Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 26 Νοέμ 2021, 21:39

taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 18:50
klg έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 18:22
Καταλαβαίνω ότι γράφεις μαλακίες, και πρέπει και εσύ κάποια στιγμή να το καταλάβεις.
Οτι ειναι καθενας βλεπει.
Αν βλεπεις μαλακιες, υπαρχει ΛΟΓΟΣ.
Να πας σε ΜαλακιοφθαλμοΛΟΓΟ να σε κοιταξει.
Χαϊβανι. حيوان
Περιμένουμε από εσένα να μας εξηγήσεις:
Ποιά είναι η λογική του Ιωάννη,
Ποιά είναι η λογική των μαθηματικών.
Ποιά είναι η "λογική του π".
Και τέλος πώς όλα αυτά είναι ισομορφικά μεταξύ τους.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2021, 21:50

stavmanr έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 19:56
[...]
Σου γράφω απλά ότι κάθε τι που αντιλαμβάνεσαι ότι "υπάρχει" υφίσταται μόνο ως αποτέλεσμα της δυνατότητας του υπάρχειν.
Δεν μπορεί να υφίσταται οτιδήποτε αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχει.
Κάθε τί αποτελεί μία στιγμιαία εικόνα (καρέ) μίας δυνατότητας που εξελίσσεται μέσα στο σύστημα.
Δυνατότητα και ύπαρξη είναι ένα και το αυτό.
Η διαφορά μας είναι ότι όταν κοιτάς το στιγμιαίο αποτέλεσμα (μορφώματα) είναι σαν να κοιτάς τα γκολ, ενώ αν κοιτάς τη δυνατότητα είναι σα να παρακολουθείς τον αγώνα. :003:
[...]
Με το υπογραμμισμένο, προλειαίνεις το έδαφος για να καταλήξεις σε κάποιον συλλογισμό όπως ο πιο κάτω;

"Αν υπάρχει η δυνατότητα του υπάρχειν σε κάτι, συνεπάγεται πως αυτό το κάτι δύναται να υπάρξει.
Συνεπώς, αν στην θέση αυτού του κάτι, βάλουμε τον Θεό, συνεπάγεται πως και ο Θεός υπάρχει αφού έχει την δυνατότητα να υπάρχει
"

Πας να βάλεις το οντολογικό επιχείρημα του Ανσέλμου από το παράθυρο;

Μπορεί να κάνω λάθος εκτίμηση βέβαια...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 26 Νοέμ 2021, 21:52

Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 21:50
stavmanr έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 19:56
[...]
Σου γράφω απλά ότι κάθε τι που αντιλαμβάνεσαι ότι "υπάρχει" υφίσταται μόνο ως αποτέλεσμα της δυνατότητας του υπάρχειν.
Δεν μπορεί να υφίσταται οτιδήποτε αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχει.
Κάθε τί αποτελεί μία στιγμιαία εικόνα (καρέ) μίας δυνατότητας που εξελίσσεται μέσα στο σύστημα.
Δυνατότητα και ύπαρξη είναι ένα και το αυτό.
Η διαφορά μας είναι ότι όταν κοιτάς το στιγμιαίο αποτέλεσμα (μορφώματα) είναι σαν να κοιτάς τα γκολ, ενώ αν κοιτάς τη δυνατότητα είναι σα να παρακολουθείς τον αγώνα. :003:
[...]
Με το υπογραμμισμένο, προλειαίνεις το έδαφος για να καταλήξεις σε κάποιον συλλογισμό όπως ο πιο κάτω:

"Αφού αν υπάρχει η δυνατότητα του υπάρχειν σε κάτι, συνεπάγεται πως αυτό το κάτι δύναται να υπάρξει.
Συνεπώς, αν στην θέση αυτού του κάτι, βάλουμε τον Θεό, συνεπάγεται πως και ο Θεός υπάρχει αφού έχει την δυνατότητα να υπάρχει
"

Πας να βάλεις το οντολογικό επιχείρημα του Ανσέλμου από το παράθυρο;

Μπορεί να κάνω λάθος εκτίμηση βέβαια...
Το θέμα βρίσκεται στο γεγονός ότι για εμένα ο Θεός δεν ...υπάρχει ( :003: με τη αποστειρωμένη σημασία της ύπαρξης) αλλά άρχει.
"Ύπαρξη" είναι το προσωρινό μόρφωμα μίας εγγενούς δυνατότητας. Μία δυνητική εξέλιξη.

Αν συνδυάσεις τα παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι ο Θεός υπάρχει μόνο ως δυνατότητα αυτού του κόσμου και άρχει μόνο ως εξώκοσμος.
Δηλαδή υπάρχει ως διανοητικό γεγονός και ταυτόχρονα άρχει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 26 Νοέμ 2021, 21:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Νοέμ 2021, 21:56

stavmanr έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 21:52
Το θέμα βρίσκεται στο γεγονός ότι για εμένα ο Θεός δεν ...υπάρχει αλλά άρχει.
"Ύπαρξη" είναι το προσωρινό μόρφωμα μίας εγγενούς δυνατότητας. Μία δυνητική εξέλιξη.
Να χαρείς! Μην συνεχίσεις με το χιλιοειπωμένο "ο Θεός δεν υπάρχει αλλά άρχει"...
Όλοι, και όταν λέω όλοι το εννοώ, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούμε όταν λέμε "υπάρχει" για τον Θεό.
Ναι, ξέρουμε ότι για τον ένθεο ο Θεός άρχει. Δεν είναι αυτό όμως το ζητούμενο.
Άρχει - ξεάρχει, οφείλει να υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν μπορεί το ανύπαρκτο να άρχει.
Ξεκάθαρο τώρα;

Έκανες έντιτ όσο έγραφα και άλλαξες/συμπλήρωσες...οπότε όταν ολοκληρώσεις αυτό που θέλεις να γράψεις, μου λες...

Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 26 Νοέμ 2021, 22:44

taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 03:26
vag_el έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 03:04
taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 02:38

μπορεις να δεις και ιπταμενο σπαγγετι αμα θες, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο.
Τι να συζητησουμε;
Σε ποια βαση; του Λογου της λογικης ;
Η στην βαση της υποκειμενικοτητας των οραματων του καθενα;
Για να ορισουμε μια βαση και ανταλλαξουμε αποψεις. Νομιζω.
Το μυαλό του καθενός είναι ένα ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης για μένα προσωπικά.Ομως πέρα απο αυτό είτε είναι υποκειμενικό είτε όχι ,θεωρητικά πάντα μπαίνεις σε μια δημόσια συζήτηση με καλή τη πίστη ότι κι ο συνομιλητής σου θα σε σέβεται και θα τον σέβεσαι κι εσύ,αλλιώς τι να συζητάμε?
Σαν αντιπαράθεση ας πούμε ότι εγώ είχα όραμα ,εσύ θα το πιστέψεις ,βασει των όσων σου πώ ή με βγάλεις ονειροπαρμένο?Εκεί τίθεται και το θέμα εμπιστοσύνης που σου είπα πρότινος
ωραια. στην βαση της υποκειμενικοτητας λοιπον που ειμαστε ολοι και κανεις δεν κατεχει την απολυτη αληθεια, γιατι οποιος πει οτι κατεχει ολο τον λογο να μας πει και ολα τα ψηφια του π. :8):smt005:

εγω θα σεβαστω το οραμα σου, ακομα και αν για σενα κανει ονειροπαρμενο το δικο μου οραμα.
να το πιστεψω ειναι αλλο θεμα.
μπορεις να σεβαστεις αυτους που δεν πιστευουν στο οραμα σου; η τους θεωρεις χαμενους και λοξοδρομημενους;
καμία σχέση με χαμένους και λοξοδρομημένους,πιστεύω ότι μιλώ βάσει λογικής και αν και ξεφεύγει κάπως η δική μου εμπειρία μπορώ να πώ ότι δεν είναι αδύνατον να συμβεί.
Πώς έχουν τα πράγματα λοιπόν,.....έπειτα απο μεγάλες εντάσεις και ιστορίες την περίοδο της κρίσης ένα πρωινό γύρω στις 8 ξύπνησα ,μεσα σε 5 δευτερόλεπτα αισθάνομαι να εισχωρεί κάτι σαν στρογγυλή μπάλα στο κεφάλι μου ,και άρχισα να σκέφτομαι τα προβλήματά μου με λογική και ρίμες δηλαδή ομοιοκαταληξίες,αυτό συνέβαινε για τουλάχιστον 3 ώρες ,μέχρι που αποφάσισα να καθήσω να γράψω ότι απ αυτά σκεφτόμουν.

Πές μου την γνώμη σου μέχρι εδώ και συζητάμε τα περαιτέρω.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 26 Νοέμ 2021, 22:48

Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 21:15
...όμως ρε φίλε, τι να σου πω! Συνεχίζεις στο ίδιο βιολί...εξυπανακίστικη διδασκαλία.
γιατι το λες αυτο; αφου ρωταω να μαθω τις αποριες που εχω...
δεν καταλαβαινω που βλεπεις την εξυπναδιστικη διδασκαλια
taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 18:44
Λοξίας έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 10:00
Λοιπόν, παρ' όλο που δεν απέφυγες τα λεκτικά "τσαλιμάκια", ήσουν πιο ξεκάθαρος.
Η δική μου άποψη έχει ως εξής: Αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, μην το διαγράφεις, να πας στον γιατρό

Οι χριστιανική θελογία (από τον καιρό του Αυγουστίνου) λέει: αυτο δεν ειναι δικη σου αποψη Αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό

Λόγος = ο λόγος του Θεού, η διδασκαλία του Θεού προς τους ανθρώπους, ο Χριστός ο ίδιος (και Θεός ήν ο Λόγος). αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό
Ακόμα και σήμερα, η θεολογία αυτή δεν έχει αλλάξει. αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό

Τώρα έρχεσαι εσύ *** και θέλεις να ψάξουμε κάποιο άλλο, κρυφό και υπόγειο νόημα, που (ίσως) ταυτίζει τον χριστιανικό θεολογικό Λόγο με τον μαθηματικό λόγο, βασισμένος σε μία ρήση του Ιωάννη. αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό
Υπάρχει ανάλογη μνεία σε άλλα χωρία των ευαγγελίων και όχι μόνον στην Αποκάλυψη; αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό

Δεν νομίζω να υπάρχει η ερμηνεία που θέτεις εσύ στην χριστιανική θεολογία, αλλά ας μιλήσουν οι "κατέχοντες". αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό
Φυσικά, εννοώ να έχει θεολογήσει η χριστιανική εκκλησία πάνω σε αυτό. Διότι μόνον τότε θα είχαμε κατάληξη. αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό
Το τι λέει/πρεσβεύει ένας μεμονωμένος ιερέας, εσύ, εγώ, ο άλλος, δεν λέει κάτι. αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό

Ας λύσουμε αυτό το πρόβλημα και μετά βλέπουμε αν τα πάντα στο Σύμπαν είναι μαθηματικός λόγος. αυτο δεν ειναι δικη σου αποψηΑν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό

Ξεκινησες να πεις την αποψη σου και δεν την ειπες και ειπες αλλωνωνε... τι τρεχει μαζι σου;.....Αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, να πας στον γιατρό
Λοξίας έγραψε:
Είδες τι εύκολο είναι να διαγράφεις και, τάχα μου, να "διορθώνεις" με μαλακιούλες επειδή δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος.
Και αντί να ζητήσεις διευκρινήσεις, κοτσάρεις μια μαλακιούλα και νομίζεις πως έβαλες κάτω από την βάση στον κακό μαθητή...
Ρε ου...
Πάρε λοιπόν μια δική σου προτροπή (αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, να πας σε γιατρό)...να στανιάρεις.
Διότι ΟΝΤΩΣ δεν κατάλαβες και προσπάθησες να την πεις, πως τάχα δεν είναι δική μου άποψη αυτά.
Σώωωωωπα! Θερμά συγχαρητήρια που βρήκες ότι εγώ πράγματι δεν έχω συνεισφέρει στην χριστιανική θεολογία.
Σου μετέφερα τι λέει η χριστιανική θεολογία ρε μπούφε και πως αυτά ξέρω εγώ πως λέει. Αλλά καθώς δεν είμαι ειδικός (άθεος γαρ), κάποιος πιο μελετημένος θα μπορούσε να διαφωτίσει το σημείο αυτό. Και εσύ το ερμήνευσες πως είναι δική μου άποψη!
Πιο μπούφος, μπαίνεις σε κλουβί για επίδειξη....
την αποψη σου ηθελα, οχι τι λεει ο αυγουστινος. Και γι αυτο οι αναλογες επισημανσεις, πως δεν ειναι αποψη σου.

Ευτυχως τωρα που ειπες την αποψη σου, μπορουμε να μιλησουμε διχως πλαγιοκοπηματα.

Θελεις να μου εγηξησεις κοσμολογικα την αθεϊα σου; ποθεν η αρχη ή διχως αρχη και τελος;
Λοξίας έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 18:44
Κοιτα, οπως ειπα σε αυτα που γραφω, ολοι οι μετεπειτα ποιητες του Ιωαννη μπορουν να μεταφρασουν κατα το δοκουν.
Και εκαναν ακριβως αυτο που εγραψα και σου φαινονται μυστηρια και αποκρυφα για περιστρεφομενους δερβισηδες.
Ελαβε φαξ ο Αυγουστιος απο τον Θεο που του εγραφε "Αγαπητε Αugusto, για να μην μπερδευεσαι, οταν ειπα στον Ιωαννη "εν αρχην ην ο λογος...", εννοουσα τον Υιο μου τον Γιεσσουα που ητανε μαζι του, αλλα κεινος ο μπουφος δεν καταλαβε καλα και δεν το γραψε, ασχετως αν εγραψε ολα τα αλλα. Για γραφτο εσυ καλυτερα να τα καταλαβει ο κοσμος..." :8)
Δεν ξέρεις τι λέει η χριστιανική θεολογία (διότι δεν έχεις σχέση), αλλά το τι εννοεί ο Ιαωάννης το ξέρεις εσύ καλύτερα από τους θεολόγους, ε;
Ασχετος με το σχολειο της θεολογιας, αλλα λιγο σχετικος πλεον με το να διαβαζω ο ιδιος τα κειμενα στα αρχαια και τον Ιωαννη ανευ διερμηνεα και επεξηγησεις αλλων.
Λοξίας έγραψε:

Μήπως έχεις και εσύ φαξογραμμή με τον Θεό; Ή μάλλον ανταλλάσσεται emails και μιλάτε καμιά φορά στο κινητό, ε;
Οχι βεβαια, αλλα σου ειπα μου εκανε εντυπωση η λεξη και εκανα συνειρμο. Λογικος, αλογος, παραλογος, οτι να ναι, δεν εχει σημασια.
Λοξίας έγραψε:
Συνεχίζεις λοιπόν στο ίδιο βιολί και δεν εννοείς να αλλάξεις τον τρόπο σου.
Εξ άλλου, γιατί να αλλάξεις τρόπο; Σε καταλαβαίνω, δεν ήρθες να συνδιαλλαγείς. Να διδάξεις ήρθες.
Κάνε μας την χάρη λοιπόν και διέγραψέ με από ...μαθητή σου.
.
τι ειδους κομπλεξ ειναι αυτο να αισθανεσαι μαθητης και οτι εγω ειμαι διδασκαλος που ηρθα να διδαξω;
βλεπεις οτι συνδιαλλεγω με ολους με κατηγορεις για δηθεν δασκαλιλικι...
ου ρε....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 26 Νοέμ 2021, 23:02

vag_el έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 22:44
taxalata xalasa έγραψε:
vag_el έγραψε:

Το μυαλό του καθενός είναι ένα ενδιαφέρον αντικείμενο συζήτησης για μένα προσωπικά.Ομως πέρα απο αυτό είτε είναι υποκειμενικό είτε όχι ,θεωρητικά πάντα μπαίνεις σε μια δημόσια συζήτηση με καλή τη πίστη ότι κι ο συνομιλητής σου θα σε σέβεται και θα τον σέβεσαι κι εσύ,αλλιώς τι να συζητάμε?
Σαν αντιπαράθεση ας πούμε ότι εγώ είχα όραμα ,εσύ θα το πιστέψεις ,βασει των όσων σου πώ ή με βγάλεις ονειροπαρμένο?Εκεί τίθεται και το θέμα εμπιστοσύνης που σου είπα πρότινος
ωραια. στην βαση της υποκειμενικοτητας λοιπον που ειμαστε ολοι και κανεις δεν κατεχει την απολυτη αληθεια, γιατι οποιος πει οτι κατεχει ολο τον λογο να μας πει και ολα τα ψηφια του π. :8):smt005:

εγω θα σεβαστω το οραμα σου, ακομα και αν για σενα κανει ονειροπαρμενο το δικο μου οραμα.
μπορεις να σεβαστεις αυτους που δεν πιστευουν στο οραμα σου; η τους θεωρεις χαμενους και λοξοδρομημενους;
καμία σχέση με χαμένους και λοξοδρομημένους,πιστεύω ότι μιλώ βάσει λογικής και αν και ξεφεύγει κάπως η δική μου εμπειρία μπορώ να πώ ότι δεν είναι αδύνατον να συμβεί.
Πώς έχουν τα πράγματα λοιπόν,.....έπειτα απο μεγάλες εντάσεις και ιστορίες την περίοδο της κρίσης ένα πρωινό γύρω στις 8 ξύπνησα ,μεσα σε 5 δευτερόλεπτα αισθάνομαι να εισχωρεί κάτι σαν στρογγυλή μπάλα στο κεφάλι μου ,και άρχισα να σκέφτομαι τα προβλήματά μου με λογική και ρίμες δηλαδή ομοιοκαταληξίες,αυτό συνέβαινε για τουλάχιστον 3 ώρες ,μέχρι που αποφάσισα να καθήσω να γράψω ότι απ αυτά σκεφτόμουν.

.

Θες να μας βάλεις κάποιες ρίμες απ αυτές που έγραψες ;;; . :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 26 Νοέμ 2021, 23:08

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:02
vag_el έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:

.

.
πολύ ευχαρίστως,

''κρύβω τη σκέψη μου,
αυτήν τη λογική μου,
που σαν μιλώ με το Θεό
μου βγαίνει στην γραφή μου''

κ.α.
απο τότε άρχισα να γράφω

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 26 Νοέμ 2021, 23:12

Σπύρος έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 02:49
Όταν όμως λέει:
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
Εννοεί άλλον λόγο. Για παράδειγμα λόγος είναι ο λόγος μάζας. Έτσι ο λόγος εκφράζει τον λόγο της μάζας δύο στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης. Από εκεί «ξεκινάει» η αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος, από μία μεταβλητή του Θεού που για εμάς είναι σταθερά.
Οι λέξεις Αρχή και Λόγος, έχουν διττή σημασία.

Η αρχή γίνεται αντιληπτή πότε με τη χρονική της σημασία και πότε ως εξουσία, κατευθυντήριος δύναμη.

Ο λόγος αντίστοιχα, ως εκπεφρασμένος λόγος ή αιτία.

Οπότε, με τους αντίστοιχους συνδυασμούς προκύπτουν περισσότερες ερμηνείες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 26 Νοέμ 2021, 23:13

vag_el έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:08
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
vag_el έγραψε:

.

.
πολύ ευχαρίστως,

''κρύβω τη σκέψη μου,
αυτήν τη λογική μου,
που σαν μιλώ με το Θεό

κ.α.
απο τότε άρχισα να γράφω

.

Οταν λές.....σαν μιλώ με το Θεό...............σου απαντάει ;;; . :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 26 Νοέμ 2021, 23:18

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:13
vag_el έγραψε:
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:

.

.
πολύ ευχαρίστως,

''κρύβω τη σκέψη μου,
αυτήν τη λογική μου,
που σαν μιλώ με το Θεό

κ.α.
απο τότε άρχισα να γράφω

.

Οταν λές.....σαν μιλώ με το Θεό...............σου απαντάει ;;; . :p2:

.
ό,τι είναι πνεύμα,εκπορεύεται απο Πνεύμα,

Κ.Καρυωτάκης

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 26 Νοέμ 2021, 23:23

vag_el έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:
vag_el έγραψε:

Κατα την γνωμη μου, για να εχω γνωμη πρεπει να εχω και γνωση και αυτα μαλλον πανε σε αναλογια, ισως.
Να κανω υποθεσεις;
Ας κανω.
1. Αν ειχες λογοτεχνικη καταρτιση, τοτε ισως οι εντασεις και οι ιστοριες οπως γραφεις, ενεργοποιησαν κατι στον εγκεφαλο που σε εκανε συνθετη/τρια ριμων. Μη με ρωτας τι και πως και γιατι. Δεν γνωριζω.
2. Αν δεν ειχες λογοτεχνικη καταρτιση, τοτε ισως οι εντασεις και οι ιστοριες οπως γραφεις, ενεργοποιησαν κατι στον εγκεφαλο που σε εκανε συνθετη ριμων ανευ λογοτεχνικης καταρτισης. Μη με ρωτας τι και πως και γιατι. Δεν γνωριζω.

Να υποθεσω πως και στις δυο περιπτωσεις, οι εντασεις και οι ιστοριες οπως γραφεις,ενεργοποιησαν κατι στον εγκεφαλο που σε εκανε συνθετη/τρια ριμων. Μη με ρωτας τι και πως και γιατι. Δεν γνωριζω. :102:
Να υποθεσω, πως σε αλλους οι ενταση εμφανιστηκε ενα πρωι σαν κυβος η αλλο γεωμετρικο σχημα η και με χρωματα στο κεφαλι τους και εκαναν κατι αλλο; Δεν γνωριζω :102:
Να υποθεσω, ισως η ενταση σου πυροδοτησε κατι στον εγκεφαλο και ανοιξε ενα χρονοντουλαπο της μνημης και βγηκαν ολα μαζι εξω για 3 ωρες συνεχομενα και σε ριμες. Δεν γνωριζω :102:
Να υποθεσω.....

Υποθεσεις, ανευ αξιας...

Εφοσον εσυ αισθανθηκες κατι και μετα κατι εγινε με σενα, εγω θα το σεβαστω οτι συνεβη για σενα.
Πιστευω δεν πιστευω στην πιθανη εξηγηση που εσυ μπορει να δωσεις.

Εσυ πως το εξηγησες η το εξηγεις;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 26 Νοέμ 2021, 23:35

vag_el έγραψε:
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
vag_el έγραψε:

.

.
πολύ ευχαρίστως,

''κρύβω τη σκέψη μου,
αυτήν τη λογική μου,
που σαν μιλώ με το Θεό

κ.α.
απο τότε άρχισα να γράφω
αν βαλω, στο ποιημα, αντι για την λεξη Θεο, την λεξη Allah, Γιαχβε, Tonatiuh, Αγνωστο παλι γινεται ωραιο οπως αυτο το ωραιο που εφτιαξες.

εννοω οτι ολοι μας μεγαλωνουμε σε ενα πλαισιο που απο μικρα παιδια μας χειραγωγουν προς μια συγκεκριμενη θρησκεια οι εχοντες και κατεχοντες παντου.
Ποιος ειναι ο θεος που μιλας;
Απο ποια επισημη η ανεπισημη θρησκεια;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 26 Νοέμ 2021, 23:38

ΓΑΛΗ έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:12
Σπύρος έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 02:49
Όταν όμως λέει:
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
Εννοεί άλλον λόγο. Για παράδειγμα λόγος είναι ο λόγος μάζας. Έτσι ο λόγος εκφράζει τον λόγο της μάζας δύο στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης. Από εκεί «ξεκινάει» η αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος, από μία μεταβλητή του Θεού που για εμάς είναι σταθερά.
Οι λέξεις Αρχή και Λόγος, έχουν διττή σημασία.

Η αρχή γίνεται αντιληπτή πότε με τη χρονική της σημασία και πότε ως εξουσία, κατευθυντήριος δύναμη.

Ο λόγος αντίστοιχα, ως εκπεφρασμένος λόγος ή αιτία.

Οπότε, με τους αντίστοιχους συνδυασμούς προκύπτουν περισσότερες ερμηνείες.
συγνωμη, αλλα αυτα τουλαχιστον για μενα, που φαινονται παρερμηνειες, και ας ειναι ολοι τρελοι που πανε αναποδα στον δρομο...

Άβαταρ μέλους
vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el » 26 Νοέμ 2021, 23:50

taxalata xalasa έγραψε:
26 Νοέμ 2021, 23:35
vag_el έγραψε:
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:

.

.
πολύ ευχαρίστως,

''κρύβω τη σκέψη μου,
αυτήν τη λογική μου,
που σαν μιλώ με το Θεό

κ.α.
απο τότε άρχισα να γράφω
αν βαλω, στο ποιημα, αντι για την λεξη Θεο, την λεξη Allah, Γιαχβε, Tonatiuh, Αγνωστο παλι γινεται ωραιο οπως αυτο το ωραιο που εφτιαξες.

εννοω οτι ολοι μας μεγαλωνουμε σε ενα πλαισιο που απο μικρα παιδια μας χειραγωγουν προς μια συγκεκριμενη θρησκεια οι εχοντες και κατεχοντες παντου.
Ποιος ειναι ο θεος που μιλας;
Απο ποια επισημη η ανεπισημη θρησκεια;
Μήν νομίσεις ότι εγώ μπορώ να γίνω συγκεκριμένος στο τι συνέβη,προφανώς που για μένα έτσι είναι ο Θεός μου προσέφερε ένα δώρο ,διότι ήμουν σε άσχημη ψυχοσωματική φάση .Επίσης ,δεν συνέβη μονο για 3 ώρες,αλλά όπως εξήγησα και πιο πρίν στο τρίωρο αποφάσισα να τα γράψω .Τώρα λοιπόν μετά απο 12 χρόνια δεν έχω την ίδια ''αρμονία'' και επιφοίτηση αλλά γράφω ποιήματα απο συνήθεια.Σιγά σιγά λοιπόν πέρασε η αυτόματη ''ρίμα''-ομοιοκαταληξία,ετσι κι αλλιώς δε θα μπορούσα να γυρνώ στον κόσμο και στην κοινωνία και να μιλάω με ρίμες,μη σου πώ ότι το απέβαλα κι όλας απο το μυαλό μου για να μη γυρνώ σαν τρελλός απο δώ κι απο κεί με ρίμες.(μάλλον άσχημα έκανα_)

Να σου πώ για τον Θεό και τι πιστεύω,....ναι υπάρχει για όλους μας ,είτε τον πείς Αλλάχ,Γιαχβέ,ή ότιδήποτε άλλο προσωνύμιο η σημασία Του είναι πως δεν αλλάζει.Πιστεύεις ότι ''πηγάζει'' ή ότι υπάρχει?
¨Οποια κι αν είναι η ανεπίσημη ή επίσημη θρησκεία του κάθε Εθνους,για μένα δεν αλλάζει τίποτα.
Πώς να ξέρω το όνομά Του,?και τι σημασία έχει?

Κ.Καρυωτάκης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών