Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Noob saibot
Phorum.gr user: Noob

Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noob saibot » 03 Απρ 2022, 02:03

Antares έγραψε:
02 Απρ 2022, 14:52
Από το ύπνο, που είναι ένας μικρός θάνατος, ξυπνάς. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με τον κανονικό θάνατο, στην Γη μπορεί να έχουν περάσει 3000 χρόνια, θα τα δεις σε περίληψη και ότι σε ενδιαφέρει. :lol:
Αμα το αξίζεις. Εξ' άλλου υπάρχει και η περίπτωση να "ξυπνήσεις" ως γάτα. Νιαααουού.
There is no system

Noob saibot
Phorum.gr user: Noob

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noob saibot » 03 Απρ 2022, 02:07

Antares έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:33
Για τους ένθεους, η αυτοκτονία δεν είναι καλό πράγμα, χριστιανούς και μη.
Έχει σχέση με την εξέλιξη και μετά το θάνατο.
Υπάρχει μια εσωτερική επικοινωνία με τον φύλακα άγγελο (προιόν φαντασίας κατά τους άθεους) που σου λέει ότι δεν πρέπει, ότι και αν περνάς.
Βέβαια δεν σου λέει τι θάνατο σου επιφυλάσσει, αλλά ελπίζω να προστατεύει.
Είσαι ρίψασπις.
There is no system

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Απρ 2022, 02:41

stavmanr έγραψε:
03 Απρ 2022, 02:02
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
03 Απρ 2022, 01:49
stavmanr έγραψε:
03 Απρ 2022, 00:03
Σχετικά με το θέμα έχω απλά να γράψω ότι όποιος την ..παλεύει με την ιδέα του θανάτου είναι ψεύτης.
Ο θάνατος είναι το αντίθετο αυτού που μας κρατά στη ζωή. Αν ήμασταν οκ με το θάνατο, απλά θα είχαμε αφεθεί να πεθάνουμε.

Επίσης η τεράστια διαφορά του χριστιανισμού με τις περισσότερες θρησκείες είναι ότι ο δάσκαλος του χριστιανισμού ήταν ανθρώπινος. Φοβόταν το θάνατο. Αγωνιούσε. Δεν ήταν υπεράνω με την άποψη ότι "σιγά μωρέ δε συμβαίνει τίποτα".
Εσύ ρε Στάβ γιατί φοβάσαι καί αγωνιάς ;;;

Γιατί μπορεί να μήν υπάρχει τίποτα και να μήν " ξαναζήσεις ".....ή γιατί υπάρχει το σαδιστικό σενάριο της Αιώνιας Κώλασης ;;;

Η κάτι άλλο χειρότερο ;;;
Είναι στη φύση μου να φοβάμαι το θάνατο. Εγγενής ιδιότητα της ζωής είναι να παλεύει να διατηρηθεί.
Κάθε ζωντανή ύπαρξη φοβάται το θάνατο.

.

Δηλαδή δεν ξέρεις/ξέρουμε ΓΙΑΤΙ φοβόμαστε ;;; . :p2:

Καί πώς εξηγούμε αυτούς που δεν φοβήθηκαν καί είτε αυτοκτόνησαν

είτε προτίμησαν να πεθάνουν γιά λόγους Τιμής στήν ανθρώπινη Ιστορία ;;;

Καί η ύπαρξη βασανιστικών σεναρίων τύπου Αιώνιας Κωλάσεως δέν μεγαλώνει το Φόβο καί το Τρόμο

απέναντι απο ένα σενάριο πού δεν έχει Αιώνια Κώλαση ;;;

Κι όταν πολλές φορές βλέπουμε κάποιον νά βασανίζεται πολύ απο διάφορους λόγους.....

δε λέμε καλύτερα να πεθάνει ;;; . :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Απρ 2022, 09:44

Για τους φυσικούς, γνωρίζω από αυτούς που έχω διαβάσει ή ακούσει. Πιστεύουν ότι δεν δημιουργήθηκαν τυχαία αυτά που ερευνούνε. Επειδή έχω σπουδάσει φυσική (αλλά δεν προχώρησα περαιτέρω), όσο μαθαίνεις, τόσο βλέπεις τον κόσμο σαν ένα θαύμα.
Για τα υπόλοιπα, βασίζομαι στην εμπειρία που έζησα κοντά στον θάνατο και δεν ήταν κακή.
Σαν μια μικρή κρίση. Τα της ζωής είναι χειρότερα, η πάλη μας κρατάει και το ένστικτο αυτοσυντήρησης όπως είπε ο Noob Saibot.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 03 Απρ 2022, 10:05

Antares έγραψε:
03 Απρ 2022, 09:44
Για τους φυσικούς, γνωρίζω από αυτούς που έχω διαβάσει ή ακούσει. Πιστεύουν ότι δεν δημιουργήθηκαν τυχαία αυτά που ερευνούνε. Επειδή έχω σπουδάσει φυσική (αλλά δεν προχώρησα περαιτέρω), όσο μαθαίνεις, τόσο βλέπεις τον κόσμο σαν ένα θαύμα.
Για τα υπόλοιπα, βασίζομαι στην εμπειρία που έζησα κοντά στον θάνατο και δεν ήταν κακή.
Σαν μια μικρή κρίση. Τα της ζωής είναι χειρότερα, η πάλη μας κρατάει και το ένστικτο αυτοσυντήρησης όπως είπε ο Noob Saibot.
Καλή μου Antares, βγάζεις ένα συμπέρασμα από έναν πολύ στενό κύκλο γνωστών σου και το επεκτείνεις σε όλους τους φυσικούς του κόσμου!
Αυτό λέγεται γενίκευση και είναι πλάνη...
Σε ένα χωριό, στα 20 άτομα τα 15 δεν αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά...να το γενικεύσω σε όλους τους ανθρώπους;

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Απρ 2022, 10:10

Λοξίας έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:05
Καλή μου Antares, βγάζεις ένα συμπέρασμα από έναν πολύ στενό κύκλο γνωστών σου και το επεκτείνεις σε όλους τους φυσικούς του κόσμου!
Σε ένα χωριό, στα 20 άτομα τα 15 δεν αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά...να το γενικεύσω σε όλους τους ανθρώπους;
Αναφέρομαι και σε διάσημους φυσικούς που έγραψαν τις απόψεις τους.
Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνω τώρα.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είχαν την ακριβώς αντίθετη άποψη, όπως ο Hawking, αν δεν κάνω λάθος.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 03 Απρ 2022, 10:36

Antares έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:10
Λοξίας έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:05
Αναφέρομαι και σε διάσημους φυσικούς που έγραψαν τις απόψεις τους.
Αλλά δεν έχω καμία διάθεση να ψάχνω τώρα.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είχαν την ακριβώς αντίθετη άποψη, όπως ο Hawking, αν δεν κάνω λάθος.
Κάπως καλύτερα... :)
Ναι, υπάρχουν φυσικοί αλλά και μαθηματικοί, χημικοί, γιατροί και πάσης φύσεως επιστήμονες που είναι ένθεοι και πιστεύουν στην θρησκεία τους.
Ένας Ιάπωνας φυσικός που είναι ένθεος, δεν πιστεύει στην δική σου θρησκεία αλλά σε μία άλλη που πρεσβεύει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την δική σου. Το ότι ένας Ιάπωνας φυσικός, ένας μουσουλμάνος φυσικός ή ένας φυσικός άλλης θρησκείας "πιστεύουν", αυτό δεν είναι απόδειξη μεταθανάτιας ζωής!

Όπως υπάρχουν και πάσης φύσεως επιστήμονες που δεν είναι ένθεοι. Ούτε αυτό λέει κάτι για την ύπαρξη/ανυπαρξία μεταθανάτιας ζωής.
Το να μου φέρεις δέκα φυσικούς που πιστεύουν και να σου φέρω εγώ άλλους δέκα που δεν πιστεύουν, τι νομίζεις ότι θα κάνουμε;
Θα "κερδίσει" κάποιος;
Πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά μας πιστεύω από το τι πιθανόν να υπάρχει.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 03 Απρ 2022, 10:44

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 20:37
Εκτωρ έγραψε:
02 Απρ 2022, 14:41
Εγώ και νέος να ξαναγινόμουν, το ίδιο δυστιχισμένος θα ήμουν αν ήξερα ότι εξακολουθώ να είμαι καταδικασμένος σε θάνατο και ανυπαρξία.
Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Λολ ότι πιο εύκολο: η ζωή έχει πολλές ωραίες στιγμές, αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε κάποια μέρα, γιατί να μην την ζήσουμε και να την ευχαριστηθουμε; Δεν κερδίζουμε κάτι αυτοκτονώντας...

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 03 Απρ 2022, 10:53

Λοξίας έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:36
Κάπως καλύτερα... :)
Ναι, υπάρχουν φυσικοί αλλά και μαθηματικοί, χημικοί, γιατροί και πάσης φύσεως επιστήμονες που είναι ένθεοι και πιστεύουν στην θρησκεία τους.
Ένας Ιάπωνας φυσικός που είναι ένθεος, δεν πιστεύει στην δική σου θρησκεία αλλά σε μία άλλη που πρεσβεύει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την δική σου. Το ότι ένας Ιάπωνας φυσικός, ένας μουσουλμάνος φυσικός ή ένας φυσικός άλλης θρησκείας "πιστεύουν", αυτό δεν είναι απόδειξη μεταθανάτιας ζωής!

Όπως υπάρχουν και πάσης φύσεως επιστήμονες που δεν είναι ένθεοι. Ούτε αυτό λέει κάτι για την ύπαρξη/ανυπαρξία μεταθανάτιας ζωής.
Το να μου φέρεις δέκα φυσικούς που πιστεύουν και να σου φέρω εγώ άλλους δέκα που δεν πιστεύουν, τι νομίζεις ότι θα κάνουμε;
Θα "κερδίσει" κάποιος;
Πρέπει να διαχωρίζουμε τα δικά μας πιστεύω από το τι πιθανόν να υπάρχει.
Τάσσομαι στην πλευρά των ένθεων. Μπορεί να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Αλλά χωρίς κάποια πειραματική επαλήθευση, ακόμη και την ωραιότερη από μαθηματικής άποψης θεωρία να διατυπώσει κάποιος στην φυσική, δεν θεωρείται ότι έχει βάση, μέχρι να βρεθεί ότι συμφωνεί με τα πειραματικά δεδομένα ή να βρεθούν τα πειραματικά όργανα που θα την επαληθεύσουν. Σ' αυτό είναι όλοι σύμφωνοι πιστεύω.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 03 Απρ 2022, 10:55

Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:09
Antares έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:05
Αν αρχίσει κάποιος να εκφράζει αυτοκτονικές τάσεις εδώ, μπορεί να του χτυπήσουν την πόρτα και να τον πάνε στο ψυχιατρείο, αν γίνει αναφορά, αυτό ήθελα να επισημάνω πιο πολύ. Έχει γίνει σε άλλο forum ψυχολογίας και δεν ήταν καθόλου καλή εμπειρία για την παθούσα.
Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω :)

Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.
Και αυτό εύκολο είναι: η εμπειρια αποκτάται αλλά και χάνεται, διότι οι νευρώνες της μνήμης αδυνατίζουν/εξαφανίζονται.

Οπότε η οποιαδήποτε εμπειρία έχεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπάρχουσα ύλη, και δεν είναι μεταφυσική.

Οπότε εάν με τον θάνατο σταματάει η λειτουργία της ύλης αυτής, τότε σταματάει και η συλλογή εμπειριών.

Επίσης η συλλογή εμπειριών είναι 100% συνδεδεμένη με τις αισθήσεις. Εάν αποκοπεί κάποιος από τα αισθητήρια όργανα του, εμπειρίες γιοκ.

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 03 Απρ 2022, 13:19

Η ζωή είναι ένα στάδιο προπαρασκευής για το μετέπειτα.
Για αυτό και τρώω άφθονη φέτα και πίνω μπόλικο γάλα ώστε ο σκελετός μου να είναι ανθεκτικός όταν συνεχίσω να υπάρχω ως απέθαντος.

runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner » 03 Απρ 2022, 13:33

Δηλαδή οι πιστοί κάποιας θρησκείας πως την παλεύουν με την ιδέα του θανάτου;

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 03 Απρ 2022, 14:48

Εκτωρ έγραψε:
02 Απρ 2022, 23:43
Green Dragon έγραψε:
Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό που έχω πει - ότι αν μας περιμένει η ανυπαρξία η μόνη διέξοδος από την δυστυχία είναι η αυτοκτονία για να τελειώσει η φάρσα μια ώρα αρχύτερα. Δεν έχω βρει κανέναν να μου αντικρούσει αυτήν την διαπίστωση, οι περισσότεροι κομπλάρουν και αρχίζουν τις ασυναρτησίες.
Δεν είναι εύκολο ούτε να πάρεις αυτή την απόφαση, αφού υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρήσεως, ακόμα και αν η λογική σου σου λέει ότι όλα έιναι μάταια, ούτε να βρεις ένα σίγουρο τρόπο να το κάνεις. Αν, ας πούμε, πέσω από ένα ψηλό κτίριο, μπορεί να επιζήσω και να μείνω τετραπληγικός. Και τότε η ζωή μου θα είναι χίλιες φορές χειρότερη, και δε θα μπορώ να κάνω άλλη απόπειρα.
Η δυσκολία προκύπτει από την διατήρηση κάποια ελπίδας όπως είπε πιο πάνω και ο Sharp. Αν βεβαιωθείς με κάποιον τρόπο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει όχι μόνο δεν θα είναι δύσκολο αλλά θα γίνει και η μοναδική πράξη που θα έχει πλέον νόημα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 03 Απρ 2022, 14:50

axilmar έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:44
Green Dragon έγραψε:
Λολ ότι πιο εύκολο: η ζωή έχει πολλές ωραίες στιγμές, αφού έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε κάποια μέρα, γιατί να μην την ζήσουμε και να την ευχαριστηθουμε; Δεν κερδίζουμε κάτι αυτοκτονώντας...
Μα δεν θα είναι ωραίες, ειρωνεία θα είναι. Γιατί να ανέχεται κανείς την ειρωνία;
axilmar έγραψε:
03 Απρ 2022, 10:55
Green Dragon έγραψε:
02 Απρ 2022, 21:09
Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχεια εμπειρίωσης δεν κινδυνεύω :)

Αλλά συνεχίζω ν' αναρωτιέμαι.
Και αυτό εύκολο είναι: η εμπειρια αποκτάται αλλά και χάνεται, διότι οι νευρώνες της μνήμης αδυνατίζουν/εξαφανίζονται.

Οπότε η οποιαδήποτε εμπειρία έχεις εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την υπάρχουσα ύλη, και δεν είναι μεταφυσική.

Οπότε εάν με τον θάνατο σταματάει η λειτουργία της ύλης αυτής, τότε σταματάει και η συλλογή εμπειριών.

Επίσης η συλλογή εμπειριών είναι 100% συνδεδεμένη με τις αισθήσεις. Εάν αποκοπεί κάποιος από τα αισθητήρια όργανα του, εμπειρίες γιοκ.
Άλλοι λένε ότι οι πληροφορίες καταγράφονται και αλλού, ότι τα έμβια όντα έχουν και άλλες διαστάσεις. Μέχρι να μου αποδείξει κάποιος, εάν και εφόσον γίνεται (ελπίζω πως κάποια στιγμή θα γίνει) τι ισχύει δεν παίρνω θέση.

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 03 Απρ 2022, 15:05

Green Dragon έγραψε:
03 Απρ 2022, 14:48
Εκτωρ έγραψε:
02 Απρ 2022, 23:43
Green Dragon έγραψε:
Δεν είναι εύκολο ούτε να πάρεις αυτή την απόφαση, αφού υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρήσεως, ακόμα και αν η λογική σου σου λέει ότι όλα έιναι μάταια, ούτε να βρεις ένα σίγουρο τρόπο να το κάνεις. Αν, ας πούμε, πέσω από ένα ψηλό κτίριο, μπορεί να επιζήσω και να μείνω τετραπληγικός. Και τότε η ζωή μου θα είναι χίλιες φορές χειρότερη, και δε θα μπορώ να κάνω άλλη απόπειρα.
Η δυσκολία προκύπτει από την διατήρηση κάποια ελπίδας όπως είπε πιο πάνω και ο Sharp. Αν βεβαιωθείς με κάποιον τρόπο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει όχι μόνο δεν θα είναι δύσκολο αλλά θα γίνει και η μοναδική πράξη που θα έχει πλέον νόημα.
Δε μου απαντάς. Ξέρεις κάποιον σίγουρο τρόπο να τον έχω στα υπ'όψην;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών