ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Ιουν 2021, 09:32
Ασέβαστος έγραψε: ↑19 Ιουν 2021, 09:08
ωπα, αμα στεκουν αυτα, τη ζωη πατινι του ειχε κανει του φονια. οχι οτι δικαιολογειται η ελαφραινει το φονικο, απλα βλεπουμε ποσο ψευτικη ειναι η εξωτερικη εικονα της ευτυχισμενης οικογενειας.
Δηλαδή ΠΟΣΟ δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι το κορίτσι δεν ήταν καλά;
Και τι ακριβώς θα πει "έκανε πατίνι τη ζωή του φονιά";
Αντιλαμβάνεστε ότι αντιμετωπίζετε την κοπέλα ως μια ηλεκτρική συσκευή που χάλασε και έκανε θόρυβο και ο μαλάκας αποφάσισε απλώς να την πετάξει;
Αντιλαμβάνεστε ότι μ' αυτήν τη λογική, οκ, δεν θα ήταν και τόσο φοβερό να σκοτώνουν οι γονείς τα παιδιά τους που έχουν πρόβλημα με ναρκωτικά ή τους γέρους που έχουν άνοια... επειδή απλώς "έκαναν τη ζωή τους πατίνι;"
Θα το βλέπατε με τον ίδιο τρόπο αν όλες οι γυναίκες που οι αλκοολικοί άντρες τους έχουν παρανοϊκή και βίαιη συμπεριφορά, τους τσεκούρωναν το βράδυ ενώ κοιμούνται;
Αν όχι, γιατί όχι;
Εννοείται πως βλέπουμε με άλλο τρόπο τις γυναίκες που ρίχνουν με τσεκούρι στον άντρα τους επειδή αυτός είναι μπεκρης και τις σπάει στο ξύλο οποτε του γουστάρει σε σχέση με τις γυναίκες που ρίχνουν με τσεκούρι στον άντρα τους επειδή θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους με τον νεαρό γκόμενο.
Για την ακρίβεια , αν ήταν ο πατέρας μου ένας αλκοολικός που έδερνε τη μάνα μου, πιθανότατα θα ήμουν εγώ αυτός που θα τον τσεκούρωνα, πριν προλάβει να το διανοηθεί καν η μάνα μου ως μια κάποια λυση.
Πραγματικά αναρωτιέμαι όμως αν εσύ όντως θα έδινες το ελαφρυντικό του "αρρώστου" σε έναν αλκοολικό ή σε έναν πρεζακια που δέρνει τη γυναίκα του.
Η αρρώστια του καθενός είναι σεβαστή αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και προσωπική του ευθύνη να τη γιατρέψει. Δεν έχει κανένας υποχρέωση να λούζεται τις αρρώστιες του άλλου.
Μιλάω πάντα για το μέσο άνθρωπο, έτσι;
Ίσως σε καποιες περιπτώσεις όπως μάνα-γιος ή τρελλα ερωτευμένων ανθρώπων να αποφασίσει ο "υγιής" να θυσιαστεί από ανυπόφορη αγάπη μαζί με τον "αρρωστο", γιατί μια ζωή χωρίς αυτόν είναι ζωή χωρίς νόημα. Αλλά εδώ μιλάμε για εξαιρέσεις