Δεν θυμάμαι καθόλου φίλε μου. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Σκοπός όλων μας είναι να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά νομίζω πως ήσουν κάτι κάλο.Σενέκας έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 11:10εγώ σε ποια κατηγορία ανήκω;xatz41 έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 10:43Λοιπόν παιδιά. Όλο αυτό (η άγονη αμφισβήτηση, η ύπαρξη του Θεού, το υπάρχει Θεός) ήταν ένα μικρό πείραμα που έκανα για να κόψω αντιδράσεις. Φυσικά και δεν θα έγραφα τα ίδια πουθενά αλλού. Όχι σε αυτή την μορφή τουλάχιστον. Απλά ήθελα να δω πως αντιδρά ο κόσμος απέναντι σε τέτοιες απόψεις. Το έκανα και σε κάποια ξένα post στο instagram. Αν σας έλεγα ότι θα κάνω ένα πείραμα για την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικές απόψεις όλοι ή οι περισσότεροι από εσάς θα είχατε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Έβαλα την θρησκεία επειδή είναι ένα τεράστιο θέμα στο οποίο πολλοί διαφωνούν. Οπότε ήμουν σίγουρος ότι θα μάζευε κόσμο. Τα ορθογραφικά ήταν καθαρά επίτηδες για να δω τι θα πείτε. Αν παρατηρήσετε τα σχόλια μου θα δείτε ότι την πρώτη μέρα ήμουν πιο ομαλός εκτός από ένα σχόλιο ( Η ύπαρξη του Θεού ) που ήταν για να τσιτώσει τον κόσμο. Την δεύτερη μέρα ήμουν πιο επιθετικός και χθες δεν έδωσα και πολύ σημασία. Παρατήρησα λοιπόν ότι υπάρχουν 8 κατηγορίες ανθρώπων. 1) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά δεν έχουν απολύτως κανένα επιχείρημα για να στηρίξουν την θέση τους. Επίσης καταλήγουν είρωνες. 2) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά χρησιμοποιούν επιχειρήματα. Είναι αρκετά συζητήσιμα άτομα και μπράβο τους. 3) Οι άνθρωποι που ενώ δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να συζητήσουν προτιμούν να πιάνονται από τα ορθογραφικά, το συντακτικό και την γραμματική ώστε να μειώσουν τον άλλον. 4) Οι άνθρωποι που είναι συγκαταβατικοί. Σου λένε την άποψη τους αλλά δέχονται να μελετήσουν και τα δικά σου επιχειρήματα. 5) Οι άνθρωποι που απλά ακυρώνουν ότι λες. Αυτοί δέχονται μόνο τα δικά τους επιχειρήματα ως ορθά. Έτσι καταλήγουν να ακυρώνουν σχεδόν τα πάντα πράγμα που δεν βγάζει πουθενά μαζί τους. 6) Εκείνοι που μπορεί να μην συμφωνούν μαζί σου αλλά θέλουν να σε βοηθήσουν να βελτιώσει τον λόγο σου. Μπράβο σε αυτούς. 7) Είναι όσοι ενώ έχουν επιχειρήματα χάνουν την υπομονή τους όταν τους προσβάλεις. Αυτό είναι μια αδυναμία αλλά διορθώνεται. 8) Όσοι απλά συμφωνούν μαζί σου. Φυσικά δεν θα σας με ονόματα τη κατηγορία είναι ο κάθε ένας. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι αν υπήρχε ένας νέος Σωκράτης (δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Σωκράτη σε καμία περίπτωση) θα είχε την ίδια τύχη με τον πρώτο. Οι άνθρωποι όπως φάνηκε δεν άλλαξαν και πολύ από τότε. Συνεπώς θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε στο μικρό αυτό πείραμα.
Άγονη Αμφισβήτηση
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
πως δεν έχει; Να μην ξέρω που βρίσκομαι;xatz41 έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 11:15Δεν θυμάμαι καθόλου φίλε μου. Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Σκοπός όλων μας είναι να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά νομίζω πως ήσουν κάτι κάλο.Σενέκας έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 11:10εγώ σε ποια κατηγορία ανήκω;xatz41 έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 10:43Λοιπόν παιδιά. Όλο αυτό (η άγονη αμφισβήτηση, η ύπαρξη του Θεού, το υπάρχει Θεός) ήταν ένα μικρό πείραμα που έκανα για να κόψω αντιδράσεις. Φυσικά και δεν θα έγραφα τα ίδια πουθενά αλλού. Όχι σε αυτή την μορφή τουλάχιστον. Απλά ήθελα να δω πως αντιδρά ο κόσμος απέναντι σε τέτοιες απόψεις. Το έκανα και σε κάποια ξένα post στο instagram. Αν σας έλεγα ότι θα κάνω ένα πείραμα για την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικές απόψεις όλοι ή οι περισσότεροι από εσάς θα είχατε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Έβαλα την θρησκεία επειδή είναι ένα τεράστιο θέμα στο οποίο πολλοί διαφωνούν. Οπότε ήμουν σίγουρος ότι θα μάζευε κόσμο. Τα ορθογραφικά ήταν καθαρά επίτηδες για να δω τι θα πείτε. Αν παρατηρήσετε τα σχόλια μου θα δείτε ότι την πρώτη μέρα ήμουν πιο ομαλός εκτός από ένα σχόλιο ( Η ύπαρξη του Θεού ) που ήταν για να τσιτώσει τον κόσμο. Την δεύτερη μέρα ήμουν πιο επιθετικός και χθες δεν έδωσα και πολύ σημασία. Παρατήρησα λοιπόν ότι υπάρχουν 8 κατηγορίες ανθρώπων. 1) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά δεν έχουν απολύτως κανένα επιχείρημα για να στηρίξουν την θέση τους. Επίσης καταλήγουν είρωνες. 2) Οι άνθρωποι που διαφωνούν μαζί σου αλλά χρησιμοποιούν επιχειρήματα. Είναι αρκετά συζητήσιμα άτομα και μπράβο τους. 3) Οι άνθρωποι που ενώ δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να συζητήσουν προτιμούν να πιάνονται από τα ορθογραφικά, το συντακτικό και την γραμματική ώστε να μειώσουν τον άλλον. 4) Οι άνθρωποι που είναι συγκαταβατικοί. Σου λένε την άποψη τους αλλά δέχονται να μελετήσουν και τα δικά σου επιχειρήματα. 5) Οι άνθρωποι που απλά ακυρώνουν ότι λες. Αυτοί δέχονται μόνο τα δικά τους επιχειρήματα ως ορθά. Έτσι καταλήγουν να ακυρώνουν σχεδόν τα πάντα πράγμα που δεν βγάζει πουθενά μαζί τους. 6) Εκείνοι που μπορεί να μην συμφωνούν μαζί σου αλλά θέλουν να σε βοηθήσουν να βελτιώσει τον λόγο σου. Μπράβο σε αυτούς. 7) Είναι όσοι ενώ έχουν επιχειρήματα χάνουν την υπομονή τους όταν τους προσβάλεις. Αυτό είναι μια αδυναμία αλλά διορθώνεται. 8) Όσοι απλά συμφωνούν μαζί σου. Φυσικά δεν θα σας με ονόματα τη κατηγορία είναι ο κάθε ένας. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι αν υπήρχε ένας νέος Σωκράτης (δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Σωκράτη σε καμία περίπτωση) θα είχε την ίδια τύχη με τον πρώτο. Οι άνθρωποι όπως φάνηκε δεν άλλαξαν και πολύ από τότε. Συνεπώς θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε στο μικρό αυτό πείραμα.

Re: Άγονη Αμφισβήτηση
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Στάβι κατάλαβες το ζητούμενο;stavmanr έγραψε: ↑26 Μάιος 2021, 23:20Σωστός ο Ναύτης.
Η σύγχρονη επιστήμη είναι στην ουσία ο φιλοσοφικός κλάδος του υλισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE ... F%8C%CF%82
Άσχετα αν τελευταία αναιρεί το κεντρικό του δόγμα κι επιστρέφει στη μητέρα φιλοσοφία.
Δεν μιλάμε για το τι ειναι φιλοσοφία και ποιος ο σκοπος της, μιλάμε για το αίτιο της γέννησης της .Και φυσικά η επιστήμη γεννήθηκε απο την φιλοσοφία μιας και ειναι η μητέρα των επιστημών.
--------
Ας βάλουμε και την σωστή μετάφραση του Αριστοτελη απο τον ΚΑΛΦΑ

Αριστοτέλης «Μετὰ τὰ φυσικά», Α 2, 98b12-28
Διὰ γὰρ τὸ θαυμάζειν οἱ ἄνθρωποι καὶ νῦν καὶ τὸ πρῶτον ἤρξαντο φιλοσοφεῖν, ἐξ ἀρχῆς μὲν τὰ πρόχειρα τῶν ἀτόπων θαυμάσαντες, εἶτα κατὰ μικρὸν οὕτω προϊόντες καὶ περὶ τῶν μειζόνων διαπορήσαντες, οἷον περί τε τῶν τῆς σελήνης παθημάτων καὶ τῶν περὶ τὸν ἥλιον καὶ τὰ ἄστρα καὶ περὶ τῆς τοῦ παντὸς γενέσεως. Ὁ δ’ ἀπορῶν καὶ θαυμάζων οἴεται ἀγνοεῖν (διὸ καὶ ὁ φιλόμυθος φιλόσοφός πώς ἐστιν· ὁ γὰρ μῦθος σύγκειται ἐκ θαυμασίων)· ὥστ’ εἴπερ διὰ τὸ φεύγειν τὴν ἄγνοιαν ἐφιλοσόφησαν, φανερὸν ὅτι διὰ τὸ εἰδέναι τὸ ἐπίστασθαι ἐδίωκον καὶ οὐ χρήσεώς τινος ἕνεκεν. Μαρτυρεῖ δὲ αὐτὸ τὸ συμβεβηκός· σχεδὸν γὰρ πάντων ὑπαρχόντων τῶν ἀναγκαίων καὶ τῶν πρὸς ῥᾳστώνην καὶ διαγωγὴν ἡ τοιαύτη φρόνησις ἤρξατο ζητεῖσθαι. Δῆλον οὖν ὡς δι’ οὐδεμίαν αὐτὴν ζητοῦμεν χρείαν ἑτέραν, ἀλλ’ ὥσπερ ἄνθρωπος, φαμέν, ἐλεύθερος ὁ αὑτοῦ ἕνεκα καὶ μὴ ἄλλου ὤν, οὕτω καὶ αὐτὴν ὡς μόνην οὖσαν ἐλευθέραν τῶν ἐπιστημῶν· μόνη γὰρ αὕτη αὑτῆς ἕνεκέν ἐστιν.
Γιατί, όπως συμβαίνει και τώρα, οι άνθρωποι άρχισαν για πρώτη φορά να φιλοσοφούν από περιέργεια και θαυμασμό. Στην αρχή θεώρησαν άξια θαυμασμού τα παράξενα της καθημερινής ζωής και, προχωρώντας σιγά σιγά με αυτόν τον τρόπο, άρχισαν να προβληματίζονται και για τα πιο σημαντικά, όπως λ.χ. για τα φαινόμενα της σελήνης και του ήλιου, για τα άστρα, για τη γέννηση του σύμπαντος. Αυτός όμως που απορεί και που θαυμάζει, αντιλαμβάνεται ότι αγνοεί (γι’ αυτό και όποιος αγαπά τους μύθους είναι κατά κάποιο τρόπο και φιλόσοφος, αφού οι μύθοι συντίθενται από γεγονότα θαυμάσια). Εφόσον λοιπόν οι άνθρωποι φιλοσόφησαν για να ξεφύγουν από την άγνοιά τους, είναι φανερό ότι επιζήτησαν την επιστήμη για την ίδια τη γνώση και όχι χάριν κάποιας χρησιμότητας. Αυτό φαίνεται και από την πορεία των πραγμάτων. Μόνο όταν όλες σχεδόν οι άμεσες ανάγκες τους ικανοποιήθηκαν, και το ίδιο συνέβη με την άνεση και την απόλαυσή τους, μόνο τότε οι άνθρωποι στράφηκαν σ’ αυτού του είδους την πνευματική αναζήτηση. Είναι λοιπόν φανερό ότι τη γνώση αυτή δεν την επιζητούμε για να καλύψει άλλη ανάγκη, αλλά, όπως λέγεται ότι ελεύθερος είναι εκείνος ο άνθρωπος που υπάρχει για τον εαυτό του και όχι για κάποιον άλλον, έτσι επιζητούμε και αυτήν ως τη μόνη ελεύθερη επιστήμη. γιατί είναι η μόνη που υπάρχει γι’ αυτήν την ίδια.
(μετάφραση Β. Κάλφας)

Υ.Γ 1Φυσικα για Πλατωνα τσιμουδιά...
Υ.Γ 2Απο την μετάφραση καταλαβαίνουμε οτι και εδω υπάρχει το :
Θαυμαζειν- Απορείν-Ερωταν...
Με αυτη τη σειρά παρακαλώ.
Παρατηρητής...
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Τσωπα και ανασκουμπωσου...
Υπαρχουν και χειρότεροι ...μην κρύβεσαι πίσω απο πειράματα, εκφράσου ελευθερα.
Σοβαρά τωρα ουτε κάν δημοσκόπηση;

Παρατηρητής...
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Αν ξέραμε το αίτιο γέννησης της φιλοσοφίας θα ήμασταν σοφοί και δεν θα την χρειαζόμασταν πια.ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:14Στάβι κατάλαβες το ζητούμενο;stavmanr έγραψε: ↑26 Μάιος 2021, 23:20Σωστός ο Ναύτης.
Η σύγχρονη επιστήμη είναι στην ουσία ο φιλοσοφικός κλάδος του υλισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE ... F%8C%CF%82
Άσχετα αν τελευταία αναιρεί το κεντρικό του δόγμα κι επιστρέφει στη μητέρα φιλοσοφία.
Δεν μιλάμε για το τι ειναι φιλοσοφία και ποιος ο σκοπος της, μιλάμε για το αίτιο της γέννησης της .

Φιλοσοφία είναι απλά η εγγενής μας τάση να μαθαίνουμε, να συνδυάζουμε και να προσεγγίζουμε την αλήθεια.
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Μα όλοι οι φιλόσοφοι το ξέρουν...ακομη και οι μη φιλόσοφοι εςτω κι αν διαφωνούν με τους φιλοσόφους...stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:20Αν ξέραμε το αίτιο γέννησης της φιλοσοφίας θα ήμασταν σοφοί και δεν θα την χρειαζόμασταν πια.ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:14Στάβι κατάλαβες το ζητούμενο;stavmanr έγραψε: ↑26 Μάιος 2021, 23:20Σωστός ο Ναύτης.
Η σύγχρονη επιστήμη είναι στην ουσία ο φιλοσοφικός κλάδος του υλισμού.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE ... F%8C%CF%82
Άσχετα αν τελευταία αναιρεί το κεντρικό του δόγμα κι επιστρέφει στη μητέρα φιλοσοφία.
Δεν μιλάμε για το τι ειναι φιλοσοφία και ποιος ο σκοπος της, μιλάμε για το αίτιο της γέννησης της .
Φιλοσοφία είναι απλά η εγγενής μας τάση να μαθαίνουμε, να συνδυάζουμε και να προσεγγίζουμε την αλήθεια.

Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ξέρει...
Σοβαρά τωρα ειναι σαν να μου λες οτι δεν χρειαζόμαστε καθε τι που ξέρουμε το αίτιο γέννησης του...π.χ τραγωδία κωμωδία :102
Δεν ρώτησα τι ειναι φιλοσοφία

Παρατηρητής...
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:27Μα όλοι οι φιλόσοφοι το ξέρουν...ακομη και οι μη φιλόσοφοι εςτω κι αν διαφωνούν με τους φιλοσόφους...
Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ξέρει...
Σοβαρά τωρα ειναι σαν να μου λες οτι δεν χρειαζόμαστε καθε τι που ξέρουμε το αίτιο γέννησης του...π.χ τραγωδία κωμωδία :102
Δεν ρώτησα τι ειναι φιλοσοφία
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34
Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Φιλόσοφος δεν είναι αυτός που νοιώθει ή σκέφτεται το οτιδήποτε αλλά αυτός που μπορεί να το εκφράσει μέσω του λόγου. Δηλαδή αυτός που μεταφέρει στο πεδίο του υπαρκτού/κατανοητού αυτό που είναι αφηρημένο.
Ισχύει και για τους καλλιτέχνες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Αυτό δεν αφορά το ερώτημα του ανθρώπου αυτού, ο οποίος ψάχνει ΤΑ ΑΙΤΙΑ της φιλοσοφίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:44stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34
Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Φιλόσοφος δεν είναι αυτός που νοιώθει ή σκέφτεται το οτιδήποτε αλλά αυτός που μπορεί να το εκφράσει μέσω του λόγου. Δηλαδή αυτός που μεταφέρει στο πεδίο του υπαρκτού/κατανοητού αυτό που είναι αφηρημένο.
Ισχύει και για τους καλλιτέχνες.
Τα αίτια αυτά είναι βαθύτατα, ριζώνουν στην ίδια την ύπαρξη κι εκφράζονται ανάλογα με τις εκφραστικές δυνατότητες του όντος τη στιγμή που μελετώνται.
Εννοείται ότι όσο περισσότερα εκφραστικά εργαλεία έχεις στα χέρια σου, τόσο πιο πολύπλοκες φιλοσοφικές ή καλλιτεχνικές μορφές πλάθεις.
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Εσυ μπορει να μην το ξέρεις αλλα καταξιωμένοι και σύγχρονοι φιλόσοφοι το ξέρουν...stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:27Μα όλοι οι φιλόσοφοι το ξέρουν...ακομη και οι μη φιλόσοφοι εςτω κι αν διαφωνούν με τους φιλοσόφους...
Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ξέρει...
Σοβαρά τωρα ειναι σαν να μου λες οτι δεν χρειαζόμαστε καθε τι που ξέρουμε το αίτιο γέννησης του...π.χ τραγωδία κωμωδία :102
Δεν ρώτησα τι ειναι φιλοσοφία
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Απ οτι κατάλαβα δεν σου αρεσει ο Αριστοτελης αν και είσαι ένθερμος υποστηρικτής του υλισμού διότι δεν φαίνεται να άνοιξες ουτε ενα βιβλιο του...
Να μην μιλήσουμε για τον Νίτσε...
Παρατηρητής...
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Διαφωνώ. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς τις έννοιες των λέξεων, η μεγαλύτερη γνώση των συνωνύμων δεν βοηθά σε κάτι.stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:48Αυτό δεν αφορά το ερώτημα του ανθρώπου αυτού, ο οποίος ψάχνει ΤΑ ΑΙΤΙΑ της φιλοσοφίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:44stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34
Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Φιλόσοφος δεν είναι αυτός που νοιώθει ή σκέφτεται το οτιδήποτε αλλά αυτός που μπορεί να το εκφράσει μέσω του λόγου. Δηλαδή αυτός που μεταφέρει στο πεδίο του υπαρκτού/κατανοητού αυτό που είναι αφηρημένο.
Ισχύει και για τους καλλιτέχνες.
Τα αίτια αυτά είναι βαθύτατα, ριζώνουν στην ίδια την ύπαρξη κι εκφράζονται ανάλογα με τις εκφραστικές δυνατότητες του όντος τη στιγμή που μελετώνται.
Εννοείται ότι όσο περισσότερα εκφραστικά εργαλεία έχεις στα χέρια σου, τόσο πιο πολύπλοκες φιλοσοφικές ή καλλιτεχνικές μορφές πλάθεις.
Το δύσκολο είναι να διατυπώσεις το απλό.
Είτε στην ακαδημαϊκή είτε στη λαϊκή γλώσσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Δύο στα δύο πέτυχες!!!ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:56Εσυ μπορει να μην το ξέρεις αλλα καταξιωμένοι και σύγχρονοι φιλόσοφοι το ξέρουν...stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:27
Μα όλοι οι φιλόσοφοι το ξέρουν...ακομη και οι μη φιλόσοφοι εςτω κι αν διαφωνούν με τους φιλοσόφους...
Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ξέρει...
Σοβαρά τωρα ειναι σαν να μου λες οτι δεν χρειαζόμαστε καθε τι που ξέρουμε το αίτιο γέννησης του...π.χ τραγωδία κωμωδία :102
Δεν ρώτησα τι ειναι φιλοσοφία
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Απ οτι κατάλαβα δεν σου αρεσει ο Αριστοτελης αν και είσαι ένθερμος υποστηρικτής του υλισμού διότι δεν φαίνεται να άνοιξες ουτε ενα βιβλιο του...
Να μην μιλήσουμε για τον Νίτσε...

Παίξε τζόκερ. Τώρα! Πριν κλείσει η μέρα.
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Αν ήταν να εκφραστώ ελεύθερα δεν θα λειτουργούσε το πείραμα. Όταν λες δημοσκόπηση τι εννοείς. Σε έχασα λίγο.
- ksk
- Δημοσιεύσεις: 11897
- Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 12:10
- Phorum.gr user: ksk
- Τοποθεσία: Στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου, στην Ελλαδα μας
Re: Άγονη Αμφισβήτηση
Δεν παίζω τυχερά παιγνιαstavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:57Δύο στα δύο πέτυχες!!!ksk έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:56Εσυ μπορει να μην το ξέρεις αλλα καταξιωμένοι και σύγχρονοι φιλόσοφοι το ξέρουν...stavmanr έγραψε: ↑27 Μάιος 2021, 15:34
Μα δεν ξέρουμε ο αίτιο γέννησης της τραγωδίας, κωμωδίας. Πιθανότατα ακόμα και οι προπίθηκοι, που λεν και στον εξελικτισμό, γελούν αναμεταξύ τους.
Δεν περιμένουν να μεταλλαχθούν σε ανθρώπους, να φτάσουν στον κλασικό πολιτισμό για να φτιάξουν μία δική τους πρότυπη, αρχετυπική κωμωδία.
Δεν περιμένουν να τους πέσουν οι τρίχες για να θρηνήσουν το παιδί τους ή ό,τι άλλο με το οποίο δένονται συναισθηματικά.
Το πηγαίο συναίσθημα που καθοδηγεί τη φιλοσοφική, την καλλιτεχνική, την ποιητική δραστηριότητα μας είναι άγνωστο. Είναι αυτό που ενυπάρχει κι εξελίσσεται μέσα μας ανά τις χιλιετίες, από τότε που μπορεί να υπάρχουμε.
Απ οτι κατάλαβα δεν σου αρεσει ο Αριστοτελης αν και είσαι ένθερμος υποστηρικτής του υλισμού διότι δεν φαίνεται να άνοιξες ουτε ενα βιβλιο του...
Να μην μιλήσουμε για τον Νίτσε...
Παίξε τζόκερ. Τώρα! Πριν κλείσει η μέρα.

Κάποια άλλη πρόταση;
Παρατηρητής...