Blackdog έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 19:50
stavmanr έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 19:36
Ξέρεις, οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να συνεννοούμαστε χωρίς να πετυχαίνουμε την τελειότητα στην επικοινωνία. Έχουμε την δυνατότητα δημιουργικής σκέψης που να καλύπτει τα όποια κενά στη διαφορετικότητα αντίληψης.
Κύκλοι στη φύση φυσικά και υπάρχουν, όπως και τετράγωνα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι φαινόμενα που να έχουν τέλειο κυκλικό σχήμα ή τέλειο τετράγωνο σχήμα. Αυτό συμβαίνει, όχι επειδή δεν υπάρχει κύκλος, αλλά επειδή τα πάντα αποτελούν αποτελέσματα χαοτικών δυνάμεων και συνδυασμών, που κάθε μία από τις χαοτικές αυτές επιρροές αφήνει το δικό της "στίγμα" στο τελικό φαινόμενο.
Είναι σα να τραβάμε 10 άτομα ένα κυκλικό λάστιχο. Ποτέ δεν θα πετύχουμε να φτιάξουμε τέλειο δεκάγωνο, όχι επειδή δεν υπάρχει δεκάγωνο, αλλά επειδή κάθε ένας τραβά με δικό του τρόπο μεταβάλλοντας το τελικό αποτέλεσμα με μοναδικό τρόπο.

Καλα, καλα. Βρες μου εναν τελειο κυκλο στην φυση αφου υπαρχουν και βρες μου και εναν ατελη κυκλο στην γεωμετρια που παρολα αυτα να αποκαλειται κυκλος.
Αν θέλεις ξαναδιάβασε το έντονο.
Φαντάσου τώρα να προσπαθείς να πετύχεις -έστω και κατά προσέγγιση- ευθεία γραμμή πετώντας με κλειστά τα μάτια βελάκια σε μία τυχαία κινούμενη πλακέτα.
stavmanr έγραψε:Στα μαθηματικά, δεν μιλάμε μόνο για αριθμούς αλλά καί για σύνολα.
Τα δισεκατομμύρια κολλημένα άτομα που αποκαλείς "τραπέζι", είναι ένα συγκεκριμένο σύνολο χωροχρονικών συμβάντων (άτομα) με συγκεκριμένες ιδιότητες (μορφή, μάζα, διάταξη κλπ). Δεν σημαίνει ότι κάθε δισεκατομμύριο άτομα που συσσωματώνεις παράγουν τραπέζι. Δεν ταυτίζονται τα δύο μεταξύ τους.
Το άτομο δεν είναι ...υποδιαίρεση του τραπεζιού. Είναι δομικό συστατικό του συνόλου ομοειδοών αντικειμένων, με συγκεκριμένες ιδιότητες και δυνατότητες, που ονομάζεται "τραπέζι".
Βασικα το ατομο δυστυχως ειναι υποδιαιρεση του τραπεζιου, το συγκεκριμενο ατομο τουλαχιστον.
Δεν είναι υποδιαίρεση του τραπεζιού.
Είναι σα να λες ότι το κουκούτσι είναι υποδιαίρεση του μήλου.
Υποδιαίρεση σημαίνει ότι αν το αντικείμενο διαιρεθεί, θα προκύψουν ίσα κι όμοια με το πρότυπο αντικείμενα.
Αν κόψεις ένα τραπέζι δεν προκύπτουν δύο τραπεζάκια.
Νομίζω ότι άλλο θέλεις να πεις κι άλλο τελικά γράφεις.
Αυτό που κάνει η αρίθμηση είναι να ομαδοποιεί αντικείμενα σε ομάδες χαρακτηριστικών. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αφορούν από φυσικές ιδιότητες μέχρι πνευματικές δυνατότητες (λέξεις, θεωρίες κλπ). Ακόμα και οι ίδιοι οι αριθμοί αποτελούν ιδιότητες που ομαδοποιούνται και παράγονται συστήματα αρίθμησης και πράξεων.
Εμ αυτο σου λεει και ο αλλος πιο πανω. Δεν υπαρχουν απο μονα τους εμεις τα εχουμε βαλει εκει για να κανουμε την ζωη μας ποιο ευκολη και να "ομαδοποιουμε αντικειμενα σε ομαδες χαρακτηριστικων"
Ενα τραπεζι, ενω αυτο που βλεπουμε δεν ειναι "ενα"
Μα, αυτή η ομαδοποίηση των αντικειμένων είναι στη φύση μας. Η φύση μας περιλαμβάνει τη δραστηριότητα της ομαδοποίησης των αντικειμένων. Πώς είναι δυνατό η ομαδοποίηση αυτή να είναι εκτός της φύσης;
Αυτό που κάποιοι υποστηρίζετε είναι ότι ένα φυσικό φαινόμενο - που είναι ο άνθρωπος - λειτουργεί μη φυσικά!
Υποστηρίζω το αντίθετο: όλα είναι φυσικά καθώς όλα αυτά αποτελούν ιδιότητες/δυνατότητες της ανθρώπινης νόησης η οποία αποτελεί φυσικό φαινόμενο.
Το ότι παράγεις προτάσεις σε ένα ψηφιακό μέσο δεν είναι παραφυσικό. Το ότι τις διαβάζω δεν είναι παραφυσικό. Είναι φυσικές δραστηριότητες.