούν σε νέες ιατρικές παρεμβάσεις, εκτός αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Το λογικό είναι να εμβολιάζονται όσοι κινδυνεύουν, όπως γίνεται με όλα τα εμβόλια, ακόμα και με αυτά που έχουν δεκαετίες χρήσης στο ιστορικό τους.

Θέλεις να εμβολιαστείς χωρίς να κινδυνεύεις; Δικαίωμά σου. Αλλά το να ζητάς τον λόγο από αυτούς που δεν θέλουν είναι παραλογισμός. Ειδικά την στιγμή που υποτίθεται ότι είναι αποδοτικότερα όλων των προηγούμενων εμβολίων της ανθρωπότητας.
Κανείς δεν ξερει αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Μάιος 2021, 16:16

foscilis έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Εικόνα
Διασκεδάζεις με τον αυτοεξευτελισμό σου; Που συγκρίνεις 400 τεστ με σχεδόν 9.000.000 τεστ για τον κορωνοϊό;

Βασικά ναι, διασκεδάζεις με τον αυτοεξευτελισμό σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 18 Μάιος 2021, 16:19

hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:16
foscilis έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Εικόνα
Διασκεδάζεις με τον αυτοεξευτελισμό σου; Που συγκρίνεις 400 τεστ με σχεδόν 9.000.000 τεστ για τον κορωνοϊό;

Βασικά ναι, διασκεδάζεις με τον αυτοεξευτελισμό σου.
Τις χρονιές που (νομίζεις ότι) ειχαμε 4000 νεκρούς απο γρίπη πόσα τέστ γίνονταν;

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 18 Μάιος 2021, 16:25

Otto Weininger έγραψε:
Κάποια σοβαρή απάντηση;
Άγνοια. Άγνοια της άγνοιας που έχουν, ακόμα χειρότερα. Άτομα που νόμιζαν μέχρι πριν 1μιση χρόνο ότι για το κρύωμα ευθύνεται το ανοιχτό παράθυρο κ το βοριαδάκι που σε χτυπάει, ξαφνικά βρέθηκαν σε έναν ωκεανό πληροφοριών που δεν έχουν τη γνώση ότι δεν μπορούν καν να φιλτράρουν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Μάιος 2021, 16:29

gassim έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:15
Κανείς δεν ξερει αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του εκ των προτέρων.
Αυτό σημαίνει τα πάντα και τίποτα, γιατί δεν ξέρεις αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου από μια αστακομακαρονάδα. Το σημαντικό όταν μιλάμε για κίνδυνο είναι οι πιθανότητες. Και η πιθανότητα να πεθάνεις αν δεν ανήκεις σε ομάδα υψηλού κινδύνου είναι εξαιρετικά μικρή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 18 Μάιος 2021, 16:31

Otto Weininger έγραψε:
Γιατί οι ψυχολογικοί εκβιασμοί σας είναι ποταποί, ο πρωθυπουργός αρχιψεύταρος και οι παραγωγοί εμβολίων απάνθρωποι.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών